16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GARDIENII DIN INCHISORI SE REVOLTA – Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare organizeaza in fata ANP mitingul „Muncim pe datorie, rusine sa va fie!”. Sindicalistii acuza MJ si ANP de lasitate, incapacitate, minciuna, incompetenta, tradare si abuz: „Toti salariatii din penitenciare vor purta banderole negre, in semn de sustinere a actiunilor declansate de SNLP si de doliu pentru pierderea demnitatii unei profesii”

Scris de: G.T. | pdf | print

12 August 2015 16:19
Vizualizari: 10402

Gardienii din puscarii ies in strada. Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare organizeaza, joi 13 august 2015, mitingul „Muncim pe datorie, rusine sa va fie!”, protestul urmand sa se desfasoare in fata sediului Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Conform unui comunicat de presa semnat de presedintele SNLP, Stefan Teoroc, actiunea este consecinta nerespectarii ultimatumului stabilit de catre sindicat pentru plata integrala a restantelor salariale. In paralel cu protestul din strada, sindicalistii anunta ca, incepand cu 13 august 2015, toti salariatii din penitenciare vor purta banderole negre, pentru pierderea demnitatii:


Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) organizeaza Mitingul 'Muncim pe datorie, rusine sa va fie!' joi 13 august 2015 incepand cu ora 09,00 la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (Bucuresti, sectorul 2, strada Maria Ghiculeasa nr 47) ca urmare a nerespectarii ultimatumului (10.08.2015) stabilit de SNLP pentru plata integrala a drepturilor salariale restante de opt luni. In functie de raspunsul angajatorilor, SNLP va continua protestele pe termen nedeterminat.

Incepand cu data de 13 august 2015 toti salariatii din penitenciare vor purta banderole negre, in semn de sustinere a actiunilor declansate de SNLP si de doliu pentru pierderea demnitatii unei profesii”.

Ministerul Justitiei (MJ) in complicitate cu Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au depasit L.I.M.I.T.A. de toleranta a personalului”

Prin acelasi comunicat de presa, SNLP acuza Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor de lasitate, incapacitate, minciuna, incompetenta, tradare si abuz:

Ministerul Justitiei (MJ) in complicitate cu Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au depasit L.I.M.I.T.A. de toleranta a personalului:

Lasitate-Incapacitate-Minciuna-Incompetenta-Tradare-Abuz

Lasitatea – materializata in fuga de raspundere si de dialogul social; MJ si ANP nu reactioneaza si nu-si indeplinesc atributiile legale decat sub amenintarea protestelor, prima tendinta fiind de ignorare sau chiar de incalcare a legilor. Pentru emiterea unor ordine obligatorii prin lege, MJ a reactionat cu patru luni intarziere doar dupa ce a fost aprobata organizarea unui miting la sediul MJ pe data de 4 martie 2015. La distanta de inca patru luni de atunci, drepturile reglementate prin ordinele respective sunt inca restante.

Incapacitatea - de a identifica solutii pentru finantarea decenta a sistemului penitenciar criticat aspru dar zadarnic de massmedia si de opinia publica pentru conditiile invechite de detentie, de siguranta si de munca. MJ/ANP prefera sa induca public o situatie stabila si sigura a sistemului penitenciar decat sa admita carentele si sa sa evidentieze riscurile, fundamentand solicitari pentru finantarea corespunzatoare.

Minciuna – ridicata la rang de strategie prin care ANP incearca sa mentina pacea sociala benefica stabilitatii posturilor inalte, dezorientand salariatii prin decizii si informari haotice, indicand termene false de plata a unor restante salariale si asumand promisiuni fara fundament, niciodata puse in practica.

Incompetenta - MJ/ANP a dus la lipsa bugetului si a normelor de aplicare a legislatiei care impune compensarea muncii prestate peste timpul normal de lucru, decontarea unor drepturi statutare sau acordarea unor majorari salariale decise de guvern inca din anul 2014; prelungirea unor demersuri pana la pierderea scopului si deturnarea interesului; lipsa de profesionalism si de reactie, MJ/ANP multumindu-se sa studieze de la distanta si sa copieze selectiv demersurile colegilor din politie (MAI).

Tradarea - propriului personal suprasolicitat si trimis in misiuni riscante, fara dotari si forte corespunzatoare, conform legii; accentul pe sanctiuni ca unica modalitate de motivare si de stimulare a performantei. MJ/ANP contabilizeaza sute de mii de ore suplimentare de munca necompensate, in crestere permanenta, fara nicio tresarire, masura sau solutie.

Abuzul – de putere manifestat prin decizii unilaterale, netransparente, prin incalcarea Acordului colectiv de munca si atitudine aroganta in relatia cu sindicatele. Ignorarea solicitarilor punctuale, periodice ale SNLP in planul drepturilor salariatilor”.

*Cititi aici revendicarile Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare

Comentarii

# r date 13 August 2015 08:20 +2

dl. presedinte TEOROC acuza ANP-ul acum? dar din anul 2013 si pana in prezent situatia a fost aceeasi, de ce atat de tarziu cu aceasta revolta?pentru ca pana in anul 2015 sotia dl. TEOROC care este comisar sef de penitenciare , director adjunct la penitenciarul JILAVA a stat imputernicita( fara examen) ani buni pe acesta functie, dar in acest an functia a fost scoasa la concurs si a fost ocupata de dna TEOROC, si dintr-o data gata si cu linistea la sindicate, facem miting. Eu va spun ca in penitenciare nu se stia de aceasta actiune, care este strict una cu sens politic.

# x date 13 August 2015 10:45 +2

dar cand dl. director general BEJAN a fost avansat chestor de penitenciare de catre Basescu in decembrie 2014 si dl. TEOROC a fost informat ca acest grad de general a fost obtinut fraudulos deoarece dl. BEJAN nu daduse examen pentru acest grad si nici nu detinea titlul stiintific de doctor cf. legii 293/2004 ce a facut TEOROC, aha erau prieteni atunci!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva