21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GENERALUL DUMBRAVA, LA ETAJUL JUDECATORILOR – Deputatul Daniel Ghita cere verificari privind vizita pe care care “tatal campului tactic din Justitie”, generalul SRI Dumitru Dumbrava, ar fi facut-o la Tribunalul Bucuresti: “Care au fost calitatea si scopul prezentei sale la aceasta instanta, cu ce magistrati a avut intalniri si discutii, daca a fost inregistrat in registrul de evidenta de la poarta de acces” (Interpelarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 June 2021 11:46
Vizualizari: 10742

Ministrul Justitiei Stelian Ion este somat sa declanseze verificari pentru a se stabili daca generalul SRI Dumitru Dumbrava (foto 1 centru), fost director al Directiei juridice a SRI si “tatal campului tactic din Justitie”, astazi in rezerva, a fost la Tribunalul Bucuresti in urma cu doua luni, fix inaintea unei executii judiciare. Iar daca a fost, ministrul Justitiei trebuie sa ofere numele magistratilor cu care fostul ofiter SRI s-a intalnit.


 

Cererea i-a fost adresata lui Stelian Ion de catre deputatul PSD Daniel Ghita (foto 2), printr-o interpelare formulata la inceputul lunii iunie 2021 (vezi facsimil), la care, conform documentelor de pe site-ul Camerei Deputatilor, ministrul inca nu a raspuns. Interpelarea lui Daniel Ghita a venit in contextul dezvaluirilor facute de Lumea Justitiei in 7 mai 2021, la sectiunea “Vorbe de fumoar”, ocazie cu care am prezentat o serie de informatii potrivit carora Dumitru Dumbrava ar fi fost vazut la Tribunalul Bucuresti, petrecand ceva timp la etajul unde se afla birourile judecatorilor, vizita avand loc fix inainte de executia fostului primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie (click aici pentru a citi).

 

Iata interpelarea prin care deputatul Daniel Ghita ii cere ministrului Justitiei sa declanseze verficari privind vizita generalului SRI Dumitru Dumbrava la Tribunalul Bucuresti:

 

“Conform unor relatari aparute in presa cu doua saptamani in urma, generalul in rezerva Dumitru Dumbrava, fost sef al Directiei Juridice din SRI, ar fi fost vazut in incinta Tribunalului Bucuresti, unde s-ar fi intalnit cu anumiti magistrati. Generalul Dumbrava a devenit cunoscut opiniei publice dupa ce a declarat, cu emfaza, ca Justitia din Romania constituie un ‘camp tactic’ pentru SRI, care urmareste modul de solutionare a unui dosar penal pana la pronuntarea unei hotarari definitive, nu doar pana la emiterea rechizitoriului. Generalul Dumbrava, un fost procuror esuat, a fost omul de legatura al fostei conduceri a SRI, in special al generalului Florian Coldea, primul adjunct al SRI in perioada 2005-2017, cu instantele de judecata, incepand cu Inalta Curte de Casatie si Justitie. In calitate de sef al Directiei Juridice din SRI, generalul Dumbrava a fost unul din artizanii protocoalelor incheiate de SRI cu organele de urmarire penala si de justitie, inclusiv cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si cu Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au fost declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala a Romaniei.

Pentru considerentele expuse, va solicit sa dispuneti verificari, prin Corpul de control al ministrului Justitiei si prin Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a stabili daca generalul in rezerva Dumitru Dumbrava a fost prezent la Tribunalul Bucuresti in perioada aprilie-mai 2021, care au fost calitatea si scopul prezentei sale la aceasta instanta, cu ce magistrati a avut intalniri si discutii, precum si daca a fost inregistrat in registrul de evidenta de la poarta de acces in tribunal, urmand sa-mi comunicati constatarile efectuate si masurile dispuse”.

 


Comentarii

# MN date 27 June 2021 12:04 +89

Iar marele ministru purtator de boxa imediat cerceteaza si rezolva cazu. Noi nu stim cine este?, asta sa rezolve aceasta problema deosebit de importanta?, ei se cauta si se gasesc indiferent pe unde sunt pentru ca se cunosc iar gastile sunt facute,sunt stabilite numai de ei stiute.oricum felicitari Ghita si mult succes iti doresc dar cu mafiotii astia este foarte greu

# Narcis date 27 June 2021 17:49 +81

Mai vazuși!? Ministrul Justitiei (am scris cu litera mare!) e doar un reprezentant al sforilor cu care are mainile si mintea incatusate. El a fost numit ca sa des-facă nu ca sa facă. Va desface si SIIJ-ul curând, pentru ca cea mai corupta tara din lume nu mai are rabdare (umflatul de la embassy apare public si ordonă, in tara noastra, culmea!), asa ca nu vom obtine nimic. Dumbrava minunata se va plimba mult si bine pe culoarele, mai mult sau mai putin vizibile, ale justitiei, fara ca sa dea socoteala cuiva! Poporul s-a innecat in cafea amara si valurile marii, e fericit ca nu mai poarta masca, in rest, e bine si slugă, ca de vreo 30 ani, ne-am cam obisnuit. SIIJ-ul a produs durere mare la transferul de sub fusta lui coveși la Ministerul Justitiei, dar acum la desfiintare nu mai produce nimic, decat pe ici, pe acolo niste nervi.

# coco date 27 June 2021 21:31 +69

Bravo Ghita!!

# Mirunescu date 28 June 2021 16:39 +66

Necalificatul a fost sa discute de Dragnea ! Se apropie clipa cand vor da socoteala aceasta banda de tradatori de tara SRI , ei fiind hraniti de la buget sa o apere ! Niste necalificati milogi care si-au facut scoala in curtea unitatii ca sa para destepti in cap si si-au dat grade si doctorate intre ei .... pe banii nostri. Sa vomiti, nu alta . :-x

# Ana date 30 June 2021 17:13 +11

Ghita sef civil la SRI ! :eek:

# intrebare date 3 July 2021 02:30 +2

Întrebare întrebatoare: cine e ciocanitoarea ?:cry:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva