HUSA ANTISPIONAJ – Magistrati si avocati, feriti-va de interceptarile abuzive cu cea mai sigura metoda de prevenire a ascultarilor telefonice si impiedicare a localizarii in teren. Introducerea celularului intr-o husa protejata de straturi de cupru-nichel izoleaza 100% semnalul telefonului. Husele se pot cumpara online cu mai putin de o suta lei (Video)
Fie ca vorbim despre judecatori, procurori, avocati sau oameni de afaceri, exista o teama generala de posibilitatea de a fi interceptat, cu sau fara mandat, prin intermediul telefonului mobil, fie ca se vorbeste la acesta ori este tinut pur si simplu in buzunar, geanta sau pe masa. Este bine cunoscut faptul ca metodele de interceptare s-au dezvoltat extrem de mult in ultima perioada, existand in momentul de fata o adevarata fobie in ceea priveste ascultarile telefonice. Pe buna dreptate insa, in conditiile in care anula Inalta Curte incuviinteaza pentru SRI circa 4.000 de mandate de interceptare, fara sa respinga vreunul. De asemenea, nu exista caz de reprezentant al unei institutii care a ascultat nejustificat care sa fie tras la raspundere materiala, disciplinara sau penala. Nici macar atunci cand interceptari care nu au nicio legatura cu cauza, dar care au drept scop compromiterea unor persoane, ajung intamplator in anumite dosare.
Cu toate acestea, interceptarile abuzive pot fi evitate cu o investitie minima. Spre exemplu, in schimbul a doar 74 de lei, oricine isi poate achizitiona o husa anti-spionaj pentru telefonul mobil, care blocheaza orice tentativa de interceptare a aparatului. Potrivit site-ului spypro.ro, husa contine doua buzunare: unul normal, impotriva zgarieturilor, si unul special, de izolare. Husa este din piele in exterior, insa are trei straturi de nichel, cupru si nailon.
Odata introdus telefonul in buzunarul special al husei, orice timp de semnal va fi izolat in proportie de 100%, iar aparatul nu va mai transmite nimic, dar nici nu va putea fi apelat.
Cat timp telefonul se afla in compartimentul special al husei anti-spionaj, va fi blocata orice incercare de ascultare ambientala prin intermediul aparatului. De asemenea, va fi imposibila localizarea, indiferent daca telefonul are sau nu functie GPS. Practic, husa anti-spionaj izoleaza orice tip de retea (GSM sau CDMA/UMTS), iar telefonul va reveni la normal, la cateva secunde dupa ce va fi scos din husa.
Specialist spypro.ro: “Este o anumita categorie de clienti care cumpara aceste genuri de produse”
Un specialist al site-ului spypro.ro a explicat pentru Lumeajustitiei.ro ca exista o categorie de clienti care achizitioneaza aceste produse. Potrivit acestuia, pe de alta parte, multe huse sunt achizitionate de diverse persoane in vederea revanzarii lor: “Este o anumita categorie de clienti care cumpara aceste genuri de produse. Este undeva o medie de zece clienti pe luna care cumpara aceste produse pentru a le folosi. Este un produs care este simplu, ieftin, practic si scapa, la un pret avantajos, o gramada de clienti de oprirea si repornirea telefonului. Este un produs bun pentru persoanele care cauta sa blocheze interceptarea telefonului.
Este vorba de o husa cu doua compartimente, unul dintre compartimente este compartimentul izolator, iar celelalalt compartiment este cel normal, in care se poate tine telefonul pentru protectia acestuia. Pe exterior, la atingere este un material din piele, nu are duritate, este ca un material normal. Cand se doreste blocarea semnalului telefonului mobil, acesta se pune in compartimentul izolator, se inchide clapa superioara a husei si automat telefonul isi va pierde semnalul facand imposibila ascultarea de catre oricine. Indiferent de echipamentul pe care l-ar avea telefonul, isi pierde complet semnalul. Nu se mai poate suna, nu se mai primesc mesaje, nu se mai primesc apeluri, telefonul este izolat. In momentul in care telefonul se scoate din acea husa, in circa 15 secunde isi va recapata automat semnalul.
Se foloseste de catre persoane care prefera sa nu isi inchida telefonul, iar daca este vorba despre o intalnire de afaceri, de interes personal, indiferent, si se doreste blocarea telefonului pentru o perioada de doua-trei, cinci minute sau pana cand se termina conversatia, este mai practica aceasta husa, decat inchiderea telefonului”.
Sapte metode de ascultare a telefonului si tehnici de ocolire a interceptarilor
Exista insa si alte metode de evitare a interceptarii telefonului sau a ascultarii prin intermediul acestuia. Tehnicile sunt insa mai greoaie si necesita cunostinte destul de multe in domeniul IT. Iata sapte metode de ascultare a telefonului si modalitati de ocolire a interceptarilor, prezentate de site-ul riscograma.ro:
1. Metoda cea mai accesibila “publicului larg” este interceptarea semnalului de aproape, cu echipament pe care si-l permite aproape orice agentie de detectivi sau divizie judeteana de doisiunsfert. Insa se aplica doar pentru standardul GSM, care foloseste o criptare usoara. In cazul 3G sau CDMA, decodarea mesajului este aproape imposibila. Concluzia: Daca ai optiunea asta, foloseste telefonul exclusiv pe modul 3G.
2. Criptarea nu mai face doua parale atunci cand esti ascultat din centrala, operatiune care se face – de regula – cu mandat de interceptare. Tot de regula, beneficiarii sunt in acest caz agentiile guvernamentale. Poti ocoli aceasta metoda de interceptare cu ajutorul mai multor solutii proprii de criptare.
a) solutia ieftina si simpla: Apeluri VoIP (prin Skype, Gizmo5 etc.) de pe un smartphone. Insa metodele de decriptare pentru retelele standard nu par a mai fi un secret, pentru serviciile guvernamentale cel putin.
b) solutia ieftina si complicata: Programul zfone (www.zfoneproject.com) instalat tot pe un telefon destept si folosit exclusiv pentru apeluri VoIP. In cazul acesta, protocolul de criptare este cunoscut doar de cei doi parteneri de discutie. Singura conditie este ca ambii sa aiba programul instralat.
c) solutia scumpa si simpla: Un telefon criptat (exemple: www.cryptophone.de, www.privatewave.com, www.caspertech.com, www.gold-lock.com, www.totallysecurecommunication.com, www.tl2000.pl). Si in acest caz, ambii interlocutori trebuie sa aiba telefoane similare. Avantajul este ca furnizorii rezolva si alte gauri de securitate.
Ce, credeai ca s-au terminat? Nici vorba. Aproape oricare telefon, destept sau nu, poate fi programat de la distanta (de operator sau chiar de rau-voitori) sa transmita continutul convorbirii pe un canal paralel. Criptarea nu mai conteaza, de vreme ce ea este valabila pentru canalul principal. Si da, poti fi ascultat chiar si cand nu vorbesti la telefon.
3. In cazul smartphone-ului este cel mai usor, daca cel care vrea sa te asculte iti instaleaza un program special pe telefon (sa-i zicem virus) fara stirea ta. Solutia este sa tii inchise infrarosiile, bluetooth sau wifi.
4. Chiar daca telefonul este mai putin destept, metoda ramane disponibila pentru experti. Protocolul numit “roving bug” presupune ca un semnal de la distanta ordona deschiderea microfonului.
5. Daca securistul are putin noroc si echipamentul potrivit, nu-i trebuie atatea complicatii. Unele telefoane transforma vocea si in semnale reziduale pe care le arunca pe distante scurte in jurul benzii de 2 MHz (fata de 900 MHz, frecventa GSM). Metoda este similara dar mai eficienta decat cea de la punctul 1, pentru ca semnalul este tot timpul analog.
Chiar si cu bateria scoasa, “inamicul asculta”. Are nu o metoda, ci doua.
6. Daca are acces fizic la telefonul tau, iti poate plasa un microfon independent. Cel mai usor este sa il integreze intr-o alta baterie, de unde sa aiba si sursa practic nelimitata de curent. Solutia evidenta este sa nu lasi niciodata telefonul la indemana altcuiva.
7. Insa chiar si daca arunci bateria cu totul poti fi ascultat. Stiu ca deja nu-ti vine sa crezi. Nici americanilor nu le-a venit sa creada ca ambasadorul lor in Rusia a fost ascultat timp de sapte ani cu ajutorul unui dispozitiv atat de simplu incat nimeni nu credea ca poate exista. “Chestia”, care nu avea nevoie de o sursa de curent, fusese inventata de savantul rus Lev Termen si sta la baza tehnologiei RFID de azi.
Pe scurt, daca microfonul telefonului tau este bombardat cu microunde de o anumita frecventa el va rezona inclusiv modulatiile de voce pe care le percepe. Deci, cel mai sigur este sa nu ai telefonul langa tine cand pui la cale vreo lovitura de stat.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# unul din lumea cea mare 22 July 2013 17:34 +3
# parerea mea 23 July 2013 09:23 -2
# unul din lumea cea mare 23 July 2013 10:26 +2
# gica 22 July 2013 17:35 +10
# 992 22 July 2013 17:38 +5
# Mda 9 January 2018 21:54 +2
# ME 22 July 2013 17:48 +5
# 992 22 July 2013 17:53 +9
# unul din lumea cea mare 22 July 2013 23:28 +1
# Albastru 22 July 2013 18:16 -4
# E acelasi lucru 22 July 2013 18:58 +2
# MANIFEST 22 July 2013 19:04 +12
# dan 22 July 2013 19:21 -13
# xxx 22 July 2013 19:49 +3
# 992 22 July 2013 20:29 +7
# unul din lumea cea mare 22 July 2013 23:34 +2
# Manfred 22 July 2013 20:00 +8
# mariuscta 23 July 2013 18:12 0
# Telefon Anti Interceptare 15 October 2013 01:04 +1
# Georgica 15 October 2013 01:24 -1
# alternativa 9 January 2020 02:00 0
# Keppa 31 January 2020 16:47 0
# camelia 3 May 2020 16:03 +2