24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GEORGEL SINECUREL – Luju a avut dreptate: fostul judecator George Catalin Serban a lasat CSM si magistratura doar ca sa se lipeasca de o functie politica. La ceas de noapte, in Monitorul Oficial a fost publicata decizia premierului Florin Citu de numire a lui Serban in functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei. Pana si Iohannis s-a miscat rapid ca sa-l rezolve pe George Catalin Serban. Repede isi mai gasesc unii magistrati sinecuri politice (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 November 2021 22:43
Vizualizari: 9789

Lumea Justitiei a avut din nou dreptate. De data aceasta cand am anuntat ca judecatorul George Catalin Serban (foto) a renuntat la pozitia de secretar general al CSM si si-a dat demisia din magistratura doar ca sa se lipeasca de o sinecura politica (click aici pentru a citi). Iar Serban a pus mana pe una dintre cele mai importante functii in stat.


 

Joi, 4 noiembrie 2021, la ceas de noapte, in Monitorul Oficial a fost publicata decizia prin care premierul demis Florin Citu l-a numit pe Serban in functia de secretar de stat al Ministerului Justitiei (vezi facsimil):

“Avand in vedere Decretul Presedintelui Romaniei nr. 1.065/2021 privind eliberarea din functie a unui judecator,

in temeiul art. 29 si al art. 31 lit. d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completările ulterioare,

prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul George Catalin Serban se numeste in functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei”.

 


 

Ciudata celeritate: pana si Iohannis s-a miscat cu talent

 

Numirea lui George Catalin Serban (fost judecator la Tribunalul Calarasi cu o avere de 1,5 milioane euro si pensie de 6.000 euro – click aici pentru a citi) in functia de secretar de stat al Ministerului Justitiei a venit la doua saptamani de la momentul la care acesta s-a pensionat. Concret, Serban a fost eliberat din functie de Sectia pentru judecatori a CSM in 21 octombrie 2021, dupa ce solicitarea sa de pensionare a fost pusa intempestiv pe ordinea de zi (click aici si aici pentru a citi).

Extrem de ciudat, pana si Klaus Iohannis s-a miscat rapid cu Serban, spre deosebire de alte cazuri in care semneaza decretele de pensionare ale magistratilor chiar si cu o zi inainte ca pensionarile acestora sa intre in vigoare. Mai exact, Iohannis a semnat decretul de eliberare din functie lui George Catalin Serban in 25 octombrie 2021, deci la patru zile de la data la care CSM ii aprobase pensionarea (click aici pentru a citi).

Or, tocmai modul extrem de rapid in care s-au derulat lucrurile, precum si linguseala sefului CSM Bogdan Mateescu fata de Serban de la ultima sedinta la care acesta din urma a participat in calitate de secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii, ne fac sa ne intrebam daca nu cumva fostul judecator a primit oferta de a o ocupa functia politica de secretar de stat in Ministerul Justitiei inca de cand era in CSM si in magistratura. Si daca asa s-a intamplat, ce om politic l-a dorit cu atata insistenta pe Serban? Nu in ultimul rand, numirea lui George Catalin Serban intr-o functie de conducere din Ministerul Justitiei, dupa o plecare neasteptata a acestuia din magistratura, tradeaza, credem noi, posibile legaturi puternice pe care acesta le avea cu mediul politic.

Tare rapid isi mai gasesc unii magistrati sinecuri politice.

Comentarii

# M date 4 November 2021 22:58 +289

Cine mai stie ce mare securist o mai fi si asta, sa ai ditamai pensia si sa te angajezi din nou la stat lucrurile sunt foarte dubioase. Cine stie cu ce servicii o lucra nenorocitu si noi il tinem ca este magistrat, un tradator ordinar

# santinela date 5 November 2021 07:42 +72

Oricare ministru al justitiei ,sanatos la cap,in secunda doi de cind preia postul il va da afara pe ciumpalac !

# Cet date 5 November 2021 11:47 +24

La magistrati nu se aplica pantouflage-ul ca la alti @functionari”!?? SNA si L 161/2003 art 93 alin.3 Si hai cu interdictiile de cumulare pendsie-venit public si se rezolva!!!!!

# Cand il vedeti in public date 8 November 2021 22:30 +17

tratati-l cum se cuvine ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva