20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INCA UN JUDECATOR ACUZAT DE ANI – Simona Gavrila de la Curtea de Apel Galati a fost gasita incompatibila de Agentia Nationala de Integritate, intrucat ar fi ocupat o functie de conducere in cadrul unei facultati in timp ce activa ca magistrat. In urma cu 15 zile, ANI a descoprit ca presedintele Judecatoriei Panciu, Mihai Florin Stoica, ar fi fost timp de 7 ani judecator si sef la sectia fotbal a clubului din localitate

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

9 April 2014 17:39
Vizualizari: 14667

Agentia Nationala de Integritate condusa de Horia Georgescu (foto) a mai gasit un judecator in stare de incompatibilitate. La numai doua saptamani dupa ce a descoperit ca presedintele Judecatoriei Panciu, Mihai Florin Stoica, ar fi fost concomitent judecator si presedinte al sectiei fotbal a clubului din localitate, ANI a acuzat-o, miercuri 9 aprilie 2014, pe Simona Petrina Gavrila, de la Curtea de Apel Galati, ca s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate atunci cand a ocupat functia de prodecan al Facultatii de Stiinte Juridice, Sociale si Politice a Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, simultan cu aceea de magistrat.


Ajunsa la Curtea de Apel Galati in august 2006, judecatoarea Simona Gavrila a detinut aceasta functie de conducere la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati in perioada 6 aprilie 2012 - 11 martie 2013. Daca acuzatile ANI se dovedesc fondate, Simona Gavrila risca sa fie decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data destituirii sale.

Prezentam comunicatul Agentiei Nationale de Integritate:

"Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre Gavrila Simona Petrina, Judecator in cadrul Curtii de Apel Galati.

Gavrila Simona Petrina s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 06 aprilie 2012 - 11 martie 2013, intrucat a detinut, simultan, atat functia de Judecator in cadrul Curtii de Apel Galati, cat si functia de conducere de Prodecan al Facultatii de Stiinte Juridice, Sociale si Politice din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos”, Galati.

Astfel, aceasta a incalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr.161/2003, potrivit carora „Functia de judecator […] este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior […]” si dispozitiile art. 5, alin. (1) din Legea nr.303/2004, potrivit carora „Functiile de judecator […] sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior […]”.

Incepand cu data de 01 august 2006, Gavrila Simona Petrina exercita functia publica de Judecator in cadrul Curtii de Apel Galati. Persoana evaluata a detinut functia de Prodecan al Facultatii de Stiinte Juridice, Sociale si Politice din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos”, Galati, in perioada 06 aprilie 2012 - 11 martie 2013.

Gavrila Simona Petrina a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”.

Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare".

Comentarii

# gumbix lingaul basu pute rau date 9 April 2014 21:04 +6

:P georgescu linbistul,sobolanul ruginir fara par,un securist mafiot dea lui porcul mistrez basescu ,excrocul cu multe dosare si cu nana in brate fas in acte,pamant luat dela mortii cu japca de papici si radulescu,udrea si basescu :eek: :zzz lau blestemat omenii pe chiorul cu toporul ce asculta prin microfone tot el infactorul-mosierul de carton sa-l pedepseasca domnul stapanul cerurilor si al pamantului pe carel fura excrocul lui diavolu un securist batran si viclean 8)

# oscar date 10 April 2014 09:49 +3

Giumbix de la ANI trebuie demis urgent pt amenitarile impertinente  la adresa celor ce au semnat sau strans semnaturi pt Diaconu.  Legea ANI trebuie modificata urgent in functie de situatia nou creata de hotararile instantelor si pt al scoate din campania electorala basista

# wlady date 10 April 2014 15:39 +2

Bine bine dar cine sa-l demita?Dobitocii astia de la psd nu indraznesc, Ponta nici atat,ca vine barosso, redingh si-ii arta bau baul,cine amai ramas.?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 9 April 2014 22:19 +5

PTR gumbix lingaul basu pute rau// pe dracu (se)curist!!!!!......pe asta doar la scoala de ,,ascultatori,, il primesc nici macar de praduitori

# Dar prefectul capitalei, domnul Procuror??? date 10 April 2014 08:15 +6

Dar Prefectul Capitalei , domnul procuror DIICOt, nu e incompatibil? Dar fostul Secretar de Stat din MJ, Ovidiu Puţura ( în prezent Director CA CFR), nu e incompatibil? Sau nu stiti să citiţi legea domnilor? Lăsaţi-ne....

# bobo date 10 April 2014 08:15 +5

nu mai dati \'\'poze\'\' cu MUTANTUL asta !!!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 10 April 2014 09:54 +2

PTR BOBO//PAI AI VREA SA NE DEA DOAR CU MUTANTUL DE LIMBRIC??? pentru variatie ne mai dau si mutantii astia sau aia cu sprincene si pe generalul sau aia cu sarmale in cap

# briciu date 10 April 2014 09:48 +4

acest individ din fruntea a.n.i.va trebui sà dea socotealà pentru terfelirea si ìnjosirea multor cetàteni.acesta va trebui sà ràspundà ìn fata unei justitii neaservite cucului sef.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva