21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GUVERNUL MEU IA DE FRAIERI 6,5 MILIOANE DE ROMANI – Executivul PNL modifica prin Ordonanta de Urgenta una din Legile Justitiei. Guvernul Orban ignora ca 6,5 milioane de oameni au votat in 2019 la referendumul lui Iohannis fix impotriva modificarilor prin OUG in domeniul justitiei. Este dovada ca romanii au fost inselati din nou de presedintele Klaus Iohannis si acoltii sai. Iata modificarile pe care Guvernul Orban vrea sa le aduca Legii 303/2004 privind organizarea judiciara (Ordonanta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 November 2020 16:50
Vizualizari: 10717

6,5 milioane de romani care au crezut in Klaus Iohannis sunt luati de fraieri de guvernul acestuia. DE “Guvernul Meu”. Asta intrucat Executivul PNL condus de Ludovic Orban nu da doi bani pe vointa romanilor.


 

Concret, Guvernul Orban urmeaza sa modifice miercuri, 18 noiembrie 2020, una dintre Legile Justitiei. Si o face prin Ordonanta de Urgenta, chiar daca asta inseamna sfidarea celor aproape 6,5 milioane de romani care au votat la referendumul pentru justitie din 2019 ca modificarile in domeniul justitiei sa nu se mai realizeze prin ordonante de urgenta.

Este in opinia noastra o noua dovada ca romanii au fost inselati de Klaus Iohannis si acolitii acestuia. Dar si o dovada ca referendumul pentru justitie, organizat in acelasi timp cu alegerile pentru Parlamentul European, nu a fost altceva decat un instrument pur electoral, folosit de PNL si Klaus Iohannis in propaganda impotriva PSD si a liderului acestui partid de la acea vreme, Liviu Dragnea.

 

Apelurile in completele de 3 se amana iar


In ceea ce priveste modificarile pe care Guvernul Orban le va face, acestea privesc Legea 304/2004 privind organizarea judiciara. Mai exact, Guvernul, prin OUG, va amana pentru 2023 intrarea in vigoare a prevederilor care stabilesc faptul ca apelurile se vor judeca in complete de 3 judecatori, prevederi care ar trebui sa se aplice de la 1 ianuarie 2021.

Amanarea este motivata prin faptul ca o asemenea masura ar pune in dificultate functionarea sistemului judiciar, instantele fiind si asa supraaglomerate. Iar emiterea unei ordonante de urgenta, in locul unei modificari facute prin lege in Parlament, este justificata prin aceea ca nu mai este timp ca o lege sa fie adoptata pana la 1 ianuarie 2021. Evident, o explicatie care din punctul nostru de vedere nu are cum sa fie credibila, in conditiile in care Guvernul Orban a avut la dispozitie un an de zile pentru a initia un proiect de lege care pentru modificarea Legii 304/2004. Iar faptul ca Guvernul Orban s-a trezit abia acum sa rezolve aceasta problema nu poate sa denote decat un management defectuos al ministrului Justitiei Catalin Predoiu (foto stanga), care nu a luat din timp masurile necesare pentru a evita batjocorirea vointei romanilor la care asistam astazi.

 

Iata modificarile aduse prin OUG Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, expunerea de motive fiind atasata la finalul articolului:


“Articol unic

(1) Dispozitiile art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor in complet format din 3 judecatori se aplica apelurilor formulate in procese pornite incepand cu data de 1 ianuarie 2023. In procesele pornite incepand cu data de 1 ianuarie 2021 si pana la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judeca in complet format din 2 judecatori.

(2) In cauzele penale, dispozitiile art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor in complet format din 3 judecatori se aplica la judecarea apelurilor in cauzele care au fost inregistrate in prima instanta incepand cu data de 1 ianuarie 2023. Apelurile formulate in cauzele penale inregistrate in prima instanta incepand cu data de 1 ianuarie 2021 si pana la data de 31 decembrie 2022 inclusiv se judeca in complet format din 2 judecatori”.


* Cititi aici expunerea de motive a proiectului de ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 304/2004

Comentarii

# nae din dealul nfeleacului date 18 November 2020 18:18 +16

D-le autor G.Tarita.."6,5 mil.de ro sint luati de fraieri..";nu sint 6,5 mil.ci sint 20 de mil.de fraieri!De ce?Pt.ca accepta dictatura medicalo-alogena care este mai puternica decit o dictatura militara.In tot cursul istoriei asa a fost comportamentul alogenilor/minoritarilor cind li sa pus firmanul(proclamatia,doc.de investire)in mina.Cum e posibil ca o majoritate romaneasca si ortodoxa sa fie condusa de o minoritate pestrita de alogeni cu tot atitea pestrite religii? Acestia si-au/isi recruteaza o falanga de cozi de topor indigene si tot inainte cu victoria impotriva poporului majoritar.Rezultate se vad,autorii se cunosc;pe cind o dezbatere D-le Tarita,D-na Dumitrache in detaliu privind "dictatura medicalo-alogena"din RO vremurilor pe care le traim?

# Neanae date 18 November 2020 19:36 +6

Dacă 6,5 milioane sunt fraieri, ȘI SUNT, cum putem crede ca dintr-o data nu mai sunt fraieri? #Nae Draga din dealul Feleacului, restul pana la 20 de milioane nu sunt fraieri, sunt respectuoși și credincioși. Ei cred încă in dreptate și democrație, au fost mai multe voturi din partea cealaltă si respecta rezultatul. Sunt oameni cu bun simt care nu pot crede ca alți semeni pot fi altfel, de-a dreptul canalii criminale, ticăloși prezumptuosi și dați dracului de RĂI! De consecință, cei 6,5 milioane sunt hipnotizați și joaca cum li se cântă, imposibil sa perceapă capcana in care sunt prinși fără ca sa mai poată ieși. Sunt marionete cretine. Ceilalți, ca noi, precum am spus, credem ca vom putea fi mai mulți noi la următoarele alegeri. NOI CREDEM IN DEMOCRAȚIE ȘI IN DUMNEZEU! Știam ca ticăloșii ăștia mint, de aceea NOI NU I-AM VOTAT!

# O Paralela!?. date 18 November 2020 20:34 +13

Adolf Hitler devine CANCELAR (prim-ministru) al Germaniei in 1933 , iar dupa moartea Presedintelui Hindenburg preia "de la sine putere" si aceasta functie de presedinte PROCLAMANDU-SE : FUHRER (comandant total). Ce avem NOI azi in Romania : Un neamt K.W.Johannis - presedinte : prim-ministru (Orban este o caricatura de marioneta) cu guvern propriu. Ce a mai RAMAS de "subjugat" !?..PARLAMENTUL Romaniei care azi NU accepta " autocratia" dictatoriala a lui K.W.Johannis. Ziua decisiva este 6.dece.2020 cand trebuie spus NU vrem un FURER.in Romania !!.

# Clown Wuhannis date 18 November 2020 21:17 +1

FMI-UE Iohannis!

# Mesaj de interes PUBLIC !.. date 18 November 2020 21:27 +5

MANIAC =Persoana care sufera de "obsesie"pe o idee fixa, avand adesea deprinderi ciudate . JOHANNIS daca : Trump a pierdut alegerile (de vina e P.S.D).- Ziua are 24ore (de vina e P.S.D)- Mapamondul este bantuit de Covit 19 (de vina e P.S.D)- Maricica este gravida si Ionel nu recunoaste copilul (de vina e P.S.D)....!!

# Sphinx. date 18 November 2020 22:54 -4

# nea din deal..: Care dictatura medicala-alogena din Rou " ?..la (AZI) 10.269 infectati cu Covid 19 . TU sti ce vorbesti ?. saloanele de A.T.I sunt supra-aglomerate in spitalele din Romania si TU "bati campii" cu PROSTII !!.

# VIKY date 19 November 2020 12:40 +2

Hitleristul este scolat pentru a mintii si mani****** po******tia. Cei 6 milioane fraieriti care au iesit la referendumul pe justitie a jegului de la Cotroceni, ar trebui sa iasa sa il demita pe acest impostor. Daca PSD facea asta, #rezist, in frunte cu jegul hitlerist erau in Piata Victoriei. Sub pretextul "pandemiei", au inchis aproape toate orasele, dar mascat, fac campanie electorala, intrand in orase inchise sub pretextul "inaugurarii" imaginare a cea ce vor face ei in urmatorii 4 ani. Aceste jeguri se ocupa numai de campania electorala, sanatatea po******tiei fiind pe ultimul loc.

# nae din dealul feleacului date 19 November 2020 17:08 +2

#Neanae ,6,5 mil.care l-au votat pe Ioha sint fraieriti/fraieri;cei care accepta si tac(retul de 13,5 mil.)sint tot atit de fraieri /fraieriti ca si cei dintii;stii de ce?Pt.ca tac,accepta,inseamna ca sint de acord cu cei dintii.#Spinx in atmosfera sint multime de virusi,printre care si acesta STARS COV-2(Covid 19;de ce-i pus cifra 19,stii?).Se stie ,de la gradi,ca mizeria /gunoaiele sint depozitarele numeroaselor boli transmisibile.Si atunci nu era mai cu minte sa se inceapa cu curatenia casei,a curtii,a strazii,a localitatii ,a tarii de gunoaie(inclusiv gunoaie bipede),adica preventia si apoi masuri coercitive.Ei ,conducatorii alogeni,au inceput de la coada la cap.Ei,stii sa raspunzi argumentat,de ce tocmai asa?Hai cu curaj#Spinx si #Neanae.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva