19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ICCJ IL SCAPA PE BAN DE PROCUROARE – Vizat in sase dosare penale la SIIJ, procurorul Cristian Mihai Ban din CSM a fost facut fericit de Inalta Curte. Judecatorii ICCJ Gabriel Viziru, Virginia Filipescu si Nicolae Gabriel Ionas au eliminat-o din SIIJ pe procuroarea Puiu Zarafina care instrumenteaza dosarul in care Cristian Ban este cercetat pentru abuz in serviciu. Puiu Zarafina a fost scoasa fortat la pensie (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 October 2019 12:15
Vizualizari: 5750

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a fericit pe procurorul Cristian Mihai Ban din CSM (foto), pe care l-a scapat de anchetatoarea sa. Este vorba despre procuroarea Puiu Zarafina de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), care instrumenteaza dosarul in care Ban este cercetat pentru abuz in serviciu.

Practic, procuroarea Puiu Zarafina a fost eliminata de la SIIJ de Inalta Curte, fiind trimisa fortat la pensie, desi aceasta avea dreptul sa mai ramana in sistem. Judecatorii Gabriel Viziru, Virginia Filipescu si Nicolae Gabriel Ionas au admis marti seara, 29 octombrie 2019, recursul Sectiei pentru procurori a CSM impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti prin care fusese anulata hotararea Sectiei pentru procurori a CSM prin care procuroarei Puiu Zarafina nu ii fusese acordat avizul pentru continuarea activitatii dupa 65 de ani. Cu alte cuvinte, judecatoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel Bucuresti ii obligase pe procurorii din CSM sa acorde aviz anual pentru Puiu Zarafina, astfel incat aceasta sa isi continue activitatea si dupa implinirea varstei de 65 de ani (click aici pentru a citi). Iata insa ca sentinta a fost anulata de judecatorii Gabriel Viziru, Virginia Filipescu si Nicolae Gabriel Ionas de la Inalta Curte.


Prezentam minuta ICCJ (dosar 3456/2/2019):

Admite recursul declarat de paratul CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII - SECTIA PENTRU PROCURORI impotriva Sentintei civile nr. 345 din 5 iulie 2019 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal. Caseaza in parte sentinta recurata si rejudecand cauza: Respinge actiunea in anulare a Hotararii nr. 518/2019 a Sectiei de procurori din cadrul CSM, ca nefondata. Respinge cererea de suspendare a executarii aceleiasi hotarari, ca inadmisibila. Mentine dispozitiile sentintei in ceea ce priveste exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului CSM si dispozitia privind cheltuielile de judecata. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 29 octombrie 2019”.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti din 5 iulie 2019:

“Respinge ca neintemeiate exceptiile lipsei calitatii procesual pasive a paratului a inadmisibilitatii cererii de suspendare. Admite actiunea asa cum a fost precizata. Anuleaza Hotararea nr. 518/2019 a sectiei de procurori din cadrul CSM si obliga paratul sa acorde reclamantei avizul anual pentru mentinerea in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani. Suspenda executarea Hotararii nr. 518/2019. Executorie de drept in ceea ce priveste suspendarea.

Ia act ca reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecata. Cu recurs in 5 zile de la comunicare in ceea ce priveste capatul de cerere privind suspendarea si in termen de 15 zile de la comunicare in ceea ce priveste capatul de cerere privind anularea hotararii contestate. Pronuntata in sedinta publica azi, 05.07.2019”.

Decizie pentru linistea lui Ban

Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, in iunie 2019 Sectia pentru procurori a CSM a hotarat sa nu ii mai permita procuroarei Puiu Zarafina de la SIIJ sa activeze in sistem, refuzand sa ii acorde aviz pentru continuarea activitatii dupa 65 de ani. Coincidenta, totul s-a intamplat in perioada in care Puiu Zarafina lucra la dosarul in care vizat este Cristian Ban din Consiliul Superior al Magistraturii. Ne referim la dosarul inregistrat la SIIJ sub numarul 525/P/2019, in care Cristian Ban este cercetat pentru abuz in serviciu.

Dosarul a fost initial deschis la DNA in urma unei plangeri formulate de Nicolae Marin (fara vreo legatura cu procurorul Nicolae Marin), insa parchetul anticoruptie a dispus clasare in 11 mai 2018. Solutia a fost atacata de Nicolae Marin la Inalta Curte de Casatie de Justitie, unde, in 6 decembrie 2018, judecatoarea Alina Ioana Ilie a desfiintat ordonanta de clasare si a trimis dosarul la SIIJ pentru “a incepe urmarirea penala in rem cu privire la faptele ce formeaza obiectul sesizarii organului judiciar”. Ulterior, in 1 martie 2019, procuroarea Puiu Zarafina l-a informat pe Nicolae Marin ca plangerea formulata impotriva procurorului Cristian Mihai Ban din CSM si impotriva procuroarelor Luminita Palade si Florina Lucan de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a fost inregistrata cu numarul 525/P/2019.

Foarte grav este ca procurorul Cristian Mihai Ban nu a inteles sa se abtina de la votul din CSM pe cazul Puiu Zarafina, desi aceasta era chiar cea care il ancheta (click aici pentru a citi).

Iata insa ca in cele din urma procurorul Cristian Ban a scapat de anchetatoarea sa Puiu Zarafina, gratie unei decizii a Inaltei Curti. Ramane ca dosarul de abuz in serviciu in care este cercetat Cristian Mihai Ban sa fie preluat de un alt procuror de la SIIJ. In acest sens, exista posibilitatea ca dosarul sa ajunga chiar la adjunctul SIIJ Nicolae Marin, cel care a fost convocat la CSM pentru a da explicatii legate de dosarele de la SIIJ in care sunt vizati membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (click aici pentru a citi).

Comentarii

# semiramida date 30 October 2019 12:31 +5

Justiția în România devine pe zi ce trece mai sulfuroasă, o mlaștină po******tă de specii și specimene dintre cele mai ciudate din punct de vedere moral, etic și deontologic. Atât timp cât mlaștina asta degajă iz de putreziciune, democrația este doar o himeră la care suntem condamnați în continuare să visăm. Cum să pretindă cineva că ne vom însănătoși vreodată dupa boala comunismului, atâta vreme cât în vârful piramidei sociale se află aceste creaturi care l-ar face invidios chiar și pe Niccolo Machiavelii???!!! Și atunci, nu îmi rămâne decât să spun : România, trezește-te!

# Andrei date 30 October 2019 20:45 0

Doamne cum poti sa-i mai suporți pe acești impostori care se acoperă între ei!!!Nu ajunge cate nedreptăți si abuzuri au săvârșit în ultimi ani si acum ce fac ,se acoperă între ei! Este sfidător și de netolerat această enclavă mizeră din CSM care a devenit stat în stat!

# santinela date 31 October 2019 07:52 0

Priviti cum rinjeste procuror de doi bani si pupator de clante si talpi straine !

# Umbreluta date 31 October 2019 14:01 0

Cum sa nu se acopere? Unde-i ordin...Se executa intocmai si la timp...Altfel se duce dracului toata structura de sujugare coloniala a Romaniei si raman astia in fundul gol...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva