10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IMPOZIT NOU PENTRU PENSIILE MAGISTRATILOR – Liderul PSD Marcel Ciolacu confirma posibilitatea impozitarii pensiilor de serviciu pe partea de necontributivitate: “Este posibila o astfel de abordare... S-a exagerat... Nu poti sa soliciti o legislatie astfel incat sa castigi mai mult la pensie decat erai in activitate” (Video)

Scris de: G.T. | pdf | print

8 March 2023 14:54
Vizualizari: 6306

Aviz judecatorilor si procurorilor: pensiile de serviciu ale magistratilor ar putea fi impozitate pe partea de necontributivitate. Anuntul a fost facut miercuri, 8 martie 2023, de presedintele PSD Marcel Ciolacu (foto).


 

Astfel, Ciolacu a precizat ca in momentul de fata se asteapta raspunsul Comisiei Europene in legatura cu reforma pensiilor de serviciu, insa in paralel grupul de lucru constituit la nivelul coalitiei continua sa lucreze pentru finalizarea proiectului. Intrebat fiind daca este posibila aplicarea unui impozit pe partea de necontributivitate a pensiilor de serviciu, asa cum s-a vehiculat in spatiul public in ultimele zile, Ciolacu a confirmat aceasta varianta. In plus, liderul PSD a subliniat ca este anormal ca beneficiarii pensiilor de serviciu, deci inclusiv judecatorii si procurorii, sa castige mai mult decat o faceau cand erau in activitate.


Iata declaratiile presedintelui PSD Marcel Ciolacu (video de la min. 3.00):


Marcel Ciolacu: A venit raportul de la Banca Mondiala, anumite lucruri s-au extras de acolo de catre domnul ministru, le-a trimis la Comisie (n.r. - Comisia Europeana), asteptam si feedback-ul de la Comisie, dar in paralel va lucra si acest grup de lucru (n.r. - grupul de lucru pe pensiile de serviciu).

Reporter: Cand veti avea gata un proiect?

Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins cat mai repede, am anuntat si public, din punctul meu de vedere e prioritatea nr. 1.

Reporter: E posibila o impozitare progresiva pe partea necontributiva?

Marcel Ciolacu: Haideti sa asteptam... pe partea speciala, pe partea de contributie nu intervine nimeni.

Reporter: Necontributiva.

Marcel Ciolacu: Este posibila o astfel de abordare, pentru ca s-a ajuns la aceasta emotie si aceasta discutie nu numai din interese politice (fiindca aceasta discutie aduce procente, cu 'Robin Huzi' indiferent de partid politic, la toate partidele politice care taie pensii), s-a ajuns deoarece s-a exagerat legislativ. Nu poti sa soliciti o legislatie astfel incat sa castigi mai mult la pensie decat erai in activitate. Si din cauza acestor exceptii s-a ajuns la aceasta discutie publica, aprinsa, care trebuie sa se incheie”.

 


Comentarii

# Igor date 8 March 2023 21:55 +16

Bai, ne mai lasati? Pana la urma o sa faceti ca la Black Friday:le mariti intai cu 80% si apoi le taiati 30%. Abureala totala.

# Misa date 9 March 2023 12:44 -11

Mare bucurie cu ocazia tăierii pensiilor magistraților care de fapt vor urma sa se pensioneze…eu propun sa fie mai mare umilirea si sa nu le mai dați deloc pensie ….poate nici nu e nevoie de magistrati si sa isi facă unii singuri dreptate … ca tot se poarta ….

# Paul Snaider date 9 March 2023 13:54 -9

Aderarea Romaniei la UE și NATO nu ar fi fost posibilă fără acordul și activitatea , pe acest domeniu, a PARLAMENTULUI ROMANIEI ! Cu toate astea când vine vorba de pensii speciale noii marxiști urlă din rărunchi-jos pensiile parlamentare ! Băi aceștia , cei ce primesc azi pensiile,, nesimțite,, , 4000-5000 de lei , au băgat Romania în forurile europene cu care vă mândriți voi azi ! Acești parlamentari chiar au muncit nu s-au scălămbâit ca voi ...NESIMȚIȚILOR !

# David date 9 March 2023 20:50 +7

Draga Misa ai mare dreptate: asa ar trebui sa fie recompensati magistratii, conform rezultatelor muncii lor. Din cauza lor scapa pe banda rulanta infractorii. Dupa ce achita prejudiciile, magistratii pot primi pensie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva