16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GUVERNUL DA BANI PENTRU RESTANTELE SALARIALE DIN JUSTITIE – Executivul a aprobat suplimentarea bugetelor ICCJ, PICCJ, CSM, MJ si CCR: “Sumele sunt destinate achitarii drepturilor de natura salariala curente si restante”. Inalta Curte primeste aproape 400 milioane lei, PICCJ peste 150 milioane lei, iar CSM 36,5 milioane lei (Hotararea si Nota de Fundamentare)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 June 2024 17:33
Vizualizari: 10470

Guvernul a alocat noi sume din Fondul de rezerva bugetara pentru plata drepturilor salariale curente si restante din Justitie. Vorbim despre cateva sute de milioane de lei cu care au fost suplimentate bugetele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ale Parchetului General si ale Consiliului Superior al Magistraturii.


 

Astfel, in sedinta de vineri, 21 iunie 2024, Executivul condus de premierul Marcel Ciolacu a aprobat “Hotararea de Guvern privind alocarea unor sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public, Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii si al Curtii Constitutionale” (vezi facsimil 1).

 


Concret, Guvernul a decis suplimentarea bugetului ICCJ cu 379.692.000 lei: “Sumele sunt destinate achitarii drepturilor de natura salariala curente si restante pentru personalul din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si din cadrul celorlalte instante judecatoresti, pentru care presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie are calitatea de ordonator principal de credite”.

Ministerul Public va primi 159.249.000 lei, tot pentru plata “drepturilor de natura salariala curente si restante pentru personalul din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si al celorlalte parchete pentru care pentru care procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie are calitatea de ordonator principal de credite”.

In ceea ce priveste CSM, suplimentarea bugetului este de 36.553.000 lei: “Sumele prevazute sunt destinate achitarii drepturilor de natura salariala curente si restante pentru personalul din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Inspectiei Judiciare, Institutului National al Magistraturii si Scolii Nationale de Grefieri”.


De asemenea, in aceeasi sedinta de vineri, 21 iunie 2024, Guvernul a suplimentat si bugetele Ministerului Justitiei si Curtii Constitutionale. In acest sens, MJ primeste 18.846.000 lei, bani care vor fi folositi la achitarea salariilor curente ale personalului din institutiile pentru care Ministerul Justitiei are calitatea de ordonator principal de credite.

In fine, 5.660.000 lei vor ajunge la Curtea Constitutionala, pentru plata salariilor curente si restante ale personalului CCR.


Iata proiectul de Hotarare de Guvern privind suplimentarea bugetelor ICCJ, PICCJ, CSM, MJ si CCR (vezi facsimil 2):

 Iata Nota de Fundamentare a proiectului de Hotarare de Guvern privind suplimentarea bugetelor ICCJ, PICCJ, CSM, MJ si CCR (vezi facsimil 3):

 


Comentarii

# maxtor date 21 June 2024 18:54 -26

-Guvernul..a donat!!!!(sa fie primit,sa mai respiram si noi)

# DODI date 21 June 2024 19:04 -6

Așa se face dreptate! Cei mai ”săraci” salariați din România vor primi o mică suvenție din partea statului pentru nenumăratele rateuri din justiție, pentru dosarele făcute la comandă politică și pentru cauzele pierdute la Curtea Europeană de Justiție. Cinste lor!

# Just date 21 June 2024 20:56 +14

Trebuie bani pt vacante, interesant e ce se va intampla cind nici fondul de rezerva nu va putea acoperi banetu pt magistrati.

# Indignat date 21 June 2024 21:00 -25

Normal, tre sa treaca ordonanta conform careia magistratii imbuibati tre sa suspende procesele privind revendicarile pecuniare ale salariatilor si pensionarilor. Totul pt speciali, nimic pentru poulime! Doar i-ati confirmat prin vot, nu asa a spus cioara buzoiana?

# maxtor date 22 June 2024 00:07 -4

maxtor e de acord 100% cu plata-asa e legea; "a dona" e doar in raport cu deficitul bugetar anual de 7%,s-a ajuns la pomeni, Cenushareasa era sa ramana desculta DIN VINA GUVERNULUI!(si nu o mai gasea Printzu,tragic)

# santinela date 22 June 2024 07:03 -163

Indoapai Ciolacule,indoapai, fiindca "merita" nenorocitii !

# Doar salarii date 22 June 2024 07:50 +1

Nu știu ce vi se pare anormal că se alocă bani pentru salarii,curente sau restante, tot salarii sunt. În plus,sunt salarii pentru care au fost emise ordine de salarizare..Voi ce ați spune dacă în contractele de muncă ați avea 4000 lei salariul,iar angajatorul vă dă lunar doar 3000, pt ca asa vrea el..Și ca va da diferenta undeva ,cândva.. Citesc comentarii pe alte pagini cum că ar trebui ca magistraţilor să le fie interzis să se judece pt salarii (ca și interdicție suplimentară).Eu sunt de acord, însă cu condiția de a fi interzis oricărei persoane să se judece pentru drepturi salariale. Și în pluș,celor care au o gândire atat de limitată, să le fie interzis să se judece pt orice...Pot judeca ei înșiși problemrle stupide cu care aglomerează instantele ,pe Facebook . Sunteți iremediabili oameni buni... Și înainte să spuneți că magistrații se judecă între ei și își admit unul altuia acțiunile, vă rog să verificați înainte să deschideți gura ,câte actiuni au fost admise ..

# Indignat date 22 June 2024 10:55 +7

Ma mir, doar salarii, ca aduci acest argument cand este de notorietate faptul ca s-a decis, prin ril, sa se amane toate procesele privind drepturile pecuniare. Multe categorii sociale au asteptat ani sa li se faca dreptate. Nu spune la caonstitutie ca toti suntem egali in fata legii? Ba da. De ce se face exceptie pt magistrati, acum? Pt a inchide ochii la inalta tradare, simplu.

# Pt Santinela date 22 June 2024 14:20 +16

Santinela ,my friend, vezi că ai pocit niște cuvinte. Corect se spune : îndo a-pai..

# Themis date 22 June 2024 18:00 +12

"Domnul Mustata avea doua caiete studentesti in care se apucase in timpul perioadei de executare a pedepsei privative de libertate sa noteze idei in vederea promovarii la momentul liberarii a unui roman autobiografic. A făcut greseala sa afirme "Cu acest roman voi demonstra mizeriile dinauntrul sistemului judiciar". Caietele au disparut de indata" - avocata Laurette Luca. Nu salariile sunt problema dragi postaci in roba, mizeria si lipsa raspunderii deranjeaza. Din aceasta cauza beneficiile (normale in cadrul unui sistem de justitie performant, independent, cu raspundere reala) sunt considerate inadecvate.

# mitrofan date 23 June 2024 16:43 +8

Să le dea tovarasi că ,,este ”” saraci n-are de nici unele. Donam donam platim platim. Dăm la refugiati la slava la orice mai putin la romani. Să nu se învete prost. Evident dacă creste deficitul strângem cureaua. Cine va plati impozite și taxe mai mari. Americani , francezi multi nationalele ? Ati ghicit romanii ca,, are ”” de unde. Până atunci slava slava.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva