13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GESTIUNEA LA CONTROL – UNBR face inventarul patrimoniului cabinetelor avocatiale. Uniunea lui Florea a adoptat o Hotarare care obliga avocatii sa declare la barou toate bunurile folosite in exercitarea profesiei. Avocatul Costel Gilca: "Dragi colegi, trebuie sa va declarati toate bunurile afectate profesiei. Scaune, birouri, masini, telefoane, biblioteci, furculite, linguri, tot ce inseamna patrimoniu de afectatiune. Nu e gluma"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 September 2017 16:22
Vizualizari: 14145

Inainte de 272 a fost 271! Mai precis, inainte ca Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea sa voteze "onorariile minimale" pentru avocati, acelasi Consiliu intrunit in 26 august 2017 a adoptat Hotararea nr. 271/2017 care prevede ca avocati sa isi numere si apoi sa isi declare si sa inregistreze la registratura generala a baroului din care fac parte toate bunurile afectate profesiei, ca parte a patrimoniului de afectatiune. Urmeaza astfel ca, din septembrie 2017, toti avocatii sa completeze "Registrul electronic al evidentei patrimoniului de afectatiune al avocatilor", prevazut la art. 5 alin. (10) din Legea 51/1995 modificata si mentionat in Hotarea 271.


Potrivit Hotararii 271 a UNBR, in Registrul electronic al evidentei patrimoniului de afectatiune al avocatilor "se inscriu mentiunile incluse in actele de infiintare a formelor de exercitare a profesiei, ori in cele intocmite pentru desfasurarea activitatilor profesionale in modalitatii de exercitare a profesiei prevazute de Lege si Statutul profesiei de avocat privind patrimoniul propriu pe care avocatul il afecteaza desfasurarii activitatii sale profesionale".

Cu alte cuvinte, din septembrie 2017, avocatii vor trebi sa isi declare la baroul din care fac parte toate scaunele, birourile, telefoanele, imprimantele, laptopurile, cartile sau orice alte obiectele folosite de avocat in exercitarea profesiei.

Cel care a sesizat existenta Hotararii nr. 271/2017 a UNBR a fost chiar un avocat. Este vorba despre Costel Gilca (foto), avocat specializat in Dreptul muncii care, intr-o postare pe Facebook, si-a informat colegii de breasla ca "incepand de luna aceasta trebuie sa va declarati toate bunurile afectate profesiei", reprezentand "scaune, birouri, masini, telefoane, biblioteci, furculite, linguri... tot ce inseamna patrimoniu de afectatiune". Constient de absurdul situatiei, pana si avocatul Gilca avertizeaza ca "nu e gluma".

Iata definitia patrimoniului de afectatiune, potrivit site-ului legeaz.net: "Patrimoniu de afectatiune - parte a patrimoniului afectata desfasurarii unei activitati; totalitatea drepturilor si obligatiilor in legatura cu desfasurarea unei activitati. Notiunea de p. de a. este prezenta de mai multa vreme in doctrina, insa abia recent a primit o consacrare legislativa expresa prin O.U.G. nr. 44/2008. in acest fel a fost infirmata teoria clasica a unicitatii patrimoniului, permitand unei persoane care desfasoara o activitate sa afecteze, prin propria vointa, o parte a patrimoniului sau acelei activitati, iar creantele nascute ca efect al desfasurarii activitatii sa fie acoperite doar cu acea parte a patrimoniului, fara ca ceilalti creditori personali sa isi poata realiza creantele asupra acestei parti de patrimoniu."

Prezentam in continuare un pasaj din Hotararea nr. 271/2017 a UNBR, cu mentiunea ca Documentul poate fi citit integral la finalul articolului:


* Cititi aici Hotararea nr. 271/2017 a UNBR

Comentarii

# Emilia date 15 September 2017 16:49 +14

În ultimii 27 ani toată justiția mafiota cu interceptări,  servicii, diicot, Dna, Judecatori, Procurori  au cheltuit câteva sute de miliarde euro. Cu banii ăștia România s-ar fi putut ridica la nivel occidental. Cu miliardele de euro pe  care ii cheltuie din buget aceste instituții mafiote parazitare care nu numai ca nu produc ci distrug, cate spitale, autostrăzi,investitii s-ar fi putut face? Ăștia sunt adevărații hoți care consuma și fura  miliardele de euro și nu produc nimic ci doar paguba nedreptate și teroare. 

# bogdan date 16 September 2017 07:23 -1

Ba NU Emilian draga. Daca ”parazitii” nu cheltuiau bani sa-i prinda, aveau grija ceilalti PARAZITI, care fura bugetul, sa ”atraga” ei milioanele ale de care vorbeai, asftel, iar ne bagam gheara-n gat cand vedeam sosele ce se strica dupa 2 luni, etc. Asa macar ii vedem cum fac cereri peste cereri pt eliberare conditionata. (un secret: i-a intreaba-i cand ies, mai fura vreo unul ?)

# @avi avi date 15 September 2017 17:16 +2

Avi, tu ce declari? budigai? :D :D :D :D

# DODI date 15 September 2017 17:29 +5

Pentru Emilia: Și din această cauză ar fi necesară Legea răspunderii materiale. Procurorii luluței cheltuiesc milioane de lei pentru anchete teleghidate (și cu finalitate incertă: fapta nu există, etc) și lasă în nelucrare cauze importante, daune imense și multinaționale mafiote. Poate că Dragnea, în loc să își pregătească singur cuiele cu care să fie răstignit, se va apleca și asupra realității și va pregăti el crucea pentru luluța. Nu de alta dar la statura de balerină sovietoidă a luluța trebuie tăiate multe păduri. Sau pune o vorbă bună ciolanis la prietenii lui austrieci. Mai știi?

# Poison date 15 September 2017 22:59 -1

Nu te supăra, eu înțeleg ca îți faci griji pt politicieni, dar eu îmi fac mai multe griji pt po******ția României care este terorizata de nesimțiții ăștia care cheltuie toți banii țării pe interceptări,  pur și simplu nu mai ai intimitate, drepturi. Politicienii au bani să-și plătească avocați,  apar pe la TV,  dar sunt oameni obișnuiți hăituiți de mafioții infractori de procurori care sunt în cârdășie cu judecătorii și care obțin totdeauna câștig în instanta întrucât judecătorii nu judecă corect și cu respectarea legii ci doar în funcție de interese și bani deoarece legile sunt interpretabile iar judecătorii nu au răspundere asa ca dau orice condamnare sa iasă la număr procurorilor și  sa nu se zică ca s-au cheltuit banii în zadar pe parcursul anchetei cu filaje, interceptări, etc... :cry:

# gogu steriade date 15 September 2017 18:17 +1

sa vedem acum avi cate carute ai :D :D nu uita sa-ti treci proteza si paharul . :D :D sau tu esti ala care ai venit cu ideea asta ca sa vezi cum mai poti sa-ti jumulesti sclavii. baga mare ca imi place, sclavii merita spoliati de parale. si asa clientii va ocolesc ca va ocupati cu alba neagra in dosare.

# Voi sunteți de vina! date 15 September 2017 20:50 +3

Costel,voi sunteți de vina.Voi sunteți cei care ați lăsat infractorii sa conduca destinele tuturor.Mai suntem avocați?Toate aceste situații vor duce la un măcel in avocatura.Avocatii vor fi arestați și condamnați discreționar,vor fi suspendați și eventual exclusi din profesie.Avocati in tara acesta nu mai sunt,doar au impresia că sunt avocați.Gica Florea și compania trebuie sa plece!Îl vrei pe Briciu viitor șef al Uniunii ...?Va fi și mai grav cu ei.

# bruzli date 15 September 2017 20:58 +3

Mare ti-e gradina, Doamne, si multi cutumiari comunisto dionozaurieni mai ai in ea. Nu ma gandeam ca o profesie liberala, chiar si-asa acaparata de bolsevici, poate fi tarata prin mocirla in asemenea hal. Bravo, platitori ai Sfintei duble zeciuieli, tineti-o tot asa. Cand v-am zis sa solidarizati cu structura LEGALA Bota, ati acut misto...acuma o sa va iasa misto-ul pe nas...

# ovidiu date 15 September 2017 23:17 +1

sunteti nedrept cu ,,dinozaurii comunisti,, . Ei nu puteau ,,produce,, asemenea reguli, chestiunile astea cu declararea ,,afectatiunilor ,, sunt de la o posta apanajul vremurilor prezente, inclusiv modul in care sunt formulate aceste reguli ,,atat de necesare,, desfasurarii profesiei de av . Dar au intr-adevar o oarecare asemanare cu niste capitole din ,,12 scaune,, de Ilf si Petrov. Grav este ca pt unii chiar par benefice si normale aceste lucruri.

# colombo date 15 September 2017 22:02 +2

am vazut ce poate briciu cu inppa-ul lui si cu admiterea in avocatura. TEAPAAAAAA! fraierilor ati dat 10 bulioane ca sa-si bata joc de voi niste indivizi care au nascocit niste spete jalnice, cu solutii trasnite. niciodata nu o sa puneti bulinutele unde trebuie daca nu cotizati. stim toti ca examenele nu sunt decat o pacaleala si intra doar alesii. voi nu vedeti ca un analfabet ca avi avi poate fi avocat? cum va explicati ca analfabetii profeseaza desi au facut scoli cu traista la spiru haret . voi credeti ca daca invatati veti intra? in veci va garantez ca NU!

# Avocat date 16 September 2017 07:55 -1

Nu a înțeles nimic colegul... Nu declari ce ai pe firma. Declari ce parte a patrimoniului PERSONAL este folosită in activitatea de avocat. In cazul in care o banca vrea sa te execute asupra bunurilor personale, nu se va putea atinge de cele declarate ca făcând parte din patrimoniul de afectațiune... Au un laptop cumparat "pe persoana fizica" și îl declari ca parte a patrimoniului de afectațiune pentru ca îl folosești la cabinet și evident este indispensabil desfășurării activității... fără ca acesta sa fie proprietatea cabinetului. Nu va putea fi executat silit de un creditor care urmărește o creanta a persoanei fizice... Este o forma de protejare a profesiei, a avocatului, de protejare a bunurilor pe care le folosești pentru a-ți desfășura activitatea... e clar???

# vikkktor date 16 September 2017 13:17 +3

,,iar creantele nascute ca efect al desfasurarii activitatii sa fie acoperite doar cu acea parte a patrimoniului, :lol: ... fara ca ceilalti creditori personali sa isi poata realiza creantele asupra acestei parti de patrimoniu." Nici pana acum nu executa creditorul bunurile aflate pe cabinet/pfa si sa fim seriosi, laptopul pe persoana fizica executat ?? Pai cine si unde il gasea si mai ales cum demonstra ca e al tau ? Putea sa fie imprumutat de la un prieten...De fapt sintagma ,,creantele nascute ca efect al desfasurarii activitati...,, e clara...UNBR dupa ce a impus mercurial cu tarife fixe, o sa ia cu acul pe diversi avocati si va calcula cf grilei lor ce datorii ai la buzunarul lor prea larg...daca nu platesti se indreapta asupra patrimoniului de afectatiune declarat si care va fi afectat adica executat de catre marele UNBR, care observ ca se transforma in organ fiscal...Oare mai persista in caputul lui Florea sa faca un mega sediu, foooarte necesar dupa ce a facut minunatul hotel ?

# Pif date 16 September 2017 13:20 +1

Mi-e neclar daca-mi pot declara dulaul de paza, achizitionat cu acte si cu pedigree, in patrimoniul de afectatiune. E si foarte mancacios.

# colombo date 16 September 2017 14:00 0

avocatule,ai dreptate.Nici eu nu am inteles corect.Imi pare rau ca am scris uratenii despre avocatii traditionali,dar bota mi-a luat mintile.Avi avi are dreptate cand ne critica si,uneori,face misto de noi.

# aviaru cutumiaru date 17 September 2017 12:19 0

Bre taică, de câte ori să-ți spun că DUPĂ SEMNELE DE PUNCTUAȚIE, SE LASĂ UN SPAȚIU. LA Șpilu Harlem nu vă învață NIMIC??? Doar X și tu, adică ZERO?? :-x

# Declar date 17 September 2017 00:16 -1

Eu il declar pe avi pierdut in spatiu. UNBR  NUL AVI NUL !

# avi-uta date 17 September 2017 14:44 0

Din greseala m-am semnat Colombo. Scuze, eram sub efectul etnobotanicelor. Le iau ca sa uit de birurile si umilinta la care ma supun stapanii. Cat de curand o sa incep sa latru. Vine pensionarea si eu o sa ajung la cantina saracilor. Eu pledez in butoi si cu mațul gol dar ma dau smecher pe site. 

# Altul date 21 September 2017 20:35 +1

obiectiva ce declaratii faci in aceasta speta?Sa incercam impreuna sa facem o bresa in acest sistem .Banuiesc ca esti in tema,ca de obicei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva