19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Horodniceanu, un Corduneanu cu legitimatie de procuror

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

8 May 2023 15:15
Vizualizari: 9868

Am vazut cu totii inregistrarea video cu comportamentul reprobabil al vicepresedintelui CSM, Daniel Horodniceanu, afisat cu un tupeu sfidator fata de politistii rutieri, care l-au tras pe dreapta si l-au legitimat. Politistii i-au bagat literalmente un cutit in orgoliu, cand i-au raspuns ca nu stiu cine este si i-au cerut actele la control. Asa ceva era impardonabil, de neacceptat pentru el!


 

 

"Sunt procuror sef Horodniceanu la crima organizata. Nu ma cunoasteti? Dar de ce nu ma cunoasteti, oare?... Eu am sa va dau legitimatia mea de procuror, si am sa va mai intreb o data de ce m-ati oprit... Stiti ce ma mira? Chiar spuneti ca nu ma cunoasteti. Pe mine ma cunoaste toata politia din judet!”

 

Acest personaj, care a condus DIICOT, si caruia i s-a pus pata pe agenti rutieri ca au indraznit sa-i perturbe linistea, a mai scos cateva perle din putul gandirii sale:

 

"Nu vad cum ati putea avea tupeul asta cu un procuror care a condus structura de crima organizata a tarii!”

"Eu oricum maine ma duc sa ma vad cu Gitlan (n.r. – Costel Gitlan, seful IPJ Iasi)”

"Eu sunt in masura sa fac orice!”

"Din cauza mea dvs aveti undeva un 15% la salariu, adica in favoarea dvs, da? Eu am vorbit cu ministrul Oprea in 2016, si dvs ati luat 15%”

 

 

Deci omul sustinea ca a condus “structura de crima organizata a tarii”. Bine ca ne-a zis-o si ca acuma stim! Si tot el spunea ca poate face orice vrea si ca se duce la seful politistilor rutieri sa-i puna cu botul pe labe! Caci el a fost ala care a marit salariile la politisti, ca a vorbit el cu factorul politic!


Ca sofer, participant la trafic, am fost si eu tras pe dreapta de destule ori. Niciodata nu am inteles sa fac uz de calitatea de jurnalist ori sa incerc macar sa intimidez un politist, sa-l fac din vorbe. Politistii rutieri sunt enervanti uneori, chiar absurzi, uneori pot fi si abuzivi, dar daca respecti uniforma si, in primul rand, te respecti pe tine, nu te certi cu ei. Poti discuta in contradictoriu in mod civilizat si, daca ai o divergenta ca ti-au dat o amenda, o poti ataca in justitie. Asta e calea! Pentru ca politistii rutieri isi fac meseria! As spune ca pentru Horodniceanu ar fi fost floare la ureche sa anuleze o amenda rutiera data de un agent doar pe baza constatarii prin propriile lui simturi (vaz, auz), in lipsa unei probe concrete (inregistrare radar/ video). Asa trebuia sa procedeze, dar se vede ca pentru unul ca el o amenda rutiera este o ofensa. El, marele Zmeu, spuma procurorilor, El, un procuror care a condus structura de crima organizata a tarii. Gura pacatosului....

 

La ce am vazut pe filmare, spuneti-mi va rog ce diferenta este intre un membru al clanului Corduneanu (de la Iasi de unde e si domnul procuror) si comportamentul revoltator al procurorului Daniel Horodniceanu? Eu nu vad niciuna, afara de faptul ca Horodniceanu are legitimatie de procuror.


O pleiada de voci publice, in frunte cu Sindicatul Politistilor a cerut excluderea din Magistratura a lui Daniel Horodniceanu, dupa urata sa isprava.


Merita dat afara din Magistratura Daniel Horodniceanu? Eu socot ca DA! OBLIGATORIU!


Oricat am incerca sa-i atribuim lui Horodniceanu vreo circumstanta atenuanta, in acest caz nu se poate! Pentru ca omul gandeste cum vorbeste. S-a vazut! Cu varf si indesat! Felul in care s-a pronuntat pe gura i-a devoalat obiceiurile si caracterul!


Iar un asemenea personaj nu are ce cauta in Magistratura! Pentru ca modul incontrolat, ilegal si razbunator, nu are nimic de-a face cu roba de magistrat. Un asemenea om te poate distruge daca ajungi la mana lui! Te poate nenoroci pe viata!


Cand nu-i convine ceva, un asemenea om nu rezolva problemele si disputele legal, amiabil, ci folosind puterea functiei, influenta functiei. Chit ca esti politist sau simplu cetatean. Pentru ca i s-a urcat la cap!


Doamne fereste sa intri pe mana lui! Sau sa-i spui ca nu-l stii pe nume: asta e de-a dreptul o crima la Horodniceanu care, auziti, si-a motivat public iesirea prin faptul ca s-ar fi enervat ca politistii nu stiau cine este el si ca ar fi fost “provocat”!!! Un asemenea procuror nu are ce cauta in vreun dosar, daramite sa fie vicepresedinte al CSM – institutia garant a independentei justitiei!


Domnule procuror, Daniel Horodniceanu, faceti Justitiei si faceti-ne tuturor un bine si baga-ti-va demisia! Rapid! Va asteapta o pensie de 30.000 lei/luna, pe care noi, romanii, o sa v-o platim!PS – Constat ca o serie de elemente #rezist, cu vuvuzelele lor din presa oengista, au inceput sa-l planga la comanda pe Horodniceanu, ba ca a fost saracu' provocat, ba ca e o victima a unei inscenari, ba ca ce politie e aia care da inregistrarile la presa, si tot asa. Daca era vreun Dragnea la volan toti acesti #rezistenti cereau ghilotina in piata publica. Asta imi intareste o data in plus ca Horodniceanu trebuie sa plece. Omul are sustinere, nu i s-a urcat intamplator la cap!

Comentarii

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 8 May 2023 16:28 +3

Acelasi lucru si pe cei care fac ceva pe CONSTITUTIE! Ei sunt peste toti si deasupra de toate! Ei -n au nicio lege! Cum juri pe CONSTITUTIE cand vreu sa devii magistrat ca sa ai avantajele pe care le ai si cand trebuie sa o respecti faci ceva pe es! JOS SECUREALA! Afaaraaa cu secureala din magistratura si din JUSTITIE! TRAIASCA JUDECATORII LIBERI SINGURII APARATORI AI SUVERANITATII TARII! aista-i o opinie

# Ce aveti cu domnul Corduneanu? Anchetat de alde Horo&Co... date 8 May 2023 17:26 -3

Corduneanu nu are nici in clin nici in maneca cu demnitarul Horodniceanu. Poate doar ca victima a aberatiilor aparatului condus cu greutate de inalt demnitarul Horodniceanu aceasta prima sabie a statului de drepti in lupta grea cu COR -ul. Asa de grea de nici nu mai sti de ce parte a gardului duce demnitarul lupta. Ca daca e cu imparteala pe teritorii...atunci scuzati. Daca iese la pensie cat trebuie sa platim noi..orbetii... la domnul lezat in legitimatie direct in trafic?

# Ioana M. date 8 May 2023 17:40 +3

Au tabarat sefii pe politisti. De ce l-au oprit? Pentru ca ,a sa cum a recunoscut si dom procuror, a depasit fara a semnaliza si a depasit viteza legala.Ca "distractie". Intrarea in depasire, noaptea, intr o zona de restrictie de viteza, fara semnalizare....asta poate fi o problema. Si daca politia de opreste noaptea si te legitimeaza ar fi o problema in Germania? Sau in USA? Numai la noi e o mare problema. Sa vedem cum se va solutiona cercetarea politistilor. Sefii dau un exemplu si altor politisti? Atunci altii nu vor mai opri procurori, judecatori, sefi, sefi din ministere ....

# jUSTie date 8 May 2023 20:54 +6

Ca sa ne putem pronunta, ar trebui sa stim cu exactitate cum s-au desfasurat lucrurile. Si poate si daca am sti, nu ar trebui sa vorbim despre persoane pentru ca este evident ca domnii politisti stiau cine este dl procuror - invers putin probabil. Putem insa vorbi despre principii si abuzul de putere si profilul unor oameni si unii si altii chemati sa respecte legea si functia in stat. Nu opresti un participant la trafic doar ca sa arati cine esti si nu invoci o functie trecuta pentru a justifica ca nu poti fi oprit. Si de o parte si de alta sunt chestiuni extrem de discutabile. Asta e o situatie, un exemplu. Au mai fost si altele. Profilul oamenilor - aici trebuie analizat si gasite solutii. Functiile nu sunt pentru oricine …

# John date 8 May 2023 23:05 +3

Pana la urma cate sindicate are politia, fratilor, ca lideri sunt cu duiumul, mereu apare cate unul nou. Tot felul de influenceri, botoxate, godine cu tuleie, toate neamurile....Apropo de sindicate din politie: cand rasfatatul presei, Christian Ciocan, mare lider si asta, se ratoia la niste agenti care l-au oprit pe sens interzis, fara RCA la masina si fara ITP, nu a mai fost asa galagie. Si politistii eroi din inregistrare de ce nu au intocmit pe loc procesul-verbal de contraventie? L-au lasat pe Horodniceanu sa plece si au ramas sa delibereze, sau cum?

# "vita e bela" date 9 May 2023 07:50 0

Semnul din frunte lipseste.Parerea mea: Legislativul trebuie sa "scoata o lege" care sa reglementeze pe viitor aceste situatii penibile. Pana in prezent nu exista "limitator" la capatuirea materiala de ce sa existe la cea morala si a bunului simt. Apropos , daca prea maritii alesi ai neamului intampina greutati in legatura cu"FINANTAREA",POT sa "LEGIUIASCA"DESFINTAREA ARMATEI mare consumatoare de resurse financiare ca nu merg pe"CONTRIBUTIVITATE" cat si reducerea masiva a detinatorilor de arme- mai nou. Ca noi in NATO am intrat cu POLITIA si eforturile EI(600 autospeciale BMW "tactice" PT prinderea infractorilor pe campul de lupta si"misiuni"speciale,echipamente venite din RAZBOIUL STELELOR- au dat RUSII DE DRACU CA PUTIN E GATA) si cu procurorii asemenea D.D.in discutie,mereu in"MISIUNI"SPECIALE DE MAXIMA IMPORTANTA PT SIGURANTA NATIONALA a ROMANIEI- aviz USA si NATO. Ori si cum in prezentul caz,latura DISCIPLINARA depaseste BAGATELA PENALA A LEGII si a CODULUI DEONTOLOGIC!Parol ..

# Ema date 9 May 2023 11:01 0

Cred că orice om de bună credință este de acord că nimeni (cu atât mai mult o persoană cu o asemenea funcție de reprezentativitate) poate să aibă un asemenea comportament. Dar, să nu îi uităm și pe polițiști: -simpla purtare a uniformei de polițist (sau a unor haine care arată ca o uniformă de polițist) îi scutește pe polițiști de a se legitima? -aveau/nu aveau dreptul să oprească în trafic? -aveau/nu aveau dreptul să oprească în trafic fără a exista indiciile unei contravenții? -dacă era vorba despre depășirea vitezei, aveau/nu aveau în funcțiune mijloacele tehnice recunoscută de lege ca având aptitudinea de a dovedi viteza cu care s-a circulat (cred că este de necontestat, pentru orice jurist, că viteza nu poate fi probată prin constatări cu propriile simțuri) -dacă era vorba despre o altă contravenție, nu era firesc ca, ajuns la presupusul contravenient, polițistul să îi prezinte presupusa contravenție (adică să îi îi aducă ,,acuzația”)? va urma (lipsă spațiu)

# Ema date 9 May 2023 11:06 +2

Continuare -dacă s-a constatat săvârșirea unei contravenții/unor contravenții, nu era obligatorie (pentru polițiști) încheierea procesului verbal de contravenție? -ce înseamnă ,,nu vă fac proces verbal, doar v-am oprit să vă atenționez”? legea recunoaște o altfel de ,,atenționare” în afară de ,,avertisment”? legea recunoaște o atenționare verbală? Eu, dacă aș fi oprită într-o asemenea situație, aș prefera ca polițistul să își asume consecințele legale (iar nu de altă natură) ale opririi și sancționării mele. Nu aș vrea să mi se facă nicio favoare (atenționare verbală). Cred cu tărie că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale și că autoritățile trebuie să își facă doar datoria. fără excese și fără favoruri.

# Bogdan Dumitru date 11 May 2023 16:42 +5

Sunt de acord cu scoaterea lui din sistem ! Are comportament de cocalar si nu merita sa mai fie procuror .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva