16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREFIER SALTAT DE PROCURORI – Parchetul Judecatoriei Drobeta Turnu Severin acuza un grefier de la Judecatoria Drobeta Turnu Severin de fals informatic si sustragerea sau distrugerea de probe sau inscrisuri: “Ajutat de catre un alt suspect tot in calitate de grefier la aceeasi instanta, a procedat la stergerea unui atasament dintr-un dosar... A taiat cu o foarfeca o fila, respectiv fila ce continea dovada comunicarii obligatiei de plata a unei taxe de timbru”

Scris de: G.T. | pdf | print

10 July 2024 13:56
Vizualizari: 3777

Un grefier de la Judecatoria Drobeta Turnu Severin este anchetat pentru fals informatic si sustragere sau distrugerea de probe sau inscrisuri. Grefierul a fost saltat de procurorii de la Parchetul Judecatoriei Turnu Severin, la 1 iulie 2024, retinut 24 de ore, dar ulterior plasat sub control judiciar.


 

In ceea ce priveste acuzatiile concrete, Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin dezvaluie ca, in februarie 2023, grefierul, impreuna cu un coleg de-al sau (pus si el sub acuzare), ar fi sters un atasament dintr-un dosar civil aflat pe rolul instantei, scanat si incarcat in aplicatia informatica ECRIS. Scopul ar fi fost ca petentul din respectiva cauza sa poata formula si sa i se admita o cerere de reexaminare in legatura cu o cerere anulata anterior pentru neplata taxei de timbru.

De asemenea, acelasi grefier ar fi taiat cu o foarfeca o fila ce continea dovada comunicarii obligatiei de plata a unei taxe de timbru ce se afla intr-un dosar civil avand ca obiect „plangere contraventionala”, pentru a nu se sti daca taxa de timbru a fost sau nu achitata in termenul legal.


Prezentam comunicatul Parchetului Judecatoriei Drobeta Turnu Severin:


“Biroul de informare si relatii publice al Parchetului de pe langa Judecatoria Dr. Tr. Severin aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Drobeta Tr. Severin se afla inregistrat dosarul penal cu nr. 1977/232/P/2023 in care se efectueaza cercetari fata de un inculpat, grefier la Judecatoria Drobeta Turnu Severin, pentru savarsirea infractiunilor de fals informatic, prev. de art. 325 C.pen., si sustragerea sau distrugerea de probe sau inscrisuri, prev. de art. 275 alin. (1) C.p., cu aplic. art. 38 alin. (1) C.p..

In fapt, in sarcina inculpatului se retin urmatoarele:

- la data de 07.02.2023, in jurul orelor 09:15 – 09:20, in calitate de grefier, ajutat de catre un alt suspect tot in calitate de grefier la aceeasi instanta, a procedat la stergerea unui atasament dintr-un dosar civil aflat pe rolul Judecatoriei Dr. Tr. Severin, scanat si incarcat in aplicatia informatica ECRIS, in scopul producerii de consecinte juridice, in sensul ca, prin stergerea atasamentului ce continea respectivul document a oferit posibilitatea petentului din respectivul dosar sa formuleze si sa i se admita o cerere de reexaminare in legatura cu o cerere anulata anterior pentru neplata taxei de timbru;

- la data de 07.02.2023, in jurul orei 11:21, in calitate de grefier, a taiat cu o foarfeca o fila, respectiv fila ce continea dovada comunicarii obligatiei de plata a unei taxe de timbru ce se afla intr-un dosar civil avand ca obiect 'plangere contraventionala', in scopul de a impiedica aflarea adevarului - mai exact daca a fost sau nu achitata in termen taxa de timbru intr-un dosar civil de pe rolul Judecatoriei Dr. Tr. Severin in care s-a dispus anularea cererii pentru neplata taxei de timbru.

Prin ordonanta organelor de cercetare penala din data de 01.07.2024 s-a dispus retinerea inculpatului pentru 24 de ore, din data de 01.07.2024, ora 14:55, pana in data de 02.07.2024, ora 14:55.

Prin ordonanta nr. 1977/232/P/2023 din data de 02.07.2024 a Parchetului de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin s-a dispus luarea masurii controlului judiciar fata de inculpat pentru 60 de zile.

Inculpatul a formulat contestatie impotriva ordonantei prin care s-a dispus luarea masurii controlului judiciar, contestatie ce a fost respinsa definitiv de Judecatoria Drobeta Turnu Severin in data de 08.07.2024.

Precizam ca masurile dispuse in cauza reprezinta etape ale procesului penal, fiind reglementate de Codul de procedura penala, care nu pot in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# DODI date 10 July 2024 16:51 -22

Credeam că ”justiția se înfăptuiește” prin intermediu magistraților. Altfel vom avea greve cu portarii și femeile de serviciu de la judecătorii. Doar figurează și ei pe statul de plată al... justiției române. NU?

# maxtor date 10 July 2024 18:42 -1

aha,aha -oug80 e neconstitutionala!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva