17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCA UN DOSAR PENTRU PROCURORUL STOINA – Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara intr-o noua cauza pe vestitul procuror Eugen Stoina de la Parchetul Judecatoriei Sibiu. De data aceasta, Stoina este acuzat de manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei. Eugen Stoina a fost sanctionat de curand cu “avertisment” de Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 March 2022 16:15
Vizualizari: 5230

Procurorul Eugen Stoina (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a fost trimis in judecata disciplinara intr-un nou dosar. Asta dupa ce in urma cu aproape trei luni Stoina a fost sanctionat disciplinar intr-o alta cauza.


 

Inspectia Judiciara il acuza pe Eugen Stoina (devenit celebru pentru paradelile comise pe cand activa la DNA) de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre: “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Primul termen din dosar va avea loc saptamana viitoare, 9 martie 2022, la Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara (vezi facsimil).

 


Stoina are deja “avertisment”


Asa cum spuneam la inceputul articolului, este cel de-al doilea dosar disciplinar al procurorului Eugen Stoina. In 16 decembrie 2021, Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara a dispus sanctionarea lui Stoina cu “avertisment” pentru abaterea disciplinara de la art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”. Dupa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, cauza privea tergiversarea de catre procurorul Eugen Stoina de la Parchetul Judecatoriei Sibiu a 160 de dosare penale (click aici pentru a citi).

In schimb, in acelasi dosar, Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara a respins actiunea Inspectiei Judiciare referitoare alte doua abateri disciplinare prevazute de acelasi art. 99 al Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

 

- lit. m) teza a II-a: „nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

- lit. t) teza a II-a: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara din 16 decembrie 2021:


„Admite in parte actiunea disciplinara forrnulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Stoina Eugen, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modiflcarile si completarile ulterioare.

In baza art. 100 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republlcata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica paratulul Stoina Eugen, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, sanctiunea disclplinara constand in 'avertisment' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Respinge actiunea disciplinara actiunea formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Stoina Eugen, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) teza a II-a si t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 16 decembrie 2021”.

Comentarii

# DODI date 5 March 2022 02:06 0

În binecunoscutul stil securist (experimentat cu succes și aplicat de bețivul național), după ce te-ai servit de un magistrat-patruped, pentru ca respectivul să emită pretenții de preamărire (stil coliva stanciu, etc.) este bine să îl potcovești cu niște dosare disciplinare pentru a nu ciripi unde și mai ales când nu trebuie. Așa că nici nu ne bucurăm, dar nici nu deplângem soarta pupincuristului, doar constatăm că unoeri ”repetiția este mama învățăturii”... de minte (dar nu cred că e cazul la mulți PORCurori!).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva