12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INDUSTRIA A CRESCUT – Schemele de sustinere prin programe de investitii, puse de guvernul PSD la dispozitia firmelor care produc in Romania, incep sa dea rezultate. Conform datelor INS, cifra de afaceri din industrie a crescut in februarie 2024 fata de luna ianuarie cu 11,7% si cu 8,2% fata de luna februarie 2023

Scris de: L.J. | pdf | print

18 April 2024 16:42
Vizualizari: 2007

Industria a crescut in primele doua luni din 2024 comparativ cu acelasi interval din anul 2023, arata datele Institutului National de Statistica.Concret, per ansamblul primelor doua luni din 2024, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pe total (piata interna si piata externa), comenzile noi din industria prelucratoare, au crescut la randul lor cu 5,4%. De asemenea, cifra de afaceri din industrie a crescut in februarie 2024 fata de luna ianuarie cu 11,7% si cu 8,2% fata de luna februarie 2023

Intr-un comunicat emis joi, 18 aprilie 2024, Partidul Social Democrat sustine ca acest lucru se datoreaza masurilor pe care PSD le-a luat la guvernare.

Pentru anul 2024, guvernul Ciolacu tinteste un nivel al investitiilor in economie de peste 120 miliarde de lei, cu aproximativ 20% mai mult decat anul trecut


Iata comunicatul PSD:


Dovada ca masurile PSD la guvernare au crescut cifra de afaceri din industrie


Schemele de sustinere prin programe de investitii, puse de guvernul PSD la dispozitia firmelor care produc in Romania, incep sa dea rezultate. Conform datelor anuntate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piata interna si piata externa) a crescut fata de luna ianuarie cu 11,7% si cu 8,2% fata de luna februarie 2023.

Pe ansamblul primelor doua luni din 2024, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pe total (piata interna si piata externa), comenzile noi din industria prelucratoare, au crescut la randul lor cu 5,4%. Doar in luna februarie 2024, numarul comenzilor noi din industria prelucratoare (piata interna si piata externa), au crescut atat fata de luna anterioara cu 6,5%.


Sustinerea industriei locale de catre PSD duce la crestere economica


Datele statistice reconfirma directia asumata de premierul Ciolacu in programul de guvernare de a face din investitii motorul de crestere economica al Romaniei.

Programele de sustinere a firmelor romanesti, promovate de PSD, au dus la o cifra de afaceri mai mare in industrie, cumulata cu o crestere a comenzilor noi. Industria contribuie cu circa 20% la PIB-ul Romaniei, iar rezultate mai bune in acest domeniu sustin o crestere economica reala si sustenabila.


PSD doreste echilibrarea balantei de plati prin investitii


Pentru anul 2024, guvernul Ciolacu tinteste un nivel al investitiilor in economie de peste 120 miliarde de lei, cu aproximativ 20% mai mult decat anul trecut.

Pentru industria manufacturiera, constructii, sectorul alimentar si reciclare, vor fi disponibile, in acest an, sume considerabile, inclusiv din fonduri nerambursabile. Un exemplu este programul in cadrul caruia, prin cinci scheme de finantare, firmele romanesti vor avea la dispozitie, in 2024, un total de 820 de milioane de euro.

Pentru acesti bani, companiile care activeaza in sectoare cu deficit comercial vor avea prioritate, alaturi de proiectele axate pe zone mai putin dezvoltate, precum estul, nord-estul sau sud-estul tarii.

Un alt exemplu este reintroducerea de catre guvernul PSD a unei scheme de ajutor pentru sprijinirea intreprinderilor in contextul razboiului Rusiei impotriva Ucrainei. Cu o valoare totala de 2,5 miliarde de euro, ajutorul sub forma de garantii si granturi directe va fi disponibil pana la 30 iunie. Fiecare companie poate fi sprijinita, in functie de domeniul de activitate, cu sume intre 280.000 si 2,25 milioane de euro”.


sursa foto: Voltig.com

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva