13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

I SE RUPE DE MCV – Ministresa Justitiei Raluca Pruna a propus reinvestirea adjunctilor DNA Marius Iacob si Calin Nistor, pe modelul folosit la Codruta Kovesi. Fosta asistenta a Monicai Macovei a sfidat si de aceasta data recomandarile Comisiei Europene din ultimul Raport MCV privind „instituirea unor proceduri clare si solide pentru numirile in functiile de conducere” si „transparenta tuturor procedurilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 April 2016 12:00
Vizualizari: 5269

Cand vine vorba de DNA ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto 1) nu da doi bani pe recomandarile Comisiei Europene, facute prin intermediul ultimului Raport MCV, pe care sefii Justitiei obisnuiesc sa le considere litera de lege. Fosta asistenta a Monicai Macovei a propus reinvestirea in functii a actualilor adjuncti ai DNA, procurorii Marius Iacob (foto 2) si Calin Nistor (foto 3). Iar asta s-a facut la fel ca in cazul propunerii de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi, fara o procedura clara si transparenta, asa cum a solicitat Comisia Europeana.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii, marti 26 aprilie 2016, Ministerul Justitiei a anuntat ca Raluca Pruna a trimis catre CSM propunerea de reinvestire a lui Marius Iacob si Calin Nistor, ca adjuncti ai Codrutei Kovesi, pentru un mandat de 3 ani. Ministerul Justitiei precizeaza ca Pruna, in luarea deciziei, a tinut cont de rezultatele obtinute in perioada primului mandat, experienta profesionala si manageriala a celor doi, dar si indeplinirea criteriilor de integritate.


Prezentam comunicatul Ministerului Justitiei:

Comunicat de presa referitor la cele doua propuneri de reinvestire in functiile de procurori sefi adjuncti ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA)

Ministrul justitiei a transmis cele doua propuneri de reinvestire in functiile de procurori sefi adjuncti ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Ministrul justitiei a transmis luni, 25 aprilie 2016, Consiliului Superior al Magistraturii cele doua propuneri de reinvestire in functiile de procurori sefi adjuncti ai Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru o perioada de 3 ani a domnilor procurori Marius Constantin Iacob si Calin Nistor.

Potrivit dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie este numit de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

In desemnarea celor doua propuneri ministrul justitiei a avut in vedere rezultatele obtinute in perioada primului mandat, experienta profesionala si manageriala a celor doi cat si indeplinirea criteriilor de integritate”.

La PICCJ s-a putut face procedura de selectie

Asa cum precizam, la fel ca in cazul propunerii de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA, Raluca Pruna a ignorat total recomandarile facute de Comisia Europeana, prin ultimul Raport MCV publicat la inceputul acestui an. Fosta asistenta a Monicai Macovei a propus numirea pentru un nou mandat a adjunctilor DNA Marius Iacob si Calin Nistor fara a exista o procedura de selectie transparenta. Interesant este ca ignorarea recomandarilor Comisiei Europene are loc doar cand vine vorba despre DNA, in conditiile in care in cazul numirii Procurorului General al Romaniei a existat o procedura de selectie la care s-au putut inscrie mai multi candidati.

Iata ce prevede Raportul MCV in legatura cu numirile in functiile de conducere din magistratura:

Ar trebui sa se asigure instituirea in timp util a unor proceduri clare si solide pentru numirile in functiile de conducere din cadrul magistraturii prevazute in 2016. Pentru aceasta este nevoie ca, inainte cu cateva luni de fiecare procedura, sa se stabileasca diferitele etape si criteriile care vor sta la baza deciziilor. Ar trebui sa se utilizeze o abordare diferita pentru numirile in posturi care nu sunt posturi de conducere la cel mai inalt nivel in cadrul serviciilor de urmarire penala, acordandu-li-se persoanelor nou-numite un rol important in selectarea echipelor lor. Ar trebui sa se asigure transparenta tuturor procedurilor”.

Comentarii

# i se rupe de toate date 26 April 2016 12:25 +16

doamna pruna nu are scrupule.... nesimtirea e mare in guvernul lui iohanis...pai fratilor daca are directiva clara de la iohanis reinvesteste si adjuncttii.. s o fi dus doamna koveshi cu jalba in protap la domnul presedinte.. doar e consatean de al ei.. pentru unii concurs si eject.. pentru unii trafic de influenta... pai e corect? doamna ministru stie ca domnul Iacob e general facut de domnul oprea.. nu? pai stie doamna colonel koveshi

# transparenta date 26 April 2016 12:28 +13

transparenta....unde e transparenta? pun pariu ca doamna adjunct de la diicot doamna georgiana hosu si domnul licu procuror adjunct general nu vor fi investiti cum au fost investiti domnii adjuncti de la dna? de ce? pai nu au sustinere... ce sunt consateni cu iohanis din sibiu?

# tocmai date 26 April 2016 12:43 +14

tocmai s -au dat 150 de achitari la dna.... si hopa si reinvestirea.. si doamna ministru vorbeste cu nonsalanta de integritate si transparenta..

# unul din lumea cea mare date 26 April 2016 14:11 +5

yes!!!!!!!!! deosebit de merituoasi si prestitgiosi!!!!!!TOTI!!!!!(SAU CU TONTII)

# Vladi Mârrr... ! date 26 April 2016 15:30 +6

Somnul rațiunii zamisleste ... PRUNE ...!!!

# unul din lumea cea mare date 26 April 2016 15:39 +6

ptr vladi mir// da prietene dar sint verzi de ni s/a STREPEZIT gura!!!!

# mitica date 26 April 2016 17:06 +5

Oare cand vor scapa romanii de toate... astea .... care distrug tara asta?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva