15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCOLONAREA DUPA PORTOCALA – Procurorul Ciprian Man, zis “manelistul DNA”, si procurorul Cristian Ardelean, prinsi cand planuiau sa fabrice dosare judecatorilor incomozi, au fost trimisi in judecata disciplinara: ”Limbajul utilizat la adresa unor judecatori este de natura a contraria si indigna opinia publica, fiind vizibila implicarea in activitati care prin natura lor pot crea indoieli cu privire la seriozitatea, independenta, impartialitatea si integritatea procurorilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 July 2019 12:59
Vizualizari: 7931

Vestitul procuror Ciprian Man (foto 1), zis “manelistul DNA”, risca sa aiba soarta mult mai celebrului Mircea Negulescu, zis “Portocala” sau “Zdreanta”, dat afara din magistratura. La fel si procurorul Cristian Ardelean (foto 2). Asta intrucat ambii au fost trimisi in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara.

Ciprian Man si Cristian Ardelean, ambii fosti procurori la DNA Oradea si autori a nenumarate abuzuri, in prezent ambii la Parchetul Tribunalului Bihor, sunt acuzati manifestari ce aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu. Potrivit unui comunicat al Inspectiei Judiciare de vineri, 19 iulie 2019, actiunea priveste inregistrarile difuzate in urma cu cateva luni de cunoscutul avocat Razvan Doseanu (care pot fi ascultate la finalul articolului) in care Man si Ardelean au fost surprinsi in timp ce planuiau fabricarea unor dosare penale judecatorilor incomozi din Oradea.


Inspectia arata ca cei doi au facut o serie de afirmatii, in prezenta altor colegi, prin care au fost incalcate standardele de conduita impuse magistratilor. De asemenea, limbajul utilizat la adresa unor judecatori de la Curtea de Apel Oradea este de natura a contraria si indigna opinia publica, fiind vizibila implicarea lui Ciprian Man si Cristian Ardelean in desfasurarea unor activitati care prin natura lor pot crea indoieli cu privire la seriozitatea, independenta, impartialitatea si integritatea procurorilor.

De altfel, Inspectia Judiciara ofera si cateva afirmatii pentru care Ciprian Man si Cristian Ardelean au fost trimisi in judecata disciplinara:

Procurorul Ciprian Man: “Daca incepi urmarirea fata de astea doua judecatoare, ii trimite Adi in judecata pe aia trei, o sa mai intre frica”

Procurorul Cristian Ardelean: “Se mai linistesc, da! Suta la suta”, urmata de “Mai, si daca nu se linistesc, macar daca tot o sa le dam motive sa aiba boala, nu asa ca ei considera...”

Trimiterea in judecata a celor doi este de salutat. Totusi, asta nu inseamna ca impotriva lui Man si Ardelean vor fi luate masuri la CSM, in conditiile in care cazul lor va fi “judecat” de Sectia pentru procurori in materie disciplinara formata din Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader si Codrut Olaru, cunoscuta si sub denumirea de “Brigada Nufarul” din cauza spalaturilor pe care le-au facut in legatura cu o serie de paraditori DNA, in frunte cu Laura Kovesi.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:

Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Man Ciprian si Ardelean Cristian, procurori la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, pentru manifestari ce aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea atributiilor de serviciu, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

S-a retinut ca in timpul sedintei de analiza, desfasurata intr-un spatiu accesibil mai multor persoane, procurorii cercetati au facut o serie de afirmatii, in prezenta altor colegi, prin care au fost incalcate standardele de conduita impuse magistratilor.

Totodata, limbajul utilizat de procurori la adresa unor judecatori de la Curtea de Apel Oradea este de natura a contraria si indigna opinia publica, fiind vizibila implicarea acestora in desfasurarea unor activitati care prin natura lor pot crea indoieli cu privire la seriozitatea, independenta, impartialitatea si integritatea procurorilor.

Actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii procurorilor in cauza”.

* Ascultati aici inregistrarile in care Ciprian Man si Cristian Ardelean planuiau fabricarea de dosare impotriva judecatorilor incomozi

Comentarii

# Ioan Barbatei date 19 July 2019 13:05 +10

ALT GOLAN, ALT RATAT...

# livia date 19 July 2019 13:18 +6

Nu au nici po emotie; sectia de procurori Nufarul, are in pemanenta inalbitor pentru a-i curata pe nemernici. Ar trebui schimbata legea; deciziile sa se ia cu majoritate; sa nu mai fie separatia asta.

# Ultimul Charlot date 19 July 2019 15:42 +2

:cry: :o :roll: Cand mai trimiteti in judecata derbedei din astia care si-au batut joc de actul de justtie sa scrieti in reghizitori ca: " au creat convingerea" cu ca pot crea indoieli cu privire la seriozitarea ;-) independenta;-) ( misto asta cata vreme ei raspund in fata sefilor ), impartialitatea ( sa mori de ras nu alta ) si integritatea procurorilor ( asta cu integritatea e chiar prea de tot ) :roll: :lol:

# coco date 19 July 2019 15:50 +2

Da' in judecata penala nu-i trimite nimeni?!?

# Romanul s-a saturat de circ si rabda... Cineva peste 10 ani date 19 July 2019 16:26 +2

o sa intrebe pe strada de unde vine caldura, ce trebuie sa facem pentru asta si care sunt privilegiatii care detin resursele necesare pentru a importa gaze de la furnizorii de resurse naturale catre care vom presta pentru a ne incalzi ? Care economie de maine va asigura pensia linistita pe care se pare ca si-au stabilit-o pentru ei valul de "adusi_la_putere-n'89"? In 2030 se reia din nou ciclul de munca dupa risipirea resurselor inceputa in 1990 !? Pana atunci se cam termina si resursele interne de gaz si petrol de care dispunem azi. Asadar fara export/ accize sau industrii competitive la export... natiunea va cere caldura... de la conducatorii de ieri, de azi sau de maine. Serviciile secrete isi vor aduce gaze de acasa!? Ne vor da vesticii, gratis!? Pleaca toti ai nostrii afara la munca si aduc gaz in bagaje!? Nevoia va schimba optica... Poate facem un referendum si intrebam daca vrem ca Romania sa fie neutra ? Sau aderam la alte aliante... Dupa Capitalism direct spre Comunism!

# imun/teanu date 19 July 2019 18:24 +2

Incolonati? Sirul indian ar ajunge nu doar pana la Bruxelles ci si dincolo. Dar, tot "indieneste", stim ca lucrurile se rezolva molcom fumand pipa pacii. Cum se si vede la general, pe vorba "eu pup poala popii, popa pupa poala mea". Mestri, si Sectia Lulutzei din DNA si Sectia din CSM. De aceea SIIJ, desi prin Lege si Constitutionala, se vrea desfiintata. Pe langa unii "mesriasi" in cauza si de tzivili (tzivilii sund cand au epoletii pe piele si-n suflet). Noi cetatenii suntem numai civili.

# Manel date 20 July 2019 00:29 +1

Man și Ardelean la pușcărie

# Ionel date 20 July 2019 00:36 -1

Nu Cipri e de vina , tata Nelu e vinovat, unde a fost când manelistu a făcut toate abuzurile, de ce nu l-a tras de mâneca .

# Denunt Ardelean Cristian date 20 July 2019 10:04 +1

Procurorul ARDELEAN CRISTIAN ar trebui sa-l denunte pe procurorul MAN CIPRIAN pentru ca din cauza prostiei celui din urma ARDELEAN va fi exclus din magistratura si va merge la puscarie . Cat de bou sa fii tu MAN CIPRIAN sa-ti inregistrezi propriii colegi cand planuiti comiterea de infractiuni . Dar cat de bou sa fii sa pierzi si telefonul cu inregistrarile compromitatoare ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva