23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IN CIUDA CALAILOR – Comisarul Traian Berbeceanu a fost unanim desemnat "Politistul anului 2013": "Imi voi dedica actiunile pentru ca niciunui politist sa nu i se mai poata intampla ceea ce mi s-a intamplat mie". Judecatorul ICCJ Sandel Macavei a respins contestatia procurorului Nicolaie Cean, acuzat ca i-a fabricat dosar lui Berbeceanu, fata de masura controlului judiciar dispusa de DNA

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

12 May 2014 12:00
Vizualizari: 14452

Comisarul Traian Berbeceanu (foto), fost sef al BCCO Alba Iulia, a fost desemnat ”Politistul anului 2013”. Distinctia, a doua de acest gen dupa cea primita in 2007, i-a fost acordata, sambata 10 mai 2014, in Poiana Brasov, de Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, pentru „increderea in miscarea sindicala a politistilor si pentru contributia adusa la cresterea fortei SNPPC”. Cei aproximativ 130 de lideri de sindicat din Politie care au participat la evenimentul din Poiana Brasov l-au intampinat cu apaluze pe Traian Berbeceanu si i-au acordat titlul de „Politistul Anului 2013” printr-o decizie in unanimitate.


Fostul sef al BCCO Alba le-a multumit colegilor pentru recompensa oferita si a anuntat ca isi va canaliza eforturile pentru ca niciun politist roman sa nu mai treaca prin ce a trecut el: „Va multumesc tuturor. Ca simplu membru de sindicat vreau sa va transmit un mesaj de solidaritate. SNPPC m-a sprijinit, se vede ca lupta sindicala este una grea, dar trebuie facut mai mult pentru politisti. Sunteti lideri de sindicat, alesi cu speranta si incredere, va rog sa-i reprezentati pe cei care v-au ales cu demnitate (...) Asa cum am promis, imi voi dedica actiunile pentru ca niciunui politist din Romania sa nu i se mai poata intampla ceea ce mi s-a intamplat mie (...) Marea mea durere in cei 23 de ani de cariera este ca breasla noastra nu este la fel de unita cum este cazul jurnalistilor, de exemplu, al magistratilor. Suntem uniti la sprituri, la distractie, dar vreau sa fim uniti si la necaz”.

Titlul de „Politist al anului 2013” i-a fost oferit lui Traian Berbeceanu la propunerea vicepresedintelui SNPPC Hunedoara, Vasile Bucuci, premiat la randul sau in cadrul evenimentului din Poiana Brasov.

Judecatorul ICCJ Lucian Macavei a respins contestatia impotriva controlului judiciar formulata de Nicolaie Cean, unul dintre detractorii comisarului Berbeceanu

Cu o zi inainte ca Traian Berbeceanu sa redevina "Politist al anului", judecatorul ICCJ Sandel Macavei a respins contestatia formulata de procurorul Nicolaie Cean impotriva masurii controlului judiciar dispuse de DNA in dosarul de abuz in serviciu si represiune nedreapta. Procurorul Nicolae Cean, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Alba, seful DIICOT Alba, Ioan Muresan, si politistul Alin Muntean sunt cercetati de DNA pentru ca i-ar fi fabricat dosar fostului sef al BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu, dupa ce, in prealabil, acesta dezvaluise posibile fapte de coruptie savarsite de cei trei.

DNA a dispus, marti 6 mai 2014, punerea in miscare a actiunii penale si instituirea controlului judiciar fata de Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, pe motiv ca, dupa ce i-a fost adusa la cunostinta invinuirea, acesta ar fi contactat doi martori carora le-ar fi dezvaluit aspecte din ordonanta de incepere a urmaririi penale si le-ar fi transmis ca a fost intrebat de anchetatori despre ei. Nicolaie Cean, sustine DNA, ar fi urmarit in acest fel sa le conserve acestora teama si sa il convinga pe unul dintre martori sa nu spuna adevarul despre modul in care a fost audiat in dosarul in care este cercetat comisarul Traian Berbeceanu. Ulterior, Cean a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie masura controlului judiciar dispusa impotriva sa de DNA.

Procurorul Nicolaie Cean, seful DIICOT Alba Ioan Muresan si politistul Alin Muntean sunt urmariti penal pentru ca ar fi incercat sa il infunde pe comisarul Berbeceanu, dupa ce acesta a deconspirat posibile fapte de coruptie comise de cei trei

Amintim ca DNA a inceput, la 19 martie 2014, urmarirea penala impotriva procurorului Nicolaie Cean, pentru complicitate la infractiunile de abuz in serviciu si represiune nedreapta in cazul comisarului Traian Berbeceanu. Alaturi de Cean, in dosar mai sunt urmariti penal politistul Alin Muntean si seful DIICOT Alba, procurorul Ioan Muresan, primul, pentru complicitate la savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si complicitate la represiune nedreapta, iar cel de-al doilea, pentru savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si represiune nedreapta. Procurorul Ioan Muresan este chiar cel care l-a anchetat, retinut si apoi dus la mandat pe Traian Berbeceanu, dupa ce fostul sef al BCCO Alba l-a deconspirat in legatura cu posibile implicari in fapte de coruptie.

DNA a prezentat pe larg planul pus la cale de cei trei, prin care s-ar fi urmarit infundarea lui Traian Berbeceanu. Potrivit DNA, Muresan, Cean si Muntean nu si-au indeplinit corespunzator atributiile de serviciu, obtinand “atat pentru ei insisi, cat si pentru alte persoane interesate, foloase necuvenite, de ordin nepatrimonial”. Procurorii afirma ca “aceste foloase au constat in retragerea avizului de politie judiciara pentru Berbeceanu Traian, denigrarea acestuia, inlaturarea sa din dosarele pe care le instrumenta la momentul punerii sub invinuire, asigurarea accesului la informatiile pretins detinute de acesta impotriva unor magistrati si ofiteri de politie”.

In ceea ce-l priveste pe Nicolaie Cean, DNA a precizat ca “in cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, cu prilejul derularii anchetei penale initiate impotriva lui Berbeceanu Traian, in cursul anului 2013, a savarsit acte de complicitate, constand in:

-punerea la dispozitia procurorului anchetator a unor martori partinitori, dispusi sa dea declaratii impotriva persoanei cercetate,

-transmiterea catre persoane ce urmau a fi audiate a promisiunii ca, daca vor accepta sa faca afirmatii in sensul inculparii lui Berbeceanu, nu vor mai avea probleme in anumite dosare,

-manipularea anumitor martori prin furnizarea, catre acestia, anterior audierii lor, a unor informatii nereale, pe care acestia, intrebati fiind, sa le expuna procurorului anchetator”.

Foto: hunedoaralibera.ro

Comentarii

# ave caisar date 12 May 2014 13:35 0

legiunea necunoscuta

# CELEBRITATE NEDORITA date 12 May 2014 14:46 0

Avem nevoie de politisti adevarati! Nu dorim sa se repete isprava ce ne-a facut celebri in UK: Imaginile revoltatoare cu un grup de tineri din Jilava, Ilfov, care se distrau copios in timp ce chinuiau o batrana, au inceput sa circule, zilele acestea, pe un site de socializare. Filmuletul a ajuns pana in Marea Britanie, in cotidianul Daily Mail. Racnetele disperate ale femeii, speriata de moarte, se aud printre rasetele indivizilor care au pus la cale totul. Mai grav decat atat, cel care o chinuieste pe batrana mai si primeste incurajari de pe margine: „Mai invarteste-o, mai invarteste-o... avionul...” Dupa isprava, autorul isi arata muschii la camera, in timp ce partenerii lui se tavalesc pe jos de ras.  In tot acest timp, dezorientata, batrana o ia la fuga, in incercarea de a scapa. Nu are nicio sansa: individul alearga dupa ea, o apuca de umeri si incepe sa o invarta din nou.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 May 2014 15:16 +3

cum este rurcul asa/i si pistolul....asta/i luata de la imperiul raului ca doar el a deschis robinetul prostiei romanesti.si....uitati/va unde ne/a tirit....nu mai departe de chestiile cu rogozin.unii vor crede ca/s nebun,dar de cind v/am zis despre razboi...SI ACESTA O SA SE POARTE IN ROMANICA.... ce va mai hilizeati cind ,,conducatorul suprem,,facea misto de rusi si tot badadaia ca prostul despre ,,LACUL RUSESC,,sa va spun de ce s/a datorat vizita lui pe DONALD COOK??!!! este ADEVARATA!! de cum a intrat in,,lacul rusesc,, vaporul a fost SURVOLAT de un SU24(SUHOI) FARA ARMAMENT LA BORD.... si rusii i/au..PRAJIT,,TOATA ELECTRONICA.sistemul AEGIS si TOMAHAWK.....AU FOST BUNE DE ARUNCAT!!!!!! si ca circul sa fie complet a SIMULAT DE 12 ORI ATAC CU RACHETE ASUPRA ,,DISTRUGATORULUI,,deci sistemul electronic AEGIS(,,cel mai performant din lume ,,pina in ac moment) este bun de aruncat in fata sistemului rusesc HIBINI.27 DE MEMBRII ai echipajului si/au dat demisia.(conti)

# unul din lumea cea mare date 12 May 2014 15:28 +3

(continuare) de asta imperiul raului a fost si a ,,vizitat,,distrugatorul donald cook.sa vedem daca are curajul macar un SINGUR ANALIST MILITAR(fie chiar si radu tudor) ARE CURAJUL SA MA CONTRAZICA!!!!!! daca cineva are curajul il trimit la confirmarea PENTAGONULUI .deci dupa o ,,EPOCA,, DE 10 ANI A IMPERIUL RULUI ce a lasat in urma??????o tara in decrepitudine,un sistem de justitie total corupt,furaciuni peste furaciuni,oameni bagati la galere pe ordinul lui si prostiile judecatorilor si ale procurorilor,rezervele de stat furate de el si videanu,o flota de vapoare care se inscrie in experimentul philadelphia,sosele,, inexistente,,parcuri si podete,, o parasutista,o europarlamentara,o mosie nana,o casa in mihaileanu si tot felul de neaveniti si incompetenti si scandaluri internationale.romani mindri sa fiti de ce ati VOTAT si LINS SI MAI ALES DE CE ATI REALIZAT 10 ANI!!!!!!!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 May 2014 15:32 +2

de ultima secunda de pe sursele mele//au inceput cumva ,,miscari,,spre siguranta tezaurului???!!!!!! de ce oare?

# obiectiva date 12 May 2014 19:22 +1

interesant, unule, poti sa ne explici mai pe intelesul nostru, al profanilor ??? ce e cu distrugatorul donald cook ?? ce e cu tezaurul ?? care tezaur ?? e vorba de BNR ? javra ordinara ne baga FORTA in razboi cu rusii..NU stie sa joace sah, doar barbut.....si poker !

# obiectiva date 12 May 2014 19:28 +1

am citit de donald cook..a parasit marea neagra cu coada intre picioare....de TEZAUR , nu ! Prezenţa USS Donald Cook a constituit un exemplu al angajamentului US Navy faţă de ameliorarea interoperabilităţii pe mare - un pilon al forţei militare NATO -, demonstrând totodată mijloacele forţelor americane şi aliate de a furniza o prezenţă adecvată la locul potrivit, în momentul potrivit\", afirmă US Navy într-un comunicat. În cursul mobilizării în Marea Neagră, distrugătorul american a efectuat manevre cu nave militare din România şi cu fregata americană USS Taylor. Distrugătorul s-a aflat într-un contact apropiat cu un avion rus de luptă de tip Suhoi-24, care a efectuat 12 survoluri, unele razante cu apa, în apropierea imediată a navei, o acţiune denunţată de către Pentagon ca \"provocatoare şi neprofesionistă\".

# unul din lumea cea mare date 12 May 2014 21:00 +2

da!! este vorba despre distrugatorul donald cook.a plecat cu toate instalatiile electronice PRAJITE.SISTEMELE DE LA BORD SINT BUNE DE ARUNCAT. din acest motiv a intrat DE URGENTA IN PORTUL CTA si l/a ,,vizitat,,si imperiul raului.cit despre tezaurul bnr(caci de el este vorba)se repeta istoria lui asa cum a fa mai fost ,,plecat in exil,, la minastirea horezu de prin 1944 pina prin 47 sau 49.da obiectivo...dupa parerea mea,,DEJA,, ro se afla in razboi,si nu numai ro ci lumea,uita/te si la ,,razboiul tacut cu china,vizita lui obama in asia in state unde nu a fost picior de pres american de 45 de ani si angajamentul obama ca ,,vom apara japonia,,(de muste?de chinezi)sua a fost DETRONATA OFICIAL de titlul de cea mai mare putere luna trecuta(pib/ul sub china) si ca o parere pentru tine(din nefericire citesc si altii)cauta sa te dai la o parte din calea puhoiului(cei care au resedinte secundare in zone in afara marilor orase sint cei norocosi)

# obiectiva date 12 May 2014 23:06 +1

STIU, eu ma pregatesc de RAZBOI, pentru ACEST razboi, de cand am anuntat public AICI, de prin februarie 2014.....SUA va ataca CHINA pentru ca este datoare vanduta si NU are bani sa isi plateasca datoriile......de fapt, ACEST razboi a inceput din 11 martie 2011.......l-au mai amanat putin, doar ! .....asta e !

# unul din lumea cea mare date 12 May 2014 21:08 0

azi!undeva la dracu in praznic ascultam un post important si la un moment dat un analist militar(american) spunea ca in scurta vreme(chestie de saptamini ) transnistria o sa fie anexata si ca ro o sa fie ,,cel mai fierbinte pct de pe planeta,,(si pus in concordanta de ce stiam de 3 zile(ca vine seful pentagonului,cia si joe (black) biden la bucuresti......incepe sa mi se confirme ce stiam...uitindu/ma ce se intimpla si in japonia(portul sasebo) vase de supraveghere comunicatii china,coreea.........lucrurile nu sint pe roze si fac o predictie,ro sa nu se astepte ca se activeaza art 5 nato(tot din sursele mele)

# unul din lumea cea mare date 12 May 2014 21:14 +1

am uitat de intrebarea clue- oare cum de nu seful csat a luat decizia de non survole a romaniei.l/am urmarit cu multa atentie ieri in conferinta cu press alert si azi la adevarul ....nu stiu de ce dar parca mie/mi pare deposedat de putere..SA NU SE CREADA CA BAIDEN bate cimpii aiurea ca/i place lui sa vina sa manince dulceata bio in ro.......poate ma insel dar .....asa imi arata mie stelele

# obiectiva date 12 May 2014 23:48 0

@unule, il stii pe unul argus, care ma ameninta sa NU mai spun ceva, ca inspaimant lumea,  de ce imi spuneau si mie stelele, inca de acum 3 luni, in urma.......o fi cumva cristian troncota, ce zici ???

# unul din lumea cea mare date 13 May 2014 11:57 0

ptr obiectiva//parca/i important ca/i troncota sau argus!!!!!!ORICUM ,, fericiti cei saraci cu duhul sau crede si nu cerceta,, de ASTIA au nevoie......sa creada toate balivernele spuse de EI .fie nca va place sau nu RUSIA este vecina.si asa cum sua este urita de mexicani si canadieni asa/i urita si rusia,numai ca rusii au un CONDUCATOR PATRIOT!!!!! pe care rusii il adora si le/a restabilit mindria.multi sustin ca rusia nu poate duce un razboi pe termen lung!cit se inseala.numai si dpdv al rezervelor rusii au carne congelata(NATURAL!!!!!!!!!!!-nici o tara din lume nu are)inca de pe vremea sovromurilor,in congelatoare tunel sapate in gheata din siberia.cine intelege sa se gindeasca!!!!!

# obiectiva date 13 May 2014 12:08 +1

pentru mine este extrem de important........sa detectez FANTOMA care ma chinuie de 4 ani batuti pe muchie, cu nume, prenume, adresa, numar de telefon....oricum, daca ma elibereaza din puscarie, ma intalnesc cu el, a doua zi, asa, din pura curiozitate......PROMIT !  ai citit si auzit  ARGUS ?? 

# obiectiva date 13 May 2014 12:19 +1

totusi, trebuie sa imi procur un pumn de calmante ca sa NU IL UCID PE LOC, inainte de a apuca sa deschida pliscul ! pregateste-te sa faci cinste cu o friptura in SANGE, caci cu o cafea NU ma calmez !

# ARGUS date 13 May 2014 14:04 -1

da ,daraga,am citit.Sper ca nu la mine te referi.Eu acum 4 ani inca nici nu stiam ce e aia LUJU.(stiam dar nu postam).Cand te liberezi conditionat,primul telefon sa il dai celui mai bun amic alc tau:adica eu.Daca vrei si acum putem manca o friptura in sange,Ti-o aduc la locul tau de cazare.Recunosc,prin febr.2014 ti-am sugerat sa fii mai ponderata(nu te-am amenintat) dar vezi in cronologie ce am spus eu despre evenimentele din Ucraina si la ce ne putem astepta.A fost ceva mai voalat decat la tine.Asa ca nu ai de ce sa te iriti si sa faci misto de mine.Te pup mica mea oaie creata.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 13 May 2014 14:21 0

PTR ARGUS//BAI ARGONAUTULE ASA DE VITEAZ ESTI!!!!????(referire la aia de pe riul argos cu lina de aur nu la ala cu 1000 de ochi,pe care crezi tu ca il intruchipezi -ca esti cam orbete) ca si stapinul tau ai ,,coraj,,cu femeile,viteaz ca si fileata!!!!!!!!

# obiectiva date 13 May 2014 17:36 0

mai, pasarica, eu NU ma refer la eliberarea mea conditionata, ci la cea NECONDITIONATA.........EU VREAU ...ori totul, ori nimic !!!! ma refeream la cei 4 ani, de la forumul basescu.ro, NU LA LUJU ! da numarul de telefon  ca nu stiu unde sa te sun, ca ti-am spus ca NU sunt oaie creata, am parul fff lins, MA CONFUNZI, iar friptura in sange o vreau la RESTAURANT..... ...ca eu NU accept straini in vizita !!! acuma imbarligi ca NU MA AMENINTI DE CAND NE STIM, nu doar din februarie 2014 ??? si ce daca ma ameninti ??? crezi ca imi inchizi gura ??? NICIODATA !!!!!!!!!! ASA E, UNULE, ASTIA A LUI SATAN AU CURAJJ DOAR IN FATA FEMEILOR........ce mai, niste viteji de nu se poate !!!!! mai degraba vitei........UITE CA VREAU SA NE INTALNIM, ASA , CA INAINTE DE RAZBOIUL CEL DE-AL 3 LEA MONDIAL ...MIE NU IMI PLACE SA NU IMI TERMIN TREBURILE !!!!!

# obiectiva date 13 May 2014 17:41 +1

INCA UN INDICIU pentru retardatii de voi.........DACA MOLDOVA INDRAZNESTE SA SEMNEZE ACORDUL, A DOUA ZI, RUSIA LE IA TRANSNISTRIA......prostovanilor.......  Anunţ făcut de Herman Van Rompuy A fost stabilită data la care Republica Moldova va semna Acordul de asociere cu UE    A fost stabilită data la care Republica Moldova va semna Acordul de asociere cu UE  Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a adresat premierului Republicii Moldova Iurie Leancă invitaţia de a semna Acordul de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb, pe 27 iunie, la Bruxelles, în cadrul unui summit extraordinar UE-Republica Moldova, transmite UNIMEDIA.

# obiectiva date 13 May 2014 19:44 0

tocmai  l-am vizionat pe SATAN delirand in PUBLIC.......si facandu-l pe PUTIN mincinos, ca si pe ponta.....mai, SATAN, Putin NU este ponta !!! se uita la tine ca la un vierme ce esti.....o sa vedeti voi  si datorita voua, si noi, poporul, pe dracu` ! cred ca Putin DUPA ce i se va traduce ce a spus asta, se va tavali pe jos de ras......si , in cate ore, ziceati ca ajunge armata rusa la bucuresti ??? in 8 ore ??? eu cred ca e DEJA AICI ! se asteapta rezultatul alegerilor din ukraina si apoi sa vedeti POTOPUL......si, ce ma amuza si ma dispera in egala masura, este ca de aceea TREBUIE sa se incheie acordul cu UE in MAI 2014, ca se intra in VACANTA !!!!!!! mor de ras !!! EU NU AM AUZIT DE VACANTE IN RAZBOAIE !!!!!!!

# Gusatul electric date 13 May 2014 19:59 0

larva băse este în slujba lui putin,intimidat si acum este curajos

# obiectiva date 13 May 2014 20:00 0

asa il banuiesc si eu, ca e KGB ist, din tata in fiu, si SUA stie si il strange cu usa.....

# Acelasi date 13 May 2014 20:06 0

omul rusilor ,desigur acum face valuri ca vin americanii,poate îi mai prosteste o dată,că e credibil piratu,ce larvă iresponsabila mai poate face jocurile in Romania,in comparatie cu nebunu asta becali este unsul lui Iehova,doar stricaciuni de oameni fura 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.03.2023 – Judecatoarea Florica Roman candideaza. Alta judecatoare a iesit din suspendare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva