21 April 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IN ATENTIA INSPECTIEI JUDICIARE - Joc suspect al judecatoarei Diana Bulancea de la Sectia de contencios a Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul in care AMR cere anularea hotararii CSM care l-a uns pe Daniel Morar membru cu drept de vot in Consiliu. Judecatoarea a depus cerere de abtinere chiar in 14.01.2013, ziua judecarii fondului. Timp de doua luni nu a stiut ca e sotia procurorului Bulancea de la PICCJ, fost consilier al lui Kovesi? (Documente)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

15 January 2013 17:31
Vizualizari: 8782

Fiti atenti ce s-a intamplat la mult asteptatul prim termen de judecata din data de 14 ianuarie 2013, din procesul in care Asociatia Magistratilor din Romania a solicitat desfiintarea in totalitate a Hotararii 918 din 23 octombrie 2012 a Plenului CSM prin care s-a stabilit ca prim-adjunctul procurorului general al PICCJ, Daniel Morar, poate sa participe la sedintele Sectiei pentru procurori a CSM, in perioada in care functia de procuror general este vacanta. Ce credeti ca s-a petrecut la acest termen? O manevra interesanta a presedintelui de complet Diana Bulancea de la Sectia de Contencios a Curtii de Apel Bucuresti, care sa duca la tergiversarea judecatorii cauzei!


Cum s-a realizat tergiversarea

Presedintele completului de judecata de la Sectia de Contencios administrativ si Fiscal, judecatoarea Diana-Magdalena Bulancea, a facut cerere de abtinere chiar in acea zi, desi actiunea dateaza din luna octombrie a anului trecut. Fix in ziua judecatii, presedinta completului si-a depus declaratia de abtinere, motiv pentru care a fost acordat un alt termen de judecata, in 28 ianuarie 2013.

Din datele pe care le detinem, cererea de abtinere a judecatoarei Bulancea priveste faptul ca sotul acesteia, Marius Bogdan Bulancea este procuror la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. De altfel, procurorul Marius Bulancea (foto stanga) a fost si consilier al fostului procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi (vezi foto).

Lumeajustitiei.ro solicita autosesizarea Inspectiei Judiciare din cadrul CSM pentru a verifica modul in care judecatoarea Bulancea a incercat sa tergiverseze acest proces al AMR impotriva statutului de membru CSM al lui Daniel Morar, intrucat judecatoarea avea destul timp, din octombrie 2012 si pana in 14 ianuarie 2013, sa faca aceasta cerere de abtinere, ba mai mult, aceasta cerere de abtinere putea fi judecata chiar in acea zi si un alt judecator putea sa-i ia locul si sa judece cauza, in loc sa se acorde un alt termen. De ce, totusi, aceasta tergiversare? Este de datoria Inspectiei Judiciare sa o ia la intrebari pe judecatoare, intrucat magistratii judecatori sunt independenti si nu pot fi chemati si luati la intrebari de care conducerea instantei.

In 14 ianuarie 2013, avocatul Asocatiei Magistratilor din Romania s-a trezit ca nu se poate trece la judecarea fondului actiunii AMR in dosarul 8118/2/2012 intrucat judecatoarea Diana Bulancea a facut fix in acea zi cerere de abtinere. Desi aceasta cerere putea fi facuta de mai mult timp, dat fiind faptul ca judecatoarea Bulancea nu a descoperit in acea zi acest conflict de interese cear putea da nastere la suspiciuni privind impartialitatea sa, acest lucru nu s-a intamplat. Exact la termen, aceasta cerere a fost facuta cunoscuta. Culmea, cererea nici nu a fost pusa in discutie si este posibil ca pana la noul termen acordat, 28 ianuarie 2013, sa se ia act doar de decizia respingerii sau admiterii acestei cereri, caz in cae s-ar putea da un alt termen. Avocatul AMR, Eugenia Crangariu a declarat, pentru Lumeajustitiei.ro: "Aici este vorba, clar, de dorinta de a se tergiversa aceasta cauza!"

Din declaratia privind functiile juridice ori de investigare sau cercetare penala instrumentate de sotisi rude (afini) pana la gradul al IV-lea data pe proprie raspundere de catre judecatoarea Diana Magdalena Bulancea, reiese ca sotul acesteia este Marius Bogdan Bulancea. La data la care a fost semnata aceasta declaratie, 15 iunie 2010, procurorul Bulcancea era consilier al Procurorului General al Romaniei, Codruta Kovesi. Drept urmare, Inspectia Judiciara are datoria de a face verificari cu privire la tardivitatea depunerii declaratiei de abtinere de catre judecatoaea Bulancea in acest dosar in cae AMR se bate pentru a dovedi ca Daniel Morar, actual sef al sotului judecatoarei, nu are drept constitutional de a fi membru al CSM cu drept de vot.

AMR a cerut instantei sa constate ca plenul CSM a adaugat nepermis la lege pentru a-i da lui Morar puteri de membru de drept in CSM!

In actiunea inregistrata la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti, AMR arata ca Hotararea Plenului CSM este “vadit nelegala”, dar si contrara dispozitiilor si principiilor constitutionale: “Consideram, pentru motivele ce le vom dezvolta in continuare, ca Hotararea nr. 918/23/10.2012 a Plenului CSM este contrara dispozitiilor si principiilor Constitutionale, reglementarilor cu caracter organic cuprinse in legile privind statutul magistratilor si functionarea CSM, la care adauga in mod nepermis”. Potrivit AMR, grija invocata de CSM pentru asigurarea cvorumului necesar desfasurarii sedintelor Sectiei pentru procurori, este de-a dreptul nefondata, in conditiile in care Constitutia si legea nr. 317/2004 prevad ca sectia respectiva este compusa din cinci procurori, plus procurorul general si ministrul Justitiei: “Potrivit prevederilor art. 133 lit. c din Constitutia Romaniei, revizuita in anul 2003, unul din membrii de drept ai Consiliului Superior al Magistraturii este “procurorul general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”. Prin Hotararea nr. 370/22.10.2012 a Sectiei pentru procurori a CSM se arata expres ca: “functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este singura functie din sistemul judiciar care nu poate fi ocupata prin delegare”. Asociatia Magistratilor din Romania mai arata si ca Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii nu face nicio referire la posibilitatea substituirii sau delegarii de competente ori de inlocuire a titlurilor celor trei membri de drept ai CSM, adica presedintele Inaltei Curti, procurorul general si ministrul Justitiei: “Va invederam, in acelasi context, ca atat Constitutia cat si Legea nr. 317/2004 se refera expres la cei trei membri de drept ai CSM: ministrul Justitiei, presedintele I.C.C.J. si procurorul general al Parchetului de pe langa I.C.C.J., fara nici o referire la posibilitatea substituirii/delegarii de competente ori inlocuirii titlurilor. In nota, ca si in hotararea nr. 370/22.10.2012, se mentioneaza ca interdictiile trebuie sa fie exprese. Dimpotriva, consideram ca exceptiile (si anume posibilitatea inlocuirii titularilor de drept) trebuie sa fie prevazute ca atare in actele normative, ceea ce nu s-a intamplat, si nu deduse prin interpretari extensive fara nici un temei.

De altfel, in ultimii 8 ani de existenta ai CSM (luand ca reper temporal anul 2004 al adoptarii Legii nr. 317) au existat numeroase situatii cand, din diferite motive, inclusiv prin vacantarea postului, presedintele Inaltei Curti de Casatie si justitie, ministrul Justitiei ori procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost in imposibilitate de a participa la lucrarile CSM. Niciodata nu s-a pus macar problema desemnarii unor vicepresedinti/secretari de stat/adjuncti care sa ii inlocuiasca", se arata in actiune a AMR depusa la instanta de contensios a CAB.

* Cititi aici declaratia cu rudele din sistem ale judecatoarei Diana Bulancea de la Curtea de Apel Bucuresti

*Cititi aici actiunea AMR de desfiintare a Hotararii CSM prin care s-a stabilit ca Daniel Morar il poate reprezenta pe Procurorul General in CSM

Comentarii

# Istratie date 15 January 2013 17:44 +22

Asta nu e corupție, ai!?

# Laurenţiu date 15 January 2013 20:17 +7

Nu e chiar corupţie. E un fel de recunoştinţă prost înţeleasă. Adică a fost adusă la Curtea de Apel Bucureşti prin pila lui Kovesi - care fusese rugată de soţul ei. Iar acum a întors serviciul - dar lui Morar.Care joacă în aceeaşi echipă. Dacă era coruptă, rămînea pe complet şi judeca. Şi mergea pe respingere. ;-)

# VIKY date 15 January 2013 20:46 +10

@Laurentiu, jocul era sa se amane procesul, sa castige timp. Respingere nu prea merge, ca doar cererea de anulare a hotararii CSM, a fost facuta in litera legii de magistrati. Daca se judeca, AMR castiga. Singurul tric a fost asta, ca sa fie amanat procesul.

# Laurenţiu date 15 January 2013 21:06 +3

Ia, fii un pic atentă pentru că ceea ce ai spus nu mă contrazice. Eu spusesem că o judecătoare coruptă mergea pe respingere. Per a contrario, una care nu e coruptă ar admite cererea. Cît despre "trucuri" pentru tergiversare - o să fii surprinsă cîte se mai pot imagina. Ăsta a fost doar unul dintre "cartuşe", tras şi el atunci cînd a avut maximum de efect :-|

# VIKY date 15 January 2013 21:43 +2

"Eu spusesem că o judecătoare coruptă mergea pe respingere". Tocmai ca nu se putea merge pe respingere, si ei stiau asta. Directivele erau clare: procesul trebuie amanat. Au gasit aceasta cale. Ea a platit(!) polita lui Morar, si a depus cerere de abtinere chiar in ziua judecarii fondului...tot coruptie se cheama.

# Laurenţiu date 15 January 2013 21:54 +2

Am înţeles. Tu excluzi faptul că un judecător corupt ar putea respinge această acţiune. :-)

# VIKY date 15 January 2013 22:11 +4

Exclud. Cu respingerea acestei actiuni, sistemul judiciar poate fi dat peste cap, si asta o stiu si cei cu "coruptia in suflet". Nu este o actiune a unui magistrat, sau a unei persoane fizice, este actiunea AMR-ului. Chiar si cei mai corupti, nu cred ca se joaca cu "focul" care a cuprins intreaga tara.

# Laurenţiu date 15 January 2013 22:17 -1

Nu cred că eşti chiar atît de naivă pe cît vrei să pari. :-|

# VIKY date 15 January 2013 22:30 +7

Naiva nu, dar cu picioarele pe pamant si optimista pana la "D-zeu si inapoi". Sa nu i-mi spui, ca se poate si mai rau decat este acum in Romania, vazuta din exterior.

# Laurenţiu date 15 January 2013 22:56 +1

În ţara lui Băsescu se poate orice. Cum ar fi să-i fie respinsă abţinerea lui Diana Bulancea - pe motiv că nu există, punctual, în Cpc, cazul de incompatibilitate invocat în cererea de abţinere. Iar pe 28 dimineaţa - la fel ca în dosarul contestaţiei în anulare a lui Adrian Năstase - judecătoarea, consecventă, să se abţină din nou. Şi să se dea un nou termen pentru soluţionarea cererii de abţinere. 8)

# VIKY date 15 January 2013 23:09 +2

Fara cuvinte...scuze.

# adevarul date 26 January 2013 13:16 +1

NU ACESTI EXCROCI MIZERABILI SUNT ADEVARATII VINOVATI,o judecatoare handicapata dela bucuresti,SOMLEA,DANIEL MORAR SI NEVASTA-SA AU FACUT TRAFIC DE INFLUENTA CAT TOATA ROMANIA LA UN LOC,VINOVATI SUNT JUDECATORII,PARDON SLUGOII IMBRACATI IN HAINE DE JUDECATORI DE LA CLUJ SI DE AIUREA. pANA CAND ACEASTA BREASLA NU SE VA PUNE PE LINIA DE PLUTIRE O SA FIE RAU DE NOI.VAI DE EA ROMANIE.

# koli date 15 January 2013 17:56 +15

noooooooooooooo, e ordinarie ...colegiala!

# Maria date 15 January 2013 18:00 +8

De observat ca poate judeca doar un judecator incompatibil , adica sa nu fie membru al AMR ...

# Maria date 15 January 2013 18:08 -2


Citeza pe Maria
doar un judecator COMPATIBIL

# BERCEA MONDIAL ,, durere la fratimi-o date 15 January 2013 18:14 +11

După cum decurg procedurile în CSM; P/ICCJ, DNA, etc, cred că scăpăm de Danileț, Ghica și Morar peste 10-15 ani.    INCOMPETENȚĂ    

# adevarul date 26 January 2013 13:18 0

COMPROMIS SI INTERESE.

# Ar fi un demers inutil date 15 January 2013 18:33 +17

sesizarea inspectiei judiciare. Sotii Bulancea si sefa inspectiei judiciare sunt tentacule ale caracatitei iesene.

# Agherat date 15 January 2013 20:01 +12

Potrivit art.50 alin.2 c.pr.pen. declaratia de abtinere se face de indata ce persoana obligata la acesta a luat cunostinta de existenta cazului de incompatibilitate.  Abtinerea facata ,in cazul in speta, abia la termenul de judecata constituie o incalcare a disp. c.pr.pen.

# Bine ca a deschis dosarul! date 15 January 2013 20:13 +3

Ihiiiiiii, dovedeste tu ca aia a citit mai repede dosarul. Haidi, bre. Judecatoul la care ajunge dosarul nu sta la registratura sa vada ce se inregistreaza si la cine pica. E, ca trebuia citit cu vreo 2 zile inainte de sedinta si nu chiar in ziua sedintei, este alta discutie. Bine ca l-a citit, frate!

# Titi Gutan date 15 January 2013 22:09 +6

Acest caz ar trebui trimis sub forma de lectura de diverstiment la Bruxelles si de ce nu? Lui Barros,Reding si celorlanti trepadusi CE si UE. Ar putea lua lectii de la justitia mafiei romanesti promovata de nasul in sufletul unora dintre magistratii ICCJ si nu numai. Poate ca vor implementa cu succesuri si in tarile lor.

# Goe date 15 January 2013 23:05 +2

Asta-i din gasca avocatului Catrina, rechin imobiliar de la Craiova. La ce drac' va asteptati?

# Pt. Viky Piky date 15 January 2013 23:24 -3

Viky nu e naiva , e doar un pic cam fraiera!  Ștefan Banica Senior

# VIKY date 15 January 2013 23:35 +4

Doare rau, nu, nu prostia, adevarul ?.

# Ezoteric date 16 January 2013 12:08 +5

Si astfel am aflat si de existenta "sotilor Bulancea " . Daca nu ar exista aceste evenimente,acesti soricei nu s ar face remarcati pana la pensie,dar asa a fost nevoie de ei. Vreau sa dpun ca justitia are nevoie de ei pt a si apara independenta ! - vomit ! Numele li se potriveste,dl Bulancea zici ca e frate cu horia georgescu si isi gaseste un loc frumos in galeria monstrilor de la piccj. Iar sectia de contencios a cab nu inceteaza sa ne uimeasca. Oare cine trage sforile pe acolo ?

# John date 16 January 2013 12:12 +2

Place la mine magistratii astia , cum se judeca ei pe ei la fel cum s-ar judeca ei pe ei ( Baiesu dixit ) . Sa vada si ei cum e. Am un litigiu de munca de 4 (patru ani) in instante si am ajuns la prima rejudecare dupa casare .Nu stiu cate vor mai urma . Auzi motiv de rejudecare : judecatorul la fond nu a manifestat rol activ in elucidarea unor aspecte ale cauzei si ... a dispus o expertiza suplimentara administrata in rejudecare . Probabil pentru suplinirea rolului judecatorului sau poate pentru inlocuirea acestuia . Toata speranta mea e la guvern : sa nu bage in insolventa societatea in urmatorii 10 ani . Ce termene de 10 zile, ce amanarea pronuntarii o singura data si numai 2 zile ... La CA pronuntarea s-a facut dupa 4 amanari de cate 7 zile . Cu Vasilica, inainte !

# Ilie Delascularie date 17 January 2013 15:04 0

Stati linistiti, presedintele s-a sesizat si a dispus sa fie imediat trimisa in strainatea doamna Bulancea si sa se intoarca peste sase luni. Ea va locui in Ciorogarla cum itntri pe dreapta intr-o casa din chirpici cu ferestre marunte de bat ratele cu ciocul in geam. Corespodenta de la sot va fi expediata prin fostul sofer al Monicai Macovei deghizat in felah arab imbracat insa in costum osean cu pantaloni largi si palarie tzuguiata si inalta, avand la brau tricolorul romanesc usor decolorat. Saptamanal are libertatea sa se intalneasca cu un purtator de centura neagra, fara mustata si cu un canin imbracat in aur, de la care sa primeasca lectii de jujitz, dupa care sa faca baie in apa Ciorogarlei numai in costum de scafandru. Nu are voie sa posede si sa foloseasca telefon mobil si nici umbrela de soareUn calaret pe cal alb ii poate aduce stiri dupa ce a batut in poarta cu copita piciorului stang-spate si a nechezat scurt de doua ori. Acest cod ii va fi imprimat pe un cip.l

# Ilie vede tot date 17 January 2013 15:11 0

Idee privind reforma in Justitie: sa fie ras tot, sa se plece de la infiintarea unui stat: legislatie, instante, autoritati. Toate dosarele sa fie publicate pe net, inclusiv cele privind spionajul. Orice judecator chemat sa judece un dosar sa depuna juramant ca va fi impartial, corect si va dori sa fie (in caz de eroare) nevoit sa execute el o pedeapsa similara, inclusiv scoaterea definitiva din justitie

# Ilie date 17 January 2013 15:19 0

Propun ca strada pe care se afla CSM sa poarte numele de "strada Diana (fara Magdalena - ar fi prea de tot !) bulancea" - scris cu litera mica, si precizat "Judecatoare care se gotaraste greu desi stie despre ce este vorba" In nomenclatorul de strazi ale sectorului 1 din capitala sa se faca precizarea :"a vrut (si a izbutit) sa intarzie Reforma Justitiei in Romania" P.S. si sa ma lasati in pace cu lumea justitiei ca inebunesc !Acolo e o cloaca ce pute urat a politica si a ghesefturi ordinare cu iz portocaliu.

# Ciumeții Bădăranului date 20 January 2013 06:31 +1

Ten little black(at heart) prosecutors//Hanging on a tiny spider net// Play the terror with the bible// But people cursing, - reverse the net// And 9 prosecutors hang them selves// Remaining just one fool - for Gallows pole*!*// Just :-* one fool - for Gallows pole//  Hanging on a tiny spider net// Fall in delusions of grandeur// Offering himself - to the spider feast*_ 8) *

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2025 – Avize favorabile pentru reducerea pensiilor magistratilor si cresterea varstei de pensionare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva