1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GORGHIU A VORBIT AIUREA – Avocatul Antonie Popescu o pune la punct pe Alina Gorghiu dupa ce ministra Justitiei a criticat lupta in instanta a fostului primar de Baia Mare Catalin Chereches impotriva extradarii din Germania: „Prin 1994, pentru un atac similar, presedintele Camerei Deputatilor din epoca, profesorul universitar de drept international Adrian Nastase, care era si avocat, a riscat suspendarea din Baroul Bucuresti, al carui Decan era maestrul Neculai Cerveni”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

31 January 2024 15:00
Vizualizari: 3282

Avocatul Antonie Popescu (foto 2) sustine ca ministra Justitiei Alina Gorghiu (foto 1) a nesocotit dreptul fundamental la aparare cand a criticat demersul judiciar prin care fostul primar de Baia Mare Catalin Chereches solicita justitiei germane refuzul cererii statului roman de extradare a fostului edil.Totul a pornit de la faptul ca Alina Gorghiu a criticat sambata, 27 ianuarie 2024, actiunea lui Cherechesi si a celorlalti condamnati care „incearca (…) sa formuleze tot felul de aparari, care de care mai (…), bizare, ciudate, nejustificate”.

In replica, avocatul Popescu ii aminteste Alinei Gorghiu ca pentru o declaratie asemanatoare, facuta in 1994, presedintele din acel moment al Camerei Deputatilor, avocatul si profesorul universitar Adrian Nastase, a riscat suspendarea din Baroul Bucuresti.

In acelasi context, Antonie Popescu remarca faptul ca Gorghiu nu s-a aratat indignata de faptul ca cincizeci de migranti au intrat ilegal in Romania prin Vama Petea (acelasi punct de trecere prin care a iesit din tara Chereches) fara ca nici Serviciul Roman de Informatii, nici alta institutie a statului roman sa miste un deget.


Prezentam postarea de pe Facebook a avocatului Popescu de luni, 29 ianuarie 2024:


Ministrul Justitiei si dreptul la aparare

Doamna ministru al Justitiei a pierdut recent o buna ocazie de a tacea – cand a hotarat sa atace apararea procedurala facuta de avocatii unei persoane condamnate penal:

'Fiecare condamnat care alege sa fuga, la un moment dat, din tara „incearca prin echipa de avocati sa formuleze tot felul de aparari, care mai de care mai interesante (si luati cu ghilimele cuvantul 'interesant'), bizare, ciudate, nejustificate. Este o maniera prin care incearca sa lungeasca sederea in Germania”, a continuat ministrul'.

Ar trebui sa-si aminteasca doamna Ministru al Justitiei ca fac parte din aparatul gubernamental politistii de frontiera din celebra Vama PETEA, pe sub nasul carora a parasit tara condamnatul in cauza, fost primar de Baia-Mare, si nu cunoastem ce consecinte au avut controalele si nu ne-au spus nici cine e personajul care era de serviciu si nici cine erau colegii sai de tura la ora la care a trecut 'fugarul' .

Si ar mai trebui sa stie doamna Ministru, din atenta citire a rapoartelor, ca PCTF / Vama PETEA este un loc cu probleme, cu multe nelegiuiri petrecute chiar si recent, si ramane o grava vulnerabilitate a Statului Roman atunci cand vine vorba de intrarea in Schengen; occidentalii stiu asta!

Si daca doamna Ministru nu crede, sa sesizeze SRI si sa intrebe de ce nu se fructifica intr-o cercetare penala (din cauza cui, cine e acoperit?) expertiza informatica, datele si coordonatele GPRS si de la META.com, mesajele si convorbirile Whatsapp dintr-un trist dosar de trafic de migranti (vreo cincizeci de persoane cu drept de sedere si de munca, disparuti din lagarele bucurestene ale MAI, fara sa se sesizeze cineva de la oficiul roman pentru imigrari, strabatand sute de kilometri ca sa treaca rutier tocmai prin VAMA PETEA, desi pana la Timisoara au mers cu trenul CNCFR SA) din dosarul nr. 748/83/2023 si cele asociate, ale Tribunalului SATU-MARE, si sa verifice, ca de aia exista Corp de Control al MJ, MAI si Guvern si Inspectie Judiciara, daca a fost vorba de simplu malpraxis sau de represiune judiciara asupra unui 'defector', inclusiv in dosarul de instructie penala nr. 109/P/2023 al Parchetului de pe langa Tribunalul SM (care nu a fost trimis la DIICOT, desi urmareau un grup organizat de min. 3 persoane...

Cam riscanta expunerea doamnei Ministru, care este si avocat, daca ne gandim ca prin 1994, pentru un atac similar, presedintele Camerei Deputatilor din epoca, profesorul universitar de drept international public Adrian Nastase, care era si avocat, a riscat suspendarea din Baroul Bucuresti, al carui Decan era maestrul Neculai Cerveni.

Comentarii

# cârcotaș date 31 January 2024 19:42 +104

Doamna nu este avocat, este un politician care face avocatură când nu este la putere.

# DODI date 31 January 2024 20:41 +112

Ce pretenții profesionale poți avea de la absolventa unei facultăți acreditate după ce ipochimena a... absolvit? Doar cearșafurile pot spune mai multe... Dar cine să le asculte?

# Cetateanul date 31 January 2024 21:35 +11

Înainte vreme la privată mergeau ăi de nu erau în stare să treacă admiterea la stat. Cam atunci când școala era pe bune... la stat

# Amanta date 1 February 2024 05:47 +9

O Elena UDREA a lui KWJ Problema e ca pe ambele le am plătit noi Acum e a lui KWJ axa înainte de asta a fost a lui Bogdan olteanu , Mihai Voicu și mulți alții in drumul ei spre putere Este extrem de nociv ca se permite ca astfel de nonvalori sa ajungă atât de sus Pe vremea mea astea puteau spera maxim la secretara nicidecum ministrese Unde ești tu Țepeș Doamne

# eroare date 1 February 2024 09:02 +2

Este o mare eroare a avea pretentii de la doamna din imagine....

# Lorenzo de Medici date 1 February 2024 11:01 +1

Îl salut pe fostul meu coleg de facultate și de cămin studențesc (chiar de cameră) Antonie (Toni) Popescu, pe care-l cunosc de când activa în cadrul LSUB. Dincolo de asta, îl asigur și pe el, dar și pe ipochimena de la Justiție, că niciodată, adică chiar niciodată, primarul Cherecheș nu va fi predat (nu extrădat, că suntem între state membre UE) României de către Germania. Germania este un stat funcțional, cu democrație consolidată, în care, dincolo de condițiile umane de detenție, dreptul la un proces echitabil, făcut praf în cazul lui Chrecheș, înseamnă, totuși, ceva. Ea nu este un stat distopic, demn de Kafka și Orwell, cum e România, bașca și mafiot (Băsescu, dixit) și eșuat (Iohannis, dixit). Q.E.D.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva