29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCETATI CU DEZINFORMAREA – Ambasadorii, partidele sorosiste si gruparile #rezist au mintit programat populatia ca modificarile la Legile Justitiei sunt nocive. Iata studiile comparative care demonstreaza ca in legislatiile statelor membre UE exista raspunderea magistratilor si decizii politice in numirea procurorilor si judecatorilor (Drept comparativ)

Scris de: E.D. | pdf | print

29 December 2017 13:09
Vizualizari: 42788

Ambasadorii, in frunte cu cel al Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, (foto), alaturi de partidele nou intrate in Parlament si altele mai vechi, si alaturi de gruparile #rezist care protesteaza non-stop fata de Legile Justitiei ar face bine sa inceteze cu dezinformarile, sa mai puna mana pe carte si sa se informeze inainte sa se dea de ceasul mortii ca modificarile aduse celor trei legi vor stiribi din drepturile procurorilor si judecatorilor. Raspunderea magistratilor pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, astfel cum este reglementata in propunerile de modificare a Legii 303/2004, respecta pe deplin normele si standardele europene in materie, dispozitii similare existand in legislatia in vigoare din state membre UE, precum Suedia, Germania, Croatia, Portugalia, Italia, Serbia, Franta sau Austria. Concluzia se regaseste intr-un studiu realizat de reprezentantii Ministerului Justitiei pe care Lumeajustitiei.ro il publica exclusiv, alaturi de alte doua analize comparate care arata ca statutul procurorului, in forma in care se doreste a fi reglementat prin modificarile aduse Legilor Justitiei, este similar celor din alte state europene, care au trecut deja testul constitutionalitatii.


Potrivit studiului realizat la Ministerul Justitiei privitor la raspunderea magistratilor, judecatorul poate raspunde pentru deciziile luate cu rea-credinta sau grava neglijenta, aceasta reglementare fiind deja existenta in state europene precum Suedia, Germania, Croatia, Portugalia (actiunea in regres se exercita cu avizul CSM), Italia, Serbia, Franta (actiunea statului impotriva unui magistrat care comite o greseala personala cu privire la serviciul public de justitie este optional si nu a fost niciodata exercitata) sau Austria (cu exceptia judecatorilor celei mai inalte Curti, care au imunitate; exista un sistem de asigurari de raspundere profesionala). Singurele state europene in care nu este reglementata raspunderea magistratilor sunt Polonia si Cipru.

De altfel, cu privire la raspunderea magistratilor, Carta europeana privind statutul judecatorilor subliniaza, la alin. 5.2, nevoia de a restrange raspunderea civila a judecatorilor la despagubirea statului pentru “neglijenta grava si impardonabila“ prin proceduri legale, cu acordul anterior al unei autoritati independente cu reprezentare juridica relevanta (cum ar fi cea prezentata la alin. 43 al Opiniei CCJE nr. 1/2001).” Acelasi studiu arata ca “atunci cand prejudiciul pe care Statul trebuia sa-l garanteze este rezultatul ignorarii grosolane si inexcuzabile de catre judecator a regulilor in cadrul carora se desfasoara activitatea sa, statutul poate oferi Statului posibilitatea sa ii ceara acestuia, in limitele determinate de statut, rambursarea repararii pe calea unei actiuni jurisdictionale.

Studiu MJ face referire si la recomandarea Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni, care prin alin. 55 al Avizul nr.3 stabileste de principiu ca „judecatorii sa fie scutiti complet de raspundere in ceea ce priveste plangerile directe impotriva lor in legatura cu exercitiul de buna-credinta al functiunii lor. Erorile juridice, fie ca se refera la jurisdictie, fie la procedura, in aprecierea si aplicarea legii sau in evaluarea probelor, trebuie sa fie rectificate prin apel; alte erori juridice care nu pot fi rectificate astfel (inclusiv intarzierea excesiva) trebuie, cel mult, sa conduca la o plangere a litigantului nesatisfacut impotriva statului”.

Procurorii de rang inalt pot fi numiti politic

In ce priveste numirea procurorilor de rang inalt in Europa, analiza comparata realizata de Ministerul Justitiei face trimitere la Avizul 9 (2014) al Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni (CCPE) in atentia Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei privind normele si principiile europene referitoare la procurori, in care se face vorbire despre metoda de numire si revocare a Procurorului General, conchizandu-se ca in cazul in care “Guvernul are un anumit control asupra numirii Procurorului General, este important ca metoda de selectie a acestuia sa fie de natura sa castige increderea publica, precum si respectul celorlalti membri ai sistemului judiciar si ai profesiilor juridice”.

Iata care este modalitate de numire a procurorilor de rang inalt in unele state din Europa, cu mentiunea ca intregul studiu poate fi citit la finalul articolului:

Danemarca - Procurorul General este numit si poate fi eliberat din functie de catre Ministerul Justitiei. Anchetele se afla sub autoritatea ministrului Justitiei, care supravegheaza activitatea procurorilor. Ministerul Justitiei e responsabil pentru intreg sistemul judiciar, pentru politie si parchete organizarea instantelor, penitenciare si serviciile de probatiune. Tot ministerul este cel care supravegheaza activitatea parchetelor, inclusiv pe cea a procurorului general si poate dispune asupra retragerii unor sarcini ale procurorilor, potrivit Legii pentru administrarea justitiei. Ministrul Justitiei poate da instructiuni in legatura cu un anumit caz, inclusiv prin hotararea de incepere sau neincepere a urmaririi penale. Deciziile procurorilor pot fi contestate la procurorul general sau, cand acesta nu este impartial, direct la ministrul Justitiei.

Finlanda - Procurorul General si adjunctul acestuia sunt numiti de Presedintele Republicii, la propunerea Guvernului. Procurorii statului sunt numiti de Guvern, la propunerea Procurorului General. Procurorul General si parchetele isi desfasoara activitatea independent de Guvern si Ministerul justitiei. Actiunea penala impotriva Procurorului General sau a adjunctului acestuia se exercita de catre ministrul Justitiei sau de Avocatul Poporului. Procurorul general poate da instructiuni cu caracter general procurorilor, poate lua un caz de la un procuror subordonat, dar nu poate interveni direct in solutionarea unui caz ce apartine unui procuror ierarhic inferior.

Suedia - Procurorul General e numit de Guvern si e inamovibil. Numirea magistratilor este in competenta Procurorului General. Conducatorii parchetelor regionale sunt numiti de Guvern la propunerea Procurorului General. Fiecare procuror e independent in activitatea sa, iar procurorul general si parchetele regionale au dreptul de a revizui decizia unui procuror privitoare la oportunitatea de a incepe urmarirea penala. Parchetele se afla sub autoritatea Ministerului Justitiei, dar acesta nu poate interveni in decizile luate de procurori.

Germania - Procurorii din cadrul Parchetului Federal sunt numiti de catre presedintele federal, la propunerea ministrului federal al Justitiei, cu confirmarea Parlamentului (Bundesrat). Parchetul General Federal nu conduce activitatea parchetelor de la nivelul landurilor, acestea functionand sub autoritatea Ministerelor de Justitie de la nivelul landurilor. Procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministrului Federal al Justitiei (la nivel federal, si sub cel al Ministrului Justitiei de la nivelul landului respectiv. Parchetele sunt organe impartiale.

Olanda - Procurorul General de pe langa Curtea Suprema e numit pe viata. Membrii Comitetului Procurorilor Generali, procurorii de pe langa curtile de apel si cei districtuali cat si procurorii Parchetului national sunt numiti prin Decret Regal. Parchetul e subordonat Ministerului Justitiei. Ministrul Justitiei poate da instructiuni procurorilor in exercitarea atributilor lor si poate cere Parlamentului oprirea investigatiilor, dupa consultarea Comitetului Procurorilor Generali.

Italia - Procurorii sunt magistrati de cariera. Judecatorii si procurorii fac parte din acelasi corp. Parchetele fac parte din sistemul judiciar. Procurorii isi desfasoara activitatea sub supravegherea Ministerului Justitiei. Ministrul Justitiei poate intenta o actiune impotriva unui magistrat, dar institutia care il sanctioneaza este Consiliul National al Magistraturii. Italia, ca si Franta, sunt singurele tari europene care se aseamana foarte mult, in privinta statutului procurorului, cu Romania.

Grecia - Procurorii sunt inamovibil si numiti pe viata, cariera lor depinde de o Comisie de Serviciu Judiciar, alcatuita din judecatori si procurori sub conducerea Presedintelui Curtii de Casatie. Ei au independenta, ca si judecatorii, nu pot primi instructiuni d ela autoritatile politice sau de la procurorii generali. Procurorul General al Curtii de Casatie poate solicita cercetarea unei cauze dar nu poate da vreun ordin si poate emite circulare referitoare la politica penala. Interesant este ca ministrul justitiei poate solicita punerea sub acuzare in anumite cazuri, dar si suspendarea unei cercetari ce ar putea prejudicia relatile cu alte state sau privind anumite cauze politice.

Spania - Procurorul General e numit de Rege, la propunerea Guvernului si dupa consultarea Consiliului General al Puterii Judiciare. In Spania exista un Consiliu al Parchetului National cae isi poate exprima opinia in privinta numirii procurorilor. Potrivit Legii statutului procurorilor, Procurorul General trebuie sa prezinte Parlamentului un raport anual de activitate, care se publica in Jurnalul Oficial. Guvernul, prin intermediul Ministerului Justitiei, poate solicita procurorului national al statului sa formuleze cereri in fata instantelor pentru apararea interesului public. Procurorul General raspunde in fata Guvernului pentru modalitatea in care a rezolvat solicitarea acestui, dupa consultarea Consiliului Parchetului National.

Franta - Procurorii sunt numiti, dupa absolvirea Scolii Nationale de Magistratura, de catre Presedintele Republicii Ministerul Public este agent al puterii executive si actioneaza in numele societatii. Ministerul Public se afla sub autoritatea Ministerului Justitiei. Ministrul Justitiei exercita actiunea disciplinara asupra magistratior de parchet care conform Consitutiei, se afla sub conducerea si controlul sefilor lor ierarhici si sub autoritatea ministrului Justitiei.

Belgia - Regele e cel care numeste si revoca procurorii, la propunerea Consiliului Superior Judiciar. Independenta procurorilor e relativa, ei fiind in acelasi timp si reprezentanti ai puterii executive, dar si membri ai puterii judiciare.

*Cititi aici analiza privitoare la raspunderea magistratilor

*Cititi aici analiza comparata privind numirea procurorilor de rang inalt in Europa

*Cititi aici Studiul comparativ privind relatia dintre Ministerul Public si celelalte autoritati ale statului in statele membre ale UE

Comentarii

# Poison date 29 December 2017 13:43 +47

Pai este foarte grav. Minciunile la acest nivel diplomatic politic, atâta timp cât pot produce pagube și pierderi de miliarde  și o mare manipulare a maselor într-o direcție total eronata ar trebui pedepsita foarte dur, ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu e treaba ambasadorilor în treburile interne. Ro este încă un stat suveran cel puțin pe hârtie.  De ce ambasadorii romani nu contesta și nu critica în alte tari? În realitate Ro a fost distrusă de aceasta formă de NEOdictatura controlată din exterior și aplicata prin servicii și structurile de forță,  asa ca PĂREREA ACESTOR TARI ESTE EGALA CU ZERO. Practic nici nu ar trebui băgate în seama aceste țări. Prea multa importanta le sunt acordate și mint și cu nerușinare. De ce?!!

# DODI date 29 December 2017 14:35 +24

Când avem o nulitate pe post de președinte, când avem o sfertodoctă pragiatoare pe post de Mama cătușelor, când avem un procuror general specialist în lins fese, când avem o președintă la CSM specialistă în arestări de gravide și când avem un Parlament care încearcă să se trezească după 28 de ani, la ce te poți aștepta la licurici? Doar să te trateze ca pe un pitecantrop proaspăt coborât din copaci! La incultura lor crasă acești reprezentanți ai marilor puteri uită (dacă au știut) ce presonalități universale a avut acest popor oropsit. Așa că totul e logic, chiar de nu ne cionvine. În 1940 am cedat teritorii ale României demonstrând lipsa de coloană vertebrală (apoi l-am pus pe Antonescu la zid pentru că a avut-o!). Nici în prezent nu ne putem lăuda cu o coloană vertebrală având atâtea cozi de topor ce se vând pentru 30 de arginți. E plină strada și partidele de ei. Poate e momentul ZERO. Să schimbăm deci, macazul istoriei.

# Pi si pidi date 3 January 2018 07:37 +1

Apropo de președinte..nulitate : ce pretenții aveți de la el ,când părinții lui ”patrioți”,locuiesc în altă țară ???...acest fapt spune totul ,vizavi de prestația specimenului la care ne referim..

# Ghiță, un ambasador mai aparte date 29 December 2017 18:17 0

Păi ambasadoru' român în SUA, exsecuristu' Ghiță a protestat viguros cînd Darren White și-a permis să critice activitatea DNA...

# bulan date 29 December 2017 21:29 +7

EI SE CRED CETATENI DE RANG 1...NOI SUNTEM PALAMASII EUROPEI..SI NU VOR SA FIE EGALI CU NOI IN FATA LEGII. D AIA TOTI TREMURA CAND VINE VORBA DE AMABASADE AICI.POLONIA SI UNGARAI NU MAI ACCEPTA ACESTE DISCRIMINARI....SI VOR SA FIM TOTI EGALI IN FATA LEGII... TOATE SISTEMELE DE FORTA AU OAMENI LOIALI NU TARII CARE I PLATESTE...ATUNCI CUM PUTEM AVEA INCREDERE IN CEVA CE NU MERGE...PREA MULTE ABUZURI...PREA MULTE SINCOPE...

# nemultumitul date 29 December 2017 13:44 +21

Ca hastagistii sunt niste habarnisti in materia de legi este de acceptat pentru ca ei fac un ban strigand ce li se sugereaza, fara nici un efort de a se informa. Dar, ca ambasadori ai unor tari europene, alíate, sa se antepronunte fara sa se informeze si sa-si permita imixtiuni in treburile interne ale Romaniei, demonstrand ca n-au habar nici macar de legislatia propriilo lor tari de origine din care parlamentarii romani s-au inspirat , facand apel la dreptul comparativ, este de noaptea mintii. Bine a zis TUDOREL TOADER ca, STRAINII SE AMESTECA IN TREBURILE NOASTRE ATAT CAT LE PERMITEM.Dati-le, domnilor parlamentari cu DREPUL COMPARAT in cap, ca poate invata ceva

# Peller date 29 December 2017 13:49 +9

Pentru intruziunea grava care a dus la scindarea si implicit destabilizarea societatii romanesti(inclusiv tulburari sociale),propun ca reprezentantii diplomatici (timp de 5 ani) ai tarilor care au avut initiative diversioniste pe teritoriul Romaniei,sa fie ignorati si neinvitati la nicio receptie oficiala.

# exista peste date 29 December 2017 14:07 +1

tot raspunderea magistratilor ... inclusiv in Romania. Depinde doar cum e reglementata in concret ...

# anonim date 3 January 2018 12:24 0

problema nu a fost inexistenta raspunderii, care exista si anterior ci lipsa oricarei aplicari a legii; ori, trendu actual este se pare: cat mai multe drepturi pt. infractori: dreptul de a fura, dreptul de da mita, dreptul de tâlhari, dreptul infractorului de fi ales parlamentar, membru al guvernului sau președinte etc; constitutia comunista din 66 continea mult mai multe drepturi si libertati ca actuala lege fundamentala, numai ca nu se aplica nimik; daca legile astea noi se aplica cum se dau pedepsele astea tip amenzi de parcare din dosarele de mare coruptie, mai bine se renunță la modificarea legilor; in orice caz, unele modificări făcute asa la gura sobei de câțiva parlamentari inculpați sau sub influenta lor pun o pata mare pe obrazul si asa sulemenit al aleșilor patriei

# Edelweiss - SocioLogIn Bukowina date 29 December 2017 14:51 +12

Nu-i trebe nimănuia IQ mai mare de 80 sau un minim bun-simt să sesizeze faptul că #tefeliștii rezistenți la peste 2 litre de trăscău difuzează un mesaj, elaborat de niște eminențe ceva mai cenușii, mesaj fundamentat pe cel 10 principii ale manipulării enunțate de Chomsky în al său Decalog. Cel puțin 3 - 4 puncte se regăsesc implementate în acest uriaș exercițiu de dezinformare și manipulare: „pct. 2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii” / „pct. 5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu îi permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte” / „pct. 6. Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor” / „pct. 8. Poporul nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă”. Întrebarea este: Care este entitatea cenușie, sforarul din umbră, ce alcătuiește asemenea superlative în materie de dezinformare și manipulare informațională? :sad: Răspund Io*: Se Re I -ul :eek:

# altă-ntrebare date 2 January 2018 13:50 -1

Cui aparține papucu-doamnei ce-i împinge la luptă pe șleahta lu' PAPUC?

# Floare de Colț - de Bukowina date 2 January 2018 21:02 0

Sebică, porcuror sefertodoct, analfabet și scelerat, dacă te-ai îmbătat pe 31 dec și nu te-ai trezit nici azi, du-te, maică, la somnic! Edelweiss însamnă Floarea de colț, sau Floarea Doamnei, sau floarea Reginei, iar Papucul doamnei, dacă nu cumva o fi specia de orhidee „Cypripendium calceolus”, atunci sigur e condurul pe care l-a uitat mă-ta în celula 3.1 a viețașilor (MSV) de la Botoșani, acum vreo 30 de ani, atunci când te-a zămislit pe tine, netotule!

# Edelweiss - Governor protector de Bukowina date 29 December 2017 15:03 +1

Apăi, după modelul numirii porcușorilor în state cu patalama - Galia, Talia, Țările de Gios, Alemania sau Elada, în viitor tot așa și Io* o să am competența legală de a numi porcușorii din Bukowina. :eek: Stăi cuminte, că nu m-am scrântit de tot! E grăire, adicătelea, de viitorul regat-protectorat Bukowina, care o să se rupă de la Valachia rrumânească și o să se lepede de Moldova CisPruteană (care o să se unească cu Moldova TransPruteană, formând astfel o republikă sovietică putinistă). Astă Bukowină-protectorat o să între într-o confederație statală, dimpreună cu Țara Maramureșului, cu Ținutul Săcuiesc și cu Kingdomul Transilvan al Prințului Charles (fost Ardeal)și o să realizeze o confederație denumită „Comunitatea statelor mâțâțăle și țâflișe”. Ei bine, în viitorul protectorat Bukowina, Io* o să șiu governor și o să numesc prosecutorii. :-) Vra cineva să afle unde o să-i numesc sau unde o să-i trimte pe cei ce actualmente împut jilțurile de prosecutor în Țara Buniculu' Ștefan? :o

# tot IO date 29 December 2017 17:08 +1

Bine...bine...de acord cu regatul -protectorat nou fondat dar nu pricep care-i treaba cu ``mâțâțăle și țâflișe`` de care pomeniși aci :cry:

# Edelweiss - the future Governor of The Bukowina State date 29 December 2017 17:28 +2

Buey tizule fără asterix, văd că trebe s-o fack pe-a tâlmaciul. a) „mâțâțăl” însamnă prin Bukowina adicătelea ceva micuț, dar termenul are o componentă empatică nedefinită. Se spune „mâțâțăl”, de exemplu, la un copchil mititel, plecat la colindat cu desaga petrecută pe după grumaz și cu cușma tuflită-n cap până la urechi. b) „țâfliș” este de astă dată un regionalism erdely-an, adicătelea din viitorul microKingdom al Prințului Ciarls. Țâfliș este un adjectiv și înseamnă „mândru”. Așadar, Comunitatea Statelor Mâțâțăle și Țâflișe vra să-nsemne toate provinciile Rrumânești care, sătule de împilarea miticilor dâmbovițeni, deli-ormăneni și tele-olteni, s-au hotărât să se separe de la Șandramaua asta de Țară denumită Absurdistanul Rromânesc, oribilă și grotească caricatură a ceea ce a visat acum 28 generația mea și pentru care 1.165 de frumoși inocenți au fost cernuți în pulbere de stele. Pricepi așadar prophecya mea: Rromânica absurdistană, peste 10 ani nici măcar nu va mai exista! AM ZÂS!

# aceeași date 30 December 2017 03:17 +3

Mie mi-a părut rău tot timpul de cei 1165 de frumoși inocenți -pulbere de stele cum le spui (ei au fost și generația mea ).Bine că mi-ai tălmăcit sensul acelor vorbe -în curat grai bucovinean (așa rezistăm ca națiune). Scrie mai departe așa cum o faci p`ici :-)

# Edelweiss - Prophet poznaș de Bukowina date 30 December 2017 15:11 +2

Ghini c-ai priceput și cum îi scrisa sorții Coloniei Penitenciare și Absurdistane Rroemenica și cum e cu Comunitatea Statelor Mici și Mândre (că s-au separat de Rromânistanul Bananier! :lol: Headlines: auzi că mai nou și Banatul vre să se-ncontreze și să se rupă de Raiaua Americănească Rromânica și să între în comunitatea celor MÂNDRI în specificitatea lor. Inga așa o să se realizeze pe Chartă o binemeritată sinusoidă înclinată de la SV la NEși care o să traseze linia de demarcație dintre lumea civilizată și acel spațiu iremediabil contaminat spiritualicește, descris atât de măiestrit de Cioran: „Așezați la periferia Europei, în cel mai mizerabil climat spiritual, nici Orient și departe de occident, singura ieșire au fost ochii îndreptați spre apus, vreau să spun spre ”răsăritul” nostru. Este greu de conceput și greu de înțeles, cum au existat unii ideologi care au găsit o originalitate valabilă așa-zisului Orient al nostru. (continuare)

# Edelweiss - Prophet poznaș de Bukowina date 30 December 2017 20:32 +1

(continuare) ... Nu s-a putut observa că Sud-estul Europei are o tradiție spirituală dintre cele mai nesemnificative? Aparținerea noastră exterioară și geografică la lumea sud-est europeană a fost unul din cele mai mari blesteme. Cerc de cultură de Asie Mică, eredități turcești și grecești în moravuri, agonie de cultură bizantină, incapabilă să ne vitalizeze spiritul, toate alcătuiesc componente ale acestui blestem balcanic, de care va trebui să ne elibereze viitorul. Orientarea spre orient? Da, acesta este păcatul nostru, aceasta este plaga noastră seculară. Căci nu este vorba de spiritualitatea specific orientală, cu care n-avem nici o afinitate, ci de scursorile mici-asiatice și de acest centru de periferii spirituale, numit Balcan, unde răbufnește doar ecoul marilor respirații spirituale.”

# biet roman 'saracu date 31 December 2017 10:57 +2

Cioran???nu l-am citit , dar din acest pasaj nu m-am lamurit daca , in viziunea lui, este o lauda , o crtitica , un dar sau un blestem..Nu mi-e clar nici ce orientare politica a avut 'filosoful " (ghilimelele nu sunt o contestare a valorii , ci a meseriei asumate) Cioran .Eu unul prefer Balcanii cu mai multe culturi (si natiuni!!) individualizate Occidentului Cohn-Kalergizat multicultural

# Edelweiss - Prophet Secesionist (de Bukowina) date 31 December 2017 16:50 +2

Fragmentul e din „Schimbarea la față a României”, lucrare excepțională a lui Cioran, deși ulterior s-a dezis un piculeț de ea. Ce orientare ideologică a avut Cioran? Hai că asta e întrebare pentru „Wall-ul” de la Antene. / Să știi că Io* am acționat, în măsura posibilităților, împotriva planului parșiv al contelui Kalergi. Adicătelea mai anul trecut, cînd hoardele maimuțelor deșertului invadau Oiropa, chemate de iresponsabila Aisha Merkel, în Rroemenica Io* am fost SINGURUL autor al unei plângeri penale împotriva a 28 de înalți responsabili guvernamentali: președintele, premierul și CSAT-ul sub aspectul infracțiunii de Înaltă Trădare (398 C.p.), respectiv cei 15 europarlamentari ticăloși și trădători, sub aspectul „Trădarii” (394 C.p.). / Am început să lucrez la proiectul prophetic denumit „Comunitatea Statelor Mâțâțăle și Țâflișe. Am făcut deocamdată doar Charta. Mai am de făcut espunerea de motive. Inga: https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/12/commonwealth-ul-mioritic-sau.html

# Claudia date 29 December 2017 17:14 +11

ACEASTA MANIPULARE TREBUIE PREZENTATA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN SI TRIMIS UN MEMORIU LUI DONALD TRUMP. CE MA SUPARA CEL MAI TARE ESTE INACTIUNEA MINISTRULUI DE EXTERNE CARE TREBUIA SA-I CHEME PE TOTI AMBASADORII LA MINISTER SI SA LE CEARA SA RESPECTE TRATATELE INTERNATIONALE, SUVERANITATEA SI INDEPENDENTA ROMÂNIEI.

# Am alta parere decat dvs date 29 December 2017 17:48 +3

In modificari se prevede raspunderea materiala imprescriptibila (numai magistratii ar raspunde asa, dintre toti cetatenii tarii), pentru orice eroare de procedura (deci nu doar pentru decizia finala) si fara a se anula hotararea finala definitiva. Se reia practic procesul, la nivel de tribunal sectie civila pentru toate cauzele, deci si cele penale, comerciale etc. Deci incalca ce scrie in materialul postat de dvs. Sper ca nu imi cenzurati comentariul, presa libera pentru care au murit oameni la revolutie!

# IQ101 date 30 December 2017 12:24 +4

Pai cum altfel ai vrea sa fie? Din câte stiu NUMAI magistratii (judecatorii) te pot priva de libertate si NU CEILALTI CETATENI AI TARII ! Raspunderea magistratilor ESTE VITALA într-o democratie. Asa este si în Canada si în US. Informati-va !

# cozma ioan mangalia date 29 December 2017 18:08 +5

stimata redactie va rog sa nu uitati sa comentati ce face tudorel cu promisiune privind propunerile de revocare sau nu a sefilor dna si parchetul general !a promis public !31 bate la usa ! fiti cu ochii pe el ! va doresc la multi ani

# Popescu Ionel date 29 December 2017 19:25 +6

Va pierdeti timpul cu acesti trogloditi, reprezentanti ai unor tari care au talharit si ucis intr-o veselie prin toata lumea. Cat despre Hans Clema, asta este "anus contra naturii"; unul dintre cinci copii americani se culca flamand si el da lectii romanilor. Bai Clema, tu nu vezi herpesul si blenoragia din Hamerica!? 

# un mizantrop date 29 December 2017 20:34 +5

Da. Corect, daca vorbim de tari egale cu veleitati democratice, numai ca Romania nu e o tara, nici macar colonie sau pasalac, ca tot ar fi un statut, sau o lege de respectat, e mai degraba, o raia, o zona libera de constitutie, un targ, un obor, unde cine striga mai tare e ascultat, unde mai iei si "teapa", daca nu stii sa te tocmesti, unde poti sa scoti vita "la vedere" s-o faci de ras, sau sa o promovezi in parlament, ca tot un drac! Si modelul american ramane "de baza", statele americane fiind ele egale intru constitutie si avand nevoie de o zona libera, unde sa-si faca omul milioanele de care sa nu-l intrebe contribuabilul, o zona in care pudibonderia baptista si onorabiltatea sa fie slabite la cativa nasturi, s-a inventat Mexicul si de ani si ani se aspira la aspirarea Cubei. Uite ca frustrarea americana provocata de rezistenta cubaneza a fost rezolvata, a aparut Romania, buna la tot si la toti...

# vasile ardelean date 29 December 2017 22:41 -8

Păi, daca suntem mai atenţi cu comunicatele ambasadelor, ambasadorii nu s-au +antepronunţat*. Mai degrabă este vorba despre principii cu caracter general. Aşa că nu vă mai oţărîţi la ei.

# Mihai Ones date 30 December 2017 21:18 0

De regulă aceşti ambasadori cu excepţia celui din UK se antepronunţă, fără să se informeze din surse oficiale. Ei se informează de pe facebook sau de la hastagişti.

# Adrian83 date 30 December 2017 02:16 -2

O fi adevarat ca procurorii de nivel inalt pot fi numiti politic insa si la ora actuala lucrul asta este adevarat in legislatia noastra avand in vedere ca ei sunt numiti de un politician (presedintele Romaniei) la propunerea altuia (ministrul de justitiei). Va aduc aminte ca cea care a promovat legea care permite unor politicieni sa numeasca procurori de nivel inalt a fost Monica Macovei. Oare care a fost parerea sustinatorilor legilor justitiei adoptate de PSD la vremea cand Macovei facea ca ministrul justitiei si nu CSM-ul sa propuna procurorii sefi? :-*

# santinela date 30 December 2017 08:07 +2

Pai acest studiu trebuie trimis si "ofuscatilor" de ambasadori american si francez gata tradus ca sa nu se mai oboseasca jegurile.Poate citeste asta si Mutul neamului,adica multumitul neamului !

# Floare Albastra date 30 December 2017 09:51 -7

Nu stiu de ce v-ați axat numai pe modificarea cu numirea procurorului. Bănuiesc că există și alte modificari la fel de importante. Cu siguranta, unii vechi securisti cu mari firme și alte afaceri îndoielnice nu vor la pușcărie și se cred deasupra oricărei legi.Legea făcută de ei e pentru fraierul care fura o pâine, nu pentru șmecherul care fura miliarde.Asta e tara in care trăim. Parca Tutea spunea că prostul are o armă care-i ține loc de inteligenta, adică șmecheria. Ei, băieții șmecheri din Romania( pe unul din ei am avut nesansa sa-l cunosc personal) vor să fie boieri, sa conduca tara în continuare, sa fie o castă aparte care sa faca Legea, dar sa nu fie atinși cumva de ea.Acesta e Adevarul.

# Andrei date 30 December 2017 13:19 +1

" Ştiu că nu este frumos să te adresezi în acest mod unei doamne, dar singură modalitate de a-i răspunde, la obrăznicia sa, este acest limbaj şi de aceea fac, pentru prima dată, excepţie de la regulă. Dacă vrea respect, să respecte! Ea ne vorbeşte nouă despre corupţie, când corupţia în Franţa este în floare? Au avut mai mulţi politicieni de rang înalt, în frunte cu Preşedintele Franţei, ministrul de interne, şefi de partide politice, acuzaţi şi judecaţi pentru corupţie. Companiile lor au exportat corupţia în România, mituind decidenţii noştri politici pentru a câştigă contracte prin care ne-au devalizat bugetul, cu sute de milioane de euro. Dacă doamna ambasador doreşte, am să ii pun la dispoziţie acţiunile ilegale, de mare corupţie, derulate în România de aceste firme, printr-o scrisoare deschisă. Am să-i dau şi numele politicienilor şi oamenilor de afaceri corupţi din Franţa. Să nu mai facă ea pe lupul moralist că ne-am săturat! Să meargă în Franţa şi să facă sugestii, Parlamentului 

# Spiridon date 31 December 2017 14:26 +5

Exista o singură soluție: procurorii sa fie numiți de o comisie alcătuită din ambasadorii țărilor care au diverse interese în România.

# Legiuitorul date 1 January 2018 17:17 -4

Eu din studiu observ ca rapsunderea magistratilor in absolut toate tarile exclude varianta actionarii directe in instanta a magistratului...ca atare in Ro o actiune directa impotriva magistratukui din partea statului e o mare gogomanie...magistratul va actiina mereu ca fiind parte din acel proce spe care l judeca sau cerceteaza stiind ca el va deveni parat daca una din parti e nemuktumita..mai mult observ ca actiunile statului pt grava neglijenta in alte state se fac nunai cu avizul CSM... ;-) ce legi faceti dlor paelamentari?

# Edelweiss - Manglitor - prophet de Bukowina date 2 January 2018 21:23 0

Mey, șașa naveț ce ceti până mâni, că lumea-i beată ciolan, mahmură sau face 6x! Ian deteț click acilișa, ca săse fackă trafiq și să cresc în Top Zelist. (casă moară de oftik dujmani mei din Sere-i, că nare valoaremea!) :lol: :lol: :lol: /// https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/12/commonwealth-ul-mioritic-sau.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva