16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IMIXTIUNE PE DOSAR – Fosta judecatoare Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi lanseaza acuzatii incendiare la adresa secretarului de stat din Ministerul Justitiei, fostul judecator George Catalin Serban. Tudorache dezvaluie o interventie pe care Serban ar fi facut-o intr-un dosar al finului sau, pe cand conducea Tribunalul Calarasi: “Ma astepta pe holul tribunalului si mi-a indicat un alt hol, aratandu-mi o canapea, spunandu-mi ca nu vom fi inregistrati” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 January 2022 18:06
Vizualizari: 14381

Acuzatii incendiare lansate la adresa secretarului de stat din Ministerul Justitiei, fostul judecator George Catalin Serban (foto 1). O fosta colega de-ale acestuia, fosta judecatoare Neluta Marinica Tudorache (foto 2) de la Tribunalul Calarasi, dezvaluie o interventie pe care Serban ar fi facut-o intr-un dosar in care reclamata era o societate comerciala unde administrator era finul sau.


 

Intr-o interventie telefonica din 14 decembrie 2021, la emisiunea News Romania de la postul Estrada Tv, Neluta Marinica Tudorache a relatat un episod halucinant care s-ar fi petrecut in 2015, in perioada in care George Catalin Serban era presedinte al Tribunalului Calarasi. Astfel, Neluta Marinica Tudorache (in prezent aflata la pensie) a dezvaluit ca George Catalin Serban i-ar fi cerut sa suspende sedinta in care avea spre solutionare un dosar in care reclamanta era o societate comericiala despre care afirma ca era administrata de finul actualului secretar de stat din Ministerul Justitiei. Ulterior, afirma Tudorache, George Catalin Serban i-ar fi cerut sa ii dea niste indrumari despre dosar, pentru ca la randul lui sa le transmita mai departe.

Neluta Marinica Tudorache precizeaza ca, in pofida acestei abordari din partea lui George Catalin Serban, ar fi pronuntat o solutie nefavorabila societatii comerciale. Motiv pentru care Serban ar fi amenintat-o ca o sa vada ce o sa pateasca.

Mai mult, fosta judecatoare Neluta Marinica Tudorache sustine ca a relatat incidentul vicepresedintei Tribunalului Calarasi de la acel moment, judecatoarea Nicoleta Dumitru, fiind sesizata Inspectia Judiciara, si apoi informat CSM, dar cazul a fost ingropat.

Dezvaluirile facute de Neluta Marinica Tudorache sunt unele extrem de grave, iar ele trebuie lamurite de urgenta, din punctul nostru de vedere, mai ales avand in vedere functia detinuta in momentul de fata de George Catalin Serban.


Redam acuzatiile lansate de fosta judecatoare Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi la adresa secretarului de stat din Ministerul Justitiei, fostul judecator si presedinte al Tribunalului Calarasi George Catalin Serban:


“In sedinta publica in care era in derulare cercetarea judecatoreasca in respectivul dosar (este vorba despre dosarul 505/116/2015, avand ca reclamanta societatea Ianis SRL), in timpul instrumentarii dosarului, prezent in sedinta de judecata si administratorul societatii comerciale, cred ca a fost nemultumit de masurile pe care le-am dispus – vizau doar completarea probatoriului. La un moment dat, usa s-a deschis larg, in cadrul usii a aparut presedintele tribunalului, Serban George Catalin, care mi-a facut semn cu mana disperat sa suspend sedinta si sa ma prezint la dumnealui in birou.

La acel moment m-am gandit (pentru ca nu poti sa te gandesti ca se intampla decat ceva foarte grav) ca a venit un procuror sa ma aresteze sau ca a venit Inspectia Judiciara sa ma cerceteze (pentru ca se intamplau frecvent in ceea ce ma priveste astfel de situatii), insa nu am suspendat la acel moment, pentru ca urma sa dispun amanarea dosarului in vederea suplimentarii probatoriului. Ceea ce s-a si intamplat: am acordat termen, insa desi sedinta de judecata nu se finalizase, am suspendat sedinta de judecata (n.r. intreaga sedinta de judecata, cu toate dosarele programate in respectiva zi) si m-am indreptat catre biroul presedintelui Tribunalului Calarasi.

Nu am ajuns in birou, pentru ca domnul presedinte ma astepta pe holul tribunalului si mi-a indicat un alt hol, in corpul nou al cladirii, aratandu-mi si o canapea, spunandu-mi ca este un loc foarte sigur de discutii acolo si ca nu vom fi inregistrati. Va dati seama ca m-am amuzat cand am auzit ce afirma domnul presedinte, dar dupa aceea am realizat ca putea fi real, pentru ca dumnealui stia mai bine care sunt locurile sigure de discutie in cladire. Mi-a spus ca este vorba despre societatea finului sau – deci nu a fost o retinere in ceea ce-l priveste sa-mi precizeze. Mi-a spus ca o sa aiba niste probleme financiare, ca daca nu ii pot da niste indrumari sa stie la randul lui ce sa spuna partii din dosar va avea o situatie destul de grea reclamanta in cauza. Nu finalizasem sedinta de judecata, i-am comunicat ca i-am acordat termen de judecata. La acel moment, mi-a spus ca la termenul urmator sa ii spun ce are de facut, ceea ce nu s-a intamplat.

Am intrat la al doilea termen de judecata, s-a interesat de dosar, atunci am realizat ca de fapt era o interventie in dosar. M-am conformat dispozitiilor legii: dupa ce am ramas cu dosarul in pronuntare, am urcat in birou, am dat solutia de respingere ca inadmisibila a cererii, am chemat grefierul de sedinta si i-am cerut sa bage de urgenta in Ecris solutia pronuntata. Precizez ca la acel moment Serban George Catalin nu se afla in tribunal, dar la putin timp a aparut in biroul meu si m-a intrebat ce am facut. I-am spus ca am respins cererea ca inadmisibila. Era vizibil iritat si mi-a spus: 'Cum adica? O sa rezolv'. A nominalizat un alt coleg care avea pe rol o cerere identica, desi din punctul meu de vedere ar fi trebuit conexate cele doua cereri. Cert este ca mi-a spus ca o rezolva, dar eu o sa vad de atunci ce o sa patesc – ceea ce s-a si intamplat.

La acel moment, am perceput amenintarea ca fiind foarte clara si am uzat de prevederile regulamentului nostru de ordine interioara a instantelor. M-am prezentat la biroul vicepresedintelui tribunalului, care era seful ierarhic superior caruia puteam sa-i raportez incidentul, i-am adus la cunostinta ceea ce s-a intamplat, i-am indicat toate dosarele de care aflasem ca sunt pe rolul tribunalului, pentru monitorizare, si doamna vicepresedinta Nicoleta Dumitru si-a indeplinit atributiile legale, sesizand Inspectia Judiciara pentru ca imixtiunea in activitatea unui judecator este abatere disciplinara.

(…)

La final, dosarul care era de interes pentru reclamanta a fost solutionat favorabil reclamantei, adica finului domnului presedinte Serban George Catalin”.


Iata intreaga interventie telefonica a fostei judecatoare Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi:

 


Comentarii

# John date 9 January 2022 18:57 +182

Si mai e in functie?

# DODI date 9 January 2022 19:08 +145

Nu doar că e în funcție dar a fost promovat, fiind recuperat de sistemul pe care l-a servit și încă îl mai servește. Pentru că, se știe, din SRI nu ieși decât cu... picioarele înainte!

# MN date 9 January 2022 19:08 +260

se vede cu ochiul liber cata putere are, a stat la CSM peste termen a mers pe o functie importanta la minister. cu toate nenorocirile facute de acesti ticalosi rot lor le a fast marita pensia si nu cu 10% ci cu 25% ca sa fie bine sa poata esi si ei din iarna. pana nu facem o noua revolutie nimic nu se va face cu acestia gen Serban

# Fotache date 9 January 2022 23:06 +156

A murit Ceaușescu și a rămas Șerban. Trăiască România, trăiască magistratura, ne vedem în curând la război.

# petent date 10 January 2022 09:25 +153

Implicarea in favoarea unei parti(in DEfavoarea partii adverse)este doar abatere disciplinara?In opinia mea este COMPLICITATE.Cu atat mai mult daca produce efecte! In opinia mea,aceste lucruri sunt"cunoscute"si sunt direct proportionale cu "calitatea"-"puterea"uneia din parti cat si cu"interesul"cauzei in discutie.Fiind petent,am constatat pe"propria piele"efectele"acestui mod de manifestare a "dreptului".Durata cauzei civile de30 de ani cat si durata plangerilor penale solutionate prin NUP ori prin "constarea" prescrierii faptelor,au dus la "NECONSTATAREA"VINOVATIEI FAPTUITORILOR CAT SI NEACORDAREA DESPAGUBIRILOR PE LATURA CIVILA A CAUZEI PENALE.CHIAR MAI MULT,NU AU FOST ANULATE DOCUMENTELE FALSE SI INTOCMITE IN FALS.Parte din autorii acestor judecati de"valoare"cat si cei care avut dosarele in lucru,sau pensionat-pe ce pensii.Pacat,deoarece colegii lor STIAU,NU AU FACUT NIMIC,SI ATUNCI.Chiar magistratii onesti-cinstiti clameaza L.raspunderii,dar,cine nu vrea?Cardasia cu organele?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva