27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INCOMPATIBILITATE LA PT ILFOV – Procurorul Mihnea Constantin Nicolescu a fost gasit in stare de incompatibilitate de inspectorii ANI care au constatat ca timp de sapte ani magistratul a ocupat simultan functia de procuror si cea de asociat intr-o societate. ANI: “A fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza... Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”

Scris de: E.D. | pdf | print

1 April 2014 13:12
Vizualizari: 15579

Inspectorii de integritate au constatat ca procurorul Mihnea Constantin Nicolescu (foto) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor, dupa ce in perioada 2004-2011 a ocupat atat functia de procuror cat si pe cea de asociat al unei firme din Bucuresti. Potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Nationale de Integritate din data de 1 aprilie 2014, in perioada 1 mai 2004-27 noiembrie 2011, procurorul Mihnea Nicolescu s-a aflat in stare de incompatibilitatea intrucat a detinut calitatea de asociat in cadrul SC DRM Compact SRL, unde a fost asociat din 29 august 2002 pana in data de 27 iulie 2011, perioada care a coincis cu functia de procuror pe care a exercitat-o in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, Bucuresti, in perioada 1 mai 2004 - 07 noiembrie 2011, pentru ca apoi , din data de 4 noiembrie 2011 sa fie procuror la Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov”. ANI precizeaza ca starea de incompatibilitate in care s-a aflat timp de circa sapte ani procurorul Mihnea Constantin Nicolescu constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective.


Conform aceluiasi comunicat din data de 1 aprilie 2014 al Agentiei de Integritate, “persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere". In acelasi timp, inspectorii ANI au stabilit ca prin ocuparea functiei de procuror simultan cu cea de asociat in cadrul unei societati, Mihnea Constantinescu a incalcat doua prevederi din Legea 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba despre art. 5, alin. (1), care stabileste ca functia de magistrat este incompatibila cu orice alte functii publice sau private si art. 8, alin. (1), lit. a) si c), potrivit carora procurorii le este interzis sa desfasoare activitati comerciale, direct sau prin persoane interpuse, sa aiba calitatea de asociat sau membru in organele de conducere, administrare sau control sau societati civile, societati comerciale, inclusiv banci sau alte institutii de credit, societati de asigurare ori financiare, companii nationale, societati nationale sau regii autonome.

ANI a evidentiat ca prin ocuparea functiei de asociat in firma concomitent cu functia de procuror, Mihnea Constantin a mai incalcat si dispozitiile art. 101 din Legea nr. 161/2003 care prevede ca functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior, dar si art. 102, lit. b) si c) din Legea nr.161/2003 care interzice unui magistrat sa ocupe functia de judecator sau procuror si simultan sa detina si calitatea de asociat, membru in organele de conducere, administrare sau control la societati civile, societati comerciale, inclusiv banci sau alte institutii de credit, societati de asigurare sau financiare, companii nationale, societati nationale ori regii autonome; sa desfasoare activitati comerciale, direct sau prin persone interpuse”

Iata ce se prevede in comunicatul Agentiei Nationale de Integritate din data de 1 aprilie 2014:

"NICOLAESCU MIHNEA CONSTANTIN a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”.

Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare".

De amintit ca in perioada in care lucra la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4, procurorul Nicolescu a dispus trimiterea in judecata a numitului Valentin Taloi, un individ care in 2005, a violat si supus la perversiuni sexuale o batrana de 89 de ani, in noaptea de Revelion. Individul a fugit din tara imediat dupa comiterea faptei si a fost depistat la Roma, patru ani mai tarziu, cu ajutorul testului ADN. Desi victima violatorului a murit la cateva luni de la tragicul eveniment, procurorul a continuat sa lucreze dosarul cu numarul 41/P/2005, pana cand individul a fost incarcerat si trimis in judecata, in 6 august 2010.

Comentarii

# Observatorul date 1 April 2014 14:30 +1

tipul nu era in gasca lui Betelie?mi-a placut faza cu violul...omul nu e chiar incompatibil pt ca a continuat ancheta in conditiile in care victima a murit de batranete in timpul anchetei...iar violatorul a fost totusi trimis in judecata...ha ha..de oarca moartea victimei inlatura raspunderea penala...

# ADEVARUL date 1 April 2014 15:35 +1

MAGISTARTII SUNT NISTE ESCROCI ORDINARI CARE PROFITĂ PRINTRE ALTELE DE STATUTUL LOR PRIVILEGIAT IN SOCIETATE,SUNT TOTAL INCAPABILI SĂ ISI FACĂ TREABA MOTIV PENTRU CARE ROMANIA INTREAGA ESTE IMPARTITA IN GĂSTI SI CLANURI MENITE SA INFLUENTEZE JUSTITIA ASTFEL INCAT TOATĂ LUMEA LOR SĂ FIE MULTUMITĂ,O LUME A INFRACTORILOR,NU A JUSTITIEI. ;-)

# cucu bau date 1 April 2014 17:27 +4

La puşcărie!!! Glumeam...  :lol: Un coleg

# FALS IN DECLARATII date 1 April 2014 18:41 +2

DACA ERA INCOMPATIBIL, DAR AR FI COMPLETAT CORECT DECLARATIA DE INTERESE , ERA DOAR ABATERE DISCIPLINARA. DAR IN DECLARATIILE DE INTERESE PUBLICATE PE NET NU ESTE MENTIONATA CALITATEA DE \" COMERSANT\". ASA CA INFRACTIUNEA DE FALS IN DECLARATII POATE FI LUATA IN DISCUTIE FOARTE SERIOS.

# manutza dreapta a lui betelie date 1 April 2014 18:52 -3

si declaratiile de avere ale acestui personaj par suspecte, prea sunt goale... Pe vremea cand era prim procuror arestat-condamnatul betelie, incompatibilul asta de nicolaescu era manutza dreapta a lui betelie. A , Betelie era foarte indemanatic, avea 2 manutze drepte la serviciu, ce zici BOBIN? :-)

# cine se aseamana se aduna date 1 April 2014 18:55 -2

o fi invatat meserie de la betelie, :D , ca tot pentru afaceri l-a saltat DNA-UL si pe ala

# TataMare date 1 April 2014 20:28 +8

Asociat într-o firma este o CALITATE, nu o FUNCȚIE. ANI interpreteaza fortat legea. Daca mostenesti niste actiuni sau parti sociale, inseamna ca dobandesti o functie?! Partile sociale sunt bunuri mobile necorporale iar detinerea lor nu este echivalenta cu o functie. 

# SORIN date 16 April 2015 02:16 +1

totul se plateste...in viata...mai tarziu....sau, mai devreme...nu scapa absolut nimeni.....Domnule, NICOLAESCU MIHNEA CONSTANTIN platiti pt. dosarele fabricate unora ....si credeti ma , asta e doar inceputul sfarsitului carierei D-voastra!!!!!!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva