22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GORGHIU SA VERIFICE – Aflata in detentie de doi ani, dupa o condamnare data cu incalcarea deciziilor obligatorii ale CCR, Elena Udrea acuza: “Directorul ANP continua sa incalce legea, impiedicand mamele sa mearga in permisii la copii si la familiile lor... Adus in Sistem de catre Macovei in 2006 din Aradul lui Coldea si pus in fruntea institutiei de catre userista Pruna, Dan Halchin este mai interesat de licitatiile de sute de milioane de euro”

Scris de: G.T. | pdf | print

28 February 2024 13:00
Vizualizari: 3318

Elena Udrea il acuza de abuzuri pe directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Aflata in detentie de doi ani, dupa o condamnare data de ICCJ cu incalcarea deciziilor obligatorii ale CCR, Udrea sustine ca seful ANP refuza sa lase mamele sa mearga in permisii la copii si la familiile lor.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de miercuri, 28 februarie 2024, Elena Udrea dezvaluie ca directorul ANP, Dan Halchin, ignora recomandarea trimisa de Avocatul Poporului, prin care acesta a cerut respectarea dreptului copiilor de a tine in permanenta legatura cu parintii aflati in penitenciare. O reclamatie care ar trebui verificata, in opinia noastra, de catre ministra Justitiei Alina Gorghiu, in conditiile in care ANP se afla in subordinea Ministerului Justitiei.

Cat despre seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Dan Halchin, Udrea precizeaza ca acesta a fost adus in sistem de la Arad, de catre fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei, fiind numit in functie de o alta fosta ministresa a Justitiei, Raluca Pruna.


Redam acuzatiile Elenei Udrea:


Directorul ANP continua sa incalce legea, impiedicand mamele sa mearga in permisii la copii si la familiile lor.

Avocatul Poporului a emis o Recomandare in 5 ianuarie catre Administratia Penitenciarelor si cere respectarea legii, masuri si actiuni concrete care sa aiba in vedere dreptul copilului de a fi cu parintii lui si al detinutului de a avea o legatura permanenta si relevanta cu familia sa.

Nu doar ca sunt drepturi universale prevazute la CEDO, ci este dovedit prin nenumarate cercetari de specialitate ca mentinerea legaturii cu familia este cea mai puternica modalitate de reabilitare a detinutilor, dar pentru directorul ANP nu conteaza!

Adus in Sistem de catre Macovei in 2006 din Aradul lui Coldea si pus in fruntea institutiei de catre userista Pruna in guvernul Ciolos, Dan Halchin este mai interesat de licitatiile de sute de milioane de euro pentru construirea de noi penitenciare, decat de reabilitarea si reintegrarea in societate a celor care se afla in inchisori.

Asa se explica rezultatele devastatoare ale managementului sau, Romania avand una dintre cele mai mari infractionalitati si cea mai mare recidiva din Europa!”

Comentarii

# Ioana M. date 28 February 2024 13:27 +10

Aflat in penitenciar cu pedeapsa pe viata, unui criminal in serie, vreo 7 crime dovedite, i s-a comutat pedepsa la 25 de ani, cu posibilitate de liberare conditionata. Doamna Alinuta, ar trebui sa se gandeasca si la copii sau mame si sa initieze o modificare de cod penal, ca acestia sa nu aiba posibilitatea de a fi eliberati conditionat. Poate se gadesc mai mult atunci cand planifica sa omoare pe careva .

# Cetateanul date 28 February 2024 13:41 +10

Așa îi când cobori din foișor direct în scaun de șăf. PS Tot îi bine că nu o prins director de unitate pe patronul de pizzerie, ăl de și-o pus și aprobat singur sporuri de o dublat pensia....desigur nu e de cercetat chestia asta că anticorupțea îi ocupată cu statisticile. :lol:

# curios date 28 February 2024 16:59 0

Curios,s-a gasit cineva sa vorbeasca de licitatii...Pai animatoarea blonda din Plescoi ar trebui sa viseze la ziua cand isi va vedea fetita conceputa spre a scapa de garda.

# X date 28 February 2024 18:24 0

Violatorii , criminalii, drogatii sunt in libertate. Pe Udrea o tin inchisa . Ea este condamnata de serviciu. Nu poate sa_si cresca fetita, nu poate nici in permisie sa meargă , macar sa o vad . Sa le fie rusine acelora care o supun la un asemenea regim. Sa nu uite cat exista si o judecata divina.

# Ureke date 29 February 2024 12:05 0

Mai tineti minte cand Udrea i-a telefonat lui Turcescu in emisiune spunand ca e o admiratoare a lui Udrea ?!? Admiratoarea de odinioara si a trimis acum si o postare semnata X. PS. Cica actualul sef general al penitenciarelor a fost promovat de Macovei //din Aradul lui Coldea//. Se intelege din aceasta exprimare mani******torie ca toti cetatenii din Arad sunt cumva inrolati intr-o armata secreta condusa de Generalul mentionat. Aradenii nu trebuie sa se supere ca mamica lor vitrega ii batjocoreste asa. In 2009 la al doilea tur prezidential media voturilor cu care DADY a castigat a fost de 50 si un firfiric la suta (...tineti minte nerusinarea acelei fraude, dar sa zicem ca a fost asa. Judetul Arad //al lui Coldea// au votat cu Bese in procentaj de 64%...cel mai mare pe tara.)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva