16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Inalta Curte a mictionat iar pe suveranitatea Romaniei

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

7 April 2022 19:15
Vizualizari: 8725

Se intampla lucruri grave, care nu pot fi trecute usor cu vederea. Trimiterea dupa gratii a Elenei Udrea de catre un Complet de 5 al Inaltei Curti - prin respingerea contestatiei in anulare din dosarul “Gala Bute” - arunca in aer suveranitatea si legislatia Romaniei. Este cel mai prost exemplu pe care l-au putut da niste judecatori supremi, care au ignorat cu de la sine putere jurisprudenta Curtii Constitutionale, care ii obliga sa respecte dreptul la un proces echitabil si sa caseze cu trimiterea cauzei spre rejudecare, conform deciziei definitive si general obligatorii a Curtii Constitutionale 685/2018, care a statuat ca toate fazele procesuale solutionate de Completele de 5 ale ICCJ nelegal constituite (fara tragere la sorti) trebuie rejudecate.


 

Dovada a ceea ce spun sta opinia separata a judecatoarei Hermina Iancu (probabil judecatorul cu cea mai mare credibilitate de la instanta suprema), care decis: “...Admiterea contestatiilor in anulare formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie si condamnatii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe si Obreja Rudel impotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie... Dispune rejudecarea apelului declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie numai cu privire la condamnatii Udrea Elena Gabriela, Breazu Liberiu Tudor, Nastasia Gheorghe, Obreja Rudel…”


Dovada a ceea ce spun stau si solutii similare date tot de ICCJ in alte dosare penale, in care s-a decis rejudecarea ca urmare a aplicarii Deciziei CCR nr. 685/2018.


Cum si-au permis niste judecatori ai ICCJ sa nu respecte o decizie general obligatorie a ICCJ, in conditiile care, potrivit art. 147 (4) din Constitutia Romaniei: “Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial... de la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor”.

Mai mult, incalcarea dispozitiilor si considerentelor unei decizii CCR, constituie abatere disciplinara pentru magistratul care comite o asemenea fapta, potrivit art. 99 lit. ş) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

Art. 99 lit. ş): "Constitutie abatere disciplinara (...) Nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale ori a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii".


Poate ca unii nu inteleg sau nu vor sa intelega ce inseamna Constitutia Romaniei si obligatiile pe care le au in raport cu aceasta. Inca nu s-a motivat hotararea Completului de 5, dar e clar ca ea va fi motivata pe recenta hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), care a dat o decizie idioata, de sorginte globalista, care a lasat sa se inteleaga ca pot exista situatii in care judecatorii sa poata alege intre legislatia europeana si cea interna in anumite situatii.

O hotarare imbecila a CJUE, care in opinia mea, si nu doar a mea, constituie un atentat la suveranitatea statelor membre ale UE, prin aceea ca deciziile unor politicieni de la Bruxelles sa primeze in fata legislatiei interne. Asta este, din pacate, globalismul anuntat de Vest doreste sa nu se mai tina cont de legile interne ale statelor membre si sa se apeleze la o legislatie europeana, centralizata, in care totul se poate rasturna peste noapte. Adica daca niste politruci globalisti bruxelezi ar vrea maine sa fim vaccinati pe banda rulanta, sa nu mai avem voie sa calatorim liber, sa intram in magazine sau sa folosim anumite servicii publice, asa sa se faca pentru ca asa vor ei.

Ceea ce s-a facut ca se uita la Inalta Curte este insa faptul ca atunci cand a aderat la Uniunea Europeana in 2007, Romania a aderat cu Constitutia sa, cu valorile sale nationale si legea fundamentala, care nu poate fi modificata decat intern, prin Parlament, nicidecum prin decizii date pe la Bruxelles. Alminteri ce rost ar mai avea legislatia Romaniei?

Faptul ca niste judecatori ai ICCJ si-au permis, contrar Constitutiei si practicii colegilor lor, sa ignore si sa nu duca la indeplinire o decizie general obligatorie a CCR reprezinta pentru mine un atentat la suveranitatea nationala.

Sa fie clar. Aici nu e vorba despre Elena Udrea, putin imi pasa de condamnarea ei! Aici e vorba de ignorarea voita a Constitutiei Romaniei, de nesocotirea institutiei Curtea Constitutionala, in numele unei decizii a CJUE care nu poate avea intaietate niciodata inaintea Constitutiei si a unei decizii a CCR. Alminteri putem sa aruncam Constitutia Romaniei la gunoi, sa desfiintam Curtea Constituionala, sa mictionam pe legile nationale si sa ne punem tara la dispozitia unor politicieni straini de care sa ascultam orbeste, chiar daca acestia vor decide sa ni se incalce drepturile fundamentale si sa ne termine social si economic.


Este a doua oara in ultimii ani cand Inalta Curte loveste grav in suveranitatea Romaniei. Primul caz a fost condamnarea fortata a liderului PSD Liviu Dragnea, cu consecinta daramarii de la guvernare a partidului ales de popor, care nu s-a supus unor ordine de afara si reusise sa puna Romania pe un curs economic ascendent. Niciun stat care s-ar fi respectat nu ar comis o astfel de nedreptate!

Ati vazut ce s-a intamplat dupa daramarea PSD-ului condus de Liviu Dragnea de la Guvernare printr-un asa-zis act de justitie... Cum am ajuns mai toti romanii sclavi in propria tara, condusi de un PNL minoritar pe care romanii nu l-au votat sa guverneze... am ajuns superindatorati si cu un nivel de trai aproape de saracie sau chiar in saracie crunta. Mai putin judecatorii ICCJ ale caror drepturi banesti au tot fost majorate...

Daca ii veti intreba, judecatorii ICCJ care l-au trimis in puscarie pe Dragnea (pentru vina impardonabila a angajarii a doua femei la o institutie pe care nici nu o conducea) vor raspunde mai mult ca sigur ca tot ce au facut a fost "sa aplice legea". Cum nici cei care au trimis-o pe Elena Udrea nu vor admite altceva decat ca “au aplicat legea”.

Cum se face insa ca noi, romanii – foarte multi dintre noi – nu intelegem asemenea hotarari si vedem cu totul altceva decat un act de justitie? Cum un stat suveran se autodistruge prin hotarari judecatoresti care nu pot fi intelese si acceptate de mare parte dintre noi, tocmai pentru ca ne cauzeaza un mare si ireparabil rau.


Ce inteleg eu ca a facut statul roman prin cele doua “acte de justitie”? Caci si justitia face parte din puterile statului... Ca dupa ce ne-am alungat de la guvernare conducatorii alesi, si ne-am aruncat tara in bratele unor liberali minoritari care ne-au distrus economic si s-au pus slugi la straini, acum ne abandonam legea fundamentala si ne punem la cheremul deciziilor unor straini care in mod evident nu ne vor binele.


Chiar nu realizati consecintele devastatoare ale solutiilor pe care le dati domnilor judecatori ai ICCJ? Sau faceti pe orbii, ca statuia Justitiei legata la ochi?


P.S. - Lumea Justitiei asteapta ca Inspectia Judiciara si CSM sa se sesizeze de urgenta si sa inceapa cercetarea disciplinara a judecatorilor ICCJ care nu au respectat Decizia CCR. Altminteri, daca s-a dat liber la derogare, hai sa facem fiecare tot ce vrem si ne taie capul... Nu mai poate exista nicio Justitie cu judecatori care fac ceva pe deciziile CCR.  

Comentarii

# dragos barna date 7 April 2022 18:16 +81

de ce sa ne miram cand , in rejudecare, urmare casarii cu retinere in dos 564/64/2013*, imi dau decizie definitiva incalcand D CCR cand statueaza ca decizia e una recurabila. 3 atoare, una si una, ori judeca la ordin ori habar nu au si cineva le a promovat acolo pe alte criterii

# DODI date 7 April 2022 19:56 +91

Încă o dovadă dată de niște ”magistrate” acoperite prin care se demonstrează că ORDINUL primit de la SRI este mai presus de lege. Chiar și față de Constituție. Și astfel avem explicația atitudinii imbecile a SRI față de România și votul po******r.

# Luck date 7 April 2022 20:40 +21

Art 34 Numirea judecătorilor şi procurorilor | Lege 303/2004 Înainte de a începe să-şi exercite funcţia, judecătorii şi procurorii depun următorul jurământ: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" Referirea la divinitate din formula jurământului se schimbă potrivit credinţei religioase a judecătorilor şi procurorilor şi este facultativă.

# Băran Gheorghe date 8 April 2022 01:33 +15

Dubla masura in instante, dubla masura in deciziile politice, dubla masura in activitatea presei, dubla masura in cantarirea unei opinii, dubla masura in cenzurare, dubla masura in facilitati acordate, dubla masura in bonus , dubla masura in malus. Da, de ce sa mai judecam, hai sa dam direct sentinte in numele combaterii coruptiei. Procesul drept e doar pe hartie, in practica mergem in diagonala. S a dus dracu increderea in justitie, in impartialitatea si independenta instantei.Justitia e tot legata la ochi dar i s a luat balanta, de aceea mai trage cu ochiul pe sub carpa. Sentinta udrei a fost data sa nu intervina prescriptia, si merita asta , dar nu asa. Ajungerea la limita prescriptiei e tot din vina sistemului judiciar si servantilor sistemului. Nu ma bucura o astfel de sentinta deoarece o victimizeaza, ori udrea nu este nici pe departe o emimenta cenusie.

# ?????? date 8 April 2022 07:14 +1

& Mass-media https://www.youtube.com/watch?v=XNJM_-nlF_Q , ? Cum e „subiectul”, https://www.youtube.com/watch?v=jx4k8-kKDF4 , ? Remarcați deci și "simbolurile" despre funcționarea și puterea mass-media de școală occidentală, ?

# Gica contra sistemului date 9 April 2022 17:46 +4

D-le Răzvan, va înțeleg revolta în plan juridic, însă dvs trebuie sa vedeți dincolo de aspectul juridic al spetei, intrucat faptele sunt mult mai grave decât interpretarea unei decizii a CCR sau CJUE. Anume, sunt multe zvonuri ca Lenutei dar și lui Base li se trage de la investiția imobiliara gigantica de la Cluj unde sunt "bagati" și alții, unii dintre ei cu trecere pe la Inalta Poarta actuala. Esența e ca toți cei băgați acolo nu s-au înțeles la cașcaval fapt pentru care Lenuța si Base și-au luat-o in freza. Practic NU asistam la o disputa în plan juridic privind prioritatea jurisprudenței europene fata de dreptul intern ci la REGLAREA de tip MAFIOT a unor conturi între niște infractori prin mijlocirea justiției din Romanica. Asta e fondul problemei care demonstrează ca Statul roman este MAFIOT. Restul discuțiilor sunt despre gardul vopsit pe-afara dincolo de care nu vede nimeni leopardul!

# maxtor date 10 April 2022 09:06 +10

e consecinta directa a tratatului de la lisabona, la "domenii partajate" intra si Justitia...tratat semnat de petrov anturat cu udrea.

# Florins date 12 April 2022 00:23 +8

'...“Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial... de la data publicarii, deciziile sunt GENERAL OBLIGATORII...' Ce se ascunde sub acest ' GENERAL obligatorii'? Poate fi interpretabil?

# Sa se faca dreptate cat vor muschii vostri , date 14 April 2022 20:43 +10

dar Vudrea trebuie sa ajunga la puscarie , cu Petrov impreuna. Sa nu uitam totusi ce lepre au fost si sunt ... HAi sa nu mai bocim , in tara in care primul care incalca Constitutia este shiorul sef Wuhannis ! Pe asta nu-l incuiara dupa ce a facut trafic de copii !!! Din partea mea Blonhilda trebuia luata de par si tarata in beci . Oameni buni , ati uitat asa repede ce sistem a creeat cuplul Petrov+Shtoarfa ? PS. De acord ca trebuie respectata legea, cat de cat , dar vreti sa incepeti cu fugara asta ?!

# Maria date 3 May 2022 22:03 0

Felicitari dlui Savaliuc pentru interventia transanta din aceasta seara la emisiunea dlui Ciutacu de la RTV!! Printre putinii jurnalisti care au o gandire clara.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva