17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCEP ALEGERILE PENTRU NOUL CSM – In atentia judecatorilor si procurorilor care vor sa reabiliteze Consiliul Superior al Magistraturii, ajuns la apogeul decredibilizarii sub mandatul lui Bogdan Mateescu. CSM declanseaza procedurile pentru alegerea membrilor din viitorul CSM care isi va incepe mandatul in 2023 (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 February 2022 13:34
Vizualizari: 5707

Anunt important pentru judecatorii si procurorii care vor sa reabiliteze Consiliul Superior al Magistraturii, ajuns intr-o stare de decadere fara precedent in ultimii ani, mai ales sub mandatul lui Bogdan Mateescu (foto), aflat in continuare la conducerea CSM, intr-o functie de presedinte interimar neprevazuta de lege si Constitutie.


 

CSM va declansa luni, 28 februarie 2022, alegerile pentru viitorul Consiliu, cel care isi va incepe mandatul in ianuarie 2023. Astfel, Plenul CSM are programata pe ordinea de zi “declansarea procedurii de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii”, urmand sa fie stabilit calendarul pentru alegerea judecatorilor si procurorilor din viitorul CSM (vezi facsimil).


Ultima sansa pentru CSM


Practic, Consiliul va avea incepand cu 2023 sansa de a se reabilita si de a reveni o institutie credibila si respectata, in primul rand de catre magistratii din acesta tara. Asta in conditiile in care in ultimii trei ani – cu Margareta Nicoleta Tint si Bogdan Mateescu la conducere – CSM a ajuns intr-o stare de degradare fara precedent, transformandu-se dintr-un garant al independentei judecatorilor si procurorilor intr-o institutie macinata de conflicte, in care interesele personale au ajuns sa primeze chiar si in fata legii (a se vedea situatia lui Bogdan Mateescu, aflat peste mandat la sefia Consilului).

Totul depinde insa de cine vor fi membrii CSM-ului din 2023. Tocmai de aceea, Lumea Justitiei incurajeaza magistratii de buna credinta si care vor insanatosirea sistemului sa isi depuna candidaturile pentru viitorul CSM.

 


Comentarii

# Cetateanul date 25 February 2022 15:38 +118

Știe cineva unde se pot depune memorii, petiții și semnături pentru realegerea pe viață a lui savarină? Se poate să fie ales direct prezidente? Tot pe viață? Că tare fain îi așa în dispreț la lege și Constituție

# Parerea mea date 25 February 2022 21:10 +169

Bobita Matilet, prins cu savarina in gura si santajat ulterior (atras la colaborare), a patit ce patesc toti servitorii (sclavii): a primit un telefon si i s-a pus in vedere sa dea drumul la alegeri....Sic transit gloria mundi. <img src=ops:' />

# santinela date 26 February 2022 07:40 +2

Si pina in 2023 va ramine la butoane in CSM-ca sef- i.....l de acum ?

# Banu public date 26 February 2022 18:16 +2

Bobita, sa pui bani deoparte pentru cand te-o calca Curtea de Conturi si o sa constate prejudiciu pentru cheltuielile ilegale din timpul mandatului tau ilegal-penal.

# petre p. date 27 February 2022 10:23 +1

Probleme din"ratiuni superioare" care depasesc capacitatile intelectuale,interese si "de cunoastere a vulgului. Dar , pentru"sansa de a se reabilita si de a reveni o institutie credibila si respectata", si pentru "a reveni la ceea ce a fost (eterna si reala romanie)",PENTRU O STABILITATE SI SIGURANTA INCONTESTABILA la "vot" participa si "afiliatii" (de conjuctura pt"credibilitate") denumiti "MACELARII DIN CECENIA"(problematica participarea lor). Daca nu participa "afiliatii" se marge pe " Resuse " nationale?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva