29 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GHITA SI-A DAT FOC LA VALIZA – Uitati cine ne-a inventat grupul infractional organizat cu Google la DNA! Judecatorul CAB Ciprian Ghita le-a terfelit public pe presedinta ICCJ Corina Corbu si pe sefa lui directa Lia Savonea in sala de judecata: “Ceea ce pentru Savonea este legal si normal pentru majoritatea judecatorilor este exact invers. Ceea ce pentru Corbu este legal pentru reclamant, Marius Iacob, Kovesi este opus”. Ghita ne-a amenintat cu inchisoarea si ca vom avea soarta lui Ceausescu

Scris de: L.J. | pdf | print

25 January 2023 15:12
Vizualizari: 8239

Mai poate ramane in magistratura un judecator care isi terfeleste public colegii de breasla, in speta pe presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu, si pe sefa sa directa, presedinta Curtii de Apel Bucuresti, judecatoarea Lia Savonea?

Poate permite CSM asemenea atitudini din partea unui judecator la adresa a doi colegi de-ai sai, unul dintre ei chiar membru de drept al CSM?

Poate permite CSM unui judecator sa ameninte jurnalistii cu inchisoarea si ca vor avea soarta lui Ceausescu?


 

 

Intrebarile de mai sus le adresam in contextul unui atac violent din partea fostului procuror Ciprian Alexandru Ghita, actual judecator la Curtea de Apel Bucuresti, la adresa sefelor ICCJ si CAB, Corina Corbu si Lia Savonea, si la adresa jurnalistilor de la Lumea Justitiei.

 

Caci, astfel cum veti vedea in randurile de mai jos, Ciprian Alexandru Ghita de la CAB nu are o problema doar cu jurnalistii de la Lumea Justitiei, carora le-a facut plangere penala la DNA, acuzandu-ne ca am fi constituit grup infractional organizat cu trei companii Google, niste avocati pe care nu ii cunoastem si cu presedinta de onoare a AMR, judecatoarea Viorica Costiniu, ca am fi facut abuz in serviciu, fals si am fi favorizat faptuitorul prin doua articole in care am criticat sentinta de condamnare a fostului sef ANAF Serban Pop dispusa pe motiv ca trebuie indeplinite obligatiile asumate de Romania prin MCV. Acelasi Ciprian Ghita care a formulat plangerea penala la DNA impotriva Lujuplangere care a fost folosita ulterior de presa #rezist sa lanseze un atac mizerabil la adresa noastra le-a terfelit public pe presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu (foto dreapta), si sefa sa directa, presedinta Curtii de Apel, judecatoarea Lia Savonea (foto stanga).

Acuzatiile de o gravitate extrema au fost facute de fostul procuror, actual judecator Ciprian Ghita la Judecatoria Ploiesti, in cadrul unui dosar in care a cerut emiterea unei ordonante presedintiale prin care sa oblige Google sa blocheze o serie de cuvinte cheie care duc la gasirea articolului “Completul lui Corbu l-a ars pe Ghita”, din 28 februarie 2022, in care Lumea Justitiei a anuntat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut sanctiunea disciplinara aplicata de CSM lui Ghita (click aici pentru a citi).

Este practic o actiune diferita a lui Ghita, care privea blocarea unui alt articol decat cele prin care Luju i-a criticat sentinta (cazul in care a facut ridicola plangere penala la DNA).


Atac direct la Corbu si Savonea, desi acestea nu aveau nicio legatura cu dosarul


Acuzatiile lui Ghita la adresa lui Corbu si Savonea sunt retinute in Sentinta civila nr. 5833, din 21 iulie 2022, pronuntata de judecatorul Ioan Bogdan Apostu de la Judecatoria Ploiesti in dosarul 15127/301/2022, care a respins cererea de ordonanta presedintiala formulata de fostul procuror Ciprian Ghita (sentinta este atasata integral la finalul articolului).

Atacul la adresa Corinei Corbu si Liei Savonea are loc in contextul in care sefa ICCJ a condus completul care i-a mentinut sanctiunea disciplinara, iar sefa CAB l-a scos in anii trecuti de la judecarea dosarelor penale, mutandu-l la o alta sectie a Curtii de Apel Bucuresti, pentru ca apoi sa il sanctioneze disciplinar in CSM. Oricum, mentionarea celor doua in acest caz nu avea nicio legatura cu obiectul dosarului care privea doar companiile Google, nu pe Corina Corbu si Lia Savonea (vezi facsimil 1). Mentionarea celor doua intr-un astfel de context poate reflecta, credem noi, puternice sentimente de adversitate fata de cele doua judecatoare din partea lui Ghita.

 Concret, fostul procuror, actual judecator Ciprian Ghita o acuza pe Lia Savonea ca are cu totul si cu totul alte valori decat majoritatea judecatorilor din Romania, iar despre Corina Corbu sustine ca ceea ce pentru aceasta este legal, pentru el, Laura Codruta Kovesi si Marius Iacob este fix invers. De asemenea, Lia Savonea este terfelita de fostul procuror Ciprian Ghita, actual judecator, in sensul ca ar fi tergiversat dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu pana cand una dintre fapte s-a prescris, iar pe Corina Corbu o infiereaza sustinand ca s-a bagat singura intr-o procedura secreta, in dosarul disciplinar prin care a fost sanctionat si ca i-a respins toate probele.

Pe de alta parte, de furia lui Ciprian Ghita nu scapa nici Inspectia Judiciara, despre care afirma ca a intreprins demersuri ilegale impotriva sa si a mamei sale.


Iata acuzatiile judecatorului Ciprian Ghita (fost procuror) la adresa presedintei ICCJ Corina Corbu si sefei Curtii de Apel Bucuresti Lia Savonea:


Cu tilul de exemplu, reclamantul precizeaza ca in cazul doamnei Savonea, faptul ca reclamantul impreuna cu colega sa au preluat de la dumneaei dosarul Fondului National de Investitii ce il privea pe Sorin Ovidiu Vantu si in 6 ani au solutionat cel mai complex dosar din Romania, condamnandu-l pe Sorin Ovidiu Vantu la 8 ani de inchisoare, dupa ce doamna Savonea tergiversase dosarul si prescrisese cea mai grava infractiune, instigare la abuz in serviciu, este nedeminitate si rea-credinta. De asemenea, faptul ca reclamantul a salvat dosarul DNA in care era judecat colonelul Dragomir, in aplauzele DNA, ale inculpatilor si ale avocatilor lor, a constituit incompatibilitate, nedemnitate si rea-credinta.

In concluzie, reclamantul arata ca publicul trebuie sa cunoasca faptele reclamantului, acesta avand dreptul la o imagine corecta in societatea romaneasca.

Totodata, reclamantul precizeaza ca pentru doamna Savonea, fapta inculpatului care a fost prins in centrul Bucurestiului cu alcooemie peste 2, este o fapta demna de prestigiul magistratului, mentinandu-l in functia de judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, sau fapta doamnei vicepresedinte a Curtii de Apel Bucuresti care intretinea raporturi sexuale in biroul de serviciu cu grefierul subordonat, nu reprezinta o abatere in niciun fel.

(...)

Reclamantul precizeaza ca in Romania, astazi, ceea ce pentru Lia Savonea este legal si normal pentru majoritatea judecatorilor din Romania este exact invers. Ceea ce pentru Corina Corbu este legal, pentru reclamant, Marius Iacob, Laura Codrut Kovesi este opus.

In continuare reclamantul arata ca a prezentat cauza sa la CEDO in decembrie, fiind inregistrata in ianuarie, iar Corina Corbu in luna ianuarie se baga pe ea insasi intr-o procedura secreta, in dosarul disciplinar al reclamantului si respinge toate probele.

(...)

A mentionat ca Inspectia Judiciara a intreprins sistematic demersuri ilegale impotriva sa si a mamei sale, fapt dovedit prin decizia nr. 5896/24.11.2021, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de contencios administrativ, in dosarul nr. 616/44/2018, sentinta nr. 3122/29.06.2018, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 555/2/2018 si sentinta nr. 982/13.12.2019, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 1005/2/2019”.


Incalcarea Codului deontologic al magistratilor este evidenta


Alegatiile si acuzatiile pe care fostul procuror Ciprian Ghita, actual judecator la CAB le face la adresa Corinei Corbu si Liei Savonea reprezinta in mod evident cel putin o incalcare grava a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor, daca nu cumva chiar abatere disciplinara. Asta pentru ca niciun magistrat nu are voie sa isi exprime opinia legat de probitatea profesionala si morala a colegilor sai.

Art. 18 alin. (2) din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor:

(2) Judecatorii si procurorii nu isi pot exprima parerea cu privire la probitatea profesionala si morala a celorlalti judecatori sau procurori, indiferent de instanta, parchetul sau institutia la care functioneaza acestia.”


Ghita ameninta jurnalistii Luju cu inchisoarea si ca vor avea soarta lui Ceausescu


De atacurile fostului procuror, actual judecator Ciprian Ghita nu a scapat nici Lumea Justitiei. Nu doar ca ne-a atacat, ci ne-a amenintat fatis cu inchisoarea, sustinand ca vom avea aceeasi soarta ca Adrian Nastase, Liviu Dragnea, ba chiar soarta lui Ceausescu. In plus, acelasi Ciprian Ghita a fabulat sustinand ca patronul nostru ar fi Liviu Dragnea, si ca Luju il ataca doar pentru ca Dragnea a fost suparat de o solutie pe care Ghita a dat-o intr-un dosar ANRP.

De fapt, nemultumirea lui Ciprian Ghita la adresa Lumea Justitiei – despre care sustine ca face agenda judecatorilor si stabileste ce judecator a facut bine si ce judecator a facut rau – a constat in faptul ca nu am scris asa cum si-ar fi dorit el articolul in care am anuntat ca sanctiunea disciplinara pe care a primit-o a ramas definitiva la ICCJ.


Iata ce spune fostul procuror, actual judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Ciprian Ghita:


In continuare, reclamantul precizeaza ca prin cererea dedusa judecatii nu a solicitat celor de la Luju sa faca sau sa nu faca ceva, acestea fiind demersuri pe care le va efectua la momentul oportun si astfel va veni momentul cand vor raspunde pentru tot, astfel cum s-a intamplat cu Nastase, Dragnea si chiar Ceausescu, in concret toti au raspuns pentru faptele lor, chiar daca la un moment dat puterea le-a luat mintile si s-au crezut Dumnezei cu putere absoluta.

(...)

In concluzie, fata de cele doua articole anterioare ale celor de la Luju, reclamantul arata ca acestea nu fac doar o dovada in favoarea sa, ci fac dovada ca acestia cunosteau faptele sale, le-au prezentat intr-o maniera favorabila si aveau obligatia ca si in acest ultim articol sa prezinte faptele, comentarii jurnalistice, documentatie jurnalistica, iar daca a fost un abuz sa devoaleze si nu sa se limiteze la incadrari. Motivul pentru care jurnalistii Luju au spus aceasta este pentru ca au fost, in mod evident, nemultumiti de solutiile sale, atat ei cat si patronul lor, un infractor condamnat definitiv, respectiv Liviu Dragnea, suparat de solutia pe care reclamantul a dat-o in dosarul ANRP, prin care s-au restituit Statului roman prejudicii de milioane de euro.

In speta de fata, reclamantul arata ca instanta nu trebuie sa ii corecteze pe cei de la Luju, ci pe paratele Google care rostogolesc in spatiul public un demers jurnalistic care trebuie stopat.

(...)

Raportat la cei de la Luju, reclamantul arata ca se impune ca acestia sa isi faca datoria in mod corect, in acest moment ei fac agenda judecatorilor, ei stabilesc ce judecator a facut bine si ce judecator a facut rau, iar daca ei sunt cei care au aceste atributii, reclamantul este indreptatit sa solicite instantei sa analizeze daca Google a respectat politica CJUE rostogolind in spatiul public un articol scris fara respectarea Codului Deontologic, un articol extirpat de fapte, un articol care contine incadrari, reproduce o minuta care nu mai exista pe portalul instantelor de judecata, etc..”


Ghita se lauda ca Laura Kovesi si Cristi Danilet i-au pus o vorba buna la CEDO


Din aceeasi sentinta a Judecatoriei Ploiesti mai aflam un lucru extrem de interesant. Mai exact, judecatorul Ciprian Ghita, fost procuror, se lauda ca fosta sefa DNA Laura Kovesi si judecatorul Cristi Vasilica Danilet i-ar fi pus o vorba buna la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, rezultatele sale profesionale fiind cunoscute la CEDO prin intermediul celor doi:

“Prin urmare, reclamantul arata ca nu solicita instantei sa ii constate nevinovatia, Statul roman urmand sa raspunda pentru nedreptatile de care este responsabil, fiind depuse rezultatele sale profesionale si ale celor care i-au solutionat dosarul, acestea fiind cunoscute de CEDO atat prin intermediul sau, cat si prin intermediul lui Cristi Danilet, Laura Codruta Kovesi si alti magistrati”.

 

 


Asa cum am precizat mai sus, cererea de ordonanta presedintiala a fost respinsa de Judecatoria Ploiesti. Ciprian Ghita a formulat apel, dosarul ajungand la Tribunalul Buzau, unde cerut suspendarea judecatii, solicitare ce i-a fost admisa (vezi facsimil 2).Prezentam mai jos integral sentinta prin care Judecatoria Ploiesti in care se dezvaluie cum le-a terfelit fostul procuror, actual judecator Ciprian Ghita pe sefele ICCJ si CAB, Corina Corbu si Lia Savonea:


 


Comentarii

# marin date 25 January 2023 15:43 -2

se lucreaza la distrugerea justitiei, dar mai ales la disparitia avocatilor. vor ramane castele securitatii, impreuna cu sorosheii judecatori si procurori care vor aplica discretionar justitia dupa placul stapanilor. continuati cu joc de glezne! nu intelegeti ca pana ce romanii nu isi vor cunoaste drepturile si CONSTITUTIA, PENTRU CARE AU MURIT NEVINOVATII IN 1989 STRIGAND "LBERTATE! JOS SECURITATEA ! JOS COMUNISMUL!" NU SE VA INATAMPLA NIMIC? CORUPTIA SI ABUZUL VOR MERGE BRAT LA BRAT SI LA ORDIN? ROMANII REFUZA SA CUNOASCA CONSTITUTIA ! AVEM CE MERITAM. LUPTATORII PENTRU JUSTITIE SI PENTRU DREPTATE SI PENTRU ADEVAR VOR FI EXTERMINATI CURAND DE "SISTEM". tradatori si criminali corupti de sorosh si pretinii. hai sa traaaiti bine maaah ! haaaahaaahaaaa...

# guagal date 25 January 2023 15:58 -1

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# Ana date 25 January 2023 16:22 -2

Multi .... si prin justitia asta....

# carcotaș date 25 January 2023 18:47 -7

Este trist că oameni cu ceva școală, ca ăsta de fost procuror, nu pricep ce periculos este să te iei în serios în viață. Plănuind marea mașinărie de corupție care este războiul din Ucraina, elita industrială și militară vestică avea nevoie să dreseze pe-se-dee. A făcut-o prin trinom: servicii, denea și unii judecători. Ăștia chiar au crezut că sunt reprezentanții lui Mesia pe pământ, că flacăra anticorupției trebuie purtată de ei până rămân singuri în cazarmă. Rolul lor s-a încheiat, circul se mută în Est, către Moldova și Ucraina, după cum dl. Dănileț a priceput deja. Bine, a fost silit să priceapă, întocmai ca Stegaru, Panioglu, Bogdan Camelia si alții ejusdem farinae. Ceilalți, au priceput mai repede pentru ca nu s-au angajat chiar cu arme si bagaje în scenetă. Trist, mon cher!

# Andrei date 26 January 2023 06:28 -1

Si controalele psihologice se fac pe bune! Cati or fi asa si nu se arata!

# santinela date 26 January 2023 08:09 -4

Asta chiar are grave probleme !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2023 – Adriana Stoicescu pleaca de la tribunal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva