INCA UN BEZMETIC #REZIST – Procurorul Adrian Radu de la PJ Brasov ii face statuie incompetentului de la Caracal: "Popescu Cristian, colegul nostru din Caracal, nu a gresit absolut nimic... Unde se vorbeste despre salvarea victimei in CPP? Nu se vorbeste, pentru ca procedura penala nu are legatura cu salvarea cuiva... Daca individul va fi gasit vinovat, CSM, noi ca sistem de justitie, societatea romaneasca, va trebui sa-i multumeasca d-lui procuror Popescu pentru ca a gandit limpede"
Doamne fereste! Natiunea trebuie sa ii fie recunoascatoare procurorului Ovidiu Cristian Popescu (foto dreapta) de la Parchetul Judecatoriei Caracal pentru ca exista si pentru ca a fost cel care i-a tinut pe politisti la poarta posibilului criminal Gheorghe Dinca, in timp ce se presupune ca tanara Alexandra Macesanu era transata sau arsa in butoi in spatele casei, iar asta pentru ca acest procuror - care deja a luat calea cercetarii disciplinare, fiind suspendat din functie - a facut tot ce se putea face omeneste si legal si, mai ales "nu a gresit absolut nimic" in ancheta.
Aceasta este sinteza unui comentariu publicat pe Juridice.ro de procurorul Adrian Radu (foto stanga) de la Parchetul Judecatoriei Brasov. Daca numele acestuia nu va este cunoscut, aflati ca Adrian Radu este un alt procuror de tip #rezist, fan infocat al Laurei Kovesi si al iesitului pe scarile instantelor sau parchetelor cu foitele in mana, in semn de protest pentru orice modificare legislativa ori decizie a Curtii Constitutionale care zdruncina un pic Sistemul.
Adrian Radu: "Doar Politia Romana avea obligatia de a interveni pentru salvarea Alexandrei"
Probabil ca nici astazi nu am fi stiut de existenta procurorului Adrian Radu daca nu se intampla tragedia de la Caracal, care i-a dat ocazia #rezistentului mai sus indicat sa isi manifeste la scena deschisa, pe o publicatie de profil juridic, sustinerea pentru procurorul Ovidiu Cristian Popescu, caruia ii ridica statuie si il apara de oamenii rai care il critica pentru incompetenta demonstrata in acest caz.
Astfel, in comentariul de pe site-ul Juridice.ro, procurorul Adrian Radu de la PJ Brasov sustine ca Ovidiu Cristian Popescu, colegul sau de la Caracal, a facut tot ce se putea face si nu a gresit cu absolut nimic in gestionarea interventiei politistilor in casa lui Dinca, aratand in concret ca, atentie mare, in Codul de procedura penala nu se vorbeste despre salvarea victimei, ci de "strangerea probelor necesare pentru a se constata daca exista sau nu temeiuri de trimitere in judecata".
Ceea ce inseamna, ne arata in comentariul sau procurorul Adrian Radu, ca rolul procurorului nu este de a salva victima, caci aceasta obligatie revenea Politiei Romane, si nu oricum, ci in "conditiile legitimei aparari sau a starii de necesitate", si doar dupa ce a aparut informatia, nu dupa ce a fost emis mandatul de perchezitie pentru casa lui Dinca: "Ora 02.00, aceasta era momentul in care fetita trebuia salvata!", ne spune procurorul Adrian Radu.
Iar in finalul comentariului publicat pe Juridice.ro, intr-o nota apoteotica, procurorul Adrian Radu le comunica celor care il citesc, adica si pe noi, ca in cazul in care Gheorghe Dinca "va fi gasit vinovat de oricare dintre infractiunile probate cu lucrurile gasite in dimineata aceea la el in casa, CSM, noi ca sistem de justitie, societatea romaneasca, in general, va trebui sa-i multumeasca d-lui procuror Popescu Cristian pentru ca a gandit limpede si a cules probele respectand legea".
Iata cine este procurorul Adrian Radu: A pus-o pe Kovesi la profilul sau de pe Facebook
Cugetare grea, ce sa spunem! Totusi, pentru ca probabil multi sunt cei care se intreaba cine poate emite astfel de opinii, va anuntam ca dupa o scurta, dar fructuoasa cautare, am aflat despre procurorul Adrian Radu ca, fost politist fiind, a sustinut examenul de intrare in magistratura in noiembrie 2011, a urmat in 2012, atentie, doua module a cate 4 saptamani destinate formarii initiale a magistratilor la Giroc, o comuna din judetul Timis (in timp ce alti colegi magistrati fac INM-ul doi ani de zile), dupa care s-a instalat la Parchetul Judecatoriei Topoloveni, vreo 5 ani.
Din 2017, conform prezentarii sale, este procuror in cadrul Parchetului Judecatoriei Brasov, structura care in unanimitate a cerut suspendarea deciziilor CCR, in acest timp ocupandu-se cu participarea negresita la protestele de pe scarile instantelor si parchetelor sau cu distribuirea masiva pe pagina sa de Facebook a articolelor impotriva modificarilor legislative si impotriva reprezentantilor PSD (vezi foto).
Practic, unul dintre procurorii #rezist care au pretentia sa faca si legile, sa le si puna in aplicare, dupa cum le convine. Ca doar altfel de ce s-ar fi dus la proteste si de ce ar fi semnat, astfel cum am descoperit, liste intregi intocmite de alti #rezistenti in care se pune de-a curmezisul a orice incearca Parlamentul sau Guvernul sa faca.
Cireasa de pe tort pentru creionarea profilului de procuror al lui Adrian Radu ne este pusa pe tava chiar de acesta, prin intermediul paginii sale de Facebook, de unde aflam ca este fan infocat al fostei sefe DNA Laura Codruta Kovesi, pe care si-a pus-o ca imagine de profil a contului sau (vezi facsimil), dar si un sustinator al demersurilor pe care procurori precum Alexandra Carmen Lancranjan, cunoscuta drept "Veverita", si ascociatiile din care face parte le intreprind de vreun an incoace.
Interesant, nu?
Fara alte comentarii publicam in continuare pozitia procurorului Adrian Radu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov fata de cazul de la Caracal, prin care solidaritatea de breasla depaseste orice limite:
"Eu consider ca dl. procuror Popescu Cristian, colegul nostru din Caracal, in acest caz nu a gresit ABSOLUT NIMIC. A manifestat suficient de multa diligenta pentru solutionarea cazului cata cred ca putea acorda in conditiile date. Ganditi-va cate masuri a luat in nici 12 ore: dosarul a fost inregistrat la ora 15.30; a dat ordonanta de interceptare care a fost pusa in aplicare de la ora 16.00 (tineti cont ca el era in Caracal, iar DOS este la Slatina); a solicitat 3 perchezitii si a dispus efectuarea lor pana la ora 20.00; pentru ca acestea au esuat, pe baza noilor date obtinute de politie, la ora 02.00 a solicitat mandat de perchezitie la alte 3 adrese; la ora 03.05 avea mandatele, iar el a evaluat daca este infractiune flagranta pentru a patrunde si abia apoi a decis sa se intre la ora 06.00, pentru ca altfel risca sa pice probele pe camera preliminara; la ora 06.00 a participat la perchezitie. Nu stiu cine putea face mai mult, pentru ca eu, marturisesc cu toata sinceritatea, pe baza informatiilor pe care le detin ca el le cunostea atunci, NU PUTEAM FACE MAI MULT.
I se imputa ora perchezitiei. Care e scopul perchezitiei? Pai, ne uitam la art. 157 alin. 1 CPP si aflam ca se dispune atunci cand „poate conduce la descoperirea si strangerea probelor cu privire la infractiune, la conservarea urmelor savarsirii infractiunii sau la prinderea suspectului sau inculpatului”. In aceste conditii, ma intreb si va intreb: UNDE SE VORBESTE DESPRE SALVAREA VICTIMEI IN CPP? NU SE VORBESTE, pentru ca procedura penala nu are legatura cu salvarea cuiva, ci cu strangerea probelor necesare pentru a se constata daca exista sau nu temeiuri de trimitere in judecata, dupa cum spune art. 3 alin. 4 CPP.
Totusi, intr-un stat de drept si evoluat trebuie ca cineva sa fie si salvator, nu? Pentru asta statul nostru, Romania, organizeaza serviciile de pompieri, medicina de urgenta, salvamont, etc. …, precum si 112 si POLITIE.
Pai, sa vedem ce scrie in Legea privind organizarea si functionarea Politiei Romane nr. 218/2002, rep.:
ART. 26 alin. (1) Politia Romana are urmatoarele atributii principale:
1. apara viata, integritatea corporala si libertatea persoanelor, (…);
2. aplica masuri de (…) combatere a fenomenului infractional si de identificare si contracarare a actiunilor elementelor care atenteaza la viata, libertatea, sanatatea si integritatea persoanelor, (…).
ART. 31 alin. (1) In realizarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, politistul este investit cu exercitiul autoritatii publice si are urmatoarele drepturi si obligatii principale:
e) in cazul savarsirii unei infractiuni, (…), sa intre in incinta locuintelor, (…), indiferent de detinator sau de proprietar, (…), cu respectarea dispozitiilor legale.
ART. 36 alin. (1) Politia Romana poate interveni in forta, in conditiile legii, impotriva celor care pun in pericol viata, integritatea sau sanatatea persoanelor (…).
UNDE ESTE ROLUL PROCURORULUI in ecuatia aceasta a procedurilor de salvare? Imi poate raspunde si mie cineva, va rog? Eu mi-am dat un raspuns: NU ESTE.
Doar Politia Romana AVEA OBLIGATIA de a interveni pentru salvarea Alexandrei, in conditiile legitimei aparari sau a starii de necesitate (norme penale, nu procesual penale, ca sa se exercite supraveghere de procuror). Si asta nu dupa emiterea mandatului de perchezitie, ci ATUNCI CAND A APARUT INFORMATIA despre adresa individului. Adica in momentul in care politistii au redactat procesul verbal de investigatie pe baza caruia colegul nostru a solicitat la ora 02.00 perchezitia, respectiv ANTERIOR orei 02.00.
ORA 02.00, ACESTA ERA MOMENTUL IN CARE FETITA TREBUIA SALVATA!
PS: Daca individul va fi gasit vinovat de oricare dintre infractiunile probate cu lucrurile gasite in dimineata aceea la el in casa, CSM, noi ca sistem de justitie, societatea romaneasca, in general, va trebui sa-i multumeasca d-lui procuror Popescu Cristian pentru ca a gandit limpede si a cules probele respectand legea.
Proc. Adrian Radu
Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov"
Publicam in continuare o serie de imagini cu procurorul Adrian Radu si cu activitatea acestuia din mediul online sau in calitate de activist #rezist al magistraturii:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Cetateanul
6 August 2019 18:21
-22
# nu conteaza
7 August 2019 00:37
-19
# jude
7 August 2019 09:40
-3
# TITULESCU
7 August 2019 16:15
+3
# TITULESCU
7 August 2019 17:38
+2
# NEVOTANTUL
6 August 2019 18:58
+3
# Fara resentimente, individul are dreptate
6 August 2019 18:59
-40
# un mizantrop
7 August 2019 02:19
+3
# Ceea ce este altceva (raspunderea chiar penala prin omisiune
7 August 2019 10:18
+2
# nu conteaza
7 August 2019 13:05
0
# Deoarece procurorul nu are atributii de preventie !
7 August 2019 19:56
+1
# Neuronul paradit
6 August 2019 19:27
+9
# Generația acestor oligofreni nenorocit conceptul deJustiție
6 August 2019 19:42
+9
# un mizantrop
6 August 2019 20:22
+10
# Uau
7 August 2019 00:35
+5
# un mizantrop
7 August 2019 02:10
+4
# Iuly
7 August 2019 14:31
0
# Jana
7 August 2019 08:13
+5
# nu conteaza
7 August 2019 13:16
0
# un mizantrop
8 August 2019 00:54
0
# livia
7 August 2019 13:36
+1
# romanul
6 August 2019 20:25
+13
# Av Nicolae TRĂISTARU
6 August 2019 20:36
+6
# Ioana M.
6 August 2019 20:42
+3
# Gicu Logicu
7 August 2019 00:48
+13
# escu
7 August 2019 06:21
+7
# Popescu
7 August 2019 07:16
+2
# santinela
7 August 2019 07:51
+3
# basicuta
7 August 2019 10:43
+2
# Ghita Bizonu'
7 August 2019 11:21
+1
# şişu
7 August 2019 11:24
+2
# Mihaela
7 August 2019 12:09
0
# Andy
7 August 2019 12:44
+1
# inegalitati juridice
7 August 2019 15:55
+1
# # INSIST
8 August 2019 00:29
+2
# Gică
29 April 2022 16:31
+2