23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GRILE PENTRU VIITORII AVOCATI – UNBR a facut publice subiectele si baremele de la examenul de admitere in profesie de avocat din sesiunea septembrie 2015. Cititi aici subiectele pe care le-au avut de solutionat candidatii inscrisi pentru dobandirea titului de avocat stagiar si pentru dobandirea titlului de avocat definitiv

Scris de: L.J. | pdf | print

15 September 2015 14:10
Vizualizari: 15213

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea a publicat subiectele si baremele la grilele pe care le-au avut de solutionat candidatii inscrisi in examenul de primire in profesia de avocat din sesiunea septembrie 2015.


Conform UNBR, candidatii care au sustinut examenul pentru obtinerea titlului de avocat stagiar au avut de solutionat o grila cu 100 de intrebari, fiecare intrebare avand patru variante de raspuns, din care una era "Nu cunosc”. Pe de alta parte, persoanele care au o experienta de cel putin 5 ani intr-o profesie juridica si au sustinut examenul de admitere in avocatura pentru dobandirea titlului de avocat definitiv au avut, la randul lor de solutionat o grila cu 100 de intrebari, cu patru variante de raspuns.

Examenul de dobandire a titlului de avocat a fost sustinut luni, 14 septembrie 2015, in centre ale Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor sau la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si la Universitatea din Bucuresti. Centrele teritoriale la care s-a sustinut examenul au fost INPPA Brasov, INPPA Cluj-Napoca, INPPA Craiova, INPPA Galati, INPPA Iasi, INPPA Timisoara.

Odata cu publicarea baremelor, UNBR a anuntat ca persoanele nemultumite de modul de solutionare a subiectelor, pot depune contestatii pana in data de 15 septembrie 2015, pana la ora 15.00.

Contestatiile pot fi depuse personal, la adresa centrului de examen la care a fost sustinut inscris candidatul, fie prin fax la numarul 021.330.12.97, ori prin e-mail la adresa office@inppa.ro.

 

*Cititi aici grilele si baremele pentru candidatii inscrisi pentru obtinerea titlului de avocat stagiar

*Cititi aici grilele si baremele pentru candidatii inscrisi pentru obtinerea titlului de avocat definitiv

 

Comentarii

# asa si? date 15 September 2015 14:34 +11

grile cu intrebari timpite care nu au nici o treaba cu practica. cred ca au fost formulate de niste aerieni. eu as fi formulat asa : este legala unbr florea care nu are acte de infiintare? sau unbr florea se putea infiinta in 1993 in baza legii 51 din 1995? ce spuneti marilor "maestri" advocati ai timpurilor noastre?

# @asa si date 15 September 2015 14:51 +8

Subiectele au fost elaborate/redactate de avi avi si zenit  :D  :D  :D

# avi avi date 15 September 2015 16:30 -5

macar la noi subietele sunt facute de oameni cu carte,doctori in drept,cadre universitare.Dar la voi cine face subiectele?Nu aveti niciunul din acestia iar gurul vostru nu prea are habar de penal si civil.PS Nu am participat la facerea subiectelor dar eu facem altfel,mult mai bine.Iar daca ma blocam il chemam pe Bota sa ma ajute.Asta ,dupa atatia ani de doctorndstie o carte....????!?????

# marmota date 15 September 2015 17:59 +4

da, la voi sunt multi "dottores" in drept cu plagiate. nu v-ar fi rusine lichelelor care ati urcat treptele sociale prin furt si spagi.

# @avi avi date 15 September 2015 19:58 +6

Mai avi si eu am ramas uimita cate capete luminate aveti cand se elaboreaza subiectele. Pacat ca viitori avocati vor intr-un UNBR neinfiintat si cotizatiile sunt usturatoare.

# Profesie libera si liberala date 15 September 2015 14:42 +9

Si in aces an UNBR s-a imbogatit fara justa cauza  :P. Grile gresite, din afara tematicii etc. Oare MJ nu vede? Pai nu vede, sunt ocupati cu protocoale. Pai ori este o profesie libera si liberala ori nu?? :eek:, sa nu mai vorbim de ingradirea dreptului la munca. HUA! Dragi candidati respinsi, veniti la protestul UNBR 2004 din 17 septembrie (unbr.eu) sa va exprimati nemultumirile.

# CEI PICATI HAI LA PROTEST date 15 September 2015 14:50 +11

EXAMENUL ASTA SE IA DOAR PE PILE, ASA CA HAI CU TOTII LA PROTESTUL DE PE 17, ORA 9.00 LA PALATUL COTROCENI, STATUIA LEU !!!!!!!!!!!!! VENITI FARA FRICA !!!!!!!!!!!!!!!!!

# Cucu date 15 September 2015 14:53 -6

Da, voi criticați,criticași iar criticați, da la examen când vă duceți??? Să vină la Bota, ca să ce?

# Zenit date 15 September 2015 15:04 -2

N-am avut nervi sa le citesc pe toate; mi-a cazut sub ochi doar speta cu oamenii strazii adapostiti in imobilul proprietatea altuia , balconul prabusit si borcanul cu muraturi care era sa-l omoare pe trecatorul V 8) Sunteti RAI :lol: Totusi, nu atat de rai incat in grile sa apara cu bulina neagra, ca raspuns corect, si varianta D "Nu cunosc" :lol:

# Alina date 15 September 2015 15:42 +2


Citeza pe Zenit
N-am avut nervi sa le citesc pe toate; mi-a cazut sub ochi doar speta cu oamenii strazii adapostiti in imobilul proprietatea altuia , balconul prabusit si borcanul cu muraturi care era sa-l omoare pe trecatorul V 8) Sunteti RAI :lol: Totusi, nu atat de rai incat in grile sa apara cu bulina neagra, ca raspuns corect, si varianta D "Nu cunosc" :lol:
O fi făcut trecătorul ceva...

# Zenit date 15 September 2015 16:46 +1

Nu e de ras,mai, la cate buline rosii sunt pe cladirile din Bucuresti. :-| Pe mine m-a traumatizat o experienta ciudata avuta cu mai mult timp in urma. Era iarna, dupa o ploaie, si mergand pe trotuarul din fata unor blocuri,am auzit ca cineva ma striga pe nume din spate. M-am oprit, cercetand cu privirea in urma ca sa-l vad pe cel care imi striga numele.Pt. ca nu era nimeni, mi-am continuat drumul si, aprox la un metru in fata mea, a cazut ditamai bucata din cladirea pe langa care treceam. Daca nu m-as fi oprit inainte cateva secunde, la chemarea de nicaieri,ne-ar fi lovit in plin ce a cazut de sus. Am constientizat atunci cat de banal puteam sa mor. Nu doar eu, ci si copiulul care era cu mine.

# economist date 15 September 2015 15:54 +5

Ma....Când mergeti in fata instantei va sustineti pledoaria in sistem test grila, ma? Si dupa asta va plangeti ca nu v-au bagat judecatorii in seama! Sau si aia tot cu grila intra in magistratura!

# oarecare date 15 September 2015 19:22 0

Prezentati de la Bota : nr. concurentilor la examenul vostru de admitere, nr. celor care au promovat/nepromovat examenul, subiectele de examen, membrii comisiei. CA SA AVETI CERDIBILITATE LA CIRCUL VOSTRU DE BAROU !!!

# amaarriiilooo date 15 September 2015 22:21 +2

m-am apucat sa citesc intrebarile date la examen. dupa a 3a intrebare mi s-a aplecat de AA. niste intrebari facute de prosti pentru prosti. nici o aplicabilitate in practica, intrebari de valoare ZERO. cred ca cel care da examenul o sa mearga in instanta si judecatorul o sa-l intrebe de incompatibilitatea avocatului sau de alte timpenii. mai lipsea sa ii intrebati in chestionar cata spaga sunt dispusi sa dea ca sa fie admisi.  vai de capul vostru ce jalnici profesori aveti. 

# adiasoft date 16 September 2015 12:24 +3

Exemplu de intrebare din grila de drept civil : "X a cumpărat un imobil, care se afla în proprietatea unui terț, de la Y, acesta din urmă obligându-se să asigure transmiterea dreptului de proprietate de la titularul său către X în termen de 3 luni de la încheierea contractului." Acuma stau si ma intreb : in materie imobiliara se poate vinde un imobil (vanzarea - cumpararea presupunand contract in forma autentica !!) daca nu este in proprietatea ta ? Cam asta e stilul de intrebari .... De unde promovabilitate ?

# Zenit date 16 September 2015 13:57 -1

Speta este putin atipica fata de ceea ce eram obisnuiti sa intalnim in practica, insa este gandita pe prevederile noului cod civil. Este vorba despre vanzarea bunului altuia, respectiv prevederile art.1638 NCC, mai precis aliniatele 2 si 3. Ceea ce inseamna ca DA, poti vinde prin contract autentic un imobil care nu este al tau in intregime si nici macar in cota parte , in conditiile in care cumparatorul pricepe exact in ce se baga. ;-)

# Zenit date 16 September 2015 14:32 -2

Sorry,am inversat din graba cifrele, cu tastatura .Este vorba despre art.1683 Cod civil-vanzarea bunului altuia.

# @zenit date 16 September 2015 14:49 +2

Sunt de acord ca examenul trebuie sa fie riguros, dar sa nu uitam ca este pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar. 

# justo date 16 September 2015 15:14 +6

un exemplu practic este caa -ul cumparat din banii vostri, ai fraieritilor vesnic  traditionali,  care a devenit proprietatea voastra doar pe hartie si care se vinde pentru ca gurul sa se imbogateasca.

# grila date 26 July 2016 16:54 -1

daca citesti grilele pentru admitere in avocatura si incerci sa raspunzi dupa buchia cartii esti pierdut. din pacate trebuie sa nimeresti raspunsul dupa interpretarea stricta a individului care a facut subiectele. daca ai opinie contrara ai picat.

# Schizoid date 28 July 2016 22:05 0

Acest tip de examen a fost denumit de unit schizoid, in sensul ca nu are nici o treaba cu verificarea cunostintelor de drept, singurul rol find acela de a trece cat mai multi sub line indifferent daca stiu carte sau nu. Nu sunt un partizan bota dar nu pot sa nu critic aceasta diabolica metoda de a tine cu forta usile baroului inchise.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva