22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSCENAREA PATRU, PE MASA INSPECTIEI – Avocatul Florin Durgheu a facut plangere la Inspectia Judiciara impotriva procurorilor Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti pentru modul in care i-au fabricat dosare fostei sefe AEP Ana Maria Patru, achitata pe linie de instante: “Ana Maria Patru nu a meritat nicio umilinta, toate dosarele fiindu-i inscenate, asa cum au motivat patru judecatori exceptionali prin sentintele pronuntate. Procurorii trebuie sa plateasca pentru asta”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

21 February 2024 17:47
Vizualizari: 3891

Este momentul ca raspunderea magistratilor sa nu mai fie o utopie, iar cei care in mod ticalos au fabricat dosare penale sa plateasca atat financiar, cat si penal. Avocatul Florin Durgheu (foto 2) din Baroul Bucuresti a facut un demers concret impotriva abuzurilor judiciare pe care le-a indurat fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru (foto 1 dreapta), sesizand, la inceputul acestei saptamani, Inspectia Judiciara in legatura cu faptele comise de catre procurorii Lucian Onea (foto 1 stanga) si Cerasela Raileanu (foto 3 stanga) in timpul instrumentarii dosarelor penale ale fostei sefe AEP, pe vremea in care cei doi activau la DNA Ploiesti.


 

In actiunea inregistrata la Inspectia Judiciara in 19 februarie 2024 cu nr. 1990 (vezi facsimil), avocatul Durgheu evidentiaza ca eroarea judiciara in cazul Anei Maria Patru ramane inca neindreptata, subliniind ca plangerea depusa la Inspectia Judiciara impotriva procurorilor Cerasela Raileanu (in prezent la Parchetul Judecatoriei Moreni) si Lucian Onea (in prezent la Parchetul Judecatoriei Campina) are scopul de a testa daca sistemul judiciar din Romania a evoluat in directia corecta. De asemenea, demersul avocatului Florin Durgheu are rolul de a proba daca sistemul judiciar s-a curatat si daca poate recunoaste greselile comise de procurorii abuzivi ale caror dosare s-au dovedit in instante a fi fabricate cu probe si fapte inventate.

Caci, nu poate fi ignorat faptul ca cei doi procurori, Onea si Raileanu, s-au transformat din calitatea de reprezentanti ai Ministerului Public in calai ai Anei Maria Patru, careia i-au confiscat sapte ani din viata cu dosare fabricate, cu probe trunchiate, cu martori mincinosi, astfel cum trei instante au decis deja prin solutiile de achitare. Nu trebuie uitat ca Ana Maria Patru a fost ridicata la 6 dimineata din propria casa, in urma unor perchezitii nejustificate nici pana astazi desi i-au violat intimitatea, arestata si scoasa din arest dupa pofta lui Onea, obligata sa renunte la aparatorii ei si sa accepte avocatul platit de denuntatoarea Irina Socol, si sa isi asume fapte pe care nu le-a comis, pentru ca in final sa fie eliberata, in Ajunul Craciunului, dupa ce i s-a interzis sa isi vada timp de o luna, copilul minor, ramas acasa. Si ca grozavia sa fie extrema, Patru a fost amenintata ca nu isi va mai vedea niciodata copilul daca nu face denunturi false impotriva mai multor persoane publice.

Pentru aceste fapte devoalate in instanta, pentru care mai multi judecatori s-au pronuntat in sensul achitarii Anei Maria Patru, procurorii Onea si Raileanu sunt acuzati in prezent la Inspectia Judiciara ca in ce o priveste pe fosta sefa AEP si-au exercitat functia cu rea-credinta, persecutand-o si hartuind-o pe tot parcursul cercetarii penale.


Avocatul Florin Durgheu: „Speram ca acest caz va marca un punct de cotitura in recunoasterea si corectarea abuzurilor”


Intr-o declaratie acordata Lumea Justitiei, avocatul Florin Durgheu a precizat, legat de plangerea depusa la Inspectia Judiciara impotriva procurorilor Onea si Raileanu, ca este nevoie ca sistemul sa ia masuri, chiar si in ultimul ceas fata de cei care au discreditat sistemul de justitie prin faptele lor:

„Consider ca sistemul de justitie trebuie sa ia masuri, chiar si in ultimul ceas, impotriva acestor asa-zisi magistrati care au discreditat sistemul de justitie din Romania.

Am incredere in sistemul de justitie din Romania si speram ca acest caz va marca un punct de cotitura in recunoasterea si corectarea abuzurilor”.

Declaratiile avocatului sunt sustinute de deciziile a trei instante de judecata, respectiv de Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti, unde magistratii au identificat, in urma cercetarii judecatoresti, numeroase abuzuri, nelegalitati si probe masluite in dosarele DNA Ploiesti fabricate Anei Maria Patru. In plus, aceleasi instante au criticat aspru modul in care dosarele au fost inscenate, stabilindu-se ca au fost folositi martori si denuntatori mincino, cu identitati false, pentru a incrimina persoane nevinovate.

Fata de situatia fostei sefe AEP, Ana Maria Patru, avocatul Durgheu ne-a precizat ca aceasta, desi este o femeie puternica, nu merita sa fie supusa unor astfel de abuzuri si pusa apoi, total contra naturii, sa isi dovedeasca nevinovatia: „Ana Maria Patru nu a meritat nicio umilinta, toate dosarele fiindu-i inscenate, asa cum au motivat patru judecatori exceptionali prin sentintele pronuntate. Procurorii trebuie sa plateasca pentru asta”.

Altfel, cazul Anei Maria Patru nu este unul singular. Ceea ce a suferit fosta sefa AEP demonstreaza ca este necesara o reforma judiciara sanatoasa si reala pentru ca astfel de abuzuri care aduc o atingere grava drepturilor fundamentale sa nu se mai petreaca.

 


Comentarii

# Durgheu Còrnel Teodor date 22 February 2024 23:53 +3

FELICITARI pentru initiativa avocatului FLORIN DURGHEU ! CALITATEA MORALA PE LINGA CEA PROFESIONALA TREBUIE SA PRIMEZE , mai ales in actul de justitie ! Atentie ! Este nevoie a se verifica intreg sistemul judiciar din Romania. Cu certitudine mai ales in provincie, vis-a-vis de modul in care reprezentantii justitiei reactioneaza , se autosesizeaza la aparitia unor incalcari flagrante a DREPTURILOR si DEMNITATII UMANE, PROFESIONALE DAR SI CULTURALE ! A SE VEDEA lipsa de reactie la sesizarile ARTISTULUI PLASTIC C T DURGHEU din Oradea izgonit din Atelierul de Creatie priin ABUZ, FALS si MINCIUNA ! Ma intrebam adesea unde e JUSTITIA? UNDE E DREPTATEA ! UNDE SUNT CEI CARETREBUIE SA IA ATITUDINE ?! Am impresia ca Justitiei ii este frica de POLITIC!!? Deci REFORMAREA JUSTITIEI !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva