17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GRAVIDA TREBUIA ARESTATA CA SA NU FIE DISCRIMINARE – Recititi uluitoarea motivare a judecatoarei Mariana Ghena din CSM pentru arestarea fostei sefe ANRP Crinuta Dumitrean, nevinovata si insarcinata in 8 luni: “A stabili un alt regim preventiv inculpatei Dumitrean Crinuta numai pentru considerentul ca se afla in stare de graviditate ar fi de natura discriminatorie... Doar starea de graviditate nu poate constitui un temei pertinent pentru oportunitatea luarii unei alte masuri” (Incheierea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 September 2021 17:26
Vizualizari: 7560

Judecatoarea Mariana Ghena (foto dreapta) din CSM a arestat-o preventiv pe fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean, desi aceasta se afla insarcinata in opt luni, doar ca sa nu se simta discriminati ceilalti inculpati din dosar fata de care se dispusese aceeasi masura. Decizia Marianei Ghena a socat opinia publica, mai ales ca ea a fost luata impotriva unei femei care, pe langa faptul ca era insarcinata in 8 luni, era si nevinovata, asa cum DNA avea sa confirme mai tarziu in momentul in care a dispus clasarea dosarului ANRP in care fusese arestata Crinuta Dumitrean.


 

In contextul aparitiei cutremuratoarei carti “Aici nu suntem la Onalesti” (click aici pentru a o comanda), scrisa de avocata Rodica Constantinovici, la randul ei arestata nelegal si nevinovata alaturi de Crinuta Dumitrean, Lumea Justitiei publica din nou incheierea nr. 919 din 27/28 noiembrie 2015, pronuntata in dosarul 4303/1/2015, prin care judecatoarea Mariana Ghena, pe cand presta la Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut pe plac procurorilor DNA si a decis trimiterea lotului ANRP dupa gratii. Incheierea Marianei Ghena (pe care am prezentant-o inca din decembrie 2015) este extrem de relevanta pentru a vedea cat mai complet tabloul abuzurilor DNA-ICCJ comise in dosarul ANRP.


Ghena a gandit fix ca procuroarea DNA


Motivarea prin care judecatoarea Mariana Ghena a justificat arestarea Crinutei Dumitrean este infioratoare, din punctul nostru de vedere. Astfel, dupa ce a facut o demonstratie prin care a dorit sa arate ca de fapt Crinuta Dumitrean s-a folosit de starea de graviditate pentru a incerca sa se sustraga de la a da declaratii in fata organelor judiciare, Mariana Ghena a sustinut ca fosta ANRP trebuia neaparat arestata intrucat in caz contrar s-ar fi produs discriminare fata de ceilalti inculpati din dosar. Mai mult, de-a dreptul stupefiant, aceeasi Ghena a precizat ca simplul fapt ca Dumitrean era insarcinata nu putea fi un motiv real, suficient si pertinent pentru luarea unei alte masuri preventive fata de aceasta, desi, spunem noi, exista varianta arestului la domiciliu.

Gandirea judecatoarei Mariana Ghena ne aminteste de argumentele pe care procuroarea DNA le-a invocat atunci cand a dispus retinerea pentru 24 de ore a avocatei Rodica Constantinovici, in acelasi dosar cu Crinuta Dumitrean: egalitate de tratamen. “Suntem invitate, la un moment dat, din nou, in biroul procuroarei de caz. Ma ia tare de la primii pasi in incapere, spunandu-mi ca 'deja s-a enervat, fiindca nimeni nu recunoaste nimic...'. Ma anunta, oarecum iritata, ca mi-a schimbat calitatea din suspect in inculpat si ca, 'daca vreau sa dau vreo declaratie, sunt libera sa fac acest lucru, dar pot sa ma si abtin'. Intreb perplexa daca ma va areesta si-mi confirma dand din cap. De ce? indraznesc sa intreb. 'Egalitate de tratament', imi raspunde prompt si rece”, a rememorat Rodica Constantinovici momentul retinerii de la DNA (click aici pentru a citi).


Iata motivarea prin care judecatoarea Mariana Ghena din CSM a justificat masura arestarii preventive dispuse fata de fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean, insarcinata in 8 luni si nevinovata (vezi facsimil), incheierea de arestare integrala fiind atasata la finalul articolului:

 

Starea de graviditate a inculpatei nu este incompatibila cu masura arestului preventiv astfel ca, in raport de dispozitiile art. 240 Cod procedura penala care permit inculpatului arestat preventiv sa beneficieze de tratament medical nu numai in reteaua medicala a ANP dar si in reteaua Ministerului Sanatatii, aceasta poate invoca beneficiul legii.

A stabili un alt regim preventiv inculpatei Dumitrean Crinuta Nicoleta numai pentru considerentul ca aceasta se afla in stare de graviditate ar fi de natura discriminatorie in conditiile in care s-a aratat argumentat si fundamentat ca masura arestului preventiv se justifica pentru toti inculpatii din cauza de fata.

Doar starea de graviditate a inculpatei nu poate constitui un temei real, suficient si pertinent pentru a aprecia oportunitatea luarii unei alte masuri preventive dintre cele prevazute de art. 202 alin. 4 lit. b), c), d) Cod procedura penala.

De altfel, in mod normal, orice situatie de aceasta natura poate avea un impact emotional asupra unei persoane fata de care se desfasoara proceduri judiciare”.

 


 

* Cititi aici integral incheierea prin care judecatoarea ICCJ Mariana Ghena, astazi membru CSM, a dispus arestarea preventiva a inculpatilor din dosarul ANRP, inclusiv a Crinutei Dumitrean, insarcinata in 8 luni

Comentarii

# Didcov date 13 September 2021 18:54 +22

Mariana Ghena cand tinea cursurile de procedura penala la Universitatea " Dunarea de Jos" spunea ca e foarte credincioasa, ca in fiecare duminica se ducea la Sf.Biserica...Totusi cred ca nu spunea adevarul:)))))

# Neanae date 13 September 2021 20:28 +30

Ghena este sau nu gaura aia infecta, urat mirositoare unde se arunca gunoiul? Ghenei din articol musai sa i se ducă gunoaiele de care e plin Bucureștiul. Dați-o încolo, exista o ghenâ și sunt gunoaie? Foarte bizar …

# NC date 13 September 2021 23:44 +3

Nu inteleg oamenii care tin mortis sa mosteneasca si sa transmita numele astea gen CURUT, BUCA, MORTU GHENA. Trebuie interzise prin lege, ca de nu o sa avem o natiune plina de mu ie si ca cat.

# santinela date 14 September 2021 07:25 +23

Iti sta mintea in loc cine a ajuns la CSM. Cu asa o judecata nu se califica nici la spatii verzi ! De aceea sistemul de justitie este asa cum se prezinta,adica la pamint.Sint promovati,promovate numai nulitati profesionale ,slugi ce raspund la comenzi.

# Ioan date 14 September 2021 10:34 +38

O sa o spun de cate ori va fi nevoie. Fara sectia speciala abuzurile acestor tortionari nu ar fi iesit la suprafata. Nu am fi stiut de portocala, onea, man, eva, uncheselu si alte subspecii umane. Asa ca insistenta usr de a o desfiinta ma ingrozeste si spune totul despre acest partid. Despre acestia si despre femeia mai sus amintita le doresc sa primeasca ce au dat!

# VIKY date 14 September 2021 16:24 +1

Aceasta Ghena are copii, sau face parte din cei care nu s-au nmultit, cum este si cel de la Cotroceni?.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva