27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INCHISORI PREA PLINE – Proiect de lege, in dezbatere in regim de urgenta la Senat, pentru amnistierea unor infractiuni minore si gratierea unor pedepse. Romania este condamnata pe banda rulanta la CEDO din cauza conditiilor umilitoare de detentie. Capacitatea legala de detentie e depasita cu peste 40%. Clementa va viza pe cei care au comis fapte cu pericol social redus (Proiectul)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

10 March 2013 11:36
Vizualizari: 272978

 

Deputatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (Partida Romilor Europa) au depus la Camera Deputatilor, in regim de urgenta, un proiect de lege privind amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse, menit pe de o parte sa manifeste un act de clementa fata de persoanele care la prima abatere au comis fapte antisociale minore, dar mai ales pentru ca Romania sa poata intra in randul tarilor europene in privinta conditiilor de detentie din inchisorile nationale, in care capacitatea legala de cazare este depasita cu 40%. Cu privire la acest ultim aspect, e de precizat ca anual Romania este condamnata in zeci de cauze la CEDO de la Strasbourg pentru conditiile improprii de detentie, statul fiind obligat la plata unor despagubiri importante chiar catre autorii unor infractiuni, detinuti in conditii umilitoare. Supraglomerarea din inchisorile romanesti si faptul ca orice detinut care se plange la CEDO pentru conditiile improprii face ca toate procesele intentate contra Romaniei la CEDO sa fie pierdute de statul roman. In plus, in opinia multor sefi de penitenciare, foarte multe persoane condamnate la privarea de libertate nu ar trebui sa fie detinute, reeducarea lor putandu-se face mult mai eficient prin alte metode alternative.


Expunerea de motive a proiectului

In proiectul depus la Camera si inaintat la Senat in aceeasi zi de 12 februarie 2013, initiatorii justifica urmatoarele: “Pentru infaptuirea unei politici penale corecte, propunerea legislativa privind amnistierea unor infractiuni, gratierea si reducerea unor pedepse ofera posibilitatea persoanelor condamnate, care au savarsit infractiuni ce nu prezinta un pericol social ridicat si cei care in timpul executarii pedepsei au dat dovezi temeinice de indreptare, sa beneficieze de clementa legiuitorului in sensul amnistierii si gratierii pedepselor aplicate de instantele de judecata.

In prezent, in unitatile din sistemul penitenciar este depasita capacitatea legala de cazare, in medie cu peste 40%, ceea ce contravine normelor europene in domeniu (…) penitenciarele se confrunta cu un numar tot mai mare de condamnati, cazati in spatii care nu asigura norma, cubajul de aer, numarul instalatiilor sanitare, fapt ce poate determina, in conditiile supraaglomerarii, conflicte intre detinuti sau raspandirea unor boli (…) se justifica punerea in libertate a acelor detinuti care au fost condamnati pentru fapte cu pericol social relativ redus. Mentionam ca potrivit propunerii legislative, masura gratierii nu poate fi aplicata persoanelor aflate in stare de recidiva si nici acelor persoane care au comis infractiuni deosebit de grave si periculoase...”

Iata continutul proiectului aflat in dezbatere la Senat

LEGE

privind amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepselor

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. 1 – Se amnistiaza infractiunile pentru care Codul penal sau legile speciale prevad o pedeapsa privativa de libertate pana la 4 ani inclusiv sau amenda.

Art. 2 – (1) Se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare de pana la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta de judecata.

(2) Prevederile alin. (1) se aplica indiferent de modalitatea de executare a pedepsei inchisorii dispusa de instanta.

(3) Se gratiaza in intregime masura internarii intr-un centru de reeducare, luata fata de minori de catre instantele de judecata.

Art. 3 – Se gratiaza in parte:

a) cu 1/3 pedepsele cu inchisoare intre 6 si 8 ani inclusiv;

b) cu 1/5 pedepsele cu inchisoare intre 8 si 10 ani inclusiv;

Art. 4 – (1) Prevederile art. 1 – 3 nu se aplica celor condamnati pentru infractiuni savarsite in stare de recidiva si celor care sunt recidivisti prin condamnari anterioare.

(2) Nu beneficiaza de prevederile art. 1 – 3 cei care au savarsit urmatoarele infractiuni:

A. Infractiuni reglementate de Codul Penal:

1) infractiuni contra sigurantei nationale prevazute in art. 155 – 173;

2) infractiunile de omor, prevazute in art. 174 – 176;

3) vatamarea corporala prevazuta in art. 182;

4) lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte prevazute in art. 183;

5) lipsirea de libertate in mod ilegal, prevazuta in art 189;

6) violul prevazut in art. 197;

7) actul sexual cu un minor prevazut in art. 198, alin 2-4;

8) perversiunea sexuala prevazuta in art. 201, alin 2-5;

9) incestul prevazut in art. 203;

10) talharia prevazuta in art. 211;

11) inselaciunea prevazuta in art. 215, alin. 2-5;

12) delapidarea prevazuta in art. 215, indice 1, alin. 2;

13) ultrajul prevazut in art. 239, alin. 2 si 3;

14) tortura prevazuta in art. 267 indice 1;

15) represiunea nedreapta prevazuta in art. 268;

16) evadarea prevazuta in art. 269;

17) inlesnirea evadarii prevazuta in art. 270;

18) parasirea postului si prezenta la serviciu in stare de ebrietate prevazute in art. 275, alin. 3;

19) nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materiale radioactive prevazuta in art. 279 indice 1;

20) falsificarea de monede sau alte valori prevazuta in art. 282;

21) falsificarea de valori straine prevazuta in art. 284;

22) detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori prevazuta in art. 285;

23) nerespectarea dispozitiilor privind importul de deseuri si reziduuri prevazuta in art. 302, indice 2, alin. 2;

24) traficul de stupefiante prevazut in art. 312;

25) falsificarea de alimente sau alte produse prevazuta in art. 313;

26) punerea in primejdie a unei persoane in neputinta a se ingriji prevazuta in art. 314;

27) relele tratamente aplicate minorului prevazute in art. 306;

28) proxenetismul prevazut in art. 329.

B. Infractiunile reglementate de legi speciale

1) infractiunile prevazute in art. 19 – 16 din Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei;

2) infractiunile prevazute in art. 11 – 16 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu modificarile ulterioare;

3) infractiunile prevazute in art. 2 – 8 si art. 10 – 14 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu modificarile si completarile ulterioare;

Art. 5 – Faptele care, potrivit art. 18, indice 1, din Codul Penal, nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, nu se mai sanctioneaza, iar amenzile si celelalte sanctiuni cu caracter administrativ aplicate pentru asemenea fapte nu se mai executa, in masura in care nu au fost executate;

Art. 6 – In cazul aplicarii in mod succesiv a unor dispozitii de gratiere, cu privire la aceeasi pedeapsa, se va lua in considerare numai dispozitia de gratiere mai favorabila condamnatului;

Art. 7 – Gratierea nu se aplica celor care nu au inceput executarea pedepsei inchisorii, deoarece s-au sustras de la executarea acestora, precum si celor care au inceput executarea, dar ulterior s-au sustras;

Art. 8 – Persoanele gratiate care, in decurs de 3 ani, savarsesc cu intentie o infractiune vor executa, pe langa pedeapsa stabilita pentru acea infractiune si pedeapsa sau restul de pedeapsa ramas neexecutat ca urmare a aplicarii prezentei legi.

Art. 9 – Dispozitiile prezentei legi se aplica numai faptelor comise pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

* Cititi aici expunerea de motive a proiectului de lege

* Cititi aici proiectul de lege aflat la Senat

 

 

 

Comentarii

# asa date 10 March 2013 12:01 -27

Asa, asa. Hai cu gratierea ca imediat se termina dosarul lui Catalin Voicu si Voiculescu. Cum sa stea ei domne in aglomeratie? Oamenii trebuie salvati de la o asa mare aglomeratie.

# elena date 18 March 2013 10:50 +19

si pana la urma se da su nu fratiere?.. ce tot ce amana atat...?

# elena date 18 March 2013 11:02 +61

se mai da sau nu o gratiere..??? iar cei care fac comentarii contra... nu stiu ce -I acolo.. nu le-as dori sa stea nici o zi.... sa manace ciorba de ceapa.. si sa faca un dus o data pe sapt..si sa stiti k sunt tineri la prima abatere .. conosc un pusti de 18 ani care pana la varsta asta nu a platiti nici macar o amenda..... a vrut sa fure o baterie de masina.. si nici macar nu a reusit.. si ia-u dat 2 ani.. era la prima abatere.. 2 ani cu executare.. e normal???? unde-i frate justitia??? legea??? ca h---u. a omorat 3 oameni si sta bine mersi si doarme pe perna lui.. sa se dea odata aceasta gratiere sau ce-o fi.. ca sunt vai de capul lor.. or sa se raspandeasca vreo boala intre ei pe acolo.. si va fi mai rau..

# pt.ELENA date 6 August 2013 23:33 +17

da,elena ai dreptate, GRATIEREA este absolut necesara. cei ce se cred d-umnezii pe pamant,nu au trecut prin penetenciare,dau ani-pedeapsa in functie de cum li-se dicteza. lasii de parlamentari nu vor sa dea o LEGE PENTRU TOTI CONDAMNATII, din comoditate.

# ilas ionut date 1 February 2014 01:23 +10

de ce comentati voi care nu stiti cat inseamna si o zi de puscarie?sunt oameni fara vina acolo,am intanlit un baiat care a furat o sticla de vin si cand ia venit rechizitoriul inauntru avea 9 talharii care i le-a bagat garda...am intanlit 7 ani pedeapsa pt o bricheta luata cu japca sa-si aprinda tigara pt ca erau numai ei doi pe strada iar victima nu a vrut sa-i dea un foc la 3 noaptea...ganditiva intai cata lume nevinovata este acolo din cauza sistemului nu ca se umplu iar strazile de bagabonti pt ca cei care vor merita vor fi inapoi intr-o saptamana dar cei care nu au vina sau sunt reabilitati sunt sigur ca vor ramane oameni model, as vrea pt cei care sunt contra sa traiti in conditiile sanitare de acolo macar o luna sa vedeti om care se dezbraca de pantaloni cu tot cu pielea de pe picioare datorita infectiei,sunt sigur ca multi dintre voi nu ati vazut in viatza voastra paduchi de haine....eu am vazut om de pe care sau cules 182 de exemplare ce-l mancau de viu....

# jarcalete elena date 25 November 2015 16:32 +4

Sa se dea odata gratierea ca am baiatul nevinovat acolo a iesit intr-o swara cu prieteni a baut 5 beri si a vrut sa lase masina in oras intr-o parcare iar un prieten a sunat la politie si la prins si la condamnat la 3 ani de inchisoare e normal?sa nu mai vorbeasca cei care nu stiu ce inseamna asta e de neimaginat.

# margareta date 22 March 2013 22:14 +1

:eek:

# letalcobra date 11 June 2013 21:22 +5

Nu o să se dea nicio grațiere sau amnistie. Toți își doresc, dar nu au curajul să facă asta. UE stă cu ochii pe noi. De ce să fie liberați corupții, care au lichidat țara?! Condițiile din pușcării sunt precare, pentru că infractorii au votat pe cei care le-au furat banii cu care trebuiau să le facă noi pușcării 8). Nu este de vină infractorul care și-a vândut votul pe un pui? Ar exista mulți deținuți ce ar putea fi grațiați. Printre ei nu trebuie să se afle persoanele condamnate pentru corupției, evaziune fiscală, spălare de bani, criminalitate organizată, trafic de persoane, infracțiuni privind comerțul electronic și mijloacele de plată electronică, infracțiunile de violență și nici persoanele condamnate la pedepse mai mari de 3 ani. Toți deplângem tragedia cauzată de Huidu. Nu este mai mare rușine pentru justiție decât condamnarea aplicată acestui oligofren! Dacă există Dumnezeu, poate Huidu merită să fie iertat. Dar dacă nu există?

# letalcobra date 11 June 2013 21:33 +3

Nu o să se dea nicio grațiere sau amnistie. Toți își doresc, dar nu au curajul să facă asta. UE stă cu ochii pe noi. De ce să fie liberați corupții, care au lichidat țara?! Condițiile din pușcării sunt precare, pentru că infractorii au votat pe cei care le-au furat banii cu care trebuiau să le facă noi pușcării 8). Nu este de vină infractorul care și-a vândut votul pe un pui? Ar exista mulți deținuți ce ar putea fi grațiați. Printre ei nu trebuie să se afle persoanele condamnate pentru corupției, evaziune fiscală, spălare de bani, criminalitate organizată, trafic de persoane, infracțiuni privind comerțul electronic și mijloacele de plată electronică, infracțiunile de violență și nici persoanele condamnate la pedepse mai mari de 3 ani. Toți deplângem tragedia cauzată de Huidu. Nu este mai mare rușine pentru justiție decât condamnarea aplicată acestui oligofren! Dacă există Dumnezeu, poate Huidu merită să fie iertat. Dar dacă nu există?

# ion date 8 November 2013 10:10 -1

Da? Nu mai sunt locuri la puscarie? Este aglomerat ? Introduceti pedeapsa cu moartea!

# Andrew date 30 January 2014 12:01 +10

[quote name=\"ion\"]Da? Nu mai sunt locuri la puscarie? Este aglomerat ? Introduceti pedeapsa cu moartea![/quote] Si daca esti o ruda de a ta la greu tot asa vei vorbi? nu cred ;)

# ana date 24 February 2015 06:03 +1

Bai parpalete stai linistit nu te agita cum s omori oameni?  Pentru ce? ...sa golesti puscariile si sa distrugi familii?  Singurii care ar merita intradevar ar fi cei care au omorat si  Traficantii de droguri ca si aia omoara pana la urma .... tu ai probleme serioase vad....

# Muiepaun date 8 November 2013 10:11 -9

\"Deputatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (Partida Romilor Europa) au depus la Camera Deputatilor, in regim de urgenta, un proiect de lege privind amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse\"\" Adica 2  tigani care vor sa-si elibereze  neamurile tiganesti din puscarie!

# eu date 28 February 2015 07:54 -2

Esti nnebuna nu numnumai tigtigani sunt in puscarie sunt si  romani care aau facut ororuari 

# SMECHERI CEI 2 RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRROMI date 10 March 2013 13:29 -26

LEGE CU DEDICATIE ;-) BETELIE , BALASESCU ,CARPEN , COSTINIU(SOTU\' LU\' DOAMNA DE ONOARE A MAGISTRATILOR), VOICU, VOICULESCU, NASTASICA, VANTULETZ , DECEBAL PER SCORILO REMES SI RESTUL BORFASILOR O SE LE PUPE MANUTZELE CELOR DOI ETNICI MINORITARI. O LEGE DE GRATIERE SI AMNISTIE ESTE NECESARA , DAR CU EXCLUDEREA INFRACTIUNILOR DE COMPETENTA DNA SI DIICOT. CUM SA GRATIEZI TRAFICANTII DE PERSOANE ? PAI DACA CEI 2 MINORITARI AU MULTI COETNICI CARE SE OCUPA CU ACEASTA INDELETNICIRE ... ;-)

# pentru superrrr smecheru destept date 11 March 2013 11:59 +24

Da cum ai stabilit tu desteapto/desteptule  vinovatiile celor enumerati(nu ma refer la cei condamnati)?Toti sunt corupti si tu esti corect?Toate mizeriile care le faceti voi inseamna probe de vinovatie?Nu propui sa desfiintam si instantele ca tot ati stabilit voi vinovatiile?Cand o sa fii tu trimis(a) in judecata- sau mata- o sa urli de prezumtii, de probe, de CEDO, pana atunci toti sunt vinovati, ca asa ziceti voi!...dementilor.

# zaharia date 16 March 2013 16:52 +29

cei ce comenteaza fara ajutorul neuronilor,cred ca nu au trecut printr-un proces,bazat pe INDICI,unde imaginatia procurorlui trece dincolo de adevar.

# de acord date 10 March 2013 13:46 +16

Vroiam să zic și eu ceva...dar a zis tot tipul de mai sus

# VIKY date 10 March 2013 14:51 +34

Tinand cont de enormele dosare grele din sertarele celui mai ilustru corupt din fruntea justitiei, Morar, sa luat in vedere numarul celor care urmeaza sa ocupe \"posturile\" din aceste celule. Am scris posturi, deoarece acolo se vor putea juca de-a Romania: vor avea Prersedinte, PG, sef DNA, ANI {Giumbix...), SRI, presedinta CSM, europarlamentari (Macovei, Preda, \"Sucecsurile\"...), parlamentari (Udrea, Videanu, Blaga, MRU...), primari (Targu Mures...), prieteni bogati (Radulescu, Blejnar...)...Tinand cont ca fiecare dintre ei vor mai trage dupa ei sute de \"independenti\" si \"imaculati\", se impune de urgenta aplicarea acestui proiect.

# nu a zis chiar tot date 10 March 2013 15:09 +8

Adica beneficiaza de amnistie si uciderea din culpa (178)?? Wow!!! Sa fie primit, nu Huidule!? Pe Becali cu pseudo-lipsirea de libertate vad ca l-au exclus. In rest sunt supuse amnistiei (atentie, amnistiei nu gratierii!) infractiunile banale, cum ar fi cele de serviciu sau in legatura cu serviciul: abuzurile si neglijenta in serviciu (246-249, traiasca primarii!), luarea de mita, darea de mita, traficul de influenta (254-257), ... doar vin alegerile europarlamentare si trebuie sa ne reintregim baza de candidati puscariabili. De asta vor amnistie si nu gratiere? Nastase vad ca intra in lege, daca ne plangeam ca nu avem candidat la prezidentiale.

# un cetatean neturmentat date 10 March 2013 23:33 +21

daca nu te pricepi,stai pe site-uri porno.Poste acolo ai ceva de spus.mai nutotule,uciderea din culpa prevede o pedeapsa de la 2 la 7 ani.decinu i se aplica amnistia.Ai vrut sa fii rau cu Huidu dar te-ai trezit idiot.Cum tot idiotenie este asa zisa ta ironie cu privire la alte fapte si alti faptuitori.Nu stii c afre este situatia in puscariile romanesti.Tiu stii cat te costa si pe tine un detinut pe zi?Asa ca lasa autoritatile sa decida.Existra o explicatie si rationala si de bun simt,si umana si corecta intr-u decret de acest gen.vezi ca si baselu ar putea beneficia de decret.Asa ca ciocu mic!

# nu trebuie sa jignesti date 11 March 2013 08:22 +11

Se vor gasi interpretari ale legii si pentru ei. Pe succesiunea articolelor, se vor face reincadrari,... Daca nu ma insel Curtea constitutionala a spus ca 320 indice 1 este prevedere cu caracter mixt, adica si de drept material. Care este limita de pedeapsa in situatia asta? Daca te-ai gandi mai putin la placerile tale, ai vedea ca Huidu a distrus mai multe familii. Daca una ar fi fost a ta nu mai erai asa intelegator cu el.

# Alex date 10 December 2013 13:54 -2

Boule, ai vazut ce au facut tiganii? Au bagat la amnistie pedepsele pana la 4 ani si astazi au sarit la 7 ani. CE TIGANIE ORDINARA! Traim intr-o tara de cacat, mi-e scarba.

# LEGEA 543/2002 FACETI COMPARATIE date 10 March 2013 13:49 +15

LEGE Nr. 543 din 1 octombrie 2002 privind gratierea unor pedepse si inlaturarea unor masuri si sanctiuni ACT EMIS DE: PARLAMENT ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 726 din 4 octombrie 2002 Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1 Se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoare pana la 5 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda aplicate de instantele de judecata. Art. 2 Prevederile art. 1 se aplica indiferent de modalitatea de executare a pedepsei inchisorii dispusa de instanta. Art. 3 Se inlatura masura internarii intr-un centru de reeducare luata de catre instantele de judecata fata de minorii care au savarsit fapte prevazute de legea penala. Art. 4 (1) Prevederile art. 1 si 2 nu se aplica celor condamnati pentru infractiuni savarsite in stare de recidiva si celor care sunt recidivisti prin condamnari anterioare. (2) Nu beneficiaza de prevederile art. 1 - 3 cei carora li s-au aplicat pedepse sau masuri educative pentru urmatoarele infractiuni: A. Infractiuni reglementate de Codul penal: 1. infractiunile contra sigurantei statului, prevazute in art. 155 - 173; 2. infractiunile de omor, prevazute in art. 174 - 176; 3. vatamarea corporala grava, prevazuta in art. 182; 4. lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte, prevazute in art. 183; 5. lipsirea de libertate in mod ilegal, prevazuta in art. 189; 6. violarea de domiciliu, prevazuta in art. 192 alin. 2; 7. santajul, prevazut in art. 194; 8. violul, prevazut in art. 197; 9. actul sexual cu un minor, prevazut in art. 198 alin. 2 - 4; 10. perversiunea sexuala, prevazuta in art. 201 alin. 2 - 5; 11. incestul, prevazut in art. 203; 12. furtul de autovehicule, precum si furtul calificat, prevazute in art. 209 alin. 1 lit. a), b), d) si g), alin. 2 si 3 in redactarea anterioara Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 207/2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 594 din 22 noiembrie 2000, in art. 209 alin. 1 - 4 in redactarea anterioara Legii nr. 456/2001 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 207/2000 privind modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 410 din 25 iulie 2001, si in art. 209 alin. 2 - 4, in redactarea in vigoare; 13. talharia, prevazuta in art. 211; 14. pirateria, prevazuta in art. 212; 15. inselaciunea, prevazuta in art. 215 alin. 2 - 5; 16. delapidarea, prevazuta in art. 215^1 alin. 2; 17. ultrajul, prevazut in art. 239 alin. 2 si 3; 18. abuzul in serviciu in forma calificata, prevazut in art. 248^1; 19. luarea de mita, prevazuta in art. 254; 20. darea de mita, prevazuta in art. 255; 21. primirea de foloase necuvenite, prevazuta in art. 256; 22. traficul de influenta, prevazut in art. 257; 23. tortura, prevazuta in art. 267^1; 24. represiunea nedreapta, prevazuta in art. 268; 25. evadarea, prevazuta in art. 269; 26. inlesnirea evadarii, prevazuta in art. 270; 27. neindeplinirea cu stiinta a indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasa, prevazuta in art. 274 alin. 2; 28. parasirea postului si prezenta la serviciu in stare de ebrietate, prevazute in art. 275 alin. 3; 29. distrugerea si semnalizarea falsa, prevazute in art. 276; 30. nerespectarea regimului armelor si munitiilor, prevazuta in art. 279; 31. nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, prevazuta in art. 279^1; 32. falsificarea de monede sau de alte valori, prevazuta in art. 282; 33. falsificarea de valori straine, prevazuta in art. 284; 34. detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori, prevazuta in art. 285; 35. falsul material in inscrisuri oficiale, prevazut in art. 288; 36. falsul intelectual, prevazut in art. 289; 37. falsul in inscrisuri sub semnatura privata, prevazut in art. 290; 38. uzul de fals, prevazut in art. 291; 39. deturnarea de fonduri, prevazuta in art. 302^1 alin. 2; 40. nerespectarea dispozitiilor privind importul de deseuri si reziduuri, prevazuta in art. 302^2 alin. 2; 41. contaminarea venerica si transmiterea sindromului imunodeficitar dobandit, prevazute in art. 309; 42. traficul de stupefiante, prevazut in art. 312; 43. falsificarea de alimente sau alte produse, prevazuta in art. 313; 44. punerea in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji, prevazuta in art. 314; 45. relele tratamente aplicate minorului, prevazute in art. 306; 46. incaierarea, prevazuta in art. 322 alin. 3 teza II; 47. asocierea pentru savarsirea de infractiuni, prevazuta in art. 323; 48. proxenetismul, prevazut in art. 329; 49. dezertarea, prevazuta in art. 332; 50. zborul neautorizat, prevazut in art. 340 alin. 2. B. Infractiuni reglementate de legi speciale: 1. infractiunile prevazute in art. 19 - 21 din Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei; 2. infractiunile prevazute in art. 109, 110 si 115 din Decretul nr. 443/1972 privind navigatia civila; 3. infractiunile prevazute in art. 175 - 181 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al Romaniei; 4. infractiunile prevazute in art. 276 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata; 5. infractiunile prevazute in art. 85 din Legea protectiei mediului nr. 137/1995, republicata; 6. infractiunile prevazute in art. 7 - 18 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie; 7. infractiunile prevazute in art. 10 - 16 din Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale; 8. infractiunile prevazute in art. 23 si 24 din Legea nr. 21/1999 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor; 9. infractiunile prevazute in art. 2 - 14 din Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri. (3) De asemenea, nu beneficiaza de prevederile prezentei legi cei care au savarsit infractiuni, altele decat cele prevazute la alin. (2), pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 15 ani. Art. 5 Sanctiunile cu inchisoare aplicate prin hotarari judecatoresti definitive pentru contraventii nu se mai executa. Art. 6 Gratierea nu se aplica celor care nu au inceput executarea pedepsei inchisorii, a masurii internarii intr-un centru de reeducare sau a sanctiunii contraventionale, deoarece s-au sustras de la executarea acestora, precum si celor care au inceput executarea, dar ulterior s-au sustras. Art. 7 Persoanele gratiate care, in curs de 3 ani, savarsesc cu intentie o infractiune vor executa, pe langa pedeapsa stabilita pentru acea infractiune, si pedeapsa sau restul de pedeapsa ramas neexecutat ca urmare a aplicarii prezentei legi. Art. 8 Dispozitiile prezentei legi privesc pedepsele, masurile si sanctiunile aplicate prin hotarari judecatoresti definitive pronuntate pana la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 27 iunie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR VALER DORNEANU Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 12 septembrie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei. p. PRESEDINTELE SENATUI, ALEXANDRU ATHANASIU

# Coldea Horatiu date 21 April 2013 10:40 +5

este pe departe un proiect de lege mai complect , mai pertinent si mai logic - ma refer la legea 543 din 202 - daca este asa cum este prezentata mai sus . Esential pentru perioada 1989 - 2013 este faptul ca la diverse probleme de interes national am avut modele ff bune dar ... dar ... am ales modele personalizate de vari semiginditori care au impis legi , constitutie ... etc si care constatam ca au lacune si ca trebuie corectate , revizuite etc. Constat ca se pune accentul si de catre comentatiri asupra unor cazuri izolate de personalitati publice corupte .Nu le iau apararea in nici un caz dar subliniez ca amnistia vizeaza mii de oameni , unii nedreptatiti - nu stiu eu citi dar stiu sigur unul ... Baiatul meu a fost luat de pe strada de un echipaj de politie , a fost dus la sediu , in camera fara supraveghere video , batut crunt de politist de 1.95m la nsfirsit l-a muscat de ureche . A primit 3,6 ani . de la CSM am primit un raspuns penibil etc etc.

# plus date 10 March 2013 14:09 -23

ca madalin mai are niste afinitati de idiom, nu-i asa, chiar daca e vopsit de psd?

# Bruno date 10 March 2013 15:15 -50

Locul infractorilor e in puscarie. Aceasta lege nu va fi adoptata niciodata. Asta ne mai lipsea,sa se mai si umple strazile de bagabonti,ca in rest le avem pe toate.

# pentru ca le e teama de ce va zice UE date 10 March 2013 16:14 -26

In ceea ce-i priveste pe ai nostri, toti vor sa-si inchida dosarele. PSD va vota la unison albirea lui Nastase, PNL il au si ei pe Fenechiu si or mai fi cateva sute de dosare si chiar si Basescu are interesul sa o promulge, ca ... cine stie? In plina lupta anticoruptie, raport MCV negativ, refuz de intrare in Schengen, noi amnistiam coruptia. Si ne minunam dupa aia ca spun Merkel sau Barosso ca nu suntem stat de drept. Pai suntem, daca prin lege practic anulam efectele hotararilor judecatoresti sau actele facute de procurori in dosare de mare coruptie?

# morar date 13 March 2013 14:09 -4

[quote name=\"pentru ca le e teama de ce va zice UE\"]... prin lege practic anulam efectele ... actele facute de procurori in dosare de mare coruptie?[/quote]Pot sa mictionez pe \"actele\" facute de \"procurori\" in dosarele de mare coruptie? Daca ar fi facut \"acte\" in astfel de dosare, acum chioru era la parnaie nu la Cotroceni iar Nastase lua 20 de ani nu 2 ani. :-|

# Maxim date 11 August 2016 09:39 0

Care dosare de Mare corupție?! Eu nu știu nici un dosar.

# Ezoteric date 10 March 2013 23:14 +32

Bagabontii au ramas pe strazi. La puscarie merg cei de drept comun si cei care nu cotizeaza la securitate. 

# zaharia date 16 March 2013 11:22 +20

CORECT.DACA ACESTIA TE AU LA MANA CU CEVA SFARSESTI IN PUSCARIE NU AI NICI O SANSA CU JUSTITIA DIN ROMANIA CARE E LA ORDINUL LOR .E TRIST CA NU VAD SI AUD POLITICIENII, PE CARE I-AM ALES IN SPERANTA CA ACESTIA VOR SHIMBA IN BINE SITUATIA IN CARE AU AJUNS ROMANII . SUNTEM BAGATI IN PUSCARIE CA NISTE GUNOIE TARATI NIN PROCESE INSTRUMENTATE DE PSIHOPATI. CAND VOR APAREA LEGI CARE SA PEDEPSESCA ABUZURILE MAGIOSTRATILOR.JUDECATORII MAI NOU SUNT PROCURORI.

# Laura p date 17 March 2013 19:19 +14

Ca bine spui. Sotul meu e condamnat pt ca cu 10 minute se afla la 10 minute de casa si a fost vazut, sau pentru ca a venit un destept si a zis ca sotul meu a facut desi exista probe ca el nu aveam cum sa fie acolo pentru ca era batut la ora aia....si sotul meu sia luat condamnare dar cei care l-au batut mar sunt in libertate bine mersi, iar procuroare nu poate fi trasa la raspundere pentru modul in care interpreteaza legea motivare scrisa negru pe alb printr-o sentinta.

# ADEVARUL date 10 March 2013 16:48 +6

IN FORMA ACTUALA PROIECTUL PARE A FI UN COPY-PASTE A LEGII 543/2002,CARE A REUSIT SA DESCONGESTIONEZE LAGARELE DE LA SPUNEM NOI PE AICI PENITENCIARE,DOAR CA AU RAMAS ACOLO GARDIENII SI COMPORTAMENTUL LOR ABUZIV VIS-A-VIS DE OM SI DEMNITATEA LUI.NU MA ASTEPTAM CA TIGANUL DE MADALIN VOICU SA GIREZE O ATARE INITIATIVA,DE MARE-FOARTE MARE RASPUNDERE PENTRU SOCIETATEA ROMANEASCA,PENTRU CA ESTE MOMENTUL SA TRANSFORMAM PENITENCIARELE IN SPITALE-VERITABILE CENTRE DE MODELARE ATITUDINALA,IN CARE SOCIETATEA SA ISI VINDECE INFRACTORII,NU SA-I PEDEPSEASCA-UMILEASCA-OMOARE.SOLICIT ACADEMIEI ROMANE SA-I AJUTE PE CEI DOI PROSTI.

# GODINCA FLORICA date 10 March 2013 20:14 +8

Am sa ma exprim pe intelesul tuturor.Puscaria e pt.persoanele care pune in pericol viata celuilalt.De ce sa stea persoanele cu facultati mintale in puscarie ca sa fie intretinuti din banii de la buget.Eu as introduce o altfel de pedeapsa ca sa lucreze in folosul comunitatii,toti sa aiba o uniforma pe care sa aiba scris numele,unde a lucrat si ce a facut.Toti sa aiba jumatate din salariul mediu pe economie...........]]

# Mary date 10 March 2013 21:37 +27

Asteptam de mult asta 

# Ezoteric date 10 March 2013 23:12 +7

Pe siteurile de la cdep si senat nu se regaseste nimic. E ceva secret ?

# Ingrijorare date 11 March 2013 00:26 +16

Mi-e teama ca o sa iasa din puscarii doar hotii de buzunare. Am vazut ca la art. 4 alin. 2 litera A pct. 11 ca este exceptata inselaciunea prev. de art. 215 alin 2-5 Cod penal. V-as supune atentiei faptul ca nenorocita de criza economica a produc multe victime in acest sens. Multi administratori de firme care aveau de primit bani, conform facturilor emise, au semnat si ei, la randul lor, cec-uri in baza sumelor de bani pe care le aveau de incasat. Acele sume de bani n-au intrat in contul lor iar ei au fost acuzati de inselaciune prin emiterea cec-urilor fara acoperire in numerar. Si astfel de oameni au primit cate 5 ani de inchisoare! E drept sa fie exceptati de la amnistiere? Eu cred ca NU! Sa fie exceptate doar infractiunile cu violenta si cele impotriva Statului.

# denim date 11 March 2013 12:03 +22

sunt multi inchisi din \"erori intentionate\", bagati din razbunare politica, acolo, oameni care ar fi putu construi ceva in societatea asta incaputa pe mana hotilor! de ce sa stea in puscarii, oameni cinstiti, conmdamnati acolo pt ac erau dusmanii lui basoiu si hotii de hoti sa zburde prin partidele obediente? de ce? ce dreptate mai vedeti voi prin tribunale in tara asta? hotii adevarati trebuie sa umple puscariile!

# stan date 12 March 2013 14:53 +16

Ce fel de violenta este in emiterea unui cec de 3000euro dat la intelegere?Pentru asta plateste 6ani din viata.Dar hotii si coruptii cu sute de mii de euro pot fi si amnistiati si gratiati!Halal dreptate,macar de ar lua cinevain seama.In alte tari aceasta este litigiu comercial,dar in Romania trebuie umplute inchisorile.

# alexandra date 11 March 2013 16:09 +21

Categoric ca o lege a gratierii este absolut necesara.Situatia din penitenciare, unde nimic bun nu se intimpla ci dimpotriva ,este un loc al exterminarii fizice si mentale ar trebui schimbata urgent. As dori sa intreb ce se intimpla cu acei tineri, care datorita unor situatii\'\' provocate\'\' sau datorita lipsei de maturitate au ajuns sa fie condamnati la ani grei de inchisoare pentru trafic de droguri si care numai traficanti nu sunt , dar care nestiind sa-si selecteze anturajul au ajuns in astfel de situatii dramatice. Ce facem pentru acesti tineri ? De reabilitare sau responsabilizare nu cred ca poate fi vorba in sistemul nostru penitenciar.Cred ca in lege ar trebui luati in calcul si acesti tineri, care din pacate nu sunt putini .

# lica date 11 March 2013 18:24 -36

http://www.facebook.com/pages/Spune-NU-proiectului-de-lege-privind-eliberarea-unor-detinuti/430447920377465?ref=hl

# Diana date 11 March 2013 18:48 +42

Spunem DA, pentru ca DA, este nevoie de legea aceasta, cu multe imbunatatiri pozitive.

# flori date 12 March 2013 12:52 +39

Nu este normal ca o persoana sa fie condamnata la 2 ani de inchisoare doar pentru ca un judecator s-a trezit prost-dispus intr-o dimineata si nu a avut chef sa-i dea posibilitatea sa aduca noi probe in favoarea lui... deci l-a condamnat. Nu-ti doresc sa ajungi in situatia sa ai un apropiat in inchisorile din Romania, sa-l vezi cum se \"topeste\" de la o saptamana la alta de dorul copilului si al familiei. Si vorbesc aici de o barbat de 38 de ani care toata viata a avut un loc de munca, o casa, o familie, dar a facut \"greseala\" sa-si doreasca pentru familia lui ceva mai bun. Dar ce conteaza pentru cei ca tine si ca judecatorii despre care vorbesc eu, TOTI CEI AFLATI IN INCHISOARE SUNT NISTE NENOROCITI DE PUSCARIASI! Crede-ma pe cuvant, aceasta lege de gratiere si amnistie poate face dreptate in cazul unor persoane. Si ar fi multe de spus, dar nu este aici locul. Va rog pe toti cei in necunostinta de cauza, macar nu mai postati. Daca nu puteti face bine, macar nu faceti rau.

# raluca date 14 March 2013 13:58 +24

ai perfecta dreptate....nu numai ca un judecator s-a trezit prost dispus si a dat o sentinta nefavorabil,mai sunt de vina si cei care( \"poate sau cu siguranta\")au intervenit la judecator pt a da asemenea sentinta si aceia sunt ghiar colegii lui doar ca au o functie mai mare ca el.sa votam acest proiect de lege ca sa se faca dreptate....unii care au omorat sunt liberi iar cei care au facut o nimica toata sunt condamnati.

# Euro TV - Marius Leontiuc date 12 March 2013 11:43 +2

Este un proiect cu initiativa modificata, facut numai pentru tigani, adica pentru hotii de fier vechi si hoti de buzunare. Tiganii nu sunt acuzati de fraude sau de delapidari sau de extasy. Este gandit pentru tigani si pentru fosti parlamentari.

# maria date 16 March 2013 17:03 +14

DA MARIUS ,VEDEM CE SE INTAMPLA IN JUSTITIE,CUM SE JUDECA IN ROMANIA. TOATA LUMEA IN STRADA.

# corina date 27 April 2013 23:49 +9

sotu meu e tigan desi nu pare si pentru ca lau prins la fier iau dat 3 ani nu a luat nici macar un kg mi se pare foarte mult eu ma rog la bunu dumnezeu sa deie repede decretu are 24 de ani se inbolnaveste in inchisoare pentru ca a vrut sa aduca painea pe masa pentru ca nu avem unde munci ajung sa fure etc.

# alexa date 12 March 2013 16:50 +27

flori cata dreptate ai,si eu abia astept noul cod,siasi prefera ca cei ce nu au pe cineva inchis sa se aptina de la a posta,in inchisori nu sunt nu mai tigani pentru furt sunt foarte mylti pentru conducere fara permis fra accident sau baut,nu-i cazul lui Huidu el sta afara ,dar de ce sa platest niste bani sa ti un om acolo ma refere la pedepse usoare fara violente etc,in loc sa-i dai amendaa administrativa si zile in folosul comunitati adica tara sa aiba de castigat de pe urma lor nu sa-l scoata de acolo dupa un an si sa fie trminat fizic si mai grav psihic?! avem multe de invatat din legile de afara noi vrem sa vim democrati cu legi comuniste

# viorica date 14 March 2013 20:36 +33

nu stiti care sunt conditiile din penitenciare. sub nici o forma nu este un mediu in care poate fi reeducat un om. pentru a asigura minimul necesar celui incarcerat , familiile ramase acasa fac eforturi supraomenesti. multi din cei aflati dupa gratii , sunt partial vinovati sau chiar nevinovati, sentinta depinde de pilele si relatiile pe care le ai. daca nu ai avut norocul sa ai multi bani si te afli intr-o conjuctura nefericita , puscaria te mananca. GRATIERE CAT MAI URGENT. SUNT OAMENI CARE SE POT REEDUCA AFARA , NU DUPA GRATII. NU TOTI CEI AFLATI ACOLO SUNT VIOLENTI SI NENOROCITI.

# marlena date 16 March 2013 14:52 +17

de ce nu ii injurati pe aceei care cau daramat intreaga romaniei  si mai darama inca asa au inteles alesi nostri ca creeze noi locuri de munca vo nu vedeti ei vand si ce a mai ramas din biata romanie sa dea gratierea si s-a fie bagati toti aceei care a distrus intreaga ntara  :eek:cu acesti huni

# MARIA date 16 March 2013 17:14 +19

DA,MARLENA ,AI PERFECTA DREPTATE.ROMANII GANDESC LIMITAT.JUDEACA CU MULTA AROGANTA,NU-SI VAD PROPRIILE GRESELI PENTRU CARE AR FI PUTUT SI EI SA FIE IN PUSCARIE. IN ACEASTA TARA TOTI AU FACUT COMERT LA NEGRU SI SUNT LIBERI PENTRUCA AU AVUT OAMENI DE BUNA CREDINTA LANGA EI SI NU I-A TURNAT

# marlena date 17 March 2013 15:15 +16

voi care sunteti impotriva cu legea gratieri de huidu de ce nu vorbit e o vedeta si poarta un nume si are bani si a scapat de puscarie in locul lui stau alti care nu a avut bani lui sa dea in stanga si dreapta rusine sa va fie si va doresc s-a ajungeti si voi acolo

# marlena date 17 March 2013 15:20 +14

coborati cu picioarele pe pamantsi haide sa oprim ce mai avem al nostru ca nepoti nostri nu vor mai avea unde sa munceasca nu vedeti ca ei lasa sa se faca numai moluri numai sa consumam de produs sa nu mai producemnimic suntem sclavi europei

# margareta date 21 March 2013 18:33 +4

spuneti adevarul nu ne mai aburi se da gratierea si am o propunere toti care ne-au vandut pe timer ce si a fost tara asta atat de frumoasa taiata la fer vachi sa fie condamnati de sugrumarea econamiei romanesti

# margareta date 22 March 2013 22:21 0

 lasati gratierea in pace si vorbiti de lipsa locurilor de munca de daramarea fabricilor si uzinilor  si a combinatelor lasati gratierea si acei detinuti au drepul la adoua asansa

# ghiurupaula date 14 February 2014 14:28 +5

vremi sa se dea odata gratierea ce tot asteptati

# bucur marian date 23 March 2013 07:54 +22

toti cei care ati postat cate ceva banuiesc ca nu ati fost  sasau sunteti in una din situatiilea aceste.eu sunt pasibil de-o inchisoare de la 1la 5n ani infractiuni pe legea circulatiei.tin sa precizez ca nu am omorat pe nimeni sau n-am ranit pe nimeni in 36 de ani nu am avut nici macar un avertisment nu vb de amenzi va intreb:credeti ca ar trebui sa merg la puscarie ?iar cei 2 copii ai mei sa vina in vizita la cel mai mare puscarias?celor in necunostinta de cauza va doresc doar sa va cheme la instanta si sa va comunice ca ati putea sa faceti puscarie sa vedem ce comentarii puteti face in defavoare legii.va plangeti ca se vor umple strazile de infractori/da voi sunteti cei mai corecti oameni? acesta este motivul pentru care nu ne mai rabda Dumnezeu.RAUTATEA VOASTRA.TRIST

# margareta date 23 March 2013 15:06 +12

de ce nu vorbiti de spagari din justie care cer mii si mii de ouro iar ce ce nu au bani stau in chisi ca sa vor uni judecatori ei nu trebuie sasi justifice salarul cel colosar sa se dea gratierea cat mai repede vorbiti mai bine de judecatori spagari  astai justitia romaneasca 

# mioara date 23 March 2013 15:45 +13

pentru toti care sunt dusi cu capul.un detinut daca vrea s-a iasa lamunca nu poate trbuie sa dea spaga spaga stiti cat 1000 de euro sa se dea gratierea

# mioare date 24 March 2013 07:49 +12

voi mai stiti daca un detinut vrea o ora la plimbare trebuie s-a de spaga altfel nu are voie sau sa iasa lau fotbal la biserica la toate se plateste cred ca voi nu ginditi sa se dea gratierea

# mona date 24 March 2013 13:06 +13

de ce nu vorebiti de acei care a vandut intrega tara si nu mai sunt locuri de munca de ei de ce nu se vorbeste sa se dea gratierea

# margareta date 25 March 2013 17:05 +15

va intreb sie pe toti aceea care nu sunteti de acord cu gratierea .care este cel mai mare infractor care a fura ...........sau care a vandut a tara asa zisa privatizare si apoi a fost taiata la fer vechi va intreb si eu va rog sa-mi raspundeti

# ciprian aron pop date 27 March 2013 11:00 +12

DACA ...ar fi cautati toti cei pusi in functii( inalte )ar trebui sa se construiasca inca cel putin atatea penitenciare in tara asta,dar cum o mana spala pe alta si amandoua spala fatza intra la zdup numai cei sarmani care nu au relatii destule ca sa fie facuti scapati,ba inca daca au suparat vreun baron local este \"asigurat\"...justitia e oarba!in cazul unora!?!

# ciprian aron pop date 27 March 2013 11:18 +18

DA VREM GRATIEREA!!!Poate de Sfintele Pasti sa se gandeascasa le faca o surpriza celor inchisi si familiilor lor!Sa ajute Dumnezeu!

# corina date 28 April 2013 00:01 +8

sa te auda bunu dumnezeu sa se deie decretu pana de pasti dar nu le pasa lor de noi sau de ei ca stau inchisi mai rau ca caini

# andreea date 31 March 2013 13:02 +25

citesc comentariile de aici si ma minunez de cata rautate dispuneti...Pentru unii corupti ati refuza sansa parintilor sa isi tina copii in brate,refuzati sansa atator oameni sa dispuna de un strop de fericire pe praful asta.Pacat ca am ajuns in situatia asta dar aveti idee ce inseamna sa traiesti cu ciorba de ceapa intr-o camera cu alti 50 de detinuti,sa ai parte de o baie pe saptamana si sa iti vezi copii o sg data pe saptamana,sa nu ai sansa sa iti ti copilu in brate,sa nu oferi decat lacrimi familiei si cum saracia domneste pe strazi sa primesti un pachet o data pe luna si asta daca familia isi permite,sa iti auzi copilul 10 min pe saptamana...aveti putina clementa pt amaratii care au gresit,oricare poate ajunge acolo,poate si din greseala,din culpa...iar amnistierea prevede pedepsele de pana la 4 ani,adica nu ies afara cei care au omorat,violat sau pedofilii societatii...Sa avem clementa pentru sufletele celor de afara care sufera mai mult decat cei pedepsiti.

# iulia date 3 April 2013 12:19 +19

Andreea am citit de la fiecare si tu ai dat cea mai mare dreptate ....nu imi vine sa cred cata rautate....sunt sigura ca cei care au de nu pot duce isi doresc ca sa nu se faca gratierile...de foame au ajuns toti acolo care au pana in 4 ani,in tara asta ti rusine ca sa mai traiesti,mie una mi rusine ca sunt roman...ganditiva la oamenii care stau acolo fara nici cea mai mica dovada si ispasesc pedeapsa de 4 ani,sa va fie rusine....e incredibil cata rautate intre noi....sa se faca dreptate odata....sa se dea gratierile,ar fi o bucurie pt toti copii si toate sotiile ce isi cauta sotii ,tatii la puscarie...SA AJUTE DUMNEZEU sa fie bine....IMI PLACE COMENTARIUL TAU ANDREEA!!!AI PERFECTA DREPTATE!!!!

# margareta date 2 April 2013 17:32 +15

sa nu spunem nici odata nu stim cum ajungem acolo daca nu ai bani in buzunar daca dispui de bani totul se aranjeaza si scapi de puscarie daca nu stai cati ani vrea judecatorul sa-ti dea \'\'\'\'vrem cratierea ,,,,

# finta lenuta date 2 April 2013 21:08 +17

:sad:buna. mi-as dori ca printre infractiunile propuse pentru gratiere si amnestie sa fie si inselaciunea pentru ca sotul meu sta la puscarie pentru 2 file cec de valoare mica care au fost achitate in timpul procesului,deci prejudiciul nu exista. drept rasplata a primit 3 ani cu executare. sper sa ma auda cineva 

# margareta date 7 April 2013 08:20 +6

spuneti su subect si predica daca este adevarat cu legea gratierii  ,,da sau ba\'\'se da sau e p jrajela 

# margareta date 10 April 2013 17:59 +12

la toti parlamentari care nu sun de acord cu legea gratierii le doresc s-a stea macar o luna de zile inchisi intr-o camera de 5 m patratisa faca baie o data pe saptamana si sa primeasca pachet o data pe luna 10 kg asa sa le ajuta bunul dumnezeu

# LAURA date 14 April 2013 01:01 +17

persoanele care omoara din vina lor sau cei care fura miliarde sant liberi,iar cei care nu au nici o vina fac ani grei de puscarie.altii fura si apoi cei nevinovati platesc,este nevoie de o asemenea lege pentru a le da o sansa si amaratilor care stau nevinovati in puscarii.daca ar sta ei cate 33 persoane intr-o camera cu paturi suprapuse si ar manca doar un sfert de paine pe zi,o farfurie de fasole si 1 litru si jumatate de apa pe zi,atunci ce vor spune???se vor simtii bine?APROBATI LEGEA DE URGENTA

# margareta date 16 April 2013 19:35 +7

statul are bani pentru caini maidanezi dar pentru bietul roman nu are voi na-ti vazut cati bani cheltui statul  [noi suntem statul]din taxele si impozitele noastre cu un singur parlamentar 17000 roni dea ceia ii platim sa faca legi dar ei nu au nici o treaba are tot cele trebuie dai in masa pe romani

# mioara date 19 April 2013 21:20 +6

lui deputatul bolde justitia cea inteleapta iau dat drumul ce justitie buna la suflet daca a avut bani sa se dea gratierea

# e.carla date 25 April 2013 00:09 +17

Sa se dea gratierea,sant de acord cu proiectul de lege privind gratierea si am sa motivez si de ce. Foarte usor poti schimba destinul unei persoane doar din varful unui creion sau pix in exces de zel. Nu vorbesc de nedreptatea comisa de mai marii conducatori ai nostri carora le-am dat votul meu de incredere ca-mi va apara interesele,tara,ma va apara,va fi bun. O mare,imensa nedreptate facuta multor persoane detinute care pentru niste fapte uneori puerile au ajuns dupa gratii,dar intrebarea mea pentru cei care au comis un \"genocid\" asupra unui popor intreg si inainte si dupa revolutie,ca s-au trezit ca dupa o viata de sluga la stat abia pot sa-si plateasca intretinerea din pensiile mizere,ca le-au distrus fabricile si averea nationala au instrainat-o strainilor ,ca te simti strain in tara ta si ca s-au dus 2 generatii si-acum sant batrani,bolnavi,fara putere de-a se ridica ,de-a lupta mai ales cei dupa 50 de ani si c-au ajuns niste \"morti vii\" ,pe ei cine-i trage la raspundere?! Stiti,\"isus\" a spus sa te feresti de oamenii ce omoara si sufletul si spiritul ,sau cum a spus \"Garabet Ibraileanu,moartea prin sinucidere e tot atât de „determinată\" ca și orice moarte, ca și moartea de cancer. Moartea cauzată de o boală fizică e termenul fatal al unor procese fiziologice. Sinuciderea -- al unor procese sufletești.\",si va mai mirati de ce vedeti si auziti?!!! D-lor legiuitori cautati cauzele care au dus la starea de fapt actuala ca efectele le vedem,le simtim cu totii(fiindca au dat in cap ,au talharit ca n-au avut un ban de paine,ca o concluzie creati locuri de munca!!!!!!! ; -au vandut droguri sa scape de saracie,-concluzie,educati,informati!Nu mai cautati vinovati!!! Faceti un stat cu legi in care sa nu existe motive sa se recurga la extreme!(ex:si-a omorat mama sa-i fure pensia;a talharit ca n-a avut bani de paine;a administrat o societate prost ca n-a avut suficiente cunostinte de contabilitate (dar eu daca am o societ.com.si-mi angajez un contabil daca societatea merge prost,de ce nu-l trageti pe el la raspundere?........deci vedeti cat is de stramb judecate ? ).........Umblati la cauzele care determina aceste fenomene si lista mea poate continua dar ma opresc aici deocamdata.

# mioara date 30 April 2013 18:15 +11

voi nu vedeti ca puscariile sun plina de tineret e cu dedicatie sa moara tineretul lent sau sa se imbonaveasca pe bratrini  ii omoara cu buna stiinta nu le da medicamente si asa guvernati scapa de noi cu buna stiinta

# marlena date 30 April 2013 18:20 +7

ei de ce nu da aceasta lege le e frica ca nu are cum sa-i reabiliteze sa le greeze locuri de munca  ei au timp pentru ei sa aive salare foarte mari conditi de munca foarte bune iar poporul care iau trimis sa facva legi dai in masa in cur

# mondragon date 30 April 2013 21:28 +11

sa vina amistia odata k e jale la puşcarie,sa poata domnul Nastase sa candideze la presedentie k toata lumea il va alege pentru k a fost in sistemul penitenciar si a vazut ororile toate.acum va fi un presedinte cu simt de raspundere si drept.sa fie sanatos,noi romani il vom vota.libertate!

# farmec_ date 3 May 2013 22:52 +9

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13045 Off - aici scrie ca aceasta propunere de lege NU este in procedura de urgenta - si sper sa nu ramana ingropata mult si bine si doar reiterata doar la alegeri . Doresc sa se dea aceasta amnistie cat mai URGENT!!!

# mioara date 6 May 2013 10:27 +8

voi nu vedeti ca vor sa ne omoare lent aduc toate mizerile din occident tineretul il aresteaza cu motive sau fara motive batrinilor nu li se mai dau medicamente si uita asa esim din sistem bravo ramania 

# o mama suparata date 6 May 2013 10:31 +6

dupa parerea mea poate se va da la anul ca sunt alegeri europarlamentare si presidentiale si voe votul nostru vor veni cu alte gogosi umflate

# moiara date 6 May 2013 11:50 +6

care regim de urgenta e implineste ca maine 1 an oare toate legile pentru romani dureaza atit de aceea merge tara struna

# mioara date 8 May 2013 17:29 +10

ce fel de regim de urgenta este aceeasta lege ca maine se face anul tot asa dureaza legele acestei tari .de aceea merge romania ca pe roate ca legile noastre le trebuiesc un an sa fie dezbatute si aprobate halal ce parlamentari am votat sa ajunga si ei in aceste inchisori si sa vada ce bine le e 

# TOMA CRISTINA date 10 May 2013 11:54 +12

ACEST PROIECT DE LEGE ESTE BINE VENIT :roll: .. PENTU CA SUNT MULTE FAMILI NENOROCITE PE DIN AFARA CARE AR FI IN STARE SA SE VANDA PENTRU APROPIATI LOR CARE SE AFLA IN AREST.. SOTUL MEU ESTE ARESTAT DE 1 AN JUMATE SI A LASAT UN COPIL DE 10 LUNI ACASA ..VA SPUN CA ESTE FOARTE GREU.. SA DE -A D- ZEU SA SE APLICE ACESTE LEGI CA sunt multe persoane nevinovate in arest si conditile din inchisorii sunt foarte jalnice.. DORESC URGENT SA SE DE-A ACESTE LEGI!!!

# otilia date 13 May 2013 10:35 +7

imi doresc din suflet sa se dea aceasta lege..........si sper in continuare.....iar cei care tot comenteaza ca nu ar trebui data sau ca o sa se umple strazile de puscariasi nenorociti sa nu mai judece asa sunt si ei oameni au familii,indradevar greseala se plateste da sunt multe alte metode de a indrepta un om nu il arunci in puscarie 3-4 ani si gata sa ne gandim pe langa ei sufera si familiile lor.........sper din suflet sa se dea aceasta lege.

# nicoleta date 24 July 2013 17:13 +5

asa este cine vb urat si ca puscariasi trebuie sa stea in puscarie .dc ca au si ei copii uni dintre ei au familie voi astia care spuneti ca puscatiasi trebuie sa stea la inchisoare voi stiti cat de greu este acolo daca ati sta o zi sau ati avea pe cineva acolo si var zice chinu care este acolo ati judeca normal sa ai vrun nepot si sa asi bata alti joc de el prin fel si fel de metode oameni buni judecati corect barbatul meu are 7 ani de puscarie eu eram insarcinata in 4 luni cand la arestat si de 7 ani ami cresc fetita singura dc asa ca nu avem unde sa ne ducem sa muncim dc ca nu amvem o tara buna si mie daca miar cere copilu meu de mancare o spun k mana pe inima m-as duce sa fur si ori care parinre ar face la fel in cazu in care nu ai unde sa muncesti .DATI GRATIEREA AIA O DATA SUNT OAMENI NEVINOVATI IN PUSCARI VA RUGAM FRUMOS MACAR LA CEI CARE AU FAMILI :-|

# mihaela.c date 13 May 2013 16:33 +9

cei care dau comenturi impotriva amnistiei si gratierii nu cred ca au fost sau nu au avut pe nimeni la puscarie,nu stiu ce inseamna sa vb printr-un geam fara sa te atingi sau sa iti planga copilul ca vrea sa isi ia tatal in brate,IMI DORESC SA SE DEA MAI REPEDE LEGEA

# farmec_ date 13 May 2013 23:34 +1

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/193905-Sedinta-plenului-Senatului-suspendata-din-lipsa-de-cvorum.html?tmpl=component&print=1 sau cititi si asta : http://www.eurotv.ro/ziaruldebanat/?p=272#comment-3459 Contradictorii aceste stiri !

# farmec_ date 13 May 2013 23:48 0

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=1&idp=17010

# sa se de-a o data gratierea date 15 May 2013 13:25 +5

sa de-a d-zeu sa se deie o data gratierea pt ca is foarte multi oameni nevinovati in inchisoare care nici makar nu stiu dc se afla acolo 

# Pol date 16 May 2013 08:00 -6

Nu cred ca sunt in inchisoare degeaba. faptul ca ei nu inteleg de ce au fost inchisi este altceva si demonstreaza ca in mintea lor nu exista notiuni de morala, corectitudine, lege,etc....Unii s-au urcat beti la volan si au omorat oameni nevinovati! Si evident ca nu inteleg de ce se afla acolo, nu? Altii au furat si au talharit batrani, dar nici ei nu inteleg de ce se afla acolo! ASTA PENTRU CA NU II DOARE IN CUR DE TOTI CEILALTI CARE MUNCESC SA OBTINA BUNURI SI SA MANANCE, IAR EI OCOLESC MUNCA PENTRU CA S-AU NASCUT OBOSITI si vor doar\" SOCIALU\'.....E necesara gratierea insa doar pentru cei care inteleg ca au facut ceva gresit si ca sanctiunea aplicata este meritata, iar pe viitor nu trebuie sa mai faca astfel de fapte....Sa aplice un percept simplu: Ce tie nu-ti place altuia nu-I face\"

# lop date 23 October 2013 14:48 -1

sa ti trag la babaceoaca cu teoria chibri`tului stai t`u 1 luna si `dupa m ai posteaza tuti rasa ta!!!!!!!!!!

# daa date 16 May 2013 16:56 +11

Sunt de acord cu gratierea fiecare om meriita o noua sansa cn suntem noi sa judecam  ca au gresit in viata asta murdara amarata si care ne impinge sa facem  cate ceva sa avem ce manca fiecare om va plati  la cel de sus asa ca n u nii trebuie sa judecam nu sunt deacord cu cei ce omoara si cei care violeaza .Daaa sunt de acord cu proiectul initiat  de cei doi deputati

# farmec_ date 16 May 2013 23:32 +4

http://www.eurotv.ro/gratierile-lui-voicu-si-paun-amanate-pentru-dupa-10-mai-2013-cand-vin-avizele-restante/#more-             ADICA: Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile, și se calculează de la data de 08.04.2013.  Termenul se împlinește la data de 27.06.2013.

# just date 18 May 2013 15:45 +1

se vede ca nu iese nimeni daca se va da gratiere sta lume vinovata care nici n-a furat nici n-a batut pe nimeni si li s-dat ani grei ca a intentionat sa fure  sa stea  in puscarii cei care au prejudiciat statul sau parte civila sazicem de la5000$maxim nu pt.o piine stau ani grei in pentenciare au darimat societatea cu sentintele lor 

# UN OM SIPLU date 19 May 2013 08:00 +5

CEI CARE NE-A FURAT DE 24 DE ANI SI A DISTRUS VIITORUL COPIILOR NOSTRI SI VAITA PARINTILOR NOSTRI CARE NE OMOARA LENT DAR SIGUR EI NU PATESC NIMIC AU TOT CE LE TREBUIE PENTRU 2-3 GENERATI PENTRU FAM.LOR PROSTI PLATESC PENTRU EI LE DORESC SA AJUNGA SI EI INTR-O INCHISOARE DAR SA BENEFICIEZE DE REGIMUL DETINUTILOR DE RAND

# UN OM SIMPLU date 19 May 2013 08:04 +10

DACA AR FI ARESTATI TOTI ACEI CARE A DISTRUS INTREAGA TARA SI O DISTRUG SI IN COTINUARE  SI AR FI ARESTATI EI AR FI PRIMI CARE AR PROPUNE GRATIEREA DAR NU O FAC CA AU TARA PE MANA LOR SI FAC LEGI PE PLACUL LOR

# TOT EU date 19 May 2013 08:09 +10

VOI NU VEDETI CATA MIZERIE E IN JUSTITIA NOSTRA  POLITIA BATE OAMENI CA SA DECLARE CE VOR EI SA FIE CONDAMNATI IN TARA ASTA BANI BORBESC NU AI BANI STAI INCHIS CAT VOR JUDECATORI NIMENI NU IA NICI O MASURA ESTE TARA LOR SI FAC CE VOR CU INTREG POPOR

# ADEVARUL date 19 May 2013 11:33 +6

OMULE,INDIFERENT DE FAPTA UNUI MAGISTRAT-O POTI LUA CA O AXIOMA,CA UN FEL DE TEORIE ROMANEASCA-ACESTA NU VA INTRA IN PUSCARIE,IN CELE MAI FLAGRANTE CAZURI-ISI VAD DE TREABA PRIN INSTANTE JUDECAND-IAR CAND DEVIN BUNI DE INCHIS LA SOCOLA PRIMESC PEDEPSE CU SUSPENDARE.ALTFEL,DACA OBSERVI CA O JUDECATOARE-O.HAINEALA DE EXEMPLU,FACE TRAFIC DE INFLUENTA,IN CUIBUL CIORILOR,UNDE STA SI ACUM COCOTATA,EA VA FI CEA CARE TE VA DA IN JUDECATA-PRIN PROCURORUL DE SERVICIU CARE SE AUTOSESISEAZA,IN ACESTA SENS.DOAR CA AICI NU ESTE VORBA DESPRE JUSTITIE,ASTA ESTE NOMENCLATURA LUI CEAUSESCU,DE CARE BASESCU-PARADOXAL-S-A LEPADAT-SI ACUM NE BUCURAM DE PREZENTA EI IN TOATA SPLENDOAREA EI.OBISNUINTA DE A EXERCITA OPRESIUNEA IN NUMELE PROBELOR,A NASCUT MONSTRII CARE AZI NE OMOARA CU ZILE...JUDECATORII SI SLUGILE LOR.

# un om simplu date 20 May 2013 16:53 +7

divinitatea ii scapa pe cei bogati iar pe cei saraci ii trimite la inchisoare eu cred ca divinitate e banul murdar facuc in subteran.DUMNEZEU SA AIVE GRIJA DE TOTI PROCURORI ,JUDECATORII SI DE TOT PARLAMENTUL ASA CUM ISI BAT JOC DE OMUL SIMPLU ASA SA-SI BATA SI DUMNEZEU JOC DE EI ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU

# MIOARA date 20 May 2013 17:04 +2

GREI FUTBOLUI DE CE SCAPA DE PARNAIE EI NU SUNT CETATENI  ROMANIEI CRED CA II SCAPA BANI CA IN ZIUA DE AZI BANI VB IAR CEI CARE NU AU STAU INCHISI PE DE GEABA CA ASA AU VRUT IMPUTITI DE JUDECATORI ORI PROCURORII

# Ella date 22 May 2013 12:34 +1

[quote name=\"asa\"]Asa, asa. Hai cu gratierea ca imediat se termina dosarul lui Catalin Voicu si Voiculescu. Cum sa stea ei domne in aglomeratie? Oamenii trebuie salvati de la o asa mare aglomeratie.[/quote] Aglomeratia o suporti tu si po******tia Romaniei,desteptule,2900 ron de detinut /pe luna ,statul roman aka smekerii parlamentari si guvernantii au interese sa mentina puscariile pline ca mananca de pe urma voastra!

# simona date 5 June 2013 18:01 +2

de asta cred ca nu poti tu dormi noaptea.discutam de oamenii de rand,nu de politicieni care oricum nu mor de foame si nu duc lipsa de nimic acolo.daca nu stii despre ce se discuta cautati o ocupatie.citeste basme ,unde toata lumea e fericita.noi traim intro lume reala...

# Gina date 3 June 2013 20:19 +3

Intr-un final se mai da sau nu gratiere? Nicaieri nu anunta numic despre acest proiect de lege ?

# pentru ella date 4 June 2013 19:43 +1

esti proasta tare vorbesti cu picioarele ,capul il ai plin cu tarata nu e vorba de acei mentionat de tine e vorba ca sunt multi nevinovati care stau inchisi pe nedrept cunosc cazuri de aceea vorbesc puneti creerul in functiune sa se dea gratierea

# simona date 5 June 2013 17:56 +6

la tv se pune in discutie construirea de penitenciare din fondurile europene.de ce nu se construiesc fabrici pt a creea locuri de munca ?atunci rata infractionalitatii ar scadea cu siguranta iar visteria tarii ar avea de castigat.dar e prea greu pt domnii parlamentari care au salarii nesimtite.

# crina date 6 June 2013 21:47 +4

dati dracu gratierea odata ce va cacati atat pe voi!!!!soteti pe aia care au furat o paine  sa dea la copii sa manance si intrati voi ca ati furat  destul si  stati la puscarie sa vedeti cum e sa vina la voi cu pachet sa stati o jumate de ora la vizita  si  sa dormiti printre plojnite   DATI DECRETUL CE DRACU MAI ASTEPTATI E TIMPUL MAI SPALATIVA PACATELE VOI FURATI SI ALTI STA LA PUSCARIE!!!!

# aaaa date 8 June 2013 22:41 +1

daca am 2 anii suspendare, si un proces pe rol pt care mi s-ar da cu executare beneficiez de decret?

# marius date 9 June 2013 12:10 +4

de ce nu se vorbeste de jaful produs de cei care ne-au condus 23de ani ei cati ani ar merita de puscarie SA SE DEA GRATIEREA SUNT FOARE MULTI NEVINOVATI CINE RASPUNDE DE ASTA GRATIEREAAAAAAAAAAAAAAAAAA

# elena date 9 June 2013 13:29 +3

de ce nu se da odata gratierea pentru cei necajiti ca hoti din parlament tot nu ajung la anchisoare ca ei au bani sa cumpere judecatori

# secret date 12 June 2013 21:35 +5

:-?Nu prea ma stiu cu lege.....da ce e in romania aia.....e de strigata la cer...sotul meu e in puscarie....a fost...aici...in germania...era mult mai bn....da ce e in inchisorile din ro....tie scriba de la intrare...apoi ce sa mai zici de saraci...ca sint vai de capul lor...si de zilele lor...asta e...baram de sar da un decret...sa iasa oamenii...nevinovatiii.....

# secret date 12 June 2013 21:37 +4

si tot nu inteleg...se da decret sau nu????

# BORMAN date 15 June 2013 13:29 -9

MAI BOILOR,DE SPITALELE SUPRA AGLOMERATE STITI CEVA,NU VA ESTE RUSINE OBRAZULUI SA SCRIETI TOT CE VA DICTEAZA VARANUL ,PE CARE IL ASTEAPTA ANI GREI DE TEMNITA,RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

# margareta date 18 June 2013 21:51 0

gratiere ba codurile penale ba cod penal tot ba pentru ce ii mai pltim numai pentru legi

# margareta date 18 June 2013 21:56 0

tara a facuto farmitele  au vanduto pe timer ce mai bine sa ne vanda si pe noi ca si asa suntem o colonie cum mai poate dumnezeu sa-i mai suporte pe dihanile aste care ne-au condus de 23 ani ca-au construit parinti si bunici nostri astea au distrus in 23 de ani 

# margareta date 18 June 2013 22:02 +1

ii platim numai pentru si face legi pentru ei so duca numai ei bine si cu tot neamul cel adormit sa le dea bunul dumnezeu tot raul care ni la facut noua ca popor sa le cada in capul lor de nesimtiti sunt niste neispraviti vor totul numai pentruei

# farmec_ date 15 July 2013 17:38 +7

Este din ce in ce mai greu de inteles atitudinea \"alesilor\" . Parca chiar criminali vor sa nenoroceasca acest popor. Amnisita si gratierea .... sunt absolut necesare in aceste vremuri ... daca vor sa ma salveze din sufletele si sanatatea romanilor de acolo - care au si familii chinuite si ele de neputinta traiului de zi de zi.

# dinu date 13 August 2013 18:27 +6

nu intelegeti voi ce se intampla in tara asta si nu veti intelege niciodata asa ca tineti-va comantariile pt voi ca unele femei sufera acasa cu copii pt ca barbatii sunt la penitenciare si ne chinuim sa supravietuim  :sad: Astept noul cod pentru ca asta va fii cel mai frumos cadou din viata mea

# un nimeni date 20 August 2013 15:06 -8

:sigh: eu nu as gratia pe nimeni, legile noastre sunt prea blande.

# un nimeni date 20 August 2013 15:12 -5

DETINUTII SA MEARGA LA MUNCA ,nu sa ramana in incinta Penitenciarului, toti avem drepturi europene , asa hai la treaba ( constructii, agricultura,canal,etc)

# decu silvia date 31 August 2013 17:54 +1

dati o data sau nu dati nu ne mai faceti sperantedegeaba

# mr barry date 17 October 2013 15:09 0

Ai nevoie de un împrumut pentru orice motiv, contactati-ne acum, cu o ofertă de împrumut la prețuri accesibile, la 2%, rata dobânzii cu un minim de 5.000 de dolari și un maxim de $ 50,000,000,00 și Daca sunteti interesati trebuie sa va rugam sa ne contactati la:? Barrysmith1loanlender@gmail.com, pentru Mai multe informatii. Vi se cere să completați și să ne trimiteți următoarele detalii, astfel încât să putem continua cu tranzacția de împrumut. Numele: Adresa: Țara: Țara: Sex: Varsta: Suma de împrumut: Durata: Venitul lunar: Număr de telefon: Scopul creditului: Multumesc, Salutari așa cum ne așteptăm răspunsul dumneavoastră de urgență. MR BARRY

# cineva date 23 October 2013 14:58 +2

:cry: DATI DRACU ODATA GRATIEREA CA VAD CA VA CACATI PA VOI SI NMIK NU FACETI DOAR VORBE M AI TRECETI SI LA ACTIUNE SI FACETI SI LUCRURI UMANE CA NE AM SATURAT SA NE MINTITI INTRUNA HALAL TARA DE CACAT DE TOT RASUL SA VA FIE RUSINE NENOROTITILOR STITI NUMAI SA FURATI DASTA SE INTAMPLA NUMAI NENOROCIRI CA NU OFERITI NIMICA BUN VA E USOR SA TRIMITETI LA PUSCARIE UNIII SARACII AU FACUT MICI GAINARII SI II DATI CAT ALTUL CARE OMOARA SAU VIOLEAZA ASTA NU E LEGE NU E DREPTATE RUSINEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!

# Baba Oarba date 29 October 2013 15:09 +5

Stimati cititori, cred ca este timpul sa fie oferita o amnistie/gratiere dupa multi ani care nu a mai fost oferita o astfel de instutitie. Insa noi romanii, suntem salbatici, indiferenti, nu conteaza ca cei de dupa gratii sunt semenii nostrii si intr-o buna zi se vor intoarce si fara amnistie/gratiere insa va trebui sa-i integram. Cum vom face asta....daca suntem atat de nepasatori....ne place varsarea de sange...razbunarea...si indiferenta...?? Asa sunt facuti romanii....rafuieli politice....personale....sau doar intamplari nefericite. Cat priveste la pedepsele fara violenta....suntem uimiti sa vedem ce usor le dau unora ani grei de temnita   4-5-6-8 ani....!! Mai ceva ca fostii tortionari. Insa cred ca ne place asta....suntem satisfacuti sa vedem pedepse cat mai mari.... de parca am traii ca ciorile 150 de ani....!!! (si nu mai conteaza 3-5-8 ani de pedeapsa) Insa in alte tari, in lumea civilizata, infractiuni non-violente ...daca se pedepsesc cu 6 luni sau 1 an.....de cele mai multe

# Baba Oarba date 29 October 2013 15:11 +4

Insa in alte tari, in lumea civilizata, infractiuni non-violente ...daca se pedepsesc cu 6 luni sau 1 an.....de cele mai multe ori sunt cu amenzi....! (Nu sunt de acord cu crimele...cu violurile....cu rapirile....dar in rest ii inteleg pe toti...ca sunt simple greseli) Chiar aceste fapte cu caracter ireprobabil, de cele mai multe ori sunt savarsite din motive leste de inteles....si anume, nivelul sarac de trai al po******tie Romaniei, uneori lipsa de educatie...sau in unele cazuri foamea de maine te conduce la fapte negandite. Nu este scuzabil toate acestea sa le faci....insa nu este scuzabil nici  societatea care este amorfa...letargica...impotenta....si care in loc sa se ocupe de bunastarea po******tiei asa cum este prevazut in Constitutie, acesta (SOCIETATEA) este indiferenta...saraceste po******tia...infometeaza...nu asigura ziua de maine... nu ofera nivelul de trai minim...nu ofera nimic tinerilor...si totusi parca se complace sa-si tortureze cetatenii care ajung sa faca fortuiti unele

# Baba Oarba date 29 October 2013 15:13 +4

si totusi parca se complace sa-si tortureze cetatenii care ajung sa faca fortuiti unele fapte cu caracter reprobabil... stiind ca ii vor duce pentru cativa ani dupa gratii....ca sa castige (sau sa fure) si institutiile de reeducare care afirma ca fac ceva pentru acestia. (In realitatea nu se face nimic bun pentru cei care sunt ascunsi temporar dupa gratii....acestia revin in societate si probabil ca devin mult mai vicleni) Oameni buni....draga SOCIETATE.... faceti ceva bun pentru viitorul tarii.... pentru oamenii ai acestei societati...oferiti  locuri de munca... un nivel de trai mai ridicat.....si toate acestea nu se vor mai intampla daca va ocupati de semenii vostrii.  DA...EU DESIGUR SUNT DE ACORD CU AMNISTIE SAU GRATIERE.....DAR SOCIETATEA ESTE OBIGATA SA OFERE MULT MAI MULT CETATENILOR....CA SA NU MAI CADA NIMENI IN PACAT.  Sincer nu cred ca se va da nicio gratiere sau amnistie... sunt doar simple vorbe.... de mai mult de 12 ani.... se tot spune.... insa nimic....La fel s-a intamp

# Baba Oarba date 29 October 2013 15:14 +5

La fel s-a intamplat si cu Codul Penal....din 2004 ce trebuia sa intre in vigoare si tot a fost amanat....si se pare ca va mai fi....chiar si prezenta forma a noului Cod Penal 2013-2014, pentru ca au mai fost astfel de momente....si amanari...depinde ce \\\"jocuri sunt la Palate\\\" O sa vedem ....si o sa traim... Sincer nu cred ca va exista nicio Amnistie si Gratiere. VOM VEDEA....!  MULT SUCCES CELOR CARE AU PROPUS AMNISTIE/GRATIERE....INSA SE PARE CA VA FI O MARE MINCIUNA SI DIN PARTEA INITIATORILR...PENTRU CA NU AU NICIO SUSTINERE.  SINCER ESTE O MARE AFACERE PENTRU INSTITUTIILE DE DETINERE SI AR PIERDE MULT STATUL DACA AR AMINISTIA...DEOARECE VOR RAMANE SOMERI ADMINISTRATIA PENITENCIARELOR...SI NU CRED CA VOIESTE NIMENI ASA CEVA. TREBUIE SA FURE SI CEI DE LA ADM. PENITENCIARELOR DE PE URMA DETINUTILOR. SINCER ESTE O MARE AFACERE PENTRU STAT...SA AIBA CATI MAI MULTI DETINUTI PE BANDA RULANTA. ASTA ESTE REALITATEA....TRAGICA SI DUREROASA....!!! SE FURA PESTE TOT.  <img src=ops:' /> :sigh: :zzz :-x

# Adelina date 12 November 2013 17:05 +7

Dece dracu mai vorbit si mai publicati pe net si la TV ca dati gratiere? daca voi nu sunteti in stare de nimic... mai datile sanse ca sunt si ei oameni nu sunt animale, nu stoe nimeni cum e akolo. Sotul meu este de 6 luni arestat pentrru o prostie ca a furat 2 bateri de tir si au fost 5 in fapta si numai el a fost arrestat. prejudiciua a fost recuperat partile vatamate si-au retras plangerile dece dracu a fost condamnat la 3 ani jumate? bai voi sunteti nebuni dar decizia procurorului nu o poate opri nimeni... Trezirea mai merita o sansa sunt OAMENI nu ANIMALE

# Linuca date 14 November 2013 16:49 0

Da de ce nu faceti nik??? Pe eurotv scrie ca la 1 decembrie intra in vigoare gratierea... Oare este adevarat?

# anita grava date 23 November 2013 19:13 0

Bună ziua , Acest lucru este de a informa publicul larg că doamna Anita Grava , un creditor împrumut privat a deschide o oportunitate financiar pentru toată lumea care are nevoie de orice ajutor financiar . Ne da afarã de împrumut la rata dobânzii de 2% pentru persoane fizice , firme si companii sub un termenii și condițiile clare și ușor de înțeles . contactati -ne azi prin e -mail la : ( anitagrava@live.co.uk )

# STAN date 29 November 2013 14:49 +5

bravo Mdalin Voicu si bravo Nicolae Paun nu as dori la ceilalti care comenteaza aiurea sa ajunga acolo vreodata precum altii ce se trezesc acolo peste noapte si pur si simplu de la un lucru minor...mai informativa si voi despre lumea moderna sunteti in urma cu o suta de ani astia care le vreti raul la cei de acolo dar ganditiva ca o sa aveti si voi copii sa va vad atuncea cand o sa greseasca unul din ei daca tot la fel o sa vorbiti...oameni fara inima ce sunteti..

# margareta date 5 December 2013 17:29 +4

cat timp dureaza o lege in regim de urgenta un an dar o lege normala halal parlamentari avem ki se vor mari si salarile si ei voteza o lege intr-un an si jumatate sunt obositi sarmani poate voi auzi ca sunt toti arestati sa vada si ei cum e acolo .cea mai mare vina o au toti acei care ne-au condus haoti si ne conduc incontinuare sa-i manance moartea sa nu-i mai vad la tv

# eu date 5 December 2013 19:37 +3

nesimtiti de parlamentari manamca bani de pomana au toate facilitatile salare bune manacare gratis tot ce isi doreste mai pun respect pentru cei care i-au ales sunt niste jaguri imputite rusineeeeeeeeeeeeeeee si sa- ia  moarte cea cu coasa

# hau date 11 December 2013 21:56 +3

propun sa le facem tutror de la putere ce iau facut si lui Ceausesc! sa l kill arim pe toti

# alina date 13 December 2013 18:14 +5

cei care nu stiti cum e sa stati acolo sau sa aveti pe cineva acolo nu mai comentati....nu doresc nimanui sa ajunga acolo sau cel putin sa aibe pe cineva in inchisoare....e foarte greu....macar de atata sa fie in stare sa faca presedintele ca oricum am ajuns cea mai de ...... taraaaaa.....nu avem nimic bun....si pentru ca te certi cu cineva intri in puscarie....oare in alta tara asa se face dreptate?nu mai exista dreptate in tara asta intra la puscarie doar cine nu are bani sau pe cineva care sa ii ajute alti omoara sau fac alte nenorociri si sunt acasa iar altii care de fapt nu fac nimic stau acolo si indura greul....sper sa se dea un decret asa mai ies si oameni nevinovati din inchisoare.....

# GIGI DURU date 18 December 2013 06:13 0

Citesc de obicei comentariile si intotdeauna ma minunez cum romanii, se disculpa in moduri inedite, nebanuite ca si caile Domnului. Mai oameni buni, de ce plangem pe umarul unor puscariasi care au ajuns acolo in urma faptelor lor? De ce sa nu plateasca chiar si cu viata cei care omoara, sau cei care prin actiunile lor pun in pericol viata concetatenilor?! De ce sistemul american este eficient si al nostru nu? Pai sa va spun eu cum tremura chilotii pe oricare cetatean american care aude cuvintele fisc, sperjur, crima, tradare...si cum la noi, criminalii, hotii si tradatorii se plimba in libertate cu conturi pline de milioane, la care majoritatea dintre noi, dupa o viata de munca cinstita, doar viseaza cumparand un amarat de bilet la loto?! E trist dar adevarat, viata noastra a ajuns sa depinda de razboiul intre mafiile infiltrate in politica pana la nivelul presedentiei, am ajuns sa ne uitam stupefiati, cum tupeistii si hotii, au ajuns sa ne reprezinte.

# GIGI DURU date 18 December 2013 06:27 +6

Si care ar fi solutia? Cu tristete va informez ca NU MAI EXISTA! Romania a devenit patria hotilor, nu mai sunt respectate valorile, nu mai este pretuita educatia, scapa cine poate! Chiar mai sperati in reforma justitiei, a statului?! Eu unul nu, asa ca mi-am trimis copiii ( sefi de promotii ) in Germania si tin sa va spun ca dupa 30 de ani de munca cu rezultate la care altii viseaza, venitul meu se ridica la fabuloasa suma egala cu platile pe parcari timp de o luna ale copiilor mei. Cum sa mai cred ca lucrurile vor merge bine cand analfabetii ajung europarlamentari, cand justitia e partinitoare, cand numai hotii si tradatorii o duc bine?! TRIST, DAR ADEVARAT...

# pop dumitru date 18 December 2013 13:14 +7

Am 29 de anii si sper sa prin vremea cand in inchisoriile tarii sa fie numai fosti politicieni corupti,magistratii si functionari publici care in 24 de ani au comis o groaza de infractiunii si nu ia pedepsit nimeni.

# EU date 18 December 2013 13:39 0

https://www.facebook.com/pages/Pro-Amnistie/467597333349741?ref=hl

# Trezirea date 20 December 2013 09:12 -6

Asa fratilor!!!!!!!!!!!!!! Eliberati toti golanii si hotii!!!!!!!!!!! Bravo voua mult prea stimatilor alesi.

# Anna date 21 December 2013 17:23 0

mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu atotputernic pentru amabilitatea și bunătatea lui , la viața mea ceea ce i se va fi făcut dacă nu pentru Maris Smith, care i se va vedea mereu ca Dumnezeu a trimis femeie care Dumnezeu s-au ales pentru a ajuta oamenii care au nevoie financiar ca mine, o văduvă săracă care a fost pe lista scurtă și pe termen scurt a fondurilor unei femei care au doi copii și are atât de multe responsabilități o femeie care a pierdut soțul și are facturi de plătit constând în facturi atat chirie casa și de energie electrică și a fost scammed suma de 450.000 dolari USD niciodată nu am crezut că există încă o companie de împrumut legit on-line , care încă mai cred că oamenii sunt în probleme financiare și sunt gata să ajute după ce a fost scammed 450.000 dolari USD niciodată nu am crezut că există încă o companie de împrumut legit până când am dat peste un post care a fost postat de un dna Anna pe același forum mi-a explicat cum a ajuns împrumut de ei de la doamna Maris Smi

# margareta date 26 December 2013 12:50 +4

haideti oameni buni si cu frica de dumnezeu la anul la alegerile europarlamentare sa ne unim fortele sa nu-i mai votam pe jagurile astea care ne-au condus timp de 24ani in anumite denumiri de partid votati cu acei care n-au fugit de la un partid la altu sa ne unim fortele si sa le tragem taca cum ne-a tras ei cu gratierea . sa ne unim cu intreaga fam

# marian date 27 December 2013 00:29 +7

Am facut si eu puscarie, dar cred ca unele comentar sunt rasiste. Bai taranilor, mergeti si stati macar 2zile la jilava intre sobolani si sa beti apa strecurata.nu stiti ca exista si nevinovati? Am facut 6ani fara sa fac nimic, nu am comis nici o infractiune, si am primit 6 ani, am pierdut tot ce aveam mai scump pe lumea asta: casa si familia.doar ca nu am vrut sa dau bani la gabori cand lucram in parcare!asta este viata de roman. Nu mai comentati aiurea daca nu stiti ce inseamna sa stai la p. 

# wright dave date 2 January 2014 10:26 -2

Bună ziua, sunteți în căutare de un împrumut legitim pentru a porni afacerea dvs. sau pentru orice scop acest 2014? Obosit de a solicita împrumuturi și credite ipotecare? Ai fost refuzat de către băncile dumneavoastră? Apoi, trauma dumneavoastră financiară este de peste Ne oferă împrumuturi de la $ 1,500.00 Min 3% până la $ 300,000,000.00 Până la rate ale dobânzii. Ne sunt certificate și de încredere. vă putem ajuta cu asistență financiară. Daca sunteti interesati nu ajunge la noi prin intermediul nostru e-mail privat: ultimateloanfirm200@gmail.com

# ana date 3 January 2014 16:30 +5

hai cu gratierea odata...si cu dreptatea....sunt f multi oamnei nevinovati..bagati in puscarie doar pentru ca se aflau in locul nepotrivit  si cu persoane nepotrivite....sa speram la ceva mai bun....pe criminali nu ii mai vede nimeni...si politia corupta din ziua de azi...imi e rusine in ce tara traiesc!!!!!!!!!!

# Ana date 8 January 2014 01:49 +6

Aceasta lege este absolut necesara.

# chris huston date 11 January 2014 07:32 0

Aplica pentru un împrumut rapid și convenabil de a plăti facturile și pentru a începe o nouă finanțare de proiecte de la o rată a dobânzii mai ieftin de 3%. Nu ne contactati astăzi prin: eagleloanfinance@hotmail.com cu suma creditului necesar ca oferta noastră de împrumut minim este de 1.000,00 la orice alegere de amount.I de împrumut sunt certificate, înregistrate și legit lender.You să mă contactați astăzi, dacă sunteți interesat în obținerea acestui împrumut, contactati-ma pentru mai multe informații despre procesul de împrumut, cum ar fi procesul de termenii și condițiile de împrumut și modul în care împrumutul va fi transferat la tine. Am nevoie de răspunsul dumneavoastră de urgență în cazul în care sunteți interesat.

# Nicolle date 13 January 2014 23:59 +4

Sa ne gandim la oamenii incarcerati pentru faptul ca au furat 1 metru de cablu pentru a-l vinde si a cumpara ulterior din acei bani medicamente pentru un membru bolnav al familiei , oameni care sunt privati de libertate pentru o cearta cu vecinul privind cativa metri de pamant , oameni care au furat pentru a avea o paine pe masa ! Pentru acei oameni trebuie promulgata aceasta lege, oameni care sunt condamnati la 3-4 ani de inchisoare pentru fapte minore! Aceasta lege este necesara!

# Nicolle date 14 January 2014 00:01 +3

Sa ne gandim la oamenii incarcerati pentru faptul ca au furat 1 metru de cablu pentru a-l vinde si a cumpara ulterior din acei bani medicamente pentru un membru bolnav al familiei , oameni care sunt privati de libertate pentru o cearta cu vecinul privind cativa metri de pamant , oameni care au furat pentru a avea o paine pe masa ! Pentru acei oameni trebuie promulgata aceasta lege, oameni care sunt condamnati la 3-4 ani de inchisoare pentru fapte minore! Aceasta lege este necesara!

# Nicolle date 19 January 2014 15:08 +4

Sa ne gandim la oamenii incarcerati pentru faptul ca au furat 1 metru de cablu pentru a-l vinde si a cumpara ulterior din acei bani medicamente pentru un membru bolnav al familiei , oameni care sunt privati de libertate pentru o cearta cu vecinul privind cativa metri de pamant , oameni care au furat pentru a avea o paine pe masa ! Pentru acei oameni trebuie promulgata aceasta lege, oameni care sunt condamnati la 3-4 ani de inchisoare pentru fapte minore! Aceasta lege este necesara!

# pedro lee date 22 January 2014 16:34 0

Ești un om de afaceri sau o femeie? Ești în orice stres de fonduri pentru a finanța sau a începe propria afacere? Ai nevoie de a plăti împrumut datoria dumneavoastră sau achita facturile dvs. sau de a începe o afacere bună? Dacă aveți un scor de credit scăzut sau dificil de a obține un împrumut de la băncile locale și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut la nivelul ratei dobânzii de 2%? Contactati-ne acum pe E-mail: growthfinance.net@gmail.com

# dana date 28 January 2014 15:09 +4

dau 3,4,5 ani de puscarie ca nu ii primesc pe tineri din romania la munca vor experienta..pai dac iesi de la facultate d unde experienta.. si dupa se intreaba dc toata forta de munk d l noi din tara e lapucarie fura..ca sa manace si asta le bag pt o pane care leo da la copil 5 ani de puscarie k nu ii doare pe ei da sa bage si judecatori care iau spaga k sa vada si e ce viata e akolo

# Mr Oziba Randy date 31 January 2014 05:42 +1

hi, Sunteți în căutarea pentru un împrumut de afaceri, credit de nevoi personale, casa, credit auto, student împrumuturi, credite de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc, etc .. Sau ați fost refuzat un împrumut de către o bancă sau o configurație financiar de una sau mai multe reasons.You mai degrabă soluțiile lor de credit! Eu sunt un om cinstit un creditor privat, de creditare a persoanelor juridice și fizice într-o rată scăzută a dobânzii și la prețuri accesibile de 2%. Interesat? Contactați-ne pentru a trata împrumutul să urmeze transferul în termen de 48 de ore. CONTACT: ozibarandy@hotmail.com Detalii de aplicare nume: Data nasterii: gen: Stare civilă: adresa: localizare status: Cod poștal: Țară: telefon: E-mail: Scopul stare de împrumut: Valoarea creditului: Împrumut Durata: Venitul net lunar. Înapoi la mine cât mai curând posibil, cu informațiile de mai sus pentru mai multe informații. Sper să aud de la tine. Vă mulțumim și Dumnezeu să v

# un om de rand date 1 February 2014 20:41 +6

e foarte usor sa critici si sa iti dai cu parerea dar stai si gindestete foarte bine cind vrei sa sa faci asta ,trebue data aceasta sansa la oameni care au gresit sau poate au fost trimisi de dragu judecatorului sau a procororului care se razbuna pe niste bieti be oameni dar alti carwe leau umplut buzunarele dupa cum am si vazut pe toate canalele raminem fara cuvinte dar sa nu uite ca DUMNEZEU nu doarme si are rabdare cu toti dupa faptele lor .........eu sunt deacord si sper ca acesti politicieni sa gindeasca ca trebue data .

# Peter Simon date 6 February 2014 02:03 0

Eu sunt Domnul Peter Simon, un legitim şi un bani reputaţie creditor. Vom împrumuta fonduri afară la persoanele care au nevoie de asistenţă financiară, oferim împrumut la oameni care au un credit de rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească pe de afaceri. Au fost căutaţi pentru împrumut? tu nu trebuie să vă faceţi griji, pentru că vă sunt în locul potrivit ofer împrumut la rata dobânzii scăzută de 4%, Deci, dacă vă aflaţi în nevoie de un împrumut vreau să doar contactati-ma prin e-mail această adresă: peterloanfirm@live.com

# Valeriu Mangu date 16 February 2014 17:34 -2

Articolul “Procedura revizuirii Constitutiei trebuie reinventata!” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# realpersonalfinanceloan date 4 March 2014 17:06 -2

Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria, plăti facturile sau asistență financiară pentru a sprijini afacerea dumneavoastră. dacă da, să ne contactați prin e-mail realpersonalfinanceloan@live.com

# popescu date 8 March 2014 17:51 +2

iar mananca parlamentari rahat din gura se apropie data alegerilor euro.parl de aceea es cu perlele in gura vor voturile noastre nu mai credeti in vorbelele lor  sunt veninoase. nu dau ei gratierea vor sa ne pacaleasca din nou asa sa fie si ei pacaliti de bunul dumnezeu cum isi bat ei joc de noi la randul lor  sa aiva aceeasi soarta 

# Stacy Blair date 23 March 2014 05:01 -2

Numele meu este Stacy Blair i-au fost în robie de atunci EX meu a plecat pentru o altă femeie, a fost adevărat iad pentru mine și toată lumea mi-a spus să uit de el, dar nu am putut pentru ca il iubesc atat de mult. Lucrurile s-au înrăutățit până când prietenul meu mi-a prezentat acest mare vraja rolă DOCTOR OTIAGBE SPELL TEMPLE care s-au salvat viața atât de multe și de relații și l-am contactat prin e-mail lui (Otiagbe@yahoo.com) I-am explicat totul pentru el și el o vrajă pentru mă imediat după trei zile, totul se întoarce și prietenul meu a venit la mine pe genunchi cerșind iertare că am fost singura femeie pe care a iubit în viața lui și el este gata să mă iubească pentru totdeauna. Am fost foarte surprins că nu am mai văzut un astfel de miracol în viața mea. Sunt atât de recunoscător pentru acest om și i se va publica pentru totdeauna numele lui Doctor Otiagbe. Contactați-l acum pentru propriul miracol prin e-mail: Otiagbe@yahoo.com

# Mr. Jeff Michael date 12 April 2014 15:29 -2

Bună ziua, Ai nevoie de un împrumut? Esti interesat de geting orice tip de împrumut? Ești financiar îngrijorat? Sau aveți nevoie de un împrumut pentru a achita datoria și facturile dvs.? Dorim să dăm afară de împrumut la care vreodată că este nevoie de un împrumut la rată scăzută a dobânzii de 3%, ne da afarã de împrumut de la minimul de 5.000,00 USD la maximum 100 de milioane de dolari, lire sterline, euro, Daca sunteti interesati, Contactati-ne prin Adresa email: jsemkffloaninvestment@gmail.com Suntem la dispozitia dumneavoastra. Vă mulțumim ca ne așteptăm răspunde de rapid. Salutari, Mr. Jeff Michael E-mail: jsemkffloaninvestment@gmail.com

# Ricardo Ibarra Fernandez date 18 April 2014 14:10 -2

ATENȚIE:  Ne sunt certificate de creditor de împrumut pe bază de la nivel mondial. Va oferim toate tipurile de împrumut, atât personale și de credit ipotecar pentru oameni peste tot în lume. Persoană interesată ar trebui să mă contactați prin: info.rif.servicees@gmail.com Salutari  Finanțarea Manager.

# jennifer date 23 April 2014 15:53 -2

Buna ziua, eu sunt doamna Jennifer John, un creditor împrumut privat, care dă viață credite de oportunitate de timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a achita datoriile dvs. sau aveți nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea dvs.? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? în căutarea pentru mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru de domeniul trecutului. Ne-am împrumuta fonduri de la persoanele fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am oferi o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Deci, contactati-ne azi prin e-mail la: (jenniferjohn536@gmail.com)

# Ms julian date 3 May 2014 11:56 -1

pozdravy  Myslíte si, hladat financné prostriedky na zaplatenie dlhov  Hladat na financovanie, ako zacat Svoj vlastný podnik?  Ste v núdzi súkromných alebo podnikatelských úverov  pre rôzne úcely?  Hladáte pôžicku na realizáciu velkých projektov  Hladat na financovanie pre procesov rad dalších?  Ak sa niektorý z vyššie uvedených problémov, môžeme Byt pomôct  Vy, ale JA chcem, Aby ste pochopili, Ze dávame Naše  úvery s úrokovou sadzbou vo výške 3%.  Záujemcovia nás Mozu kontaktovat  Tento detaliu. E-mail: centralfinancee11@gmail.com

# Dl. Nespor. date 7 May 2014 01:42 -2

Fiecare zi bună. Sunt domnul Nespor împrumut acredible creditor , suntem legitime și un împrumut reputație de companie . Suntem o companie dinamica, cu asistență financiară de fonduri de împrumut Ne din persoanelor fizice la rata de 3% , care au nevoie de asistență financiară , care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile , sau pentru a porni în sus , Company / Fabrica de Investiții , de a investi pe business.We doriți să utilizați acest mediu pentru a vă informa că am acordă asistență de încredere și beneficiar și să fie bucuroși să vă oferim un loan.Contact ne prin adresa de e-mail : nesporguniversalfunds@outlook.com Serviciile prestate includ ; Refinance , Home Improvement , Împrumut de Investiții , credite auto , consolidarea datoriilor , linie de credit , al doilea rând ipotecare , împrumuturi de afaceri , credite personale , masina de imprumut , de împrumut Auto . Scrie înapoi, dacă interesat . NUMELE COMPLET ......... HOME ADRESA ...... SEX ......

# LARRY BUKNOR date 18 May 2014 03:28 -2

Ne da împrumuturi în orice parte a lumii, oferim toate tipurile și tipurile de credite cu rambursare convenabil, tarifele noastre dobânzii este de 2% în anula muncă de durată, indiferent de locație sau de credit pentru a obține un împrumut de e-mail: worldbestloans@gmail.com Împrumutat solicitant interesat să completați formularul de mai jos INFORMAȚII Debitorilor * * Numele Intreg: ...................... * * SEX ............................. * * Vârsta ............................. * * Titlul .................. * * Contact: ................ * * Tara ......................... * * Telefon: * .......................... * * Suma necesară ca împrumut: .......... * * Împrumut Durata: .................. * * Venituri anuale: .................. * * Ocupatia: ..................... * * Garantie: ..................... * * Plata: lunar sau anual Vă mulțumim și Dumnezeu să vă binecuvânteze VEDERE LARRY BUKNOR

# Rev Bran Steven date 25 May 2014 18:42 -1

Bună ziua, Urgent de împrumut privat, se aplică în prezent în cazul în care sunt interesați. Am oferim toate tipurile de împrumuturi cu dobândă redusă, iar orice sumă care aveți nevoie. * Credit de nevoi personale * Împrumut de afaceri * Împrumut de consolidare a datoriei * Îmbunătățirea casa ta Contact Rev Bran Steven Prin e-mail: moneylending10@gmail.com Aveți nevoie de informații sunt: 1. Numele Intreg: ......... . 2 Contact Adresa: ...... . 3 Stat / Oras: ........... . 4 Țară: ......... . 5 Suma necesară: .............. . 6 Durata de împrumut: .......... . 7 Telefon: .......... . 8 primi lunar: ........... Multumesc ca i așteaptă pentru e-mail în curând. Rev Bran Steven

# mark date 5 June 2014 01:07 -1

salut, Sunteți în căutarea pentru un împrumut de afaceri, credite personale, credite ipotecare, auto împrumuturi, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, de risc de capital, etc .... Ești un împrumut de către o bancar sau respinge financiar autoritate de unul sau mai multe motive.! Sunt un creditor privat care împrumuta Persoanele fizice și juridice, la o rată scăzută a dobânzii și la prețuri accesibile Rata dobânzii de 2%. Contactati-ne prin e-mail: marisjessica@outlook.com Cerere de împrumut. Numele Dvs. complet: Adresa: Țară: de stat: Suma de împrumut Necesare: sex: DURATA împrumut: telefon: fax: Venitul lunar: Data exactă care aveți nevoie de împrumut: ocupație: Cerere de împrumut înainte de: NOTĂ: Acest lucru este necesar înainte de a putea Continuă de creditare drept. Privință

# mark date 5 June 2014 01:09 -1

salut, Sunteți în căutarea pentru un împrumut de afaceri, credite personale, credite ipotecare, auto împrumuturi, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, de risc de capital, etc .... Ești un împrumut de către o bancar sau respinge financiar autoritate de unul sau mai multe motive.! Sunt un creditor privat care împrumuta Persoanele fizice și juridice, la o rată scăzută a dobânzii și la prețuri accesibile Rata dobânzii de 2%. Contactati-ne prin e-mail: marisjessica@outlook.com Cerere de împrumut. Numele Dvs. complet: Adresa: Țară: de stat: Suma de împrumut Necesare: sex: DURATA împrumut: telefon: fax: Venitul lunar: Data exactă care aveți nevoie de împrumut: ocupație: Cerere de împrumut înainte de: NOTĂ: Acest lucru este necesar înainte de a putea Continuă de creditare drept. Privință

# Mr Hawaii date 11 June 2014 17:09 -1

Buna ziua, eu sunt domnul Hawaii, un creditor împrumut privat, care dă viață credite de oportunitate de timp. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a achita datoriile dvs. sau aveți nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea dvs.? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ești în nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? Ne-am împrumuta fonduri de la persoanele fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, pentru a investi în afaceri, la o rată de 3%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am oferi o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un loan.So contactati-ne azi prin e-mail: hawaii_loanfirm77956@outlook.com

# cedo date 23 June 2014 22:34 0

cetateanul turmentat, minutul 4-5, balbaieli maxime :lol: https://www.youtube.com/watch?v=FFFnO4yhQog

# Mark Donald date 30 June 2014 07:09 0

Do you need an urgent loan to solve your financial needs, we offer loan (Personal Loan, Commercial Loans, etc.) ranging from$5000 to $35,000,000.00 Max, and a re-payment period of 1 year to 30 years duration, we are reliable, efficient, fast and dynamic, with 100%Guaranteed We also gives credit to the (euro, pound and dollars .) The interest rate applicable to all loans (3%), if you are interested get back to us via(marlcoleloanfinance112@gmail.com) with the information below: APPLICANT DETAILS: * Name of applicant: * Address of the applicant: * City: * Country: * Country: * Gender: * Marital status: * Age: * Monthly Income Price: * Occupation: * Tel Mobile: * Mobile: * Amount Requested: * Loan Duration: * Purpose for the loan: * E-mail: We await your response. Sincerely, Mark Donald

# My Life Testimony date 30 June 2014 13:15 0

Iată mărturia meu despre cum mi-am luat împrumut Numele meu este doamna Gina Green, un cetățean din Marea Britanie. i-au fost scammed de 8 Internet creditor internațional diferite, toate acestea promit să-mi dea un împrumut după ce mă face să mă plătească mai multe taxe care dau nimic și s-au ridicat la nici un rezultat pozitiv. Mi-am pierdut greu câștiga bani și a fost un total de 27.700 dolari. Într-o zi ca am fost de navigare prin intermediul internetului, cu lacrimi pe ochiul meu am dat peste o mărturie de om care a fost, de asemenea, înșelat și în cele din urmă a fost legat de o companie de împrumut legit denumit MRS ROSITA DAWSON FINANȚARE unde a avut în sfârșit împrumut lui, așa că am decis să contactați aceeași companie de împrumut și apoi le-a spus povestea mea despre cum i-au fost scammed de 8 creditori diferite, care nu au făcut nimic, dar pentru mine, desigur mai mult durere. I la compania explica prin e-mail și toate mi-au spus a fost să dawsonrositaloans@live.com

# M.Victor date 30 June 2014 14:11 0

Poate ar trebui sa dai si tu niste bani imprumut,printre altele ca anunturile teparilor vad ca sunt lasate de lujulici neatinse,da când vrei sa le dai ue hotilor din justitie te bareaza si tre sa-ti cumperi alt calculator,ca altfel uita sa-ti deblocheze ip-ul,pai eic este asta mai lujulica nesimtica?ai noroc ca te salveaza articolele geniale si curajul nebun de a spune adevarul,ceva chiar ingrozitor pentru nii9basistii0din Romania.

# MY LIFE Mărturia date 9 July 2014 02:03 0

Aici este mărturia mea despre cum mi-am luat împrumut Numele meu este doamna NEDRET Kuzu, un cetățean TURCIA. Am fost scammed 8 Internet diferit creditor internațional, toate acestea promit să-mi dea un împrumut după ce mă face să mă plătească mai multe taxe care dau nimic și s-au ridicat la nici un rezultat pozitiv. Mi-am pierdut banii castigati cu greu si a fost un total de $ 36,700.00, care este suma de 78,046.42 TL. Într-o zi ca am fost de navigare prin Internet, cu lacrimi în ochi, am dat peste o mărturie a unui om care a fost, de asemenea, înșelați și în cele din urmă a fost legat de o companie de împrumut legit denumit MRS ROSITA DAWSON FINANȚARE unde a avut în sfârșit împrumut lui, așa că am a decis să contacteze aceeași companie de împrumut și apoi a spus povestea mea cu privire la modul în care acestea au fost scammed 8 creditori diferite, care nu au făcut nimic, dar pentru mine, cu siguranță, mai mult durerea. Am trimis prin e dawsonrositaloans@live.com

# adara date 29 July 2014 02:40 0

Bună ziua.  Ai nevoie de credit de nevoi personale sau de afaceri, fără stres și de aprobare rapid? Dacă da, vă rugăm să ne contactați așa cum suntem acum, oferind credite cu dobândă prim. Împrumut nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să răspundeți la acest e-mail. (privatelender@shqiptar.eu) numele și suma necesară.  e-mail-ne acum (privatelender@shqiptar.eu)

# David Peterson date 27 August 2014 01:02 0

Întoarce-te la noi prin e-mail ca davidpetersonloanfirm@outlook.com dacă aveți nevoie de un împrumut

# Dl omolwa williams date 30 August 2014 23:57 0

* CREDIT de notificare generală ordine, de la stabilă de Frank David ÎMPRUMUT INT'L ÎMPRUMUT AGENCY Consiliului. (Frank David CREDIT AGENȚIA ......... RESPECTAREA DREAMS tale financiare) Eu sunt domnul Frank David, un guvern și înregistrată / autorizată și o reputație și un renume împrumutat împrumut, Va oferim credite pentru publicul larg și la fiecare persoane minte grave, care sunt cu adevărat și cu adevărat gata pentru a obține un împrumut on-line, acest împrumut este plasate la un preț accesibil și la rata dobânzii cea mai potrivită de 4%, care nu poate fi comparat cu rata de toate celelalte agenții de împrumut financiar în finantatorii mondiale și acesta este motivul principal pentru care FRANK DAVID AGENCY CONSILIUL împrumut este clasat pe locul a fi cel mai mai rapidă și cea mai rapidă creștere AGENȚIA dE ÎMPRUMUT printre toate celelalte agenții de împrumut legitime în consiliul de instituții financiare ca urmare a menținerii calității și standard, în depunerea de serviciile noastre. Întreaga noastră procedura de împrumut este foarte ușor și flexibil pentru a mani******, împrumut nostru este cel mai rapid, deoarece acest lucru a fost dovedit dincolo de orice îndoială rezonabilă de către experții noștri, care sunt întotdeauna on-line 24/7 pentru a participa la cererile financiare / cererea dumneavoastră de împrumut și suntem siguri de va acorda împrumutul la exact 48 de ore de timp de cerere de împrumut cu noi. * ÎNTREBĂRI DE MANAGEMENT: Ai fost refuzat de banca dumneavoastră sau orice altă instituție financiară responsabilă în țara dumneavoastră? Ești în******te în datorii? Ești într-un stres financiar mare? Nu doriți să începeți o buisness bun cu un imens și un capital rezonabil? Ai fost scammed înainte de aceste companii de împrumut ilegale on-line? Ai un plan de afaceri bun, dar nu dispun de capitalul financiar adecvat pentru a porni? Ești un antreprenor și aveți nevoie de un împrumut pentru a finanța contractul? Ai o idee de afaceri buna sau know-how, dar nu aveți de capital adecvat pentru o copie de rezervă? Ai nevoie de un împrumut cu o garanție absolută? Ai nevoie de un împrumut care va transforma viata pentru totdeauna? Esti un crestin, un musulman sau un budist? Vrei să achiziționeze o proprietate și nu aveți suficienți bani pentru a executa acest lucru? Ai un credit rău și din cauza aceasta, ați fost pe lista neagră? Ai nevoie de un împrumut care poate fi fixat cu sau fără un gaj? DA, toate acestea sunt posibile ... FIECARE Lucru este posibil, cu QUEENETH STARTK AGENCY CONSILIUL împrumut. Este 100% posibil pentru tine de a avea toate acestea vin prin intermediul, Tot ceea ce trebuie să faceți este să citiți cu atenție conținutul nostru / broșura agenție de împrumut, astfel încât să va fi capabil să deducă foarte tipul de împrumut care se cuvine aspirație dumneavoastră financiară. * TERMENI Durata de împrumut / DE ANI DE PRESA DE ÎMPRUMUT: Împrumut pe termen scurt: 1-5 (Credite în această categorie pot fi eliberate numai pentru debitori în limita de timp de la 1 la 5 ani în cazul în care toate lucru a fost egal). Împrumut pe termen mediu: 5-15 ani (Credite în această categorie pot fi eliberate numai pentru debitori în limita de timp de la 5 la 15 ani în cazul în care toate lucru a fost egal). Împrumut pe termen lung: 15-30 ani (Credite în această categorie pot fi eliberate numai pentru debitori în termenul de 15 la 30 de ani, dacă toate lucru a fost egal). * MANAGEMENT DE ÎMPRUMUT criteriilor de aplicare / CONDITII: 1) împrumutatul trebuie să fie un bărbat sau o femeie cu cea mai mare onest și demnitate de a privi. 2) El sau ea trebuie să fie drept înainte și de încredere, pentru a evita complicații și îndoielile 3) El sau ea trebuie să fie serios minte și dispus pentru a obține împrumutul a experiența a arătat că cei mai mulți oameni se aplică pentru împrumuturi on-line doar să știu dacă împrumut cu adevărat on-line sunt reale. 4) El sau ea trebuie să fie de 18 de ani și de mai sus pentru a aplica. 5) El sau ea trebuie să fie pronunțată penal în țară acolo de reședință sau țara de origine, în scopul de securitate din fondurile noastre * TIPURILE / TIPURI DE SERVICII credit pe care le oferim sunt: General afaceri / împrumut Merchant. Împrumut personal militar. Estate împrumut de dezvoltare. Împrumut de proprietate. Împrumut de învățământ. Asistența medicală de împrumut / credit Hospital. împrumut de familie Credit de nevoi personale sau împrumut Group credit fără garanții Calatorind / împrumut Mobilitate Împrumut Ceremonia. Etc ... Împrumut Procedura de aplicare: Toți candidații interesați / debitorii sunt invitați să aplice prin intermediul adresei de e-mail oficial de companie la: frankdavidfinancialhelp@gmail.com Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare rapidă .. Cu respect, CEO-ul (Dr.) Frank David ..Company, Director general Compania de Operare,. Dl omolwa williams. Personal Assistant.

# Agente de publicidad date 8 October 2014 10:00 -1

Ferește-te! Acest lucru este de a permite publicului, agent de creditare prim companiei ofera acum credite la 1,5% din raportat preaviz de siguranță, înainte de am folosit pentru a oferi împrumuturi la rata dobânzii de 2%, dar acum oferim credite pentru persoane la cele mai mici tarife 1,5%, pentru că în timpul sezonului de vacanta, ne-am dat, de asemenea, un cadou de Crăciun pentru clienții noștri, astfel încât accesul la credite, avem, de asemenea, un mare cadou de Craciun pentru sine dumneavoastră astăzi pentru a aplica pentru un împrumut prin intermediul nostru oficial e-mail, vă rugăm să ne contactați la adresa de : info.beaconloansfirm@gmail.com, mulțumesc lui Dumnezeu să vă binecuvânteze. E-mail: info.beaconloansfirm@gmail.com Agentie de publicitate.

# marius date 19 October 2014 19:37 +5

<img src=ops:' />domnul deputat paun va rugam mult trebuie sa se dea amnestie si gratiere ca de 15 ani nu so dat  nimic sunt multi la puscarie care sta cate 3  an pat infectie totala plosniti gandaci e de ne descris procurori fac abuz de putere e moamete mare la puscarie automat trebuie sa se dea amnestie si gratiere casa se mai faca curatienie ma multumesc

# ion date 25 May 2015 10:19 0

dati drumul oamenilor din puscarii  puscariile sant pline cu parinti ce au ramas fara servici si au cate 3 sau 5 copi acasa pentru ca au furat un kg de fier sa dea paine la copilasi nu va este rusine incompetentilor bagati oameni la puscarie pe banda rulanta de acea merge tara foarte bine cu procurori si judecatori care au ocupat posturile pe cate 25 sau 30 de mi de euro astai romania bagam la puscarie toata prostimea

# ion date 27 May 2015 00:08 +1

dragi romani ati vazut acum si dv cazul  femeii care au bagato la puscarie 6 luni nevinovata pentru ca asa vor judecatori asa este majoritatea puscariilor pline cu oameni nevinovati. unde este vina unui om care a lucrat 10 sau 15 anidupa care au fost dati afara de la servici in masa este normal ca multi dintre ei sunt acum la puscarie pentr ca au vrut sa puna o bucata de paine pe masa la copilasi .dar sistemul nostru juidc lasa de dorit dati drumul parintilor careau cate 3,4,sau5 copi acasa si sufera din cauza sistemului ce vina au oamenii ca au furat fier saucupru sa dea de lucru la oameni nu sai bage la puscarie astai rrrromania tara bolsevicilr miliardari

# dan date 20 August 2015 19:05 0

toti oameni sunt numai......oameni. Cei care au ajuns la puscarie au facut greseli si au fost prinsi iar ceilalti-noi toti- facem greseli ca toti dar-INCA-nu am fost prinsi. Credeti-ma toti suntem egali. Ca uni au omorit ? da cred. Insa trebuie vazut si de de a facut omul acela fapta asta si daca si a ispasit pedeapsa pedeapsa pentru mine este un OM ca toti cei din jur!! Eu l as ajuta cu drag in limita posibilitatilor mele sa reuseasca o reintegrare in viata normala(care oricum e de toate "culorile")

# Anonimul Mioritic date 16 November 2015 17:10 +1

Ce ar fi sa nu mai pedepsim niste oameni care detin sau vand o planta mult mai putin nociva ca alcool-ul si medicamentele din farmacii, de care pensionarii sunt dependenti, pentru ca asa le-a fost indus, sa ia cate un paracetamol pe zi?! Ce pericol social reprezinta un om care se foloseste de o planta pentru a se simti mai bine? oare mai mare ca acela care se foloseste de o alta planta, in varianta macinata, pentru a avea energie si pentru a lucra pt stapani ca un robot, sau mai mare ca acela care se poate duce la primul magazin, cumparand o sticla de alcool si putand sa o combine cu cateva pastile legale din farmacii, omorandu-si rudele dupa cocktail-ul 100% legal si acceptat!  TREZIREA !!! LEGALIZATI CEEA CE IN LUMEA CIVILIZATA E MEDICAMENT SI METODA DE RELAXARE MULT MAI PUTIN NOCIVA CA TOATE RAHATURILE CARE SUNT OK IN ACCEPTIUNEA OMULUI INAPOIAT!

# Pica date 18 November 2015 11:18 -1

E chiar atat de greu sa ridici alte penitenciare ?! Cum sa amnistiezi toti gainarii , borfasii ,talharii pe motiv de inghesuiala ? Oamenii astia au creierele la locul lor ?? Toate nenorocirile care vor urma acestei amnistii vor cadea in raspunderea lor ! Vai de tara asta si de oamenii ei batjocoriti ...

# Kumaj James date 10 November 2016 19:00 0

Nu contează dacă aveți istorie de credit rău / săraci, MIDLAND CREDIT HOME este în măsură să vă ofere o opțiune care nu are nevoie să plătească mult înapoi împrumut interest.Our este ușor de rapid și de încredere. La 3% rata dobânzii, împrumut nostru este considerat ca fiind cel mai ieftin și mai accesibil ..... e-mail-ne; midland.credit2@gmail.com

# julia simon date 11 November 2016 12:51 0

Bună ziua, numele meu este Julia Simon, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 80,000.00.Euro pentru că am nevoie de un capital mare de 190,000.00.Euro. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu mai pot suporta din nou, acest lucru se întâmplă. în 2 luni în urmă, m-am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă m-au ajutat asigura un împrumut de la o companie. mamă bună, aș dori să profit de această ocazie pentru a spune vă mulțumesc și Dumnezeu continua să vă binecuvânteze. Îmi place, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există o mulțime de escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, conectați-vă cu dna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11 @ gmail .com. De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mail aces

# CHRISTIAN CALVIN date 9 December 2016 02:52 0

Bună ziua, numele meu este Christian Calvin, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor false. i-au pierdut aproximativ 6,000euro pentru că am nevoie de un capital mare de 80,000.euro aproape că am murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut soțul și fiul meu nu am putut sta din nou, acest lucru se întâmplă. în iunie 2016, am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, dna Olivia Daniel, care în cele din urmă ma ajutat să asigure un credit într-o companie. mamă bună Vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumesc, și poate Dumnezeu să continue să vă binecuvânteze. Am dori, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegi România, că există mai multe escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, numai prin dna înregistra Olivia Daniel prin e-mail: (oliviadaniel93@gmail.com ). De asemenea, puteți să mă contactați prin intermediul acestui e-mail:

# Aurel date 1 February 2017 13:57 0

Nu stiu cine a conceput acest proiect de lege, pe care l-am preluat de pe site-ul Dvs., dar denumirile marginale ale infracțiunilor nu corespund cu numerotarea articolelor din codul penal in vigoare. Exista doar explicatia copierii dupa un act vechi. Dar mi se pare neprofesional sa trimiti o astfel de initiativa legislativa la Parlamentul Romaniei!!!

# julia simon date 7 February 2017 01:08 0

Bună ziua, numele meu este Julia Simon, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 85.000 de euro pentru că am nevoie de un capital mare de 195.000 de euro. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu mai pot suporta din nou, acest lucru se întâmplă. în 2 luni în urmă, m-am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă m-au ajutat asigura un împrumut de la o companie. mamă bună, aș dori să profit de această ocazie pentru a spune vă mulțumesc și Dumnezeu continua să vă binecuvânteze. Îmi place, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există o mulțime de escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, conectați-vă cu dna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11 @ gmail .com. De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mail aces

# Augusta Ibramhim date 28 September 2017 12:51 0

Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, infectați că este una dintre problemele în mâinile creditorilor fals, dar vreau să știți că suntem o companie de încredere care în prezent instituie o schemă în formă de achiziție de împrumut pentru a ajuta diverse persoane fizice precum și organizații care au intenții de renovare, datorii Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost refuzat de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? refinanțare? și, de asemenea, crearea de echipamente de afaceri. Sunt o femeie internațională de afaceri și un împrumut care a oferit împrumuturi diferitelor persoane fizice și firme din Europa, Asia, Africa și alte părți ale lumii. Vreau să știți că această companie este o companie autentică cu rezultate bune. De asemenea, doresc să vă informez că nu am fost implicați niciodată în activități de fraud

# Caritas date 28 September 2017 14:15 0

Nici macar escrocheriile nu mai sunt ce-au fost pe vremuri. Vor fraierii sa va ia banii pe care ii imprumutati cu atata generozitate iar dvs. nu le oferiti nici macar o adresa de email sau un numar de telefon ?

# Laurel Dawalt date 21 February 2018 13:40 0

Cum îmi reface scorul meu de credit Salutare tuturor! numele meu este Laurel Dawalt din România, scriu acest articol pentru a spune lumii despre modul în care Odeth Gift Investments Limited mi-a restabilit scorul meu de credit, acordându-mi o sumă de împrumut de 34.000 de euro și mi-am luat sarcina să anunț publicul larg și să spun o mare mulțumire d-lui John Martin Dyson, pentru că prin ajutorul lui scorul meu de credit este restabilit și sunt fericit pentru că în ultimii 3 ani am avut un credit foarte rău, dar complet restaurat acum. Vă sfătuiesc pe toți care au nevoie de un împrumut pentru a le contacta prin e-mail: (Odethgiftloanfinance@outlook.com) sau whatsapp +2349079785567

# Jason date 22 May 2018 14:46 0

Suntem organizații creștine create pentru a ajuta oamenii în nevoi de ajutor, cum ar fi ca ajutor financiar.Deci, dacă treceți prin dificultăți financiare sau dumneavoastră sunt în orice mizerie financiară, și aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria de afaceri, sau aveți nevoie de împrumut pentru a rezolva datoriile sau de a achita facturile dvs., începe o o afacere plăcută, sau vă este greu să obțineți împrumut de capital de la nivel local bănci, contactați-ne astăzi prin e-mail Brynajasonloanfunds@gmail.com pentru biblia spune "" Luca 11:10 Orice persoană cere, primește; cel ce caută găsește; și la cel care bate, ușa va fi deschisă "Deci, nu lăsați această ocazie te trece prin faptul că Isus este același ieri, astăzi și pentru totdeauna mai mult. Vă rog, acestea sunt pentru oameni serioși și cu teamă de Dumnezeu. FORMULAR DE ÎNREGISTRARE Numele dumneavoastră: SEX; VÂRSTĂ; ȚARĂ: Sumă împrumutată: Durata împrumutului: SCOPUL ÎMPRUMUTULUI: VENITUL TA LUNAR; Număr de tel

# jack berry date 9 July 2018 04:45 0

Bună ziua, eu sunt numele de berry și sunt un om foarte simplu. Lucrez într-o companie numită aseiamicrofanance, în această companie oferim credite cu o rată a dobânzii foarte scăzută de 3%. Noi oferim tot felul de lucruri împrumut în care aveți nevoie. Avem nevoie doar de solicitanți serioși, așa că nu veniți aici și să se joace cu afacerea noastră. Simțiți-vă liber să ne contactați astăzi prin intermediul adresa noastră de e-mail Mai jos: Email: aseiamicrofanance@gmail.com

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva