15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSTANTA FARA JUDECATORI – Judecatoria Podu Turcului ramane fara magistrati. Singurul judecator de la aceasta instanta, Neculai Burlibasa, iese la pensie. Cu trei luni in urma, cel de-al doilea judecator care isi desfasura activitatea la Judecatoria Podu Turcului, Daniel Verives, a obtinut la Inalta Curte transferul la Judecatoria Brasov

Scris de: G.T. | pdf | print

3 June 2024 14:46
Vizualizari: 2548

Pare greu de crezut, insa aceasta este realitatea: o instanta din Romania va ramane fara judecatori. Este vorba despre Judecatoria Podu Turcului.


 

Singurul magistrat care isi desfasoara in prezent activitatea la Judecatoria Podu Turcului urmeaza sa paraseasca sistemul. Ne referim chiar la presedintele instantei, judecatorul Neculai Burlibasa (foto 1).

Acesta a formulat cerere de eliberare din functie prin pensionare. Solicitarea urmeaza sa fie aprobata in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 6 iunie 2024 (vezi facsimil).

 Al doilea magistrat de la Judecatoria Podu Turcului s-a transferat


Cel de-al doilea magistrat care isi desfasura activitatea la Judecatoria Podu Turcului a parasit instanta in urma cu circa trei luni. Concret, judecatorul Daniel Verives (foto 2) s-a transferat la Judecatoria Brasov. Transferul a fost insa unul cu cantec, in conditiile in care el a avut loc abia dupa ce Inalta Curte a obligat Sectia pentru judecatori a CSM sa procedeze in acest sens. Initial, in 6 aprilie 2023, Sectia pentru judecatori a CSM refuzase transferul lui Verives la Judecatoria Brasov, insa hotararea a fost anulata de judecatorii Gheza Attila Farmathy, Carmen Mihaela Voinescu si Adriana Florina de la Inalta Curte (click aici pentru a citi).

 


Comentarii

# Nu e prima date 3 June 2024 16:13 +3

Nu e prima judecatorie care rămâne fără judecatori..Și nici ultima. CSM și MJ nu dau oricum 2 bani..Rezolvă situația din pix..HG ,transfera competenta la fraierii de la Judecătoria reședință de județ și gata..

# Maricica Amotostivuitoriței date 4 June 2024 04:33 0

A fost o vreme, sub ministeriatul Chiuzbaian și nu numai, când au fost înființate judecătorii anapoda, după bunul plac și după interesele unuia și al altuia dintre politicienii timpului. Fără justificare teritorială și funcțională, fără sedii adecvate scopului, fără judecători, fără personal și fără perspectivă. Sunt mai multe exemple de acest fel, bine cunoscute. Nimeni nu a avut și nu are tăria de a pune capăt acestui dezmăț.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva