8 October 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HAOS LA CAMERA EXECUTORILOR BUCURESTI – TMB a suspendat Hotararea Adunarii Generale a Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa CA Bucuresti, privind alegerea noilor organe de conducere, intrucat instanta a constatat nereguli in procesul de votare. Reclamantii au acuzat ca noul presedinte Dinu Ilie nu are vechimea de 10 ani neintrerupti ceruta de lege (Sentinta)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

11 July 2013 17:37
Vizualizari: 14190

Cei 204 executori judecatoresti din cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au ramas fara organe de conducere, intrucat votul pentru alegerea conducatorilor Camerei a fost viciat in data de 26 martie 2013. Desi legea cerea ca un candidat la functia de presedinte sa aiba minim 10 ani neintrerupti vechime in profesie, Dinu Ilie, devenit de curand executor judecatoresc conform Legii nr. 287/2011, a fost admis sa candideze si, mai grav, el a fost ales presedinte printr-un proces verbal controversat, cu numai 64 de voturi, fata de minimum de 90 de voturi necesar. Scandalul la alegerile din 26 martie 2013 a fost atat de mare incat fostul presedinte al Camerei, Claudiu George Popescu, a refuzat sa semnze Hotararea privind desemnarea in urma votului a noilor organe de conducere. Conform Hotararii din 26 martie 2013, care a fost contestata in instanta pentru vadita nelegalitate, principalele organele de conducere alese au fost:


Presedinte – Dinu Ilie

Vicepresedinte - Ion Nitu

Colegiul Director: Ilie Stanescu, Cristian Bran, Doina Dobranici, Marius Milos, Dorina Gont, Impungeroua Nicolae, Gheorghe Tanase;

Consiliul de Disciplina: Ionel Mihalcea, Claudiu Duica, Alexandru Ene, Violeta Parvan, Valentin Stoian;

In urma contestarii rezultatului alegerilor de catre un grup de executori judecatoresti din Bucuresti, prin sentinta civila nr. 3689 din 25 iunie 2013, judecatoarea Alexandra Irina Neagu, de la Tribunalul Bucuresti – Sectia a IX-a de Contencios, a dispus: „Suspenda executarea Hotararii Adunarii Generale Ordinare a Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti din 26 martie 2013, cu privire la punctele 4-11, pana la pronuntarea instantei de fond. Executorie”.

CEJ Bucuresti se afla in imposibilitate de functionare. In 16 iulie se vor organiza noi alegeri

Suspendarea Hotararii prin care au fost alese noile organe de conducere ale CEJ de pe langa CAB, lasa practic aceasta Camera fara conducatori. Acest fapt a fost posibil datorita jocurilor de culise din interiorul acestei structuri, care la votul din 26 martie 2013 a facut ca organizatorii Adunarii Generale sa treaca peste toate neregulile si ilegalitatile si sa declare conducatori ilegitimi, care nu au intrunit conditiile de vechime si voturile necesare.

Fata de situatia exceptionala ivita, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania a dispus ca in data de 16 iulie 2013, orele 13.00, la sediul Universitatii Nicolae Titulescu din Capitala, sa se organizeze o noua Adunare Generala a CEJ Bucuresti, la care cei 204 de executori care o alcatuiesc sa purceada la noi alegeri.

In sentinta civila a Tribunalului Bucuresti, care a suspendat executarea Hotararii Adunarii Generale Ordinare a Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti din 26 martie 2013, s-au indicat care sunt motivele pentru care acest caz a fost considerat unul „bine justificat” pentru luarea unei masuri urgente, provizorii, care sa asigure respectarea legii:

Lipsa cvorumului de vot atrage nulitatea actului, punandu-se la indoiala insasi vointa organului administrativ de a desemna o anumita alegere. In speta, majoritatea simpla raportata la pretinsul cvorum de 178 de membri prezenti (singurul indicat expres in procesul verbal) ar fi fost de 90 voturi (89 +1).

In aceste circumstante legale, desemnarea pentru functia de presedinte a dl. Dinu Ilie, care a obtinut un numar de 64 de voturi (practic 86 de voturi fiind exprimate, intr-un prim tur de scrutin, impotriva sa) releva o aparenta de vadita nelegalitate, perceptibila la un simplu calcul matematic. Tot in legatura cu numarul de voturi exprimate pentru desemnarea celorlalte functii, retine instanta faptul ca nu nexista procese verbale care sa ateste modul de calcul al voturilor exprimate, eventual a celor anulate (...)

...presedintele, vicepresedintele, reprezentantii in Consiliul uniunii si in Consiliul de disciplina al Camerei, precum si membrii Colegiului director se aleg dintre membrii Camerei cu o vechime neintrerupta in activitatea de executor de cel putin 10 ani.

La dosarul cauzei nu au fost depuse documente din care sa reiasa faptul ca persoanele care au candidat pentru aceste functii ar respecta regula vechimii in functie. Din aceasta perspectiva, prezumtia de legalitate a actului nu se bazeaza nici macar pe o aparenta. Mai mult, se consemneaza chiar in procesul verbal faptul ca anumite persoane care au fost trecute pe listele de candidati, au recunoscut ele insele ca nu intrunesc aceasta cerinta (a se vedea mentiunea dnei Raportoru Georgeta sau cea referitoare la candidatii inscrisi pentru functiile de membri ai Colegiului Director. Aparent, decizia de a trece numele dl. Dinu Ilie drept candidat pentru functia de presedinte a fost luata chiar in cadrul Adunarii, in conditiile in care a existat o opozitie in acest sens sin partea mai multor membri si fara a exista o decizie prealabila clara si neechivoca prin care sa se transeze chestiunea intrunicii conditiei vechimii (...)

...Pentru aceste motive de fapt si de drept instanta va admite actiunile formulate dispunand suspendarea efectelor Hotararii din 26 martie 2013, cu privire la punctele 4-11 pana la pronuntarea instantei de fond”.

* Cititi aici sentinta Tribunalului Bucuresti, care a dispus suspendarea Hotararii CEJ Bucuresti

* Cititi aici Hotararea CEJ Bucuresti din 26 martie 2013, suspendata de instanta

Comentarii

# viola date 11 July 2013 18:52 +4

parca suntem decelebrati...nu se-ntâmplă nimic fara scandal!

# 992 date 11 July 2013 19:37 -1

Iar tu mai \" viola \" ar trebui sa mai inveti lb. romana. Corect este \" decerebrati \". Esti executor judecatoresc ?

# Andrei date 11 July 2013 23:02 +3

Foarte bine au facut. Sper ca pe 16 sa voteze cei din Bucuresti tot un executor numit in baza legii 216/2011.  Si in viitor mafiotul de Jurchescu sa mearga unde ii e locul.... In celula cu Gigi!

# radu date 11 July 2013 23:05 +2

subscriu Andrei, insa am o observatie, lipseste parintele lor spiritual : ADRIAN COJAN, omul care acopera toate faradelegile UNEJ-ului.

# Andrei date 11 July 2013 23:12 +2

Ar trebui sa inceapa cu Bucurestiul si in toata tara toti hotii astia batrani plini de bani facuti prin furt si coruptie sa plece naibii acasa. Sper ca in toata tara porcii astia sa fie dati jos. Dati-i jos pe toti si alegeti niste oameni tineri, voi executorii bancari!

# 112 date 11 July 2013 23:34 +4

Culmea este ca executorii numiti in profesie in baza Legii nr. 188/2000 (sau a mitei!) s-au saturat de ipochimenele care populeaza CEJ Bucuresti si aleg cu ochii inchisi si foca de la circ, numai executor \"pe 188\" sa nu fie! \"Fauna\" este diversa: executori care au ca studii de baza liceul, executori care incalca legea cu zambetul pe buze, nu pentru ca asa vor, ci pentru ca nu o cunosc si nici nu-i intereseaza sa o cunoasca, mafioti care imping prostimea sa voteze tot felul de aberatii juridice care, ulterior sunt defiintate, UNEJ alegandu-se cu amenzi de sute de mii de Euro (Alo dl. Crafcenco, cand restituiti, in solidar cu CUNEJ-ul dvs. cei 135000 Euro, platiti cu titlul de amenda, Consiliului Concurentei?), celebra Hotarare nr. 2/2012 a celebrului Congres al UNEJ, data tocmai pentru a fi incalcata de cei care au votat-o, executori care au lustruit clantele MJ si uite-asa minune, nu au fost supusi controlului obligatoriu de mai bine de 8 ani! Cei care stiu carte si mai au si bun-simt sunt priviti ca niste bizari... Peste toti si peste toate trona dl. Cojan care, dupa ce si-a desavarsit capodopera cu mizeria de la examenul de definitivat de anul asta, a plecat de la sefia Serviciului Profesii Juridice Conexe, pierzandu-se in peisajul MJ. Cine sa le cenzureze abuzurile? Judecatorul Bicu, obisnuit sa judece (cu binecuvantarea Inspectiei Judiciare) in stare de incompatibilitate? Noroc cu DNA-ul, ca au plan si il au din nou \"client\" dar, pun pariu, se va rezolva la ICCJ si dl. jude va fi promovat (ultima ancheta DNA l-a propulsat de la TMB la CAB)! Anuarul statistic al Romaniei nu ii poate cuprinde pe toti shmenarii astia :-x

# radu date 11 July 2013 23:48 +3

un simulacru de examen ,cel de definitivat (15 mai 2013). in nicio alta profesie juridica nu exista un procent atat de mic de promovabilitate.Cojan a facut jocurile Unej si a plecat...dupa el....potopul... in 2011 procentul de promovabilitate a fost de 96,5 %, in 2013 undeva la 30% promobavilitate....deh....au venit bancarii...ei nu au cotizat....deci nu au drepturi

# ZAU, NU MINT !! date 12 July 2013 06:07 0

SITE-UL GHIMPELE E SUSPENDAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# votant2012 date 2 August 2013 11:26 0

2 aug - iar o fi suspendat? Ar fi normal ca la repornire sa ne anunte ce teme sunt SENSIBILE ca sa nu il compromiotem! Dar nu s-ar transforma in urzica . . . moarta?

# jurist 52 date 14 July 2013 15:57 +1

Ca sik in alte profesii NE-liberale(avocat, notar, si altele) aceasta profesie nu este liberalizata concret(practic) intrucat sunt interese la nivel mare. Liberalaizare conforma normelor europene ar insemna cand orice licentiat in drept poate sa desfasoare aceste profesii liberale fie de(avocat, notar, executor jud) si pe baza de prestari servicii juridice in orice colt de tara numai in baza inrefgistrarii la fisc/si/osi/sau M.J. fara sa mai dea banii grei(spaga/mita) ptr. a \"promova\" examenele si a fi primiti in aceste uniunii, examene care nu sunt de multe ori decat motive de a \"le mulge banii\" la bietii licentiati in drept. Unii dintre E.J./notari/ avocati care sunt mai in varsta nu au dat licenta, exp. (ex. jud. la aparitia L 188 au fost introdusi in sistem si cei cu studii medii) care nu aveau dreptul iar dupa cativa ani de zile ajung sa \"ne examineze \" pe noi care am dat si licenta si prelicenta si examene de Stat ca sa poti sa fi autorizat/admisi la examene ptr. a putea profesa unele profesii juridice in care locurile sunt limitate? De ce si ptr. ce? Ptr. ca daca s-ar liberaliza concret fara sqa mai fie restrictionate nu ar mai avea de unde lua spagii cei de \"la nivel inalt\"

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.10.2024 – “Retragerea” lui Sosoaca, anuntata cu trei zile inainte de decizia CCR (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva