21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GEST DISPRETUITOR AL AMBASADEI ZUCKERMAN – Romani umiliti in propria tara prin premierea unui procuror controversat pentru ca l-a bagat in puscarie pe liderul PSD Liviu Dragnea. Prostie monumentala: Ambasada SUA l-a premiat pe procuror si pentru anchetarea mogulului media Dan Adamescu, despre care a sustinut ca duce "o campanie foarte vasta de defaimare impotriva lui Matei". Dezastru: Adamescu este mort din 2017 si l-a denuntat pe procuror pentru tortura (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

11 December 2020 16:58
Vizualizari: 11210

Lumea Justitiei nu poate concepe ca asemenea initiative apartin SUA, cea mai democratica tara, ci mai degraba credem ca avem de-a face cu un gest al unor indivizi, grup de interese, care pun intr-o lumina proasta insele Statele Unite ale Americii. Ambasada Statelor Unite ale Americii a tinut de Ziua anticoruptiei, sarbatorita pe 9 decembrie 2020, sa onoreze niste "oameni curajosi care isi dedica activitatea redactarii unor proiecte de lege solide, expunerii raufacatorilor, punerii sub acuzare a persoanelor corupte si organizarii eforturilor populare de a se opune acestui flagel".


 

Printre ei si procurorul Adrian George Matei (foto), in prezent adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei din DNA, pe care Ambasada SUA l-a slavit pentru ca a reusit performanta de a obtine condamnarea fostului lider PSD Liviu Dragnea, "unul dintre cei mai puternici functionari publici din Romania".

Practic, Ambasada SUA a premiat un procuror pentru ca si-a indeplinit obligatiile de serviciu, efectuand ancheta in cazul lui Dragnea, caz in care gestul poate fi interpretat ca o imixtiune in justitie, dar si ca o instigare la vanatoare de oameni politici.

In acelasi timp, conform anuntului Ambasadei SUA, procurorul Adrian George Matei a fost apreciat si pentru punerea sub acuzare a "mogulului media Dan Adamescu, care continua o campanie foarte vasta de defaimare impotriva lui Matei".

Si aici stop!

Dincolo de tupeul, credem noi, de care da dovada o institutie condusa de un demnitar strain, a carui unica preocupare trebuie sa fie reprezentarea Statului sau in Romania – si nu organizarea de festivitati si evenimente pentru criticarea actiunilor autoritatilor romane, ori trasarea unor directive si tinte de urmat de catre romani –, Ambasada SUA isi permite fara nicio jena ca – de dragul, probabil, al emiterii unor mesaje cat mai emotionante pentru onorarea procurorului DNA Adrian George Matei – sa aduca atingere memoriei unei persoane decedate si sa manifeste aprecieri asupra acesteia.

Caci, stupoare, omul de afaceri Dan Adamescu a decedat inca din 23 ianuarie 2017, potrivit certificatului de deces al acestuia (vezi facsimil), astfel incat nu ar mai avea "mogulul media" cum sa continue campania de defaimare a procurorului DNA Adrian George Matei.

Se cade asadar sa amintim faptul ca decesul lui Dan Adamescu s-a petrecut in conditii extrem de suspecte, in chinuri, acestuia refuzandu-i-se timp indelungat accesul la tratament medicamentos. Iar cel care a refuzat categoric ca lui Adamescu sa i se permita accesul la tratamente si la interventii chirurgicale a fost chiar Adrian George Matei de la DNA, procurorul pe care omul de afaceri l-a reclamat in fata instantelor internationale pentru modul inuman in care a tratat cazul sau si cel pe care Ambasada SUA il incununeaza.Codul civil obliga la respectarea memoriei persoanei decedate

 

A intina numele unui decedat punandu-i in carca fapte pe care acesta nu putea sa le mai comita pentru ca nu mai era in viata reprezinta o atingere adusa memoriei celui decedat, care este sanctionata de Codul civil roman. Sa mentionezi numele unei persoane decedate in sens negativ (culmea: pentru a justifica incununarea altei persoane) reprezinta o atingere adusa drepturilor acesteia, in conditiile in care orice persoana are dreptul la respectarea demnitatii sale (art. 72 Cod civil), are dreptul la propria imagine (art. 73 Cod civil) si, mai ales, se cuvine manifestarea respectului fata de aceasta persoana si dupa decesul sau (Sectiunea a 4-a din Codul civil – Respectul datorat persoanei si dupa decesul sau), astfel cum se prevede la:

-art. 78: "persoanei decedate i se datoreaza respect cu privire la memoria sa, precum si cu privire la corpul sau", si la

-art. 79 referitor la interzicerea atingerii memoriei persoanei decedate: "memoria persoanei decedate este protejata in aceleasi conditii ca si imaginea si reputatia persoanei aflate in viata".


Dan Adamescu, marturii despre Adrian George Matei


Totusi, de ce a fost necesara aceasta atingere adusa lui Dan Adamescu pentru a motiva onorarea lui Adrian George Matei?

Cumva pentru ca Dan Adamescu a fost cel care a demascat modul in care a inteles procurorul Adrian George Matei sa ii permita accesul la tratament medical in perioada in care reprezentantul DNA se ocupa de dosarul sau?

Nu stim, asa cum ne este greu de justificat oficial care este motivul acestor "premieri" ale Ambasadei SUA.

Ce este cert este ca marturia din 20 septembrie 2016 pe care Dan Adamescu a oferit-o in fata instantei britanice in dosarul fiului sau (pe care Lumea Justitiei o publica in pasaje) contine modul inuman in care omul de afaceri Dan Adamescu a fost pus sa isi traiasca ultimii ani de viata. Marturia este data de Dan Adamescu cu circa patru luni inainte sa moara, incheindu-si declaratia de martor spunand ca "spera sa nu moara in inchisoare".

Redam in continuare pasaje din Declaratia de martor a lui Dan Adamescu:
Iata cum justifica Ambasada SUA premierea procurorului Adrian George Matei:

"In cei 15 ani de la intrarea in vigoare a Conventiei Natiunilor Unite impotriva coruptiei (UNCAC), pe 9 decembrie, recunoastem eforturile de combatere a coruptiei. Lupta impotriva coruptiei este una dificila – este nevoie de oameni curajosi care isi dedica activitatea redactarii unor proiecte de lege solide, expunerii raufacatorilor, punerii sub acuzare a persoanelor corupte si organizarii eforturilor populare de a se opune acestui flagel. Romania si Statele Unite sunt cei mai buni parteneri, suntem pregatiti sa colaboram in vederea combaterii coruptiei.

Anul acesta, pentru prima data, Ambasada S.U.A. onoreaza trei Campioni Anticoruptie care au muncit asiduu pentru a combate coruptia din Romania. Acestia au depus eforturi neobosite si au trecut prin multe greutati, pe plan personal, pentru a expune si a pune sub acuzare cazurile de coruptie. Fiecare este un exemplu excelent care ilustreaza diferenta pe care o poate face un om in eforturile noastre de a trage la raspundere persoanele care se fac vinovate de acte de coruptie:


Procurorul DNA Adrian George Matei este in prezent procurorul sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. In cel mai notoriu caz de coruptie din ultimul deceniu, Matei a obtinut condamnarea unuia dintre cei mai puternici functionari publici din Romania, fostul presedinte al Partidului Social Democrat (PSD) Liviu Dragnea, finalizat cu trimiterea la inchisoare a lui Dragnea in luna mai 2019. Matei a fost si cel care a coordonat punerea sub acuzare a mogulului media Dan Adamescu, care continua o campanie foarte vasta de defaimare impotriva lui Matei".


Comentarii

# CARCOTAS date 11 December 2020 17:14 +60

Astia fabrica o stare de fapt aiuritoare: procurorii romani, care au jurat pe Constitutie, sunt premiati si accepta premiile de la puteri straine, chiar daca politic partenere. Se regrupeaza fortele deep state. A se vedea si ce s-a intamplat azi la completul de 5 al incercatei curti: sesizarea CCR la cererea procurorilor intr-o revizuire contra... unei incheieri judecatoresti. Cineva curajos si bine pregatit profesional s-a opus si a formulat opinie separata. Acest judecator nu va fi premiat de nimeni. In onoarea sa, chapeau!

# DODI date 11 December 2020 18:24 +64

Dacă așa ceva se întîmpla în Ungaria sau Polonia, acest evreu impertiment - reprezentant al licuriciului de peste baltă și care pactizează du iubitorii de holocaust - ar fi fost expulzat în secunda 2. În România lui CiolaniSS este onorat cu vizitele de slugărnicie ale oricui este înălțat puțin în funcții. Vezi ultimele vizite ale lingăilor liberali Sică mandolină, câcâțu sau marele ostean (renumit pentru fapte de vitezie la care, lăundându-se, a greșit doar anul).

# Gica contra sistemului date 11 December 2020 19:05 +9

Nu va mai amăgiți ca Romanica noastră înseamnă ceva pentru yankei. Ambasadorul se poarta asa pentru ca știe ca are de-a face cu niște slugi dar și pentru ca șefii sai din US tolerează asa ceva. Va închipuiți ca Departamentul de Stat nu este informat de ce face Zuky pe aici? Ba știe destul de bine dar închide ochii. Nu asa ar proceda în cazul altor state care contează pentru ei, pentru ca ar risca un incident diplomatic. Dar Ro este numai vaca de muls pentru yankei. Ne vor abandona la prima oferta a rușilor, asa cum au făcut-o în 1945, cu noi și cu alții. Noroc ca rusii nu-s interesați. Cine i-a așteptat pe yankei, i-a așteptat în paguba, nici măcar degeaba!

# Gilu date 11 December 2020 19:42 +8

Ce dracu',din toată America aia mare ,ne trimit la Bucuresti numai ciocli,de parcă nu mai exista oameni ca lumea între atatea milioane câte are țara respectivă...Trimiteți, domnilor ,un politician adevarat , ca pana acum ne-ati pricopsit cu tot felul de telali,gheseftari si habarnisti...Mai mult respect,please!

# VIVAT. date 11 December 2020 20:03 +7

De ce exista RAUL (necazuri. nenorociri) !? ....pentru ca omul este "liber" si poate sa ALEAGA !. RAUL apare si din cauza INDIFERENTEI !. De ce va mirati de acest Zuckerman , NOI toti am "ales" intr-o "indiferenta" bolnava ani de zile si acum avem ce am VRUT !!. Omul asta isi permite orce intr-o tara "colonie" in care presedintele este DICTATOR cu sprijin strain de poporul roman si sprijin interior de profitori etnici si tradatori !. Si asta esta doar inceputul "domniei" lui K.W.Iohannis.

# VOX. date 11 December 2020 20:31 +6

Credeti ca "scula" asta de Adrian George Matei a lucrat de capul lui , fara ordin pe "unitate" !!??. Numai IDIOTII accepta momeala Ambasadei SUA de Ziua anticoruptiei ....cu oameni curajosi care isi dedica activitatea...bla bla bla..... De fapt aceasta "premiere" este acordarea unei IMUNITATI pentru un viitor care se poate sa fie incert pentru procurorul Adrian George Matei (multi au platit pentru faptele si vanzarile lor ). Va veni si vremea !.

# santinela date 12 December 2020 08:28 +2

Pleaca Tramp iar cel care vine poate isi i-a nenorocitul inapoi si sa-l duca unde a intarcat mutu iapa !Om mai mizerabil ca ciumpalacul asta american cu origini cica romanesti greu de crezut ca mai exista !

# santinela date 12 December 2020 08:33 +2

Uitati-va la poza multprea decoratului si vedeti procurorul vajnic-dai si lupta,dai si lupta- sluga, si atunci se intelege de ce se vrea desfiintarea sectiei speciale !In sistem trebuie sa ramina ,in functii,numai specimene de acest tip.

# Ioana M. date 12 December 2020 09:40 +3

Cred ca au dat copy paste pentru o premiere din 2017. Sa dea o erata.

# gigi date 12 December 2020 15:00 +2

Ambasada SUA din Romania a ajuns o simpla gradina zoologica.

# gica date 12 December 2020 18:44 +2

Americanii ne trimit numai debili mintali ca ambasadori?

# x-link date 12 December 2020 23:42 +2

statul necoplanar a invins in sua ca urmare a falsificarii alegerilor de acolo. va urma epoca de aur in care noul om-vaccinat va domina lumea. noi ceilalti (care ne.vom opune vaccinarii) vom fi trimisi la periferia societatii (exact ca in Hunger games) pt a trai ca Amishii, dar sclavii reali ai noii clase feudale gen silicon valley

# Andrei Muresan date 13 December 2020 05:40 +8

Zaharescu este prostul americanilor. Dar prostul mai este și fudul, nu-i prost destul. Doamne, daca ați vedea ce panarame are America, v-ati lamuri pe loc.

# Wolf Dominus date 13 December 2020 15:47 +2

Este foarte trist ! si pacat in fata lui Dumnezeu ca se poate intampla asa ceva! Si aici ma refer la un om care a murit in inchisoare din cauza unei erori umane! UN adevarat barbat recunoaste atunci cand greseste. Un adevarat patriot - si eu sper ca procurorii din Romania - mai ales din DNA sunt patrioti si respecta cetatenia romana, nu ar putea lucra in slujba justitiei si sa produca aceste "Miorite balcanice" de tip secol 21.Poate fi vorba - in continuare- de o greseala umana - si aici eu personal ma astept sa vad administratia USA / ambasada reactionand - poate acum sau poate ca mai tarziu :-). Dar este clar ca cineva din aceasta ecuatie nu si-a facut bine temele !!!!! Never boring ! - un slogan simplu al unei firme ce respecta inovatia - care produce ceasuri foarte trendi - cu doua fetze- si nu scumpe - dar care fac TIC TAC TIC TAC - pe ambele fetze! si eu sunt inca fericit pentru ca Dumnezeu e sus si le vede pe toate ! PS. eu mi-as da demisia! In ambele cazuri!

# Vlad N L date 17 December 2020 11:01 0

Repet ce am mai comentat deja acum vreo 5-6 ani pe site-ul Cotidianul: SUA sunt - de departe - cel mai mare exportator de corupție instituționalizata la nivel global. Cum complexul lor militaro-industrial si de securitate si-a asumat (fără licitație) rolul de leader si prim-jandarm global, este absolut "normal" ca corupția celorlalți sa-i deranjeze (scuzați cacofonia...). Normal ca SUA sa pretindă a fi Numero Uno (The Greatest...) si in acest domeniu... Premierea acestui procuror nu e decât inca o confirmare a celor care au comandat prin politie politica arestarea lui Dragnea... Adica, cu alte cuvinte, "romani care inca nu acceptați cine e tăticu', bagati-va mințile-cap!...". Si, sa fim serioși ! A mai inventa inca o dregătorie-premiu ("premiul" pt Kovesi a ridicat deja ștacheta la stele...) ar fi al naibii de dificil... Corupția este, alături de lăcomie, esențiala in sângele capitalismului: Cum altfel ar putea fi maximizat profitul, indiferent de consecințele sociale si de mediu ?

# Vlad N L date 17 December 2020 11:35 0

@ Gica contra: Singura oferta pe care ne-o vor face rusii se numește "gulag". Suntem deja un stat eșuat ('Failed State', vezi Chomsky), cu suveranitatea compromisă in mod fatal si conduși de lachei comandați de colonizatori... De ce s-ar mai osteni cineva sa facă vreo oferta pt noi ???... Oricum ar fi, resursele noastre materiale, umane, financiare etc deja îngrașă marile corporații multinaționale. Iar in acest domeniu, cozile sunt taaare îmbârligate, nu prea mai contează ca-s rusi sau britanici sau americani sau francezi sau olandezi sau... pot continua lista pana maine... Din gulag mai scapi, dacă ai verticalitatea necesara... Dar dintr-o viata întreaga irosita in non-educație, cules căpșuni sau sparanghel, spălat la kuru seniorii din vest... nu prea mai ai scăpare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva