21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

HELLVIG, FA CURAT PANA LA CAPAT – Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu il atentioneaza pe seful SRI ca a mentinut si promovat oameni apropiati lui Florian Coldea sau “Binomului”: ”Imi permit sa va semnalez trei situatii care, dupa opinia mea, va scapa de sub control… Generalul Vasile Ghita, colonelul Marian Dumitrescu, Iancu Sabin... Am convingerea ferma ca asemenea personaje nu pot contribui la reformarea institutiei” (Scrisoarea)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

24 October 2017 16:10
Vizualizari: 6914

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu i-a trimis o scrisoare deschisa sefului SRI Eduard Hellvig (foto dreapta) in care ii transmite ca a mentinut sau chiar a promovat in pozitii cheie din cadrul Serviciului apropiati ai fostului prim-adjunct Florian Coldea (foto stanga) sau ai "Binomului". Si Rosca Stanescu da trei exemple, explicandu-i directorului SRI ca pare ca lucrurile ii scapa de sub control in cele trei cazuri.


Rosca Stanescu se refera in scrisoare la generalul Vasile Ghita, seful Directiei Generale de Securitate Interna, despre care spune ca “a fost si este unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai generalului Florian Coldea si, ca atare, nu va face altceva in SRI decat sa perpetueze practicile acestuia”. Rosca a facut referire si la colonelul Marian Dumitrescu, fost sef al Serviciului Juridic din Directia Generala de Securitate Interna a SRI, despre care sustine ca ar fi ajutat-o pe Camelia Bogdan sa intre in procesul lui Dan Voiculescu si sa-l condamne pe acesta. Al treilea exemplu dat de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu este cel al generalului Sabin Iancu, fostul sef al SRI Prahova, avansat la Directia de Informatii a Capitalei, despre care spune ca a lucrat, in binom, cu procurorul Mircea Negulescu.

Iata scrisoarea trimisa de Sorin Rosca Stanescu directorului SRI Eduard Hellvig marti, 24 octombrie 2017:

Stimate domnule director, apreciez si eu, cum apreciaza in general opinia publica din Romania, atat declaratiile pe care le faceti, vizand reformarea SRI, cat si actiunile concrete pe care le intreprindeti in acest sens. In acelasi timp, am convingerea ca schimbarile in bine nu pot fi operate decat de persoane care nu au fost implicate in actiuni discutabile, scandaloase ori chiar anticonstitutionale. Tocmai de aceea imi permit sa va semnalez trei situatii care, dupa opinia mea, va scapa de sub control.

La Directia Generala de Securitate Interna functioneaza generalul Vasile Ghita. Acesta a fost pana in 2013 seful Diviziunii de Aparare a Constitutiei. Anul trecut a fost sef al Directiei Generale de Securitate Interna iar, ulterior, a fost avansat director de securitate al Serviciului Roman de Informatii, avand in subordine Directia Generala de Securitate Interna, Oficiul pentru Supravegherea Secretelor de Stat precum si Posta SRI. Este util sa stiti ca acest personaj pe care l-ati promovat, din informatiile certe pe care le detin, a fost si este unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai generalului Florian Coldea si, ca atare, nu va face altceva in SRI decat sa perpetueze practicile acestuia, denuntate din ce in ce mai insistent de opinia publica si care fac parte din istoria recenta a institutiei pe care si dvs. o dezavuati intr-o oarecare masura.

Va semnalez de asemenea, referitor la dezvaluirea generalului Dumitru Iliescu, vizand existenta unui ofiter superior al Serviciului Roman de Informatii, care ar fi ajutat-o pe Camelia Bogdan sa devina, pe ultima suta de metri, judecatoare in procesul lui Dan Voiculescu si sa-l condamne, fara a fi avut timpul fizic pentru a studia dosarul, ca acesta este colonelul Marian Dumitrescu, fost sef al Serviciului Juridic din Directia Generala de Securitate Interna a SRI.

In fine, ofiterul SRI, care a lucrat, in binom, cu procurorul Mircea Negulescu, zis Portocala, si care a executat o parte din dispozitiile acestuia este Iancu Sabin de la SRI Prahova, avansat actualmente la Directia de Informatii a Capitalei si pe care, din cate am aflat, urmeaza sa-l numiti in calitate de sef al Directiilor Unite Zona Muntenia-Sud.

Am convingerea ferma ca asemenea personaje nu pot contribui la reformarea institutiei.

Va asigur, domnule Eduard Hellvig, de cele mai bune intentii, motiv pentru care mi-am si permis sa va adresez aceasta scrisoare, in conditii de deplina transparenta.

Sorin Rosca Stanescu”


Comentarii

# Jkk date 24 October 2017 16:48 +6

Ooo...dar ce facem PSD cu drepturile și libertățile cetățenilor.  Adică în fata TV lătrati de drepturi și libertăți dar pe la spate va faceți treaba: 0 legi justiție,  0 reforma, 0 din toți abuzatorii și cei care au incalcat  legea, tradatori de neam și țara la puscarie, dar 100%  legi împotriva drepturilor omului pai ce facem?  Bugetele instituțiilor de forță l-ați mărit,  deși trebuia redus cu 2 treimi, țineți tara pe loc cu vrajeala voastră de gargară cu reforma în justitie

# Ovidiu date 24 October 2017 19:51 +8

Guvernul trebuia sa reduca la jumate personalul SRI si apoi sa reduca bugetul acestia. Nu se justifica tocarea banilor nostri sub nici o forma ! Ar trebui sa fie facute publice cheltuielile precum si rezultatele acestui serviciu parazit. Chiar nu se vad rezulatele benefice po******tiei !

# DODI date 24 October 2017 19:56 +2

Este bine că avem un civil la SRI. Înainte am avut un MAIOR și s-au văzut ordinele date și boncancii puși pe gâtul firav al democrației române. Cred că nu i-a fost și nu îi este lui Hellvig. Dar curățenia de primăvară s-a încheiat în coadă de pește și nu am asistat la nici o sărbătoare a ”recoltei de toamnă”. Aceleași fructe stafidite în gândire, impregnate de ură viscerală și neputință cazonă bântuie în continuare holurile SRI și ogoarele patriei. Câtă vreme Hellvig nu duce la bun sfârșit (și rapid) treaba începută riscă să fie asimilat de sistem. Oricum de frica unui Hellvig 2 la DIE ciolanis a renunțat numirea unui director. Și decât un alt rateu pesedist (vezi cazul maior) mai bine fără.

# bobo date 25 October 2017 11:31 0

eu nu cred ca SRS este atat de naiv sa creada ca Hell vig sa apucat intradevar de '' curatenie''..

# Rafael date 25 October 2017 13:10 +2

Sa faca sapaturi d-nul R.S. despre inlocuitorul fostului papusar, despre sotia acestuia, legaturi cu NATO, etc. si si vor aparea multe surprize din joben. Chair pornind de la declaratia de avere a actualului inlocuitor, apoi niste chestii cu Stanescu - prieten cu Trump..,. etc. WOW!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva