22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HAI S-O VEDEM PE TRADUCATOARE CUM RASPUNDE LA ASTA – Deputata ALDE Steluta Cataniciu ii pune o intrebare de baraj ministresei Justitiei Raluca Pruna: „Sunteti un om liber, doamna ministru Pruna?!... Care este statutul dumneavoastra: acela de functionar al Comisiei Europene sau acela de ministru al Justitiei din Romania?... Cu fiecare actiune ati nesocotit, in mod grav, legea fundamentala a statului roman... V-ati folosit propria tara in mod cinic, ca material didactic”

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 October 2016 13:12
Vizualizari: 11977

Prim-vicepresedinta ALDE, deputata Steluta Cataniciu (foto), o desfiinteaza pe fosta asistenta a Monicai Macovei, traducatoarea Raluca Pruna, adusa de la Bruxelles si plantata in functia de ministru al Justitiei. Steluta Cataniciu o acuza pe Raluca Pruna, intr-o scrisoare deschisa pe care i-a adresat-o, ca a nesocotit in mod grav Constitutia Romaniei si ca s-a folosit de propria tara in mod cinic, ca material didactic, doar pentru a-si trece in CV functia de ministru al Justitiei in speranta unei viitoare avansari la Comisia Europeana.

In aceeasi scrisoare deschisa, Steluta Cataniciu ii pune traducatoarei o intrebare de baraj. Mai exact, Cataniciu doreste sa afle de la Pruna daca aceasta este sau nu un om liber. O intrebare la care ar foarte interesant ca Raluca Pruna sa raspunda sincer, ceea ce, in opinia noastra nu are cum sa se intample.


Totodata, deputata ALDE o intreaba pe Raluca Pruna care este statutul sau, acela de functionar al Comisiei Europene sau de ministru al Justitiei in Romania. Iar asta pentru ca, la momentul audierii din Parlament in vederea investirii, fosta asistenta a Monicai Macovei a declarat ca si-a luat concediu fara plata de la Comisia Europeana, dar nici pana acum nu a explicat respectiva afirmatie.

Iata scrisoarea adresata de prim-vicepresedinta ALDE, deputata Steluta Cataniciu, ministresei Raluca Pruna:

Sunteti un om liber, doamna ministru Pruna?!

Doamna ministru Pruna,

Ati declarat, acum aproape un an, la audierile pentru formarea guvernului din care (in mod inexplicabil) mai faceti parte, ca v-ati luat concediu fara plata. Pentru ca nici pana la aceasta data nu ati clarificat acea declaratie, va solicit sa aduceti la cunostinta opiniei publice care este statutul dumneavoastra:

Acela de functionar al Comisiei Europene sau acela de ministru al Justitiei din Romania? Este extrem de important acest lucru pentru ca daca v-ati fi asumat, cu adevarat, demnitatea de ministru al Justitiei, trebuia sa fiti in primul rand, garantul respectarii legii in Guvernul Romaniei, garantul respectarii Constitutiei!

Or, dumneavoastra, doamna ministru, din momentul in care ati preluat acest portofoliu, cu fiecare declaratie, cu fiecare actiune ati nesocotit, in mod grav, legea fundamentala a statului roman. Ati afirmat ca drepturile omului reprezinta un lux teoretic. Pentru romani, evident! Daca o astfel de declaratie ati fi facut-o la Bruxelles, ati fi zburat imediat din postul de traducator. In Romania, gratie sustinatorilor dumneavoastra, ati ramas sa ne dati lectii. Asa ne trebuie!

Mai departe, ati actionat la fel cum ati gandit! Daca drepturile romanilor sunt un lux, nu toti romanii trebuie sa beneficieze de ele!

V-ati folosit propria tara in mod cinic, ca material didactic, astfel incat in CV-ul dumneavoastra sa apara calitatea de ministru, in speranta unei viitoare avansari la Comisia Europeana. Din tot ceea ce ati intrepris, ati demonstrat ca nu aveti niciun fel de motivatie profesionala in concordanta cu functia de ministru al Justitiei din Romania!

Ce motivatie ati putea avea sa fiti un bun si responsabil ministru al Justitiei, cand stiti ca la sfarsitul anului va intoarceti la functia bine platita de la Bruxelles?! Evident, niciuna! Si nicio responsabilitate! Indiferent de ce veti face si veti afirma, nu raspundeti pentru nimic, in fata nimanui, nici macar in fata propriei constiinte. La fel de grav este ca prin conduita si atitudinea dumneavoastra ati compromis si ideea de functionar european. In aceasta dubla calitate ati fi avut obligatia profesionala de a respecta legislatia si drepturile prevazute de tratatele Uniunii Europene. Conform acestora, 'Uniunea se bazeaza pe respectarea demnitatii umane, libertatii, egalitatii, statului de drept precum si pe respectarea drepturilor omului'. Poate ati tradus si aceste principii dar probabil le-ati uitat, preocupata fiind sa deveniti agentul electoral al celor care va sustin.

Desi v-ati recomandat ca traducator al legislatiei europene, din pacate, ceea ce ati facut pana astazi demonstreaza ca nu este de ajuns sa citesti si sa traduci legislatia europeana pentru a intelege principiile fundamentale ale sistemelor de drept ale natiunilor civilizate.

N-ati inteles, din pacate pentru noi romanii, care este rostul si misiunea demnitatii pe care o ocupati! Toate actiunile pe care le-ati intreprins in spatiul public, de cand ocupati aceasta demnitate, ne arata ca priviti Justitia din Romania ca pe un camp tactic de tip totalitar!

Toata atitudinea dumneavoastra i-a revoltat pana si pe magistratii din Romania care va solicita demisia! Iar atunci cand ei va cer sa plecati, cred ca ar fi timpul s-o faceti!

Doamna ministru,

Aristotel spunea ca: 'Democratia este o forma de guvernamant in care cei liberi sunt la putere'.

Eu va intreb sincer si preocupata de soarta tarii mele: Sunteti un om liber, doamna ministru?!

Comentarii

# maestrul păpușar să tragă sforile date 9 October 2016 13:28 +21

Să sperăm că va primi o fițuică cum să răspundă! De vorbește liber - vai și amar - sigur trîntește gogomănii :P

# ADEVARUL date 9 October 2016 14:17 -17

ASTA E CULMEA TUPEULUI,NOI SAU CATANICIU A VOTAT-O?

# Dora date 10 October 2016 08:21 +7

ALDE nu a vootat in Parlamenr actualul Guvern.

# ”RASPUNSUL ASTEPTAT” (PAMFLET MADE ADEVARUL) date 9 October 2016 14:15 +9

DOAMNA CATANICIU,CU MINE NU VA MERGE SA VA FACETI IMAGINE...CUM S-A INTAMPLAT PANA ACUM :) EU STIU UNA SI BUNA,SUNT CEEA CE SUNT SI CINE SUNT FARA SA TREBUIASCA SA DAU EXPLICATII SAU SA FAC CEVA,SISTEMUL DE JUSTITIE FIIND PERFECT FUNCTIONAL.EU AS PUTEA SA LUCREZ IN DOUA LOCURI,CE TE INTERESEAZA PE TINE DE MINE...CA IMEDIAT TE INTREB SI EU CEVA,DE NOROC,SPUNE-MI TU MIE DE CE TE LEGI DE MINE,CE RAU TI-AM FACUT?CA EU SUNT CA APA SFIINTITA PENTRU SISTEM,NU MA AMESTEC IN TARATELE JUSTITIEI SI ALE POLITICII,NU TE AMESTECA NICI TU IN ALE MELE,VARZA DE BROXELLES CE ESTI TU :)

# Edelweiss date 9 October 2016 14:25 +6

Ce planuri are Raluca Prună cu JUDECĂTORII şi PROCURORII din România http://www.evz.ro/pruna-vrea-sa-i-duca-la-psiholog-pe-procurori-si-judecatori.html /// 2 măsuri de bun-simț elementar. Și s-ar putea merge mult mai departe, astfel: a) evaluarea psihologică să fie efectuată la un anumit interval de timp regulat (5 ani pentru vârstele până în 35 de ani, 3 ani pentru 35-45 de ani și anula pentru cei peste 45 de ani). Căci „Numărul minților rătăcite din magistratură este incert” vezi editorialul Adinei Anghelescu Stancu de pe Luju. (referință la cei „așa mai maturi, mai perverși, care ne-o bagă de sus, de la 45 de grade, INCREDIBIL” - apud nick tomuș) b) susținerea unui test elementar de cunoaștere și utilizare corectă a limbii române - limba de desfășurare a actului de justiție. Căci ceea ce se utilizează în momentul de față în hotărâri și încheieri este un fel de „esperanto” al noului curent literar denumit „pășunism judiciar”

# Edelweiss date 9 October 2016 14:27 +9

Dar, CEA MAI CLAMATĂ MODIFICARE A LEGII 303/2004, venită din partea societății civile, a justițiabililor, a presei etc. este cea privind „Răspunderea materială a magistratului”. Acțiunea în regres a statului român să devină OBLIGATORIE și nu FACULTATIVĂ față de magistrații ale căror acte procedurale și procesuale au atras de la sine condamnarea României la CEDO și plata, de la bugetul de stat, a unor importante despăgubiri materiale și morale. Domeniul ocupațional „justiție” este singurul domeniu din România care nu are prevăzut, prin normativele în vigoare, un mecanism punitiv al malpraxisului în domeniu. Actualmente magistrații sunt un fel de Semizei, care nu dau socoteală nimănui și își pot permite ORICE, chiar să-i scuipe coji de semințe în cap Demiurgului, fără frica de a fi trași la răspundere. (a se vedea și opinia editorialului http://www.cotidianul.ro/abuzul-procurorilor-versus-abuzul-politicienilor-288958/ )

# Cetateanul date 9 October 2016 14:51 +14

Madame Tescovina a declarat ca e in concediu fara plata de la BRX. Ce a omis sa spuna a fost ca aici, in Romanica, era intr-un concediu prelungit, ce-i drept, cu plata. Si cu plata mare, ca a avut grija Ne-generalul Ne-doctor sa ii dea multi bani... Iar in timp ce ea se relaxa pe banii nostrii si vorbea dang-dang la televizor ca sa ne punem pofta in cui cu drepturile, leprele repetente isi faceau de cap: se jucau in campul tactic, isi dadeau OUG-uri lezionare de drepturi ca nu le ajungeau codurile strambe, abrogau legi prin ordonante ca sa stea mult in puscarie Voiculescu si batranelul Menci, etc... prostioare din astea. Mai mult, de la atata relaxare nici nu a realizat ce act normativ tembel a avizat, in care trebuia sa dea salarii mai mari la judecatori si dupa aia a trebuit sa gaseasca un tembelism sa nu aplice legea pe care tocmai ea o semnase: cica si hotararile judecatoresti "e" un lux teoretic, nu doar drepturile...Numa' alea ale lu' Cameluta, Dorelus end co. "e" bune, restul NU

# DODI date 9 October 2016 15:36 +9

Răspunsul, vorba maramureșenilor, este simplu: nu este om pentru că e fomeie. Dar nici liber pentru că este obsedată de profesionalismul altora și maschează acest lucru prin agresivitate. Nu este nici bună româncă fapt dovedit și multitudinea de acte criminale, fapte ilegale, imorale și tupeu de joasă speță, tipic băsescian.

# ADEVARUL gol-golut date 9 October 2016 17:10 +12

Intrebarea de baraj este obiectiva,responsabila si bine gamdita.Cat despre R.Pruna,o femeie lipsita de demnitate ne-a demonstrat ca nu a fost niciodata garantul respectarii legii si a Constitutiei Romaniei.Referitor la Steuta Cataniciu,este in masura de a pune orice intrebare doreste deoarece ALDE(formatiunea politica din care face parte)nu a votat acest guvern catastrofal,zis GUVERNUL MEU!!!!!!!!!!!!!

# DISCIPLOLU 1/4DOCTEI date 10 October 2016 08:38 +4

Sunt naivi cei ce se miră de culmea diplomației ministresei. La ce se așteaptă de la școala 1/4doctei Macovei?

# ?????? date 10 October 2016 14:19 0

Observatitotusi ca magistratii si alti angajati din sistemul de justitie nu pot solicita slarizari dincolo de prevederile Ordonantei Guvernului nr 137 din  2000, republicata, ordonanta ce ar avea ca scop combaterea tuturor formelor de discriminare ?

# Ion date 10 October 2016 15:04 +1

A DAT DOVADA DE INCOMPRTENTA ȘI sfidare poporului roman

# georgeta C. date 10 October 2016 15:35 +1

Ma intreb, oare nu exista pedeapsa pentru juratul stramb cu mana pe biblie ? La investire, am vazut ca toti ministri jura ...multe...Se pare ca, pentru unii este doar un text rostit obligatoriu, fara nici o raspundere.

# edy date 10 October 2016 17:39 +1

Cunosc sistemul de justitie de aproape 40 de ani dar ce face si ce spune actualul ministru Pruna este de neimaginat.Grav,grav de tot este faptul ca inca mai este in functie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva