24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IAR SE PUPA CU AMBASADORUL – Taman cand lumea asteapta ca ministrul Justitiei sa dea de pamant cu sefa DNA Laura Kovesi, Tudorel Toader s-a intalnit iar cu ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm. Se repeta scena de dupa scandalul OUG 13 cand Toader trebuia sa ceara revocarea lui Kovesi, dar nu a mai considerat-o oportuna dupa vizita lui Klemm la minister

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 July 2017 17:03
Vizualizari: 17553

Ce tot or avea de vorbit? Ministrul Justitiei Tudorel Toader s-a intalnit, din nou, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti Hans Klemm. Intrevederea a avut loc la sediul Ministerului Justitiei si a vizat, potrivit comunicatului de presa al MJ din data de 28 iulie 2017, discutii pe teme precum "cooperarea bilaterala pe teme de justitie, importanta claritatii si accesibilitatii legislatiei, consultarea cu factorii judiciari, educatia juridica si preventia, precum si consolidarea statului de drept si a eforturilor de lupta impotriva coruptiei". Conform anuntului MJ, in timpul discutiilor a fost "subliniata importanta cooperarii cu SUA, ca partener strategic al Romaniei."


Nu este pentru prima oara cand ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm il viziteaza pe ministrul Justitiei Tudorel Toader, inopinat, s-ar parea. A mai facut-o si in 27 martie 2017, cand la sediul MJ s-a prezentat ambasadorul Hans Klemm, intamplator in aceeasi zi in care si-a anuntat prezenta la Ministerul Justitiei si sefa DNA Laura Kovesi.

Important de evidentiat este ca dupa vizita lui Klemm de la Ministerul Justitiei, la doua zile, Tudorel Toader si-a prezentat rezultatul evaluarii Laurei Kovesi si, in ciuda argumentelor aduse chiar de acesta pentru revocarea sefei DNA, Toader a decis "evaluand toti factorii de constitutionalitate, de legalitate, de oportunitate" ca "in acest moment nu este oportuna declansarea mecanismului institutional de revocare a procurorului-sef al DNA".

Dar acum este?

Or, trebuie subliniat ca, si de aceasta data, vizita lui Klemm de vineri 28 iulie 2017 de la Ministerul Justitiei vine intr-un nou moment sensibil pentru sefa DNA, in zile cand ies la iveala tot felul de informatii despre Laura Kovesi si se fac controale la sediul DNA si nu numai, dar si dupa inregistrarile in care Kovesi cerea decapari de ministri si premieri.

De altfel, tot in aceste zile, la Ministerul Justitiei se face "o evaluare de fond a DNA, de aceasta data a managementului", asa cum insusi Tudorel Toader a anuntat in 3 iulie 2017.

Ramanem totusi cu o curiozitate: Cine initiaza astfel de intervederi intre Hans Klemm si Tudorel Toader? La initiativa cui? Or avea un calendar cu intalniri periodice?

Iata comunicatul MJ de vineri 28 iulie 2017:

"O delegatie a Ambasadei SUA la Bucuresti condusa de ES Hans KLEMM a fost primita, astazi, 28 iulie 2017, de domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Ministrul Justitiei si doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat.

Discutiile au avut, in prim plan, cooperarea bilaterala pe teme de justitie, importanta claritatii si accesibilitatii legislatiei, consultarea cu factorii judiciari, educatia juridica si preventia, precum si consolidarea statului de drept si a eforturilor de lupta impotriva coruptiei.

In cadrul intrevederii, a fost subliniata importanta cooperarii cu SUA, ca partener strategic al Romaniei."

Comentarii

# Gigel date 28 July 2017 18:56 +21

Dați-l odata afara pe ministru asta e justitiei. Tot o scalda atâta cu legile justitiei cu arhiva SIPA , cu Orniss; acu iar cere învoială de la distrugatorii justiției ( americanii). Ma întreb dacă Hans klemm asta ( care a susținut și susține justiția corupta și abuziva) a făcut atâta rău României pe segmentul acesta de justiție,  ma întreb cum putem crede ca America dorește binele României,  inclusiv militar!? Mari dubii dacă e sa ne raportam cu  ce a făcut in justiție. Nu mai așteptați nimic nici de la Toader nici de la PSD.  Stau acolo absolut degeaba și vând bunăstarea romanilor ba pe la amerloci ba pe la Bruxelles.  Hai să-i dam afara  pe astia care doar ne mint și ne vând  și sa resetam noi (po******ția) justiția și toate celelalte în această țară.  Ne-am lămurit cu astia. Doar ne fură și ne prostesc asa pe fatza și asta nu de acu de 27 de ani.

# DODI date 28 July 2017 18:57 +9

Cu verticalitatea-i arhicunoscută dorel, pracitcfând mersul în patru labe și, decât să bâjbâie prin articole de lege, ia lumină, gata aprinsă, de licurici. Pupincuriștii nu dispar, ei doar se schimbă, singurii fraieri suntem noi că trăim mereu cu speranța că miniștrii justiției române se vor conduce nu numai după bunul simț ci și după legile românești. Se pare că noi nu suntem în stare să învățăm din greșală și, chiar dacă schimbăm guverne, la acest minister blestemat nu punem decât IUDE. Ar fi de preferat iudei, dar de unde să îi iei. Cum apar 2-3, cum sar luluța și DIICOT pe ei.

# AndreiV date 28 July 2017 19:08 +14

Dupa cum se vede sua nu renunta la obiceiurile sale de a ne considera sclavi si de a se amesteca abuziv in treburile interne ale Romaniei.Acest gest il consider ca o nemernicie si nerusinare. Toti spun ca sua,a intervenit direct in instituirea si mentinerea politiei politice in tara noastra.A incurajat direct ca institutiile de forta sa devina ceea ce sunt astazi si sa se implice in jocuri politice.Pana cand vor fi tolerate aceste abuzuri.De cand si pana cand stabileste acest klem,obiective si directiile politicilor judiciare apartinand exclusiv factorilor de decizie alesi de popor.Ne-am saturat de aroganta si superioritatea cu care ne trateaza.Ne-ma satura de transformarea justitiei cu concursul sau nemijlocit in politie politica indrptata aproape exclusiv impotriva PSD.Se cand klem stabileste ce partide trebuie sa isi desfasoara activitatea si ce nu,pe criterii politice stabilite exlusiv de politicieni americani.Cred ca e deajuns.

# gelu date 28 July 2017 19:45 +11

Vataful Romaniei a venit la guvern sa i se faca masaj. Tudorica s-a aplecat din genunchi si s-a conformat. Totul s-a facut foarte discret la umbra luptei anti-coruptie.

# Tică date 28 July 2017 21:20 0

S-a aplecat din genunchi sau în genunchi ? Poziţia este hotărâtoare !

# Pif date 29 July 2017 10:42 -2

Sunteti rai. Orice ambasador, chiar si al Rusiei, poate sa fie primit la Ministerul Justitiei pt. schimburi de masaje diplomatice. Ambasadorii au in fisa postului astfel de demersuri elegante. Pentru o buna cooperare cu SUA, ca partener strategic, precis ca si Dl.Maior, in acelasi scop este primit frecvent si el la Departamentul justitiei din SUA, fara sa se certe cu suparatii de la poarta. Indeosebi intre partenerii strategici exista un profund respect reciproc.

# i.nic.carasteanu date 28 July 2017 21:12 -19

Dar ca sa ajunga hotii si condamnatii tarii in fruntea Romaniei este ok ? Dar si mai mult, in loc sa ii inchida Kovesi pe ei o schimba ei pe ea ? S-a mai pomenit undeva pe glob asa ceva ? Suntem totusi la Bucuresti si nu la Uagadugu. Hipnotizatii dracului, v-a luat Gadea si Dana Grecu mintea de tot.

# Pepa date 28 July 2017 22:22 +3

Tu esti spalat pe creier sau sorosist nerusinat. Ce abuzuri ar mai trebui sa savarseasca Luluta pentru a fi schimbata(arestata) ?!

# Doru date 28 July 2017 21:59 +7

Ar trebui interzisa prin lege intalnirile minstrilor cu ambasadorii tarilor straine, avem ministru de externe, poate sa ii comunice lui. Mi se pare din ce in ce mai mizerabile aceste imixtiuni ale lui Klemm in treburile interne ale tarii, am inteles ca guvernul si presedintia au predat tara americanilor prin slugile imbecile din toate institutiile statului dar sa te cobori atat de jos si pe fata la comanda oricarui pacalici de ambasador mi se pare jenant, gretos. De asta Romania a ajuns bataia de joc a UE si SUA, nebagata de nimeni in seama decat in cazurile cand trebuie furata sau sa cumpere armament de la tomberoanele americane, din cauza acestor indivizi care nu merita o secunda sa faca parte din guvermul Romaniei. Oare lor nu e le rusine sa se tot intalneasca cu acest ambasador care ca si predecesorul lui aflat la loc caldut la fondul proprietatea, sa tot dea raportul unui neica nimeni care nu face nimic decat sa se amestece in sistemul judiciar roman?

# Pitagora date 29 July 2017 00:22 +5

Intrebare adresata redactiei: puteti face o solicitare prin care sa cereti stenogramele discutiilor, in baza accesului la informatii de interes public? Teoretic ar putea refuza daca ministrul le-a clasificat printr-un ordin, situatie in care ar trebui sa explice pentru ce motiv (nu ca noi n-am avea habar, dar asa confirma si ei in scris ca au ceva de ascuns). In oricare dintre scenarii, i-ar putea obliga instanta sa le publice: fie ca nu raspund in 30 de zile pentru ca se fac ca ploua, fie ca invoca secretul, eventualitate in care se poate solicita declasificarea daca aceasta a fost facuta cu intentia de a ascunde situatii nepermise de lege (gen trafic de influenta al carausului american).

# stefan date 29 July 2017 01:02 +1

Din punct de vedere legal şi sub aspect practic este cvasiimposibil ca ministrul justiţiei să o poată revoca pe şefa DNA. Parchetele, inclusiv DNA, sunt parte componentă a autorităţii judecătoreşti, cf. art. 1 din Regulamentul de funcţionare a parchetelor. Deciziile Curţii Constituţionale nr. 646/29.11.2005 şi 681/14.12.2005 aduc următoarea precizare: "Curtea reţine că, potrivit Constituţiei, Ministerul Public (care include toate unităţile de parchet, n.n.) este parte componentă a autorităţii judecătoreşti şi nu a puterii executive sau a administraţiei publice". Art. 62 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară clarifică relaţiile dintre ministrul justiţiei şi procurori, inclusiv cei de la DNA: "Controlul (ministrului justiţiei, n.n.) constă în verificarea eficienţei mamageriale, a modului în care procurorii îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu şi în care se desfăşoară raporturile de serviciu cu justiţiabilii şi cu celelalte persoane implicate (urmează)

# stefan date 29 July 2017 01:18 -2

în lucrările de competenţa parchetelor. Controlul nu poate viza măsurile dispuse de procuror în cursul urmăririi penale şi soluţiile adoptate." Art. 64 alin. 4 din aceeaşi lege statuează că "Parchetele sunt independente în relaţiile cu instanţele judecătoreşti şi cu celelalte autorităţi publice". Totodată, art. 51 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor defineşte criteriile de verificare a organizării eficiente a activităţii, astfel încât cadrul normativ al relaţiei procuror-ministrul justiţiei este clar şi unitar. În aceste condiţii este de neconceput dreptul de control ierarhic al ministrului justiţiei sau al oricărui alt funcţionar al ministerului justiţiei asupra procurorilor. Dacă acest lucru ar fi posibil, procurorul ar fi dependent politic. Personal apreciez că în România corupţia este endemică şi generalizată, iar atacurile împotriva procurorilor, în special a celor de la DNA, cererea tot mai insistentă ca ministrul Tudorel Toader (va urma)

# stefan date 29 July 2017 01:22 -2

să o demită pe şefa DNA reflectă hotărârea liderilor politici corupţi, indiferent de partidul din care fac parte, de a se reveni la situaţia în care ei puteau fura fără să fie deranjaţi de nimeni.

# livia date 29 July 2017 07:18 +1

S-a intors screm? Nu ziceati voi ca pleaca definitiv? ca ii sunt zilele numarate? Nu mai scapam de el, cum nu vom scapa nici de luluta.

# Xulescu date 29 July 2017 09:42 +3

Istoria este ciclica. Vezi perioadele imperiului otoman, imperiului austro-ungar si a comunismului cand nu puteam face nimic fara aprobare de la ”SUZERAN”. Acum nu putem sa ne conducem singuri fara aprobare de la stapanii pe care ni i-am asumat singuri prin alegerea unui sas ca presedinte (sas vandut lui Merkel si Soros - accepta tot ce-i dicteaza Merkel si are drept consilier mana dreapta a lui Soros). Doar stapanii s-au schimbat. Noi nu suntem in stare sa ne conducem singuri. CE TREABA ARE UN AMBASADOR STRAIN CU MASURILE LUATE PE PLAN INTERN ??!!

# Pif date 29 July 2017 15:33 0

Sa nu dramatizam. Este foarte probabil ca fotograful oficial al Departamentului Justitiei din SUA sa fi fost in concediu medical sau sa fi avut zile libere de fiecare data cand Dl. Maior a fost in misiune diplomatica pe acolo pt. a transmite sefului DOJ masajele diplomatice din partea Romaniei.

# Olga date 29 July 2017 09:49 +2

Să nu-şi închipuie cineva că tontoDorel face de capul lui ce face în relatiile cu ambasadele străine, în special USA. Statutul de ,,ghiocel" este dictat şi aprobat cu bună ştiinţă chiar de plăvanul din deal, iar lipsa oricărei reacţii chiar din partea primului ministru sau a celorlalţi doi pioni adică Dragnea şi Tăriceanu ( pentru că asta şi sunt ) faţă de ce face tontoDorelul confirmă.

# Xulescu date 29 July 2017 09:50 +1

Pacat de acest intelectual de rasa, bine pregatit profesional ca a intrat in politica devenind ministru al justitiei. Promite multe dar face putine. Vina nu este numai a lui pentru ca eu nu cred ca face ce vrea, asa de capul lui. Vina principala este a lui Dragnea, Tariceanu si a primului ministru care nu-i cer sau nu-i permit sa urgenteze luarea masurilor pe justitie asteptate de toti romanii. Daca acestia i-ar cere si el refuza ar fi fost inlocuit. Deci, concluzia este avidenta.....

# Cod Penal Nou URGENT date 29 July 2017 10:57 +1

VA RUGAM FRUMOS SA MODIFICATI URGENT CODUL PENAL . - ANULATI Sporurile de pedeapsa ( Este sufiecient ca dati pedeapsa cea mai grea , in conditiile in care in penitenciare te imbolnavesti din cauza conditiiolor ) - MODIFICATI CODUL PENAL , si condamnati in functie de prejudiciu nu dupa cum vor domnii judecatori sariti de pe fix ! - LUATI TOATE DOSARELE PENALE LA REJUDECAT ! si dati pedepse in functie de fapte ,nu dupa cheful sau spaga cotizata la judecatori / procurori etc ... - DATI GRATIERE MAI REPEDE , NU O MAI LUNGITI ATATA DOMNULE MINISTRU TUDOREL TOADER . SCOATETI PERSOANELE FARA VIOLENTA SI MAI DATILE O SANSA ! ! !

# Sofia date 29 July 2017 14:12 0

Pt cod penal nou URGENT:CORECT punctat. Asa este!!!!!!! 

# cozma ioan mangalia date 29 July 2017 12:34 +1

stimata redactie va rog sa observati ca tudorel coada de purcel are acordul lui tariceanu seful lui! oamenii dv nu au dezlegat acest mister tarliceanu critic vehement al statului procurorilor ditr-odata i s-a ******t pliscul!poate cerceteaza ca jurnalisti profesionisti sa afle totusi cae-i treaba! cu mult respect cozma ioan mangalia

# 008 date 30 July 2017 08:25 +1

Inainte era Visinski , acum e asta . Aceeasi Marie cu alta palarie !

# Strul date 30 July 2017 12:49 0

Cat mai trebuie idiotilor care voteaza aceste gasti criminale denumite cinic partide cat le mai trebuie sa inteleaga ca aceste gasti sant curvele slugile mizerabile ale alora de peste Ocean alora care din spatele cortinei detin puterea totala in STATE si UE.Ai beliti la puta cu brisca sionisti?Cat mai trebuie idiotilor sa inteleaga ca Romania a ajuns curva lor o colonie pe fata .Ca acesti,alesi, is niste tredatori ordinari care un se caca fara acordul UE corporatilor si sionistilor.?Acest derbedeu ordinar si tupeist care s-a pozat cu steagul secuies in orice tara cu problema sensibile de genul asta era expulzat in secunda doi.Va imaginati un ambasador roman in Israel sa se pozeze cu steagul Palestinei si gruparea Hamas?Acest derbedeu ordinar mizerabil se implica in política tari incalcand astfel un articol al conventiei de la Geneva care interzice amestecul ambasadorilor in treburile interne ale tari.

# Botomei Vasile, doctor in drept date 31 July 2017 12:20 0

Domnului Hans Klemm-Scrisoare publica. Nici in SUA si nici in alta tara din lume, nu constituie infractiune, folosirea cuvantului de avocat,Barou, Uniune a Barourilor, de catre juristi care fac parte din diferite forme de asociare! Sub acest aspect,in Romania art.60.6 din legea avocaturii 51/1995,trebuie abrogat, deoarece este in paralelism cu art.26,alin 1, din aceiasi lege.Motivul abrogarii este intemeiat pe art.16 din legea 24/2000 de tehnica legislativa care prervede interzicerea de mai multe articole sau de aliniate care sa constituie infractiune bazata pe acelesai motive. Domnul Ministru Tudorel Toader cunoaste paralelismul acesta si ar putea sa promoveze o Ordonanta de Urgenta in Guvern prin care sa abroge articolul 60.6 din legea 51/1995,pe motiv ca nu are claritate. Curtea Constitutionala a Romaniei este sesizata cu necunstitutionaletatea acestui articol,inca din noiembrie 2016,de catre ICCJ, din dosarul 458/32/2013, dar desi au trecut 9 luni de zile,tot nu are numar de dosar.

# Aldo Moro date 31 July 2017 19:01 0

Frecatzel asta iar se baga ca musca-n dosul calului ? Go home and wait for me to call you back ! Shame on you and USA because they keep you there , traitor !

# cozama ioan mangalia date 5 August 2017 02:27 0

stimata redactie tudorel de la justitie minte de ingheata apele contand pe nebagarea noastra de seama poftim cica asteapta de la inspectia judiciare concluziile de management pt a vedea daca face propunerea de revocare ! care-i minciuna? pai art 54 al 4 di lege 303/ 2004 republicata spune ca pt compotraent si comunicare ( desigur necorespunzatoare) m. j. are initiativa proprie de revocare . ( art 51 al 2) m. j. crede ca cheovesoaia a comunicat corect cu comisia parlamentara? eu vad ca da!daca ar crede ca nu ar aplica prevederea legii!poate reporterii dv sa detalieze si sa-l jumuleasca nitel npe pochimen, ca m-a enervat la culme cu gargara si minciunile lui! cu respect 5 aug

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva