IMPREUNA IN FOLOSUL JUSTITIEI – INM, UNBR si INPPA au organizat masa rotunda „Impreuna in folosul justitiei. Convorbiri interprofesionale in scopul consolidarii formarii tinerilor practicieni”. Discutiile au vizat identificarea de solutii, prin asumarea principalelor directii de actiune stabilite, menite sa asigure actului de justitie supletea, eleganta si echilibrul pe care societatea le asteapta (Galerie foto)
Institutul National al Magistraturii – condus de judecatoarea Simona Marcu, fosta presedinta a CSM (foto 1) – a organizat marti, 12 februarie 2024, impreuna cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor, masa rotunda intitulata „Impreuna in folosul justitiei. Convorbiri interprofesionale in scopul consolidarii formarii tinerilor practicieni”. La eveniment au participat si cei doi adjuncti ai INM: judecatoarea Lucretia Postelnicu (foto 2) si procurorul Viorel Badea (foto 19).
Discutiile au vizat „identificarea de solutii, prin asumarea principalelor directii de actiune stabilite, menite sa asigure actului de justitie supletea, eleganta si echilibrul pe care societatea le asteapta”.
UNBR a fost reprezentata de catre presedintele Uniunii, avocatul Traian Briciu (foto 5), INPPA de catre directorul Institutului, avocatul Dan Oancea (foto 7). Din partea Consiliului Superior al Magistraturii, au participat judecatoarea Denisa Angelica Stanisor (foto 4) – actuala presedinta a CSM – si procuroarea Marioara Catalina Sintion (foto 11). De asemenea, la masa rotunda a luat parte judecatoarea Roxana Petcu (foto 13), sefa Inspectiei Judiciare.
Curtile de apel din Bucuresti si din Cluj au fost reprezentate de catre presedintele celor doua instante, judecatoarele Liana Arsenie (foto 12), respectiv Dana Girbovan (foto 17 stanga).
Nu in ultimul rand, evenimentul a beneficiat de prezenta avocatilor Valeriu Stoica (foto 8) – fost ministru al Justitiei – si Ion Dragne (foto 10), fost decan al Baroului Bucuresti.
Redam comunicatul INM (vezi galerie foto):
„'Impreuna in folosul justitiei. Convorbiri interprofesionale in scopul consolidarii formarii tinerilor practicieni' – masa rotunda organizata de Institutul National al Magistraturii, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor
Institutul National al Magistraturii (INM), Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) si Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA) au organizat azi, 12 februarie 2024, o masa rotunda cu tema: 'Impreuna in folosul justitiei. Convorbiri interprofesionale in scopul consolidarii formarii tinerilor practicieni' la care au participat magistrati, formatori, profesori universitari si avocati.
Intalnirea, moderata de Directorul INM, d-na judecator Simona Camelia Marcu, si-a propus sa incurajeze dialogul, schimbul de experienta si de bune practici intre profesiile reprezentate, sa promoveze exprimarea, intelegerea si acceptarea unor perspective profesionale diferite, dar si sa identifice modalitati concrete de colaborare in vederea asigurarii unei formari profesionale interdisciplinare de calitate a profesiilor din domeniul juridic.
Cadrul discutiilor si principalele repere au fost stabilite in discursurile sustinute de reprezentanti de marca ai celor doua profesii: dna judecator Denisa-Angelica Stanisor, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, dl avocat Traian Briciu, Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, si dl avocat Dan Oancea, Directorul Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor. Pozitii si propuneri interesante au venit si din partea altor participanti la intalnire: dna Catalina Sintion, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, dna Liana-Nicoleta Arsenie, Presedintele Curtii de Apel Bucuresti, dna Dana-Cristina Girbovan, Presedintele Curtii de Apel Cluj si dl Prof univ dr. Valeriu Stoica, avocat.
Intalnirea a prilejuit o trecere in revista a activitatilor derulate impreuna si a contextului de colaborare actual, fiind identificate o serie de aspecte asupra carora partile implicate isi propun sa se concentreze in viitor in ceea ce priveste formarea initiala si formarea continua a judecatorilor, procurorilor si avocatilor si colaborarea dintre aceste profesii. Discutiile au relevat importanta demersului si au demonstrat implicarea celor prezenti in identificarea de solutii, prin asumarea principalelor directii de actiune stabilite, menite sa asigure actului de justitie supletea, eleganta si echilibrul pe care societatea le asteapta. Reprezentantii institutiilor participante isi exprima convingerea ca acest demers va constitui un pas important pentru imbunatatirea modului in care cele doua profesii se raporteaza una la cealalta, marcand o schimbare de paradigma, o noua etapa si o noua viziune pentru un viitor cladit pe intelegere, incredere si respect, pe colaborare si sprijin reciproc. De asemenea, isi propun sa se reintalneasca la finalul acestui an pentru a evalua stadiul implementarii celor propuse si pentru a continua efortul de a identifica si dezvolta proiecte comune si de a gasi un limbaj convergent”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# maxtor 13 February 2024 18:32 +2
# Io 13 February 2024 18:46 -38