16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HELLVIG, SPUNE DE CE PLATIM CYBERINT – Lumea Justitiei a sesizat Comisia parlamentara de control a SRI pentru atacurile informatice de tip DDoS asupra luju.ro: “Avem banuiala legitima ca atacurile au fost date de elemente ostile democratiei din interiorul SRI... Va rugam sa dispuneti ancheta ce se impune pentru a se identifica de ce SRI nu este capabil sa previna asemenea atacuri ori daca este implicat” (Sesizarea)

Scris de: L.J. | pdf | print

10 February 2019 14:34
Vizualizari: 11077

Redactia Lumea Justitiei a sesizat oficial Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI pentru depistarea autorilor atacurilor cibernetice repetate impotriva siteului www.luju.ro care, atentie, au continuat si in noaptea de 9 – 10 februarie 2019, cu toate ca am sesizat public despre existenta atacurilor, iar o serie de lideri de opinie si alte publicatii au luat pozitii impotriva acestor atentate impotriva libertatii de exprimare.


Intrebarile noastre catre Comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI sunt legate de banuielile noastre legitime ca elemente din SRI, ostile democratiei, sunt implicate si mai ales de ce SRI, care se prezinta in propriiel rapoarte anuale de activitate drept “autoritatea nationala de control a Internetului” si are o unitate militara secrete intitulata CYBERINT, nu este in stare sa previna si sa ii depisteze pe autorii unor asemenea atacuri in conditile in care are protocoale cu mai toate institutile statului pentru protectia siteurilor si bazelor de date ale acestora. Pentru ce platim anual bugetul SRI de sute de milioane de euro, daca nici dupa sesizarile publice, atacurile nu sunt oprite si autorii identificati?

Publicam in continuare, integral, sesizarea trimisa deja catre Comisia de control asupra activitatii SRI, impreuna cu raportul IT-istului redactiei Cosmin Antofie de la Expert Vision Agency SRL despre atacurile din primele zile:

Catre: Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI

D-lui senator, Claudiu Iulian MANDA, presedintele Comisiei

SESIZARE

<<www.luju.roa fost tinta unor atacuri informatice repetate, in scopul atins de a bloca functionarea siteului Lumea Justitiei, in mai multe zile, la diferite intervale orare.

Atacurile informatice masive de tip DDoS au reusit in cateva randuri, pentru cateva ore de fiecare data, sa blocheze activitatea serverelor pe care este gazduit siteul www.luju.ro si sa il faca inaccesibil cititorilor.

Avem banuiala legitima ca atacurile au fost date sau comandate de elemente ostile democratiei din interiorul Serviciului Roman de Informatii, intrucat operatiunile cibernetice criminale au fost declansate la trecerea dintre marti 5 februarie 2019, spre miercuri 6 februarie 2019, la orele 00.00, adica la cateva ore dupa ce am publicat pe site articolul:

PRAPADUL INTERCEPTARILOR – Ascultarea celor 6 milioane de romani in perioada 2004-2016 ne-a costat 141 miliarde euro. Lumea Justitiei prezinta in premiera documentul din care rezulta costul exact al minutului de interceptare telefonica: 2,57 lei. Adica 780 euro pe zi. O zi de filaj costa 7.536 lei. Parchetele si SRI au tocat pe interceptari mai mult decat pretinsele prejudicii din dosare

Desi am facut publice atacurile si am solicitat prin presa SRI sa ia masuri pentru incetarea lor, iar o serie de lideri de opinie sau publicatii au luat pozitii publice in apararea noastra, institutia condusa de dl director Eduard Hellvig nu a avut nicio reactie, ceea ce ne intareste suspiciunea ca SRI nu este strain de aceste atacuri impotriva libertatii de exprimare.

Mai mult, atacurile au continuat in mod sustinut si in seara zilei de sambata 9 februarie 2019, pana la primele ore ale zilei de 10 februarie 2019, reusind sa blocheze iar activitatea siteului nostru, in pofida sesizarilor publice efectuate.

Intrucat:

-SRI are in atributii asigurarea securitatii cibernetice a Romaniei;

-tentativele de suprimare, chiar si pentru scurte perioade, a unor publicatii reprezinta o infractiune din categoria celor care vizeaza securitatea nationala;

-SRI s-a autointitulat autoritate nationala de control a Internetului, infiintand o unitate speciala CYBERINT in baza unei hotarari ilegale a CSAT, si primeste finantari bugetare considerabile pentru a desfasura aceste activitati pentru care are capacitati de depistare si anihilare a atacurilor cibernetice;

-SRI nu justifica cum cheltuie banii pe activitatile de securitate cibernetica, desi are incheiate protocoale cu mai toate institutiile de stat pentru protectia siteurilor oficiale ale institutiilor si a bazelor de date ale acestora, si chiar ofera servicii specializate contra cost pe acest domeniu;

-nu avem stiinta ca SRI sa fi intreprins vreodata actiuni de anihilare a atacurilor impotriva siteurilor de presa din intreaga tara, desi acestea se produc de multi ani si intr-un ritm alarmant;

Va solicitam sa declansati un control asupra activitatii SRI - in special asupra unitatii CYBERINT - pentru ca aceasta institutie sa fie verificata daca este cumva implicata in organizarea acestor atacuri cibernetice, ori sa se recunoasca oficial daca nu este capabila sa asigure securitatea cibernetica a Romaniei, in pofida faptului ca primeste fonduri bugetare consistente anual, caz in care Parlamentul poate dispune masurile legale ce se impun pentru asigurarea securitatii.

Atasat prezentei sesizari va depunem Raportul firmei Expert Vision Agency SRL, care asigura gazduirea si mentenanta siteului www.luju.ro, cu logurile atacurilor din zilele de 6, 7 si 8 februarie 2019, atacuri de tip flood (DDoS) care au atacat serverul tinta cu peste 300.000 de vizitatori unici simultan, bocand activitatea siteului.

Atacurile DDoS (Designated of Service – refuzarea serviciului desemnat) reprezinta programe folosite de infractori pentru a prabusi serverele si a intrerupe accesul oricarui vizitator pe un site/ baza de date. Ele nu sunt la indemana oricarui hacker. Programele de acest gen infecteaza sute de mii sau milioane de calculatoare, pe care le transforma in calculatoare zombie, care sunt puse sa acceseze continuu un anumit site-tinta, pana il blocheaza.

SRI care asigura protectia bazelor de date si a siteurilor multor institutii din Romania nu poate sta in espectativa atunci cand zona de internet nationala devine teren proprice pentru asemenea atacuri, si are prin propriile resurse, cat mai ales, prin protocoalele de colaborare cu serviciile de informatii din celelalte state partenere, posibilitati de identificare si anihilare a criminalitatii cibernetice transfrontaliere, motiv pentru care va rugam sa dispuneti ancheta ce se impune, pentru a se identifica de ce SRI nu este capabil sa previna asemenea atacuri ori daca este implicat in aceste atacuri.>>

Comentarii

# DODI date 10 February 2019 15:26 +24

HELLvigul întocmai stâpânul căruia îi linge fesele va spus (dacă va spune!) vă nu a mâncat în viața lui usturoi și nici nu știe ce este acela LUJU. ”Nu știu și nici nu mă interesează” vorba unui alt imbecil care se crede stăpânul României.

# Gabriiela date 11 February 2019 14:07 +2

Nu domnilor SRI nu e implicat în nimic! Adică probabil în nimic legal! Oricum e "noaptea minții" Avocații din oficiu vor mai mulți bani însă înainte să ceară alți bani pe care teoretic li s-ar cuveni...ar trebui să rezolve problema colaboratorilor sau acoperiților din justiție!O altă problemă neinvocată de nimeni şi inexistentă nicăieri în lume e faptul că în cazul avocaților plătiți în instanțe -vin procurorii şi invocă o argumentație de genul că "are avocat plătit" ca şi cum ar fi interzis sau ilegal! astfel judecătorul"trebuie"să pună la indoială argumentația de apărare a avocaților plătiți! :o Păi dacă vrem să facem lege şi ar trebui rezolvate toate aspectele ilegale şi abuzive din justiție nu doar de suprafață. De ce avocații nu au făcut gălăgie şi la încălcarea dreptului la apărare? Pt.un proces echitabil? Interzicerea accesului la unele probe din dosar? a existenței comenzilor prin note si plicurile galbene şi sute de alte abuzuri şi ilegalități ale unei justiții ÎN AFARA LEGII

# gelu date 10 February 2019 16:21 +19

Cancerul acestei tari este SRI. Din cauza acestei institutii criminale in Romania nu s-au construit autostrazi, spitale, scoli si gradinite deoarece in aceasta perioada SRI a papata peste 140 de milarde de euro pe interceptari si spionatul cetatenilor. De aceea acest cancer trebuie extirpat de la radacina iar toti conducatorii militari si civili trimisi in judectaa pentru subminarea economiei nationale.

# Adina Ap date 10 February 2019 18:47 +5

E o sesizare foarte interesanta, pe bune. Citind mă gândeam daca e de competenta Cyberint SRI sau Cert-Ro, o alta institutie, cu caracter si civil si militar, am văzut chiar a participat cu succes la simulari pe Nato atacuri cibernetice de amploare, parca de mai multe ori, odata cu intrarea in vig a Reg UE pv protectia datelor cu caracter personal. Pare ceva mai amplu, zici, vizează mai multe site-uri de presa, de ani buni, deci e sigur si de protejarea democrației. Acum, contează sa se vadă rezultat bun, oricum sunt inst ale st, plătite de contribuabili pentru asta. Nu am studii de IT, dar îmi dau cu părerea, nu stiu daca ajuta: par valuri-valuri de atacuri tintite la intervale regulate, daca am inteles, spre un targhet site. Ori infarcturile astea par greu de produs, si obositor, manual, pe fiecare atac. Deci o programare initiala de atac, cu targhet si tempo, si poti lasa calculatorul ca pe pilot automat, sa dea socuri. Întreb ca la mate: care e lung soc? Poate un PC inactiv, lângă.

# ^^ date 10 February 2019 18:59 +4

Ei nu-s capabili sa desecretizeze audierea lui Dumbrava.. De comisia pt controlul SRI zic.

# Pintea date 10 February 2019 20:15 +2

Tocmai ce mai fu un atac! Pai, voi cei de la luju, vreti ca SRI sa se autodenunte? Atacurile sant lansate de golanii fideli coldei, ca altfel, pe cine din strainatate ar deranja atat de mult? Dar pe plimbaretul asta de coldea, nu il deranjeaza nimeni, cu nimic? E cam liber! Aseara am vazut la TV ca ar fi furat niste planuri de actiune de la o institutie a statului, in vederea fraudarii alegerilor! Asta face orice, pt ca i se permite!

# vic tor date 11 February 2019 10:38 0

Data viitoare vorbiti cu Mădălin Dumitru&echipa de la Cyber Smart Defence sa va ajute.

# vic tor date 11 February 2019 11:41 0

Data viitoare vorbiti cu Mădălin Dumitru&echipa de la Cyber Smart Defence sa va ajute.

# Adina Ap date 11 February 2019 15:30 0

Mă bucur ca mai vezi atacuri ilegale in sistem informatic. Într-un act emis de un procuror DIICOT chiar am citit, bine omul a fost "retrogradat din sofat", ca este ilogic a sustine posibila o astfel de faptă. Legiuitorii chiar nu sunt ilogici, de-aia e asta in Cp ca infractiune. Bănuiesc gravitatea celor afirmate, si public, in scris si către Comisia de specialitate a Parl, faptul ca sunt infr pe sesizare din oficiu a parchetelor, cineva o găsi nume/prenume/CNP/cetatenie/loc de munca fost etc infractori in cauza, situatia fiind concreta suficient. Sau, ca sa-i ironizez pe fake procurori profesionism 0: Baaaa, cine stătu la tastatura, cu moaca la ecran, deci amprente pe taste, identif vizuala led sau camera PC, ip, terminal fix sau mobil, chestii numite probe si o chestie - probatoriu -pt rechizitoriu si condamnare. Ca sunt mld internauti, nu, si o manuta de sheety persons, you know...

# Mai Helvinghe ce faci acolo, esti degeaba ? date 11 February 2019 16:30 +2

Ia mai schimba matale niste sefi din SRI , mai da cativa afara , sa se faca liniste-n sat ... Arata-le cine-i seful lor ! Reduceti bugeutl SIR la jumate , urgent ! Plesoaianu presedinte !

# ion de romania date 12 February 2019 05:57 0

Inke un pitic!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva