18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

HORIA GEORGESCU I-A FACUT DOSAR LUI MAZARE LA DNA – ANI a sesizat DNA pentru un pretins conflict de interese comis de primarul din Constanta, Radu Mazare: “A semnat cinci contracte si un acord cadru incheiate intre Primaria Constanta si doua societati comerciale, care il au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoana cu care Radu Mazare se afla in relatii comerciale in alte opt societati comerciale”

Scris de: G.T. | pdf | print

8 December 2014 18:12
Vizualizari: 13927

Inca un dosar la DNA pentru Radu Mazare, primarul municipiului Constanta. De data aceasta, cauza a fost deschisa in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate, condusa de Horia Georgescu (foto dreapta). Sesizarea ANI priveste un posibil conflict de interese care ar fi fost comis de Mazare, in legatura cu incheierea unor contracte.

Mai exact, potrivit unui comunicat ANI, Radu Mazare ar fi semnat cinci contracte si un acord cadru incheiate intre Primaria Constanta si doua societati comerciale, al caror asociat se afla in relatii comerciale cu Radu Mazare in alte opt firme.


De asemenea, o societate a omului de afaceri cu care Radu Mazare ar fi partener in cele opt firme ar fi primit si un contract finantat din fonduri nerambursabile privind spectacolele organizate cu ocazia Evenimentului “Sarbatori de Iarna – Oraselul Copiilor 2013”. Valoarea contractelor ar fi fost, conform ANI, de peste 4,5 milioane de euro.

Iata comunicatul ANI:

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la posibila savarsire de catre RADU STEFAN MAZARE, Primar al Mun. Constanta, a infractiunii de conflict de interese, intrucat, in calitate de reprezentant al Mun. Constanta, a semnat cinci contracte si un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) incheiate intre Primaria Constanta si doua societati comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. si S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.), care il au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoana cu care RADU STEFAN MAZARE se afla in relatii comerciale in alte opt societati comerciale.

Mai mult, in calitatea sa de primar, RADU STEFAN MAZARE a aprobat, in urma procedurii de selectie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finantare din fonduri nerambursabile necesare sustinerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia Evenimentului „Sarbatori de Iarna - Orașelul Copiilor 2013”, incheiat intre Primaria Municipiului Constanta si S.C. Soti Cable Neptun S.R.L., societate care il are ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoana cu care RADU STEFAN MAZARE se afla in relatii comerciale in alte opt societati comerciale.

Valoarea totala a contractelor acordate celor doua societati comerciale este de 20.621.572, 49 Lei, fara TVA (aprox. 4.582.571 Euro).

Astfel, RADU STEFAN MAZARE a incalcat dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, coroborate cu prevederile art. 12, lit. b) din Legea 78/2000.

Potrivit art. 301 din Codul Penal al Romaniei, „Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial (...) pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”. De asemenea, potrivit art. 12, lit. b) din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, „sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: b) folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva