24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GESTAPO PENTRU LICHIDAREA LUI DRAGNEA – Comisarul Dan Manolachi a denuntat la DNA ca a fost interogat sub presiune de 10 persoane in prezenta procurorului Marin Nicolae si a doi ofiteri SRI: “Am fost amenintat in permanenta cu retinerea in caz ca nu declar ceea ce trebuie despre Liviu Dragnea... Cele declarate mi-au fost sugerate de procurorul Marin Nicolae in biroul acestuia si nu corespund realitatii”. SRI s-a implicat in dosar in baza unui protocol secret (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

21 February 2017 15:27
Vizualizari: 58075

Document uluitor cu caracter de denunt, inregistrat la DNA, in care se fac referiri la interogatorii de forta de tip Gestapo, in grupuri de cate 10 anchetatori, cu scopul de a determina un politist de judiciar din DNA sa dea declaratii impotriva liderului PSD Liviu Dragnea. Exista si o declaratie in care se precizeaza ca la audieri ar fi participat doi ofiteri SRI.


Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera denuntul inregistrat sub nr. 6792/22.07.2013 la DNA de fostul ofiter de politie judiciara Dan Emil Manolachi – condamnat in 2015 de CAB la 5 ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului si pentru ca ar fi folosit informatii ce nu erau destinate publicitatii – care aduce procurorului anticoruptie Marin Nicolae grave acuzatii privind anchetarea sa abuziva, sub presiune si amenintarea permanenta ca va fi retinut. Prezentam documente in care ofiterul DNA Dan Manolachi a dezvaluit conducerii parchetului anticoruptie ca ar fi fost obligat de procurorul DNA Marin Nicoale sa dea declaratii prin care sa il incrimineze pe presedintele PSD Liviu Dragnea, desi acestea nu corespundeau realitatii.

Fostul ofiter de politie judiciara Dan Manolachi sustine ca procurorul Marin Nicolae i-ar fi indicat in timp ce se afla in birou sau sa faca anumite declaratii, amenintandu-l ca daca nu va face acest lucru va fi retinut.

Prezentam in continuare denuntul lui Dan Manolachi, cu precizarea ca in editiile urmatoare vom face dezvaluiri cutremuratoare despre implicarea SRI in aceasta ancheta care a avut ca scop inculparea liderului PSD Liviu Dragnea, precum si faptul ca in aceasta ancheta, SRI a lucrat cot la cot cu DNA, in baza unui protocol secret de colaborare. Iata denuntul:

DNA – Dosar nr. 435/P/2012

Inregistrat sub nr. 6792/22.07.2013

"Domnule prim-procuror

Subsemnatul Manolachi Dan Emil, avand calitatea de inculpat in dosarul mentionat mai sus, formulez prezentul

MEMORIU

prin care doresc sa va semnalez urmatoarele aspecte de natura juridica:

1. Va rog sa aveti in vedere datele din prezentul memoriu care nu reprezinta o reclamatie, ci este doar un demers legal prevazut de disp. art. 172 al. 1 teza a doua, coroborat cu disp. Art. 6 din Cod de procedura penala raportat la art. (n.red. - neinteligibil) din Constitutia Romaniei, art. 48 al. 2 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, menit sa asigure exercitarea drepturilor la aparare si protectia mea deoarece obligatiile dispuse prin numeroasele Ordonante sunt prea generale si exista posibilitatea de a fi acuzat pe nedrept de nerespectarea lor.

Precizez ca in data de 19.02.2013, cu ocazia retinerii mele spre audiere in calitate de invinuit mi-a fost incalcat dreptul la aparare (n.red. - neinteligibil), nu mi s-a asigurat dreptul a a-mi angaja un avocat si nici de a avea un avocat din oficiu, asa cum prevad dispozitiile Codului de procedura penala. Declaratia data de mine in data de 19.02.2013 contine un sir de evenimente despre care am luat la cunostinta precum si de acuzatiil care mi se aduc, din continutul Ordonantei procurorului de incepere a urmaririi penale.

Precizez faptul ca cele declarate la data de 19.02.2013 au fost date sub presiunea celor aproximativ 10 persoane prezente dintre care la interogatorii din cadrul politiei judiciare (n.red. - neinteligibil) punand intrebari despre relatia cu Dragnea Liviu.

Precizez ca cele declarate mi-au fost sugerate de procuror Marin Nicolae in biroul acestuia iar cele declarate nu corespund realitatii. Am fost amenintat in permanenta cu retinerea in caz ca nu declar ceea ce trebuie.

Precizez faptul ca dl. procuror Marin Nicolae a insistat in permanenta sa scriu despre legatura mea cu numitul Dragnea Liviu, despre care eu nu pot declara nimic intrucat nu il cunosc personal, nu m-am intalnit niciodata cu el si nu il cunosc decat de la televizor.

Ulterior, in data de 15.03.2013 am luat la cunostinta de la dl.procuror Marin Nicolae ca o alta persoana pe nume Lemnaru Cristian ce are calitatea de invinuit/inculpat in alt dosar aflat in lucru la dl. procuror Dumitriu Paul a facut un denunt impotriva mea ca mi-ar fi dat suma de 40.000 lei fara a face precizarea pentru ce si imprejurarile pentru care ar fi facut aceasta plata. Consider ca acest denunt deste o modalitate de a-mi aduce noi acuzatii impotriva mea pentru a ma forta sa imi sustin prima declaratie data sub presiune si sub sugestia a ceea ce trebuie sa scriu in declaratiile ulterioare.

Din toate aceste considerente enuntate mai sus, inteleg sa nu imi sustin prima declaratie data in ziua de 19.02.2013 si imi rezerv dreptul de a da declaratii numai in fata instantei de judecata. Precizez ca toate acuzatiile ce mi se aduc sunt neintemeiate si nefondate.

Mentionez faptul pana la data de 19.02.2013 in calitatea mea de ofiter de politie judiciara, la toate locurile de munca pe care le-am ocupat nu am avut abateri disciplinare, iar in activitatea mea profesionala am obtinut calificative de “foarte bine” in toti cei aproximativ 20 de ani de activitate in cadrul MAI.

Cu consideratie”.

Denuntul ofiterului Dan Manolachi a ramas fara niciun efect, el fiind trimis in judecata de DNA (institutia la care lucra) si condamnat. Cazul miroase a executie judiciara! Ofiterul se afla in prezent in penitenciar in executarea pedepsei.

Iata denuntul in facsimil:


Comentarii

# cititor date 21 February 2017 16:37 +83

Este cutremurator !In Romania contemporana sa se intample asa ceva este inimaginabil !Aceste fapte dezvaluie dictatura mizerabila a SRI si lipsa statului de drept !Vreau dreptate si adevar !

# romanul date 22 February 2017 09:09 +3

Doar se stie ca traim in TARA PROCURORILOR, in care cei de la DNA in frunte cu personajul infect Kovesi fac ce-i doare muschii lor! Si asta cu sprijinul celui de la Cotroceni si a procurorului stalinist Lazar! Cu asa oameni si in astfel de tara poti cere dreptate si adevar cat vrei! :-x

# Sorin date 22 February 2017 10:39 -5

Chiar credeti ca un ofiter de judiciar nu cunoaste toate procedurile si daca era nevinovat nu putea face fata ?! s-a trezit dupa 3 (trei ) ani , vazand ca " e groasa" sa faca denuntul asta ca chipurile a dat declaratii sub presiune ?! prost sa fii sa-l crezi , el s-a incurcat in minciuni si s-a gandit sa nu mai recunoasca nimic , dar nu i-a mers .  Nu mai puneti botul la toate prostiile , cazuri particulare ,daca zice unul ceva impotriva vreunui procuror DNA, gata , asa e... e adevarat ca orice padure are si uscaturi , nu sint nici procurorii astia usi de biserica, dar pana la urma tot un judecator da sentinta , pe baza probelor , etc.

# Nino-nino date 22 February 2017 12:24 +2

Ce-ar fi sa scazi 31 de luni din cei 3(trei) ani ca sa fii credibil in comentariu?

# Pif date 21 February 2017 20:11 +3

Ciudat. In intreceptarea din 8.02 proc.D.Pavel il anunta ca vrea sa-i dea un cap in gura lui Lemnaru, Manolachi realizand ca proc. a schimbat brusc placa(Sunteti pe post de stomatolog acum, da? Mult bine. Sa traiti!)In 19.02 Manolachi este retinut, fiindu-i puse intrebari despre Dragnea iar in 15.03 afla ca Lemnaru l-ar fi denuntat la procurorul D.Pavel ca i-ar fi dat 40.000 lei. :-? Ce legatura exista intre Fronea(caruia i-a fi furnizat informatii ce nu sunt destinate publicitatii pt. suma de 250 lei)Dragnea si Lemnaru :o

# V date 21 February 2017 21:30 +16

Solicit infiintarea unei comisii parlamentare imputernicita cu puteri extraordinare care sa ancheteze disciplinar parchetele romanesti si modul in care instantele si-au facut datoria. Amploarea acestor crime impotriva libertatilor este de natura a justifica masuri speciale si urgente.

# V date 21 February 2017 21:50 +2

Ah si era sa uit... Ar fi o idee buna ca Parlamentul sa acorde sotiei presedintelui imunitate prezidentiala pe durata mandatului ? Am senzatia ca dl. presedinte ar dori sa actioneze un pic altfel la adresa d-nei Kovesi si a verzei numita "sistem" ... Eu inca nu am vazut neamt sa calce in rahat si sa nu incerce sa se stearga daca i se da carpa :)

# Mada date 21 February 2017 23:00 +9

Parchetele din România sunt un dezastru iar instanțele sunt total la pământ. Ăștia fac ravagii în viețile oamenilor. Abuzuri și ilegalități la greu.  Șpăgi la greu. Apropous: de ce nu prezentați /cercetați si ilegalități făcute de către procurorii DIICOT?? Adică de ce toată presa este interesata doar de către ilegalitățile și abuzurile Dna? Cumva restul oamenilor nu sunt importanți sau ce? Pentru când legea răspunderii magistraților? Sau modificările la codul penal care de fapt e ilegal? Ca sa nu mai zic de ce face SRI? Ăștia nu răspund penal pt ilegalitățile făcute? Pana când oamenii vor mai fi condamnați de catre niste magistrati corupti care de fapt nu sunt interesați sa facă dreptate , ci pur și simplu cad doar la învoiala procurorului și arunca condamnări pe nedrept, ilegale , fără probe intemeiate oamenilor?? 

# Stancescu Dumitru date 22 February 2017 08:51 +2

Rsine DNA trbuie desfintat

# linaura date 13 July 2018 21:14 0

NU TREBUIE DESFIINTAT § DIN CONTRA TREBUIE LASAT SA FUNCTIONEZE DAR IN RESPECTUL LEGILOR SI AL CONSTITUTIEI SI MAI ALES AL CODURILOR DE PROCEDURA... codul de procedura da DIRECTIA SI RELATIA INTRE ORGANELE DE STAT... si mai ales regulile acestei functionari... !

# Ceir date 22 February 2017 09:47 +1

Justitia nu vrea sa se curete sa fie cu adevarat dreapta,multimea vede abuzurile ce se fac ,cum se inlatura adversari politici ca gasca din opozitie sa vina la putere in afara votului , doarme cu toate ca a fost trezita de prieteni.

# Dinu date 22 February 2017 10:45 +2

Statul mafiot in toata splendoarea lui. Unde-i Klemm, el ce zice de protejata lui? Inca o dovada ca binomul SRI-DNA se ocupa de politia politica, doar ca sa ajunga in functii indivizi care le executa dorintele si ii protejeaza impotriva destituirii. Asa zisa lupta anticoruptie nu e decat o spoiala pentru prostit prostii, unde sunt dosarele de marie coruptie? Bineinteles ca la prafui si vor fi scoase cand interesele nu mai coincid.

# Ion date 22 February 2017 11:50 +2

Se intreaba cineva oare cati dintre cei presati de DNA au declarat ce li s-a cerut? Si cate dosare s-au facut pe astfeld e declaratii mincinoase luate prin forta? Si cati sunt la puscarie din cauza asta?

# ?????? date 23 February 2017 14:57 0

Īn "epoca glorioasei democrații" asemenea practici ce amintesc de "alte vremuri" ?

# linaura date 13 July 2018 21:18 0

la care ''''alte vremuri '''' faceti referinta??? caci in RSR NU SE PETRECEA ASA CEVA... ! ii prindea si ii baga pe toti la inchisoare... doar SISTEMUL ERA IN AFARA LUI CEAUSESCU... de unde si mascarada asta care se dezvaluie noua in fata ochilor ACUM DUPA 30 DE ANI DUPA CE L AU IMPUSCAT PE CEAUSESCU SI IL VORBESC PE TOATE CARARILE DE RAU SI CU CUVINTE DE TOT RAHATUL... toti acesti ticalosi ar fi fost in inchisoare.. ma repet sar simt nevoia... de aceea nu le placea sistemul PENTRU CA ERA STRICT CU FRAUDA SI CU ILEGALITATEA...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva