4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREU CU TUDOREL – Ministrul Justitiei reia procedura de selectie pentru numirea sefului DNA: “Niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare... In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale”

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 July 2018 12:44
Vizualizari: 10076

Procurorii Marius Iacob, Florentina Mirica, Elena Grecu si Cristian Lazar nu au fost in stare sa demonstreze ca sunt capabili sa conduca Directia Nationala Anticoruptie. Drept urmare, niciunul dintre ei nu va fi propus de ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto 1) pentru functia de procuror sef al parchetului anticoruptie.


Anuntul privind rezultatul procedurii de selectie a procurorilor in vederea propunerii de numire la conducerea DNA a fost facut, vineri 27 iulie 2018, pe pagina de Internet a Ministerului Justitiei. Astfel, comisia de examinare a apreciat ca niciunul dintre cei patru candidati nu indeplineste conditiile necesare pentru a fi numiti in fruntea DNA. Concret, s-a stabilit ca procurorii Marius Iacob (foto 2), Florentina Mirica (foto 3), Elena Grecu (foto 4) si Cristian Lazar (foto 5) nu au prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale.

Iata anuntul Ministerului Justitiei:

Anunt rezultat procedura de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie

Ministerul Justitiei a organizat, in perioada 09 – 27.07.2018, procedura de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Selectia s-a desfasurat in conditiile prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in conformitate cu Standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Standardele de evaluare a interviului sustinut in cadrul selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale.

In urma desfasurarii procedurii de selectie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie dintre candidatii participanti, procedura urmand a fi reluata”.

Foto 3: republica.ro

Foto 4: pressalert.ro

Comentarii

# marius date 27 July 2018 13:08 +7

Cei patru apostoli analfabeti si evangheliile statului paralel au fost desconspirati. Ps. Cand n-ai carte n-ai parte.

# O decizie bună date 27 July 2018 13:11 +8

şi curajoasă. :-)

# sanchi date 27 July 2018 13:19 +2

Că doar nu e musai să pună un alt procuror nepriceput ca manager. Abia că mai facem economie la buget, că procurorii DNA își cunosc atribuțiile. Dar cum rămîne cu... PRIORITIZAREA dosarelor? :P :P :P

# Vika date 27 July 2018 13:22 +5

Adevărul e că e greu dacă nu imposibil să alegi un om în justiție care să nu fie acoperit, colaborator sau care sa nu fi participat la marea paradeală ilegală. Asta pentru că nu se doreşte cu adevărat să se înceapă cu începutul. Interzicerea acoperiților în justiție şi politică si anularea protocoalelor anticonstituționale. Suntem încă "infinit" de depate de Dreptatea şi lege! :cry:

# Ruxandra date 27 July 2018 14:35 +6

Felicitari dlui Tudorel, Un adevărat profesionist

# faracatuse date 27 July 2018 14:52 +6

Ce credeau trepanatii ca la cat s-a muncit tudorel s-o dea jos pe slujire pune botul la astia 4? Visati baieti, visati.... Tudorel va rotiseaza de va iau dracii...

# DODI date 27 July 2018 15:04 +3

Este corectă reacția lui dorel. Acum poate se aprind beculețele pentru procurorii adevărați din România și care doresc efectiv îmbunătățirea imaginii DNA și a justiției române în special.

# Edelweiss – Der apokalyptischer Prophet (von Bukowina) date 27 July 2018 16:15 +4

Mey, mi se pare de bun-simț VETO-ul generalizat pronunțat de ministrul justiției. Căci, la acest concurs s-au prezentat doar… candidații LOR. Ai LOR, adicătelea al acelui ODIOSS SSYSTEM de intimidare și repressiune, veritabilă sstructură paralelă de putere, neconsstituțională, antidemocratică, având puternice conotații terorisste. De atâta și atâta vreme se afirmă pe varii canale de comunicare și exprimare a opiniei civice necesitatea reformării din temelii a acestui system judiciar ajuns în stare de putrefacție. Față de dezideratele societății, facțiunea teroristă denumită BINOM înțelege doar să declanșeze o contraofensivă de recucerire a pozițiilor pierdute. Să declanșeze o campanie de ducere în derizoriu, de minimalizare și camuflare a odioaselor metode criminale, implementate prin celebrele protocoale. În atare condiții, lupta împotriva acestui monstru terorist încă se duce CU MIJLOACE LEGALE, prin proceduri reglementate. Prin FORȚA DREPTULUI.

# Edelweiss – Der apokalyptischer Prophet (von Bukowina) date 27 July 2018 16:16 +3

Eventualul faliment al acestor proceduri, materializat printr-o eventuală victorie a contraofensivei binomiale, va conduce NECONDIȚIONAT la întronizarea DREPTULUI FORȚEI. Ziua în care simplii cetățeni se vor desolidariza de JUSTIȚIA INSTITUȚIONALĂ și se vor apuca SĂ-ȘI FACĂ SINGURI DREPTATE, e la distanță de 1 minut. Acum este ora 23.59. Mai este un minut pentru salvgardarea Forței Dreptului. Post-script: sper, cu tot pesimismul experienței de viață trecute, ca la reluarea etapei de selectare a Gauleiterului DNA să se prezinte PROFESIONIȘTII DREPTULUI. Generalizarea criticilor la adresa procurorilor este forțată. Însă CRED că în Ministerul public SUNT PROFESIONIȘTI CU TOPTANUL. Dar ei trebuie să-și înfrângă frica, trebuie să iasă din starea de păguboasă amorțeală – „nu știu, nu mă interesează, nu mă bag, îmi văd de dosarele mele și de viața mea” și să-și asume RESPONSABILITĂȚI SUPERIOARE, responsabilități clamate de societate. NOW IT’S TIME. Fiindcă e… ora 23.59.

# Edelweiss - Der apokalyptischer Prophet (von Bukowina) date 27 July 2018 16:39 +2

La ora 24.00, devenită în mod automat 00.00, competența și profesionalismul lor NU VOR MAI VALORA NICI CÂT O CEAPĂ DEGERATĂ. Căci după ora 00.00 începe ANARHIA! DREPTUL FORȚEI.

# Stan date 27 July 2018 17:42 +4

Felicitari domnului Tudorel Toader ! Vad ca unele marmote "se plange" ca de ce se face selectia asa dar au uitat sa seplanga cand a fost numita direct , de mai multe ori Covesi.

# Edelweiss - Michiduț-ischititor de Bukowina date 27 July 2018 18:14 +1

Inga, Io* stăteam să mă gândesc dacă din câți bulangii de la PCA Sv știu Io*, este vrunul capabil să se prezinte la Valul II. Apăi am luat dosarele mele, și am tăiat de pe listă toți cei ce i-am avut procurori în vreo etapă procesuală. N-o rămas niminea pe listă. Dar, mai apoi mi-am amintit că, indiferent că mi-o fost procuror de ședință în dosarul în care am încasat prima paradeală SRI-stă, o fost o cucoană procuror - CUCOȘ CAMELIA, care n-o grăit prostii aiurea, despre care mai apoi nu prea am auzât potlogării, și nici că ar fi vârâtă în tot felul de cârdășii. Așa că Io* provoc pe toți porcușorii cu robă din Bukowina, să puie mână de la mână, știință de la știință și pruostie de la pruostie și să întocmească un proiect de management al DNA, pritocit în Bukowina. Aista proiect să i-l puie în brațe lu' Cucoș și s-o trimeată să reprezinte Bukowina la Valul II de selectare. Nu contează dac-o să câștige sau o să piardă. Important este ... SĂ PARTICIPE. (p.s. Cucoașa amu e la DIICOT).

# Jkl date 27 July 2018 18:48 +4

Ha! Ce-mi plac interviurile la care participă și sunt respinși pe criterii subiective slujitorii neomarxismului din România. Încep să treacă vremurile când se aflau la butoane oamenii lor și erau promovați numai ONG-iști pe sprânceana lui Soroș. Tare mi-ar plăcea să-i aud pe ăștia să spună că interviurile au fost subiective, cu criterii netransparente, susținute în fața unui politician. Sper să doară atunci când oamenii se întorc la 180 de grade, cum face portocală acum când plânge după prezumția de nevinovăție pentru un biet control judiciar. Ăștia sunt oamenii aduși în magistratură pe culoare, fără să aibă ceva în cap, angajați doar pentru paradeală și compromisuri, rupți de realitate. S-au înscris pentru o funcție prea mare pentru ei fără să realizeze că vremea lor a trecut. Cunosc o domnișoară avocat care a fost respinsă la admiterea în magistratură la interviu, deși avusese o notă mare la cunoștințe juridic, care se miră din ce în ce mai mult cât de slabi sunt unii magistrați.

# ana date 27 July 2018 19:28 +1

PREVIZIBIL. La urmatoarea "strigare" vreau sa cred ca se vor prezenta cadidati competenti din alte parchete si NU procurori executanti ai ordinelor sistemului basist, ori procurori ce au încalcat flagrant Constitutia si legile justitiei implicându-se politic în contestarea modificarilor Codurilor penale. TREBUIE repus în legalitate CSM-ul, exclusi toti care nu respecta Constitutia, TOTI !

# Edelweiss - Der amüsiert Mann (von Bukowina) date 27 July 2018 20:42 +2

Ne place, ne place, ne place, place, place (ROA) :roll: Moamăăăă, ce-mi place să navighez pe site-uri de știri cu iepoleți sau pe feisbucele sclavilor hashtag să mă delectez cu sumedenie de comentarii bosumflate, furioase, toate despre cum Ministrul Toader le-a „executat electric” slugile lor securiste! Mai rar asemenea delicatesă trufanda! :roll: Oare TâNpiții ăștia #neo-naziști nu pot pricepe că societatea a ajuns la un moment de acumulare cantitativă care, inevitabil, va produce un salt calitativ? Cum li se poate explica, la acești prostovani cu mințile încuiate, că SOCIETATEA nu mai înghite pe nemestecate securismul lor de rit neo-nazist și clamează, prin toate canalele de comunicare sau opinie, un RESET total al SSystemului și trecerea la UN NOU FEL DE A GÂNDI ȘI A IMPLEMENTA conceptul de JUSTIȚIE, prin justiție înțelegându-se DREPTATEA SOCIALĂ, venită de la Oameni, pusă în operă prin Oameni și în folosul Oamenilor.

# ?????? date 27 July 2018 23:21 -1

Opinați că ministrul de justiție ar fi apreciat că niciunul dintre programele manageriale propuse nu s-ar încadra în componenta politică a programului de guvernare votat în parlament ? Opinați că programele manageriale propuse de candidații pentru conducerea DNA ar putea avea mai multe elemente ale programului politic al președintelui și ale celor votate de alegători, decât elemente ale programului de guvernare ?

# Viorel date 28 July 2018 12:31 0

”OPINEZ” că Ministrul Justiției a apreciat cât se poate de OBIECTIV capacitatea de a conduce o instituție. Și a făcut un lucru EXTRA ORDINAR că a prezentat o parte din PERLELE debitate în scris de către candidați. Să opinezi că oferirea unei tablete de ciocolată este de domeniul DNA, că ai nevoie de MĂRIREA SCHEMEI de organizare cu O MULȚIME de funcții pentru că nu mai ai SRI-ul să-ți facă ”treaba”, sau să te plângi că ți se iau circa 300 de dosare ale unor magistrați (și astfel nu mai poți duce ”lupta anticorupție” ) mi se par (și sunt) ”indicii rezonabile” că respectivii NU AU HABAR ce înseamnă și care sunt ATRIBUȚIILE șefului DNA și ale instituției, deci NU AU CE CĂUTA în acea funcție.

# John Doe date 27 July 2018 23:36 0

"Asta-i gara mea. Nu ai nu treci" - De astfel de oameni avem nevoie! Tudorel rules!

# John Doe date 27 July 2018 23:43 0

"Asta-i gara mea. Nu ai nu treci" - De astfel de oameni avem nevoie! Tudorel rules!

# acarul butonel date 28 July 2018 14:21 -2

Asaaa cuuum v-aaaam spuuus,procedura e de lunga durata si se poate intampla orice! Inca nu am ,,gasit,, un profesionis integrat in programul nostru! Lucram la el, la profesionist. Il vopsim, il lustruim, il dam la ... condei si-i gata! Putintica rabdare!Nu vrea acarul, nu trece trenul prin gara rosie! Si nu mai cenzurati!

# nae girimea date 28 July 2018 07:28 0

Savurez extaziat faza cu Dl Toader spalind pe jos cu "procororii"

# sa aduca procurori din strainatate date 28 July 2018 11:16 0

sa nu caute virtuosi cu lampa lui diogene. sa prezinte dezastrul de prostie locala la ue la consiliul europei si pe unde mai stie si sa aduca straini sa conduca parchetele, instantele. afara cu hotii. tot am terminat cu suveranitatea. sa guverneze strainii ca sigur o vor face mai bine.

# escu date 28 July 2018 11:17 +1

Cei trei corifei de la DNA sau înscris în bășcălie. Numai că domnul profesor scoțându-i la tablă, le-a demonstrat că sunt departe de științele juridice. Puneți mâna pe carte troglodiților! Justiția nu se face după ureche și după cum vă dictează mai marii zilei. Toți torționarii, în timp, au dat socoteală pentru aplicarea injustă a legii. Nici voi nu aveți cum să scăpați. Jalea mare este că SRI (foarte bine) nu le mai dă mură-n gură dosarele, ci trebuie să-și pună mintea la contribuție și să instrumenteze singuri dosarele, în spiritul și litera legii.

# Edelweiss - MÂNIOS de Bukowina date 28 July 2018 12:45 +1

Ce înseamnă să fii #dobitoc și să te mai cheme și C.V.D.? Înseamnă să fii zelot al impertinenței și să duci tupeul către noi și nemaivăzute culmi de „glorie”. Iaca o INCREDIBILĂ postare la cicisbeul țucălar: (citat) :-? „PENTRU CĂ POATE... Ministrul justiției are putere absolută în propunerea pentru numirea noului șef al DNA. Nu e obligat de lege să ofere transparență procedurii, să publice proiectele de management ale candidaților, să transmită public interviul, să spună cine este în comisia de interviu, nu trebuie să își motiveze decizia de respingere sau de selectare a unui anumit candidat, nu are de respectat vreun termen. Nici măcar nu trebuie să respecte o anumită procedura de selecție: poate scoate din joben pe orice procuror din cei 1900 din sistem și să îl propună peste noapte șef la DNA, atât timp cât procurorul respectiv are vechimea minimă legală. Așadar ministrul este atotputernic. Păcat că nu ați văzut asta până acum. ...

# Edelweiss - MÂNIOS de Bukowina date 28 July 2018 12:46 +1

Magistrații au tot avertizat! O asemenea putere în mâinile oricărui ministru care gândește și acționează politic înseamnă control absolut al activității procurorilor. Dar, de fapt, asta e ceea ce își doresc infractorii, nu?! Că doar nimeni nu s-ar gândi la victime. PS: probabil candidatul ideal la DNA e unul care nu știe vreo limba străină, nu cunoaște mecanismul UNCAC sau GRECO și răspunde la telefonul partidului de la putere.” :o (citat încheiat) Asta înseamnă să fii un IMPERTINENT HASTAG! Să-ți camuflezi nemulțumirea față de müia ce și-au luat-o cei 4 plozi securistoizi, clamând transparență în procedura de numire a șefului DNA. Să faci abstracție de procedura reglementată actualmente de O LEGE ÎN VIGOARE – art. 54 din L303/2004 și să aberezi pe coclauri hastagiene despre necesitatea adoptării unei proceduri imaginate doar în capul cel prost al făcălețului cu vuvuzelă.

# Edelweiss - MÂNIOS de Bukowina date 28 July 2018 12:48 +2

Dar cel mai bun argument doveditor al promiscuității intelectuale și morale a acestui lătrău de dijurnă și lingău de clanțe americane este relevat de istoricul propunerilor și numirilor în funcții, contabilizat de Zeița Nefütiti – cea decăzută în adâncul haznalei și mânjită iremediabil cu căcat terorist-protocolar: să treci cu vederea faptul că ministrul a deschis larg porțile accederii la funcția de șef DNA, să te cantonezi pe lipsa unor prevederi ale legii actuale, referitoare la METODOLOGIA de selectare a șefului DNA, uitând că Huiduma Nefütiti a contabilizat 4 numiri, în CONDIȚIILE ACELEIAȘI LEGI, a ACELORAȘI PROCEDURI LEGALE, numiri care au urmat traiectul invariabil: propunere de către ministrul justiției (fără nici un fel de selecție) – aviz consultativ CSM – numire de către Președintele României.

# Edelweiss - MÂNIOS de Bukowina date 28 July 2018 12:49 +1

Sunt demne de precizat și subliniat chiar și scandalurile publice generate de „ungerile” repetate ale Zeiței Nefütiti, în înalte funcții de conducere: :o 2006 la propunerea ministrului justiției, băsescu o numește - PG al PÎCCJ / :-? 2009 – tot de băsescu numită deși avea AVIZ NEGATIV al CSM pentru reînvestirea în funcția de PG al PÎCCJ / :-? 2013 – ponta, în calitate de ministru interimar al justiției – propunere pentru funcția de procuror-șef al DNA – anterior Mona Pivniceru DEMISIONASE DIN FUNCȚIA DE MINISTRU AL JUSTIȚIEI, motivul fiind tocmai opoziția ministrului justiției în funcție față de nominalizarea Laurei Kovesi la șefia DNA. Este deja de notorietate publică faptul că Bica, Kovesi și Nițu erau „negociați” cu maior și scriși pe un bilețel mototolit, scos de ponta din afundul unui buzunar. / :-? 2016 reînvestire în funcția de procuror-șef al DNA.

# Edelweiss - MÂNIOS de Bukowina date 28 July 2018 12:52 +2

Așadar, ca o concluzie: făcând o simplă comparație între istoricul și algoritmul numirilor în funcție ale Zeiței mânjită cu kăkat, respectiv postarea infectă și infamă a mâncătorului de kăkat de la Tribunalul Cluj, rezultă fără de putință de tăgadă cam ce anume mix anorganic au în căpățâni acești lătrăi hashtag: un amestec de cârpe, câlți și rumeguș. Doar așa se poate justifica dubla măsură, dubla interpretare a acelorași prevederi legale: a) pentru lulutza Nefütiti – propunere directă, fără nici un fel de consultare sau selecție, prevederile SUNT BUNE, MINUNATE. b) pentru selectarea unui procuror-șef care să ocupe locul vacantat al Faraoancei, în condițiile unei largi deschideri a procesului de selecție, – prevederile NU MAI SUNT BUNE, SUNT NETRANSPARENTE. Legea-i MUMĂ când e grăire de Faraoanca fetid-miasmatică și e CIUMĂ atunci când tot felul de derbedei hastag își primesc exact ceea ce binemerită de la Patrie: MOOJE!

# Epilog MÂNIOS date 28 July 2018 12:54 +4

Răspunzând retoric la post-scriptul #mâncătorului de kăkat cu cupa IFRON-ului, se poate contura profilul #candidatului ideal la șefia DNA: candidatul ideal trebuie să aibă cel puțin gradul de locotenent-colonel în SRI, să aibă cel puțin 8 ani de colaborare cu FBI, să fi paradit cel puțin 10-15 „infractori de rang înalt”, să răspundă necondiționat în poziția „Drepți” la telefonul scurt ce leagă sediul DNA de Ambasada SUA, să se pun în poziția culcat și să se târască la ambasadă ori de câte ori vreun klei de mmuci are de transmis vreo directivă ce urmărește să promoveze și să protejeze interesele economice și strategice ale americanilor. #candidatul ideal la șefia Dna este candidatul care are exact forma guriței danilețului: o guriță șlefuită și adaptată funcție de etalonul phalic al clanței ambasadei SUA. Candidatul Ideal la Șefia DNA este acel #argat care a fost priponit de ușiori de Stăpânul de sclavi american și i s-a găurit urechea cu sula întru veșnica lui înrobire!

# Viorel date 28 July 2018 16:02 0

ARUNC MĂNUȘA ! Sper ca Tudorel Toader să o ridice sau, cineva să i-o arate. Procuror șef al DNA să fie nominalizat acel procuror care își propune să ancheteze: x) renunțarea la Tezaurul României de la Moscova; x) renunțarea la datoria din timpul războiului a Germaniei;x) renunțarea la ”moștenirea Gojdu; x) renunțarea, prin retrocedare a Bibliotecii Batthyaneum și a Tezaurului deținut de aceasta; x) distrugerea industriei minere; x) distrugerea industriei aluminiului; x) distrugerea industriei metalurgice; x)... x)... etcaetera

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva