24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GENERALUL DUMBRAVA, IN BIROU LA SUTIMAN PENTRU BASESCU - Primul procuror care recunoaste discutiile cu generalul SRI Dumitru Dumbrava pe dosare penale: “In dosarul care il privea pe Traian Basescu... Dand curs convocarii de catre procurorul sef al sectiei, Camelia Sutiman, s-a deplasat in biroul acesteia unde i-a fost prezentat 'domnul general Dumbrava de la SRI' solicitandu-i-se sa discute cu acest ofiter... A fost interesat de actele de urmarire penala administrate” (Declaratia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 May 2019 14:31
Vizualizari: 12279

Iata un prim procuror ce recunoaste ca a discutat despre un dosar penal cu vestitul general SRI Dumitru Dumbrava (foto), considerat coordonatorul campului tactic din instante si parchete. Este vorba despre procuroarea Elena Iordache de la PICCJ, care, in cadrul anchetei Inspectiei Judiciare privind aplicarea Protocolului PICCJ-SRI din 2009, a oferit o declaratie in care a oferit detalii extrem de grave despre implicarea SRI in anchetele penale. Declaratia Elenei Iordache se regaseste in Raportul Inspectiei Judiciare, raport din care Lumea Justitiei a publicat deja marturia exploziva a procurorului Doru Tulus despre prezenta ofiterilor SRI in DNA (click aici pentru a citi) si din care au fost prezentate fragmente in emisiunea "Exces de putere" de la Antena 3.


Astfel, procuroarea Elena Iordache a dezvaluit ca in timp ce instrumenta un dosar al lui Traian Basescu a fost convocata in biroul sefei Sectiei de urmarire penala si criminalistica de la acea vreme Camelia Sutiman (foto 2). Potrivit procuroarei Iordache, odata ajunsa in biroul lui Sutiman, aceasta i l-a prezentat pe “domnul general Dumbrava de la SRI”, cerandu-i sa discute cu el despre o adresa pe care o facuse catre Serviciul Roman de Informatii. In acest context, Elena Iordache a precizat generalul Dumbrava ar fi fost interesat de actele de urmarire penala pe care le efectuase in dosarul fostului presedinte Traian Basescu.

Nu a fost insa singura intalnire pe care procuroarea PICCJ Elena Iordache a avut-o cu ofiteri SRI. Aceasta a dezvaluit ca in timpul instrumentarii unui alt dosar a fost cautata de doi ofiteri SRI, care i-au precizat ca doresc sa discute despre stadiul cauzei si actele de urmarire penala administrate. Iordache a catalogat discutia ca fiind una ciudata, avand in vedere ca ofiterii SRI cereau realizarea unor perchezitii domiciliare.

Iata declaratia procuroarei Elena Iordache de la PICCJ:

“Procurorul Elena Iordache (PICCJ) a relatat despre doua situatii in care a fost cautata de ofiteri SRI si anume:

-cu privire la dosarul nr. 28/P/2013 avand ca obiect infractiunile prevazute de art. 3-6 din Legea nr. 107/2006, primit prin redistribuire de la procurorul Amariei Ioan, numit la Structura centrala a DNA, procurorul a fost cautat de doi ofiteri SRI, pe care nu ii poate identifica, acestia precizand ca doresc sa poarte discutii cu privire la stadiul dosarului, actele de urmarire penala pe care procurorul intentioneaza sa le desfasoare in cauza si opinia acestuia cu privire la probele ce urmeaza a fi administrate.

In considerarea faptului ca infractiunile ce formau obiectul dosarului vizau si domeniul de activitate al SRI, procurorul a dat curs solicitarii de a se intalni cu organe de conducere din cadrul SRI Bucuresti si Dambovita, la sediul SRI din Bucuresti.

Procurorul a apreciat convorbirea ca avand un caracter 'ciudat', in contextul in care ofiterii SRI si-au exprimat dorinta ca in cauza sa fie efectuate niste perchezitii domiciliare. In concret, procurorul a precizat ca ofiterii SRI au facut afirmatii de genul 'vrem sa facem perchezitie', 'mergem sa vedem locurile unde urmeaza a fi efectuate perchezitiile', 'trebuie sa stabilim cine locuieste exact la fiecare dintre imobile, ce activitati desfasoara locatarii acestor imobile'; procurorul a precizat in continuare ca nu a tinut cont de solicitarile ofiterilor SRI si si-a desfasurat activitatea de urmarire penala cu respectarea dispozitiilor legale.

-in dosarul nr. 94/P/2014 – redeschis in anul 2015 si repartizat procurorului la 3 iunie 2015 – care il privea pe Traian Basescu si in care procurorul de caz a desfasurat mai multe activitati de urmarire penala.

Procurorul, dand curs convocarii de catre procurorul sef al sectiei, Camelia Sutiman, s-a deplasat in biroul acesteia unde i-a fost prezentat 'domnul general Dumbrava de la SRI' solicitandu-i-se sa discute cu acest ofiter cu privire la o adresa pe care o transmisese SRI, la solicitarea anterioara a procurorului sef sectie. Prin aceasta adresa, procurorul a cerut sa i se comunice daca SRI are date si informatii privind situatia de fapt din dosarul penal. Potrivit relatarii procurorului Elena Iordache, ofiterul SRI a fost interesat de actele de urmarire penala administrate. Dupa aproximativ o saptamana, SRI a raspuns la adresa anterior mentionata precizand ca nu detinea informatiile solicitate”.


Comentarii

# Ioan Barbatei date 20 May 2019 14:37 +19

GOLANUL ASTA, CE PENSIE ARE??? E UNUL DIN VIRCOLACII SISTEMULUI, UN INFRACTOR DE DREPT COMUN...

# basica date 21 May 2019 12:13 0

Ceausescu a fost mic copil fata de Basecu care a facut politie politica in numele democratiei capitaliste mai dihai ca oricine!

# DODI date 20 May 2019 15:34 +11

Aceasta este justiția întronată de bețivii naționali hăhăilă și macovei și păstorită de tembelul național ciolanis. S-a trecut de la justiția cu bâta practicată de comuniști la justiția făcută cu noua securitate.. În ciuda oricăror prevederi legale și constituționale. De la un stat slab, cu netrebnici în funcțiile cele mai importante, nu poți aștepta dreptate sau respect față de lege. De asemenea se aplică principiului pedelist ”ba pe-a mă-tii” și hoțul strigă primul ”uite hoții”.

# Pasarea Spin date 20 May 2019 15:42 +6

Dumbrava era in legatura si cu ofiterul SRI- LIVIU ARMANU detașat la Antifrauda Suceava. Acest Armanu Liviu ( sri-ist) a deținut mai întâi funcția de inspector antifraudă ( post de execuție) și apoi de șef serviciu până în ianuarie 2018 și a semnat abuziv documente la antifraudă Suceava în exercitarea acestor funcții, obținute ca folos necuvenit cu încălcarea art 4 alin. 5 din OUG 74/2013 privind Reorganizarea ANAF, dar cu respectarea Protocolului 00750/ 04.02.2009 , VEDEȚI CĂ SE POATE?1

# george voinea date 20 May 2019 16:10 +1

Foarte tare,Luju! Totuși puțin cam lung artucolul! #rezst nu-l v- a putea citi! Și ãștoa ar avea mai mare mevoie să citească și sã înțwleagã!

# Maria date 20 May 2019 17:00 +3

Dle. Netejoru,pe ge'alu' asta, l-ați audiat? Că e in pensie de luni bune. Si e obligatoriu! ați sesizat SRI? Ați sesizat Comisia de supraveghere a activ SRI? Ce ați propus?

# Wexler date 20 May 2019 17:06 +3

Sunt sigur că dl. Netejoru și PICCJ vor verifica TOT personalul auxiliar al CAPurilor din țară și vor demasca o groaza de retrași la pensie,cu diferite grade merituorii,implicați în executarea cât mai exactă și deîndată a protocoalelor.La fel ar trebui și prin barouri ... camere ale ... Și ale... Că frișcă, nu o lași pe mana prostimii 'Tl trebe oameni educați și dedați cu informațiile.

# Coldea prostu` cainele nostru+Dumbrava la bulau ! date 21 May 2019 21:28 +2

Langa Maior si Covesi ! Nu se poate ca acesti ticalosi ai regimului securist sa scape !!! 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva