19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INALTA CURTE O REFUZA PE UDREA – Judecatorii Daniel Gradinaru, Claudiu Rus, Rodica Cosma, Hermina Iancu si Alina Ioana Ilie au respins eliberarea Elenei Udrea. ICCJ a refuzat cererea de suspendare a executarii pedepsei de 6 ani inchisoare pentru a sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Continua judecata pe fond a recursului in casatie (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 June 2022 16:48
Vizualizari: 6441

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, miercuri, 29 iunie 2022, eliberarea Elenei Udrea.


 

Instanta suprema a refuzat sa suspende executarea pedepsei de 6 ani inchisoare cu executare la care a fost condamnata Elena Udrea, in 2018, in dosarul “Gala Bute”, de un Complet de 5 judecatori nelegal constituit, condamnare mentinuta de ICCJ in 7 aprilie 2022 cu nerespectarea Deciziei CCR 685/2018. Mai exact, Udrea cerurse sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) cu intrebari preliminare privind aplicarea deciziilor CCR si suspendarea executarii pedepsei de 6 ani pana la primirea raspunsului de la CJUE. In caz de respingere a suspendarii pedepsei, Udrea a solicitat ca instanta europeana (CJUE) sa nu mai fie sesizata, drept pentru care ICCJ a luat act de retragerea cererii.

Solicitarea Elenei Udrea a fost facuta in cadrul recursului in casatie formulat impotriva deciziei de condamnare din “Gala Bute”.

Decizia a fost luata de un Complet de 5 judecatori al ICCJ format din Daniel Gradinaru (foto), Claudiu Rus, Rodica Cosma, Hermina Iancu si Alina Ioana Ilie.

ICCJ va continua judecarea pe fond a recursului in casatie al Elenei Udrea, urmatorul termen fiind stabilit pentru 26 septembrie 2022.

 

 

Iata minuta ICCJ (dosar 309/1/2019):


“I. Respinge cererea formulata de recurenta condamnata Udrea Elena Gabriela privind suspendarea executarii deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2019 pronuntata de Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul nr. 2303/1/2017.

II. Ia act de retragerea cererilor de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, formulate de aceeasi recurenta condamnata. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 29 iunie 2022”.

 

 

Sesizarea CCR a fost respinsa


Pe de alta parte, acelasi complet a respins si cererile de sesizare a Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu si A legii privind ratificarea Tratatului de aderare la UE:

“Respinge cererile de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptiile de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 248 din Vechiul Cod penal, respectiv cele ale art. 297 din Codul penal (Legea nr. 286/2009) si a Legii nr. 13/2008 pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului de instituire a Comunitatii Europene, precum si ale Tratatului care face corp comun cu acesta, in ceea ce priveste art. 2, art. 4 si art. 19 alin. (1) par. 2 din Tratatul privind Uniunea Europeana si art. 325 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, formulate de recurenta condamnata Udrea Elena Gabriela. Cu drept de recurs in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 29 iunie 2022”.

Comentarii

# Georgia date 29 June 2022 17:55 +286

A mai ramas vreun document pe care nu l-a contestat Udrea pt a scapa de puscarie?!? În toate etapele fugii și detenției sale, în România sau Bulgaria, la fel ca și odinioară în Costa Rica, Elena Udrea s-a plâns că e victimă politică, s-a smiorcăit că e vânată de „statul paralel”, a invocat tot felul de chichițe avocățești pentru a scăpa de închisoare. Pentru Elena Udrea, fost ministru care zicea că susține întărirea justiției (a și făcut pe curierul între Traian Băsescu și Victor Ponta, pentru ca Laura Codruța Kovesi să primească un nou mandat în fruntea DNA), deciziile definitive ale instanțelor de judecată nu valorează nici cât o bucată de hârtie igienică. A hotărât ICCJ că Udrea trebuie să stea 6 ani după gratii? Udrea zice că locul ei nu e în pușcărie. Și fuge – o dată, de două ori -, deși se jurase că nu mai pleacă nicăieri. Super-Judecătoarea Udrea, întrunită în complet de 5 (ea cu ea, cu ea, cu ea și cu ea), va anunța decizie de achitare pe motiv că „fapta nu există”

# DODI date 29 June 2022 19:23 -181

Doar noii securiști, useriști și rezistenți se pot bucura de faptul că o româncă (fie ea și Udrea) este întemnițată cu încălcarea legilor din România și la ordinul Noii Securități. Pentru acești netrebnici respectul față de Constituție nu există. În fapt toți cei care l-au ajutat pe securistul dovedit, bețivul național petrov, au sfârșit sau vor sfârși în închisoare (se aude Paul?). Ceea ce îi doresc și bețivului și antiromânului ciolaniSS-WuhaniSS. Dar cu o condiție: cu respectarea legilor în vigoare, pentru că primul, și cel mai de seamă principiu de drept este acela că ”în fața legii toți suntem egali”. Chiar dacă noii securiști se cred mai... egali și deasupra legii. Dar va veni și o vreme în care bariera va fi ridicată și toți cățeii care azi aplaudă vor sub sub nivelul acesteia.

# ALEXANDRU LAPUSNEANU date 29 June 2022 20:29 -113

De neinteles respingerea cererii de sesizare a CCR! Cumva judecatorii de la IICJ s-au transformat in judecatori CCR si au constatat constitutionalitatea articolelor invocate? In ce conditii pot fi respinse cerererile de sesizare a CCR de catre instantele de judecata? Justitia romana alimenteaza curentul care sustine ca in aceasta cauza abuzul este arma cu care se judeca si cu care este tratata cauza! De ce nu sunt lasate institutiile abilitate sa isi indeplineasca obligatiile! Judecatorii ICCJ NU SUNT JUDECATORI CONSTITUTIONALI! Numai CCR poate decide asupra constitutionalitatii articolelor invocate! Instantele de judecata, in cazul in care nu au mai existat cereri/sesizari similare solutionate de CCR, SUNT OBLIGATE sa transmita cererile de sesizare la CCR NICIDECUM SA LE JUDECE ELE! La asa justitie te poti astepta la orice! Prin aceasta resapingere(dublata de respingerea cererii de suspendare a executarii pedepsei) ICCJ s-a ANTEPRONUNTAT in cauza! PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

# maxtor date 30 June 2022 05:02 -134

Continua judecata pe fond a recursului in casatie- o scoate la roshu,ca la av. rosu.....(nitzel incinsa)

# M date 30 June 2022 16:49 -567

Fie ea si Udrea legea intr o tara normala trebuie respectata si punct, numai ca noi nu sungem tara ci o Corporatie condusa de straini si securitate...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva