16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IN APARAREA AVOCATEI – UNBR reactioneaza dupa atacul impotriva avocatei Teodora Parolea-Moga: “Folosirea unor informatii denaturate si transmiterea lor in spatiul public, prin postare pe reteaua TikTok si pe reteaua Facebook, cu intentia de dezinformare si denigrare, afecteaza reputatia profesionala a avocatului”

Scris de: G.T. | pdf | print

12 June 2024 14:58
Vizualizari: 3199

Iata inca o dovada ca retelele de socializare au ajuns instrumente nocive, in care libertatea de exprimare este prost inteleasa si transformata in linsaj. O avocata a fost jignita si defaimata pe TikTok si Facebook, fiind postata chiar si o discutie telefonica pe care a avut-o, dar fara ca ea sa isi dea acordul pentru publicarea ei. Este vorba despre avocata Teodora Parolea-Moga (foto) din Baroul Sibiu.


 

Jignirile si denigrarile la adresa avocatei Parolea-Moga au fost prezentate de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, prin comunicatul de luni, 11 iunie 2024. Un comunicat prin care UNBR a admis cererea de aparare profesionala. In acest context, UNBR precizeaza ca atacul impotriva Teodorei Parolea-Moga, prin care s-a urmarit compromiterea sa, nu au avut ca efect afectarea profesionala si denigrarea doar a acesteia, ci a profesiei de avocat in principiu. Iar asta in conditiile in care la postarea care o viza pe Teodora Parolea-Moga au existat comentarii in care erau atacati avocatii la modul general. “Pozitiile publice, care, in numele libertatii de exprimare, inoculeaza ideea unei conduite neconforme a unui avocat, atrag o vulnerabilitate majora in cadrul sistemului avocatial si judiciar in general”, atrage atentia UNBR.


Redam comunicatul UNBR:


“Comisia Permanenta a UNBR, in aplicarea art. 67 alin. (1) lit. j) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, a constatat urmatoarele:

1. In data de 04.11.2023, doamna avocat TEODORA PAROLEA-MOGA a luat la cunostinta despre publicarea pe reteaua TikTok si pe reteaua Facebook, de catre Marinescu Cristian, a unui videoclip in care prezenta publicului larg conversatia telefonica privata avuta cu doamna avocat.

2. In videoclip era vizibil numarul de telefon al doamnei avocat, putand fi astfel usor identificata. De asemenea, doamna avocat nu si-a dat acordul pentru inregistrarea conversatiei telefonice.

3. Videoclipul postat pe reteaua TikTok a atins in aproximativ 10 ore de la publicare un numar de peste 60.000 de vizualizari si 15 comentarii. Numitul Marinescu Cristian a adresat jigniri doamnei Avocat Teodora Parolea-Moga, inclusiv apelativul o hoata. Au fost postate comentarii de genul: toti sunt corupti, este meseria lor. Niciun avocat nu o sa te apere la vreo problema, aceasta este reforma justitiei in Romania cea mai mare mafie care a creat Statul Medieval Mafiot, cei mai mari escroci si corupti, in justitie se gasesc. Asta-i justitia!!!, escroaca diplomata.

Conform art. art. 67 alin. (1) lit. j) din Legea 51/1995 pentru Comisia Permanenta, organul executiv al profesiei, are obligatia sa apere reputatia profesionala a avocatului, la cererea acestuia, pe baza cercetarilor si a propunerilor inaintate de Consiliul Baroului din care face parte.

Membrii Comisiei Permanente au admis in sedinta din 17-18 mai 2024, in baza materialului probator, ca folosirea unor informatii denaturate si transmiterea lor in spatiul public, prin postare pe reteaua TikTok si pe reteaua Facebook, cu intentia de dezinformare si denigrare, afecteaza reputatia profesionala a avocatului. Comentariile facute la postare au amplificat denigrarea doamnei avocat, precum si a profesiei de avocat in ansamblu.

Prezentarea unor fapte neadevarate, de natura sa aduca atingere majora increderii de care beneficiaza un avocat cu experienta in comunitatea locala, este nejustificata.

Demersul public prin care s-au adus acuzatii publice, nefundamentate din punct de vedere de juridic, la adresa doamnei avocat TEODORA PAROLEA-MOGA, in conditiile in care nu s-a constatat in cadrul unor proceduri disciplinare sau judiciare definitive savarsirea unor acte sau fapte de natura celor sustinute, afecteaza grav prestigiul profesional al acesteia, prin generarea unei indoieli majore in ceea ce priveste conduita sa profesionala.

Pozitiile publice, care, in numele libertatii de exprimare, inoculeaza ideea unei conduite neconforme a unui avocat, atrag o vulnerabilitate majora in cadrul sistemului avocatial si judiciar in general”.

Comentarii

# Free date 12 June 2024 15:15 +1

Trăim în Trinidad Tobago, ce e de mirare.

# maxtor date 12 June 2024 17:25 +1

pai..sa faca tik/tok si domnishoara apucat!

# Dr.Botomei Vasile date 14 June 2024 13:46 -9

Botomei Vasile, doctor in drept, cere scuze de la organele de conducere ale UNBR! Am gresit cand am reinfiintat prin acte constitutive Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR; Adevarul mi-a adus mare suferinta!Desi sunt doctor in drept, autor al reinfiintarii prin acte legale a Uniunii Avocatilor din Romania, prevazuta sa fie reinfiintata inca din 01-03-1990 prin art. 14 din decretul Lege nr. 90/28-02-1990 pentru a carui aplicare este in vigoare comunicatul nr. 145/28-02-1990 al CPUN, publicat in MOf.nr.32/28-02-1990, totusi nu pot sa lucrez ca avocat din cauza ca nu fac dovada inscrierii in UNBR-ul neifiintat nici prin lege dar nici prin acte constitutive, in timp ce am infiintat prin acte juridice, fiind presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania-UNBR publicata ca rezultat stiintific in actele tezei de doctorat. Am consumat 20 de ani de zile sa dovedesc contrariul. Adevarul l-am dovedit, dar ca avocat nu mi-a folosit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva