4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HELLVIG SI VLASE, LA RAPORT – Deputatul Liviu Plesoianu le cere explicatii sefilor SRI si SIE privind tentativa de rasturnare prin forta a Guvernului: “S-a trecut la urmatorul nivel – se comunica violent incitandu-se la violenta. Solicit SRI si SIE prezentarea cu celeritate a unui raport cu privire la organizarea, finantarea, actiunile si planurile organizatiilor si persoanelor care deturneaza protestele, dandu-le o directive anarhica, extremista si violenta”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

19 August 2018 12:00
Vizualizari: 7213

Deputatul PSD Liviu Plesoianu (foto) a avut o iesire transanta in care le-a cerut celor doi directori ai SRI si SIE (Eduard Hellvig, respectiv Gabriel Vlase) precizari despre masurile luate de catre cele doua servicii secrete pentru prevenirea si combaterea gruparilor anarhiste, in stare sa deturneze protestele pasnice in manifestatii violente, cum a fost cazul in seara zilei de 10 august.


Intr-o scrisoare deschisa postata pe Facebook vineri seara, 17 august 2018, Plesoianu aminteste ca in perioada 1999-2013, Maior declara ca SRI trimisese peste 500 de informari privind proiectul minier de la Rosia Montana, inclusiv despre ”incercari ale structurilor extremiste si eco-anarhiste de a exploata sau influenta miscarile de protest”.

Mai mult: parlamentarul aminteste ca nivelul de ura din partea instigatorilor fata de oricine este membru sau simpatizant PSD merge pana la mesaje care indeamna la agresarea sau chiar la uciderea unor astfel de oameni.

Redam mesajul deputatului Liviu Plesoianu:

”Scrisoare deschisa catre Directorul SRI si Directorul SIE

Domnule Hellvig, domnule Vlase,

Avand in vedere numeroasele instigari publice la violente si la ocuparea (cum altfel decat prin violenta?) a sediilor Guvernului sau Parlamentului, va solicit o informare publica referitor la actiunile intreprinse de Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Informatii Externe pentru contracararea acestui fenomen absolut evident.

In anul 2013, pana si Directorul SRI de la acea vreme, domnul George Maior (in legatura cu care nu ma poate banui nimeni de vreo amicitie, ci din contra), declara la finalul audierii in Comisia pentru controlul SRI, din Parlament, ca Serviciul a trimis peste 500 de informari (in perioada ianuarie 1999-septembrie 2013) privind proiectul minier de la Rosia Montana. Acesta preciza ca informarile au cuprins si ’incercari ale structurilor extremiste si eco-anarhiste de a exploata sau influenta miscarile de protest’ pe acest subiect.

Directorul SRI George Maior preciza la acel moment ca informarile au vizat si ’actiunile interesate menite sa influenteze actul decizional si incercari ale structurilor extremiste si eco-anarhiste de a exploata sau influenta miscarile de protest’.

De asemenea, inca din anul 2002, SRI comunica public faptul ca monitorizeaza persoanele care fac propaganda ’anarhista’, ’precum si formatiile straine de muzica cu conceptii asemanatoare’, aflate ’sporadic’ in Romania. Conform SRI, metodele cele mai cunoscute de ’propaganda’ ale gruparilor anarhiste erau la acea vreme piesele muzicale si INTERNETUL.

Tot in 2013, intr-un raspuns la o interpelare a organizatiei Active Watch, SRI comunica urmatoarele:

’Interesul institutiei noastre fata de astfel de structuri nu este legat de obiectul revendicarilor, fie acestea referitoare la protectia mediului sau de alta natura, ci de modalitatile violente de actiune avute in vedere.

Intra astfel in responsabilitatea SRI prevenirea materializarii unor acte violente care pot rezulta in urma “contaminarii” unor manifestari pasnice cu elemente de natura extremista sau anarhista. Din aceasta perspectiva, in conformitate cu misiunile ce i-au fost incredintate, pentru SRI constituie o prioritate cunoasterea preventiva a situatiilor cu potential de degenerare in acte violente (ce pot aduce atingere sigurantei cetateanului si securitatii nationale).

Eventuale astfel de date obtinute de SRI sunt puse cu celeritate la dispozitia institutiilor statului abilitate sa adopte masuri in consecinta.’

In mod evident, lucru reliefat atat prin materiale video difuzate de catre posturile TV, cat mai ales prin miile de texte, imagini si filmari publicate pe Facebook si pe alte platforme digitale, protestele desfasurate recent au fost infiltrate, manipulate si exploatate de persoane, institutii media si organizatii cu un mesaj profund anarhist si extremist.

Mentionez ca mesajele care indeamna la incendierea/distrugerea unor institutii precum Parlamentul sau Guvernul Romaniei, precum si mesajele care indeamna la agresarea fizica sau chiar lichidarea unor demnitari si chiar simpli cetateni cu o anumita orientare politica s-au inmultit in ritm accelerat imediat dupa ce toate organizatiile sau persoanele care indeamna la proteste si-au comunicat noul slogan: ’Next Level’. In mod evident, ’nivelul urmator’ este cel al actiunii violente, in forta, impotriva tuturor celor care se opun convingerilor membrilor acestor grupari. Este suficient in acest sens sa urmarim comunicarile publice din ultimele luni ale principalilor vectori de imagine ai protestelor. Vom constata fara mare dificultate faptul ca s-a trecut, intr-adevar, la urmatorul nivel – se comunica violent incitandu-se la violenta.

In acest context, solicit Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe prezentarea cu celeritate a unui raport cu privire la organizarea, finantarea, actiunile si planurile pentru perioada urmatoare ale organizatiilor si persoanelor care deturneaza protestele dandu-le o directie anarhica, extremista si violenta. Consider ca SRI si SIE au fata de poporul roman (indiferent de coloratura politica) datoria de a contribui eficient si profesionist, atat la nivel informativ, cat si operativ, astfel incat gruparile, persoanele si actiunile extremiste, violente si anarhiste sa fie oprite la timp.

Liviu Plesoianu,

Deputat”.

sursa foto: wall-street.ro

Comentarii

# gelu date 19 August 2018 14:17 +13

PSD si Alde trebuie sa-i acuze direct pe Johannis, Helvvig si Lazar de formarea unui grup de crima organizata care are drept scop ca printr-un razboi de gherila urbana sa rastoarne ordinea de Drept si Constitutionala din Romania pentru ca PNL, USR si PMP sa formeze un nou govern condus direct de Johannis. Adica hotii vor sa fure voturile cetatenilor care au votat Coalitia de Guvenrare a Romaniei in 2016. De aceea PSD si Alde trebuie sa-l suspende de urgenta pe Johannis si sa-l acuze de tradare nationala laturi de Helviig si Lazar.

# Lemy date 19 August 2018 15:42 -3

Pirt,tu te dai de ceasul mortii si ai tai se ascund ca sobolanii ,sa fie bine ca sa nu fie rau ,sa mai ciordeasca si ei un pic , cat or mai sta pe scaunele alea de parlamentari .Chematii ba la comisia de control a Sri si Sie , acolo trebuie trasi la raspundere !!!Dar de ce nu se intampla asta ?Ete de aia:http://curierulnational.ro/Economie/2016-11-23/Oficial+ONU%3A+In+ultimii+26+ani%2C+Romania+a+pierdut+peste+UN+TRILION+de+euro%2C+mai+mult+decat+a+pierdut+de+la+Ștefan+cel+Mare+pana-n+1989 De aia fac ei circul asta si ne lasa sa ne paruim ca prostii , tu esti psd ist tu esti pnl ist si pe partea ailalta ei ne vand ca pe ultimii fraieri .

# Statu-Palma-Barba-Cot date 19 August 2018 17:04 +4

D-le L.Plesoianu,parcă văd ca veți primi un răspuns din care o sa rezulte ca serviciile de informații au transmis din timp instituțiilor abilitate ale statului enspe sute de rapoarte în legătură cu toate problemele de care dvs. faceți vorbire.Dar haideti sa presupunem ca n-au trimis niciun raport!Pai cum dom'le,când toate acele informații privind planificarea si executarea rebeliunii de care dvs va interesati, au fost publice si deci accesibile inclusiv miilor de procurori din România , de ce credeți ca niciun procuror nu s-a autosesizat?Procurorii ,plătiți cu unele dintre cele mai mari salarii de bugetari,n-aveau nevoie de informații de la SRI si SIE pt a se autosesiza când netul și câteva televizuini au fost pline e instigari la rebeliune.Acum văd ca unii procurorii se comporta de parca ar vrea sa anestezieze total Jandarmeria, adică sa neutralizeze exact instituția care asigura liniștea și ordinea publca și sa lase tara prada anarhistilor!D-lor judecători, opriti-i !

# Stefania date 19 August 2018 17:38 +4

Figura mare si Plesoianu,le cere astora sa se desconspire.Mai urma sa le ceara numarul exact al ofiterilor prezenti printre manifestanti,nationalitatea,gradul,numele acestora si misiunea lor.Oricum nimeni nu se deranjeaza sa vada exact cine au fost cei care i-au atacat pe jandarmi si sa-i puna sub acuzare.Mai urmeaza sa-i acuze pe jandarmi ca au tinut scuturile impotriva dalelor aruncate de catre manifestanti,lucru care le periclita viata manifestantilor,in cazul in care din greseala piatra se intorcea direct spre cei care aruncau.

# Lemy date 19 August 2018 20:27 -15

Pirt,tu te dai de ceasul mortii si ai tai se ascund ca sobolanii ,sa fie bine ca sa nu fie rau ,sa mai ciordeasca si ei un pic , cat or mai sta pe scaunele alea de parlamentari .Chematii ba la comisia de control a Sri si Sie , acolo trebuie trasi la raspundere !!!Dar de ce nu se intampla asta ?Ete de aia:http://curierulnational.ro/Economie/2016-11-23/Oficial+ONU%3A+In+ultimii+26+ani%2C+Romania+a+pierdut+peste+UN+TRILION+de+euro%2C+mai+mult+decat+a+pierdut+de+la+Ștefan+cel+Mare+pana-n+1989 De aia fac ei circul asta si ne lasa sa ne paruim ca prostii , tu esti psd ist tu esti pnl ist si pe partea ailalta ei ne vand ca pe ultimii fraieri .

# AndreiV date 20 August 2018 07:15 +4

Felicitari D.L PLESOIANU,INCLUSIV PENTRU PLANGEREA PENALA.Sunt convins ca singur nici un politician nu poate face nimic.Ce ar fi,ca noi,marea masa tacuta,sa ne incolonam in spatele acestor politicieni,sa-i sprijinim si sa dovedim ca noi,cei tacuti,nu suntem nici inculti,nici prosti,nici mituiti(cim sunt ei care n-au serviciu dar traiesc bine,asa cum s-a dovedit ca e unul din lideri,dar fara rusine si bun simt),asa cum ne-au catalogat acesti huligani de sorginte neonazista si extremisti.Consider ca pana cand noi cei multi si tacuti nu vom actiona acesti tortionari nu vor inceta.Ati vazut cum a actionat politia politica a procurorilor care au in sertare mii de dosare neinstrumetate,pentru ca ei au un sirgur scop -distrugerea PSD si a poporului roman care ii votraza(chiar si cu parul alungati-ungurul orban,pnl,usr,pmp,nu s-au opus si nici succesorul nazist).Sa ne trezim romani si sa ne aparam tara si natia.Acum e momentul.E an centenar si e cazul sa urmam exemplul inaintasilor nostri.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva