2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCA UN VAL DE PENSIONARI – CSM a aprobat un nou lot de eliberari din functie. 16 judecatori au plecat din sistem: 8 de la curti de apel, 4 de la tribunale, 4 de la judecatorii. Patru dintre magistratii iesiti la pensie provin de la Curtea de Apel Oradea. Procurorii din CSM au aprobat 11 pensionari si demisia din magistratura a unei procuroare DNA (Lista)

Scris de: G.T. | pdf | print

19 January 2022 14:23
Vizualizari: 9772

Plecarile din magistratura continua intr-un ritm accelerat. Dupa cele peste 30 de pensionari aprobate de CSM la inceputul anului, un nou lot de eliberari din functie a fost incuviintat de Sectia pentru judecatori a CSM.


 

Astfel, in sedinta de marti, 18 ianuarie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM (foto) a votat eliberarea din functie a 16 judecatori. Este vorba despre opt judecatori de la curti de apel, patru de la tribunale si alti patru de la judecatorii. Interesant este ca doar de la Curtea de Apel Oradea au plecat patru judecatori, ceea ce in mod evident va avea afecte asupra activitatii acestei instante.


De asemenea, tot marti, 18 ianuarie 2022, Sectia pentru procurori a aprobat la randul ei un numar mare de pensionari. Este vorba despre 11 eliberari din functie. Lor li se adauga si demisia din magistratura a procuroarei Silvana Purcarin de la DNA: “Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functia de procuror, prin demisie, a doamnei PURCARIN SILVANA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”.


Iata lista cu cele mai noi pensionari din randul judecatorilor:


“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerilor privind: (6 admitere, 4 nule)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CRISTACHE MARIANA, judecator la Curtea de Apel Galati.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei COJAN MIHAELA FLORENTINA, presedinte al Sectiei I civile a Curtii de Apel Alba Iulia.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei TATAR IOANA DINA, judecator la Curtea de Apel Oradea.

4. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CONDROVICI ADELA IRINA, judecator la Curtea de Apel Oradea.

5. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei TOADER FELICIA DOINA, judecator la Curtea de Apel Oradea.

6. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei SOTOC DANIELA STEFANIA, delegata in functia de presedinte al Sectiei a II-a civila a Curtii de Apel Oradea.

7. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.04.2022, a domnului GARBULET IOAN, delegat in functia de presedinte al Sectiei penale si pentru cauze cu minori si de familie a Curtii de Apel Targu Mures.

8. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.03.2022, a doamnei CHICHISAN AUGUSTA-MARIA, judecator la Curtea de Apel Cluj.

9. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei VASILOVICI-STIUJ VIVIANA, judecator la Tribunalul Caras-Severin.

10. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ACHIMESCU MIRELA DANIELA, presedinte al Sectiei I civile a Tribunalului Arad.

11. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei GROZA ANCA-MARIA, judecator la Tribunalul Cluj.

12. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei TIMOFTE NADIA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Botosani.

13. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei TOMA ELENA MIHAELA, judecator la Judecatoria Targoviste.

14. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 14.02.2022, a domnului judecator LAZAR MARIUS, delegat in functia de presedinte al Judecatoriei Sinaia.

15. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator CIOBANITA CRISTIANA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Gaesti.

16. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei judecator ROSCA VASILICA, judecator cu grad profesional de tribunal la Judecatoria Buzau”.


Iata lista cu pensionarile din randul procurorilor:

 


“1.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.02.2022, a doamnei RUSU SIMONA - CRISTINA, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - structura centrala. (unanimitate)

2.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2022, a doamnei FLUCSA ELENA VIORICA, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul teritorial Timisoara. (unanimitate)

3.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 07.02.2022, a domnului OLTEAN DANIEL NICOLAE, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul teritorial Targu Mures. (unanimitate)

4.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2022, a domnului ULICI IOAN, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. (unanimitate)

5.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2022, a domnului MICU CRISTINEL, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – structura centrala. (unanimitate)

6.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei RADUCAN CRISTINA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova. (unanimitate)

7.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2022, a doamnei NASTASE IOANA ADINA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

8.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.02.2022, a doamnei BERLIC DIANA, procuror sef al Serviciului judiciar civil din cadrul Sectiei judiciare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

9.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului ISPIR IULIAN, procuror cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi. (unanimitate)

10.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ISPIR DANIELA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi. (unanimitate)

11.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului RADUOIU IOAN FLORIN, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Rupea, cu grad profesional corespunzator parchetului de pe langa tribunal. (unanimitate)”.

Comentarii

# ANA MARIA BOT date 19 January 2022 15:20 +147

VA ROG OPRITI AFLUXUL DE PENSIONARI DIN MAGISTRATURA SI POLITIE.... PENSIONAREA SE FACE LA VARSTA DE MINIM 60 DE ANI, INDIFERENT DE VECHIME...SUNTETI DEZASTRU...CLASA POLITICA SI DRAGNEA CA EL A FACUT LEGEA...SE PENSIONEAZA CAND VOR EI... JUSTITIA DIN ROMANIA ESTE O MASCARADA !

# CARCOTAS date 19 January 2022 19:21 -65

Ar fi interesant să avem magistrati pensionați la 49-50 de ani, ca până acum, si deodata, că vrea nu stiu cine, să-i ținem înșurubați în scaune până la 65 de ani bărbații, 62 la femei. Ar trebui ca noile reguli să se aplice celor care intră acum in sistem, că nu-i putem lua captivi pe cei care, atunci când au acceptat aceasta muncă grea, sufocantă, care îți omoară legăturile cu oamenii, cu familia, stiau ca se vor pensiona dupa 25 de ani de activitate. Sunt birouri de 15 mp în care lucrează și trei judecători, cu dosare pe jos stivuite până în tavan, sunt instante care functioneaza în spații de locuit (în blocuri), sunt ședinte de judecată maraton, de peste 7 sau 8 ore, sunt sute de dosare pe cap de procuror. Să vedem cine mai acceptă să lucreze în condițiile astea până la 65 de ani...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva