13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFUL DE LA INTEGRITATE, GARANTAT SRI – Noul presedinte ANI, avocatul Bogdan Stan, a fost scolit la Academia SRI. Stan este absolvent al vestitului Colegiu National de Informatii din cadrul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul”: „CNI pregateste experti in domeniul intelligence... Conditii pentru inscriere: indeplineste/ va indeplini functii si responsabilitati care au tangenta cu sistemul securitatii nationale” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 December 2015 12:15
Vizualizari: 16741

Agentia Nationala de Integritate are in sfarsit un nou sef. Presedintele interimar al ANI, Bogdan Stan (foto), a reusit sa promoveze concursul pentru sefia Agentiei, urmand sa fie validat de Senat. Stan a castigat concursul din a doua incercare, dupa ce in octombrie 2015 toti candidatii au fost respinsi. Bogdan Stan nu este un nume foarte cunoscut opiniei publice, insa cine are curiozitatea sa se uite in CV-ul sau va vedea un lucru extrem de interesant. Si anume ca si acesta, la fel ca multi demnitari ai statului aflati in functii de conducere, are ceva legaturi cu Serviciul Roman de Informatii.


ANI a facut publice la sfarsitul lunii noiembrie 2015 rezultatele concursului pentru ocuparea functiei de presedinte. Au existat sase candidati, iar in urma probei scrise si a interviului pe primul loc, cu un punctaj final de 98,2 puncte, s-a situat Bogdan Stan. Acesta a fost urmat de Stefan Paval (85,71 puncte), Vasile Tiple (78,34 puncte) si Florica Dragomir (75,37 puncte), in timp ce alti doi candidati, Ionel Ion Garlasteanu si Liviu Partene, au fost respinsi dupa proba scrisa.

Avocatul Bogdan Stan a facut cursul SRI

Asa cum mentionam ceva mai devreme, Bogdan Stan este un nume care nu spune nimic oamenilor. Jurnalistii de la Catavencii au descoperit insa in CV-ul acestuia un detaliu care face ca noul sef al ANI sa fie privit dintr-o alta perspectiva. Si anume ca Stan este absolvent al „prestigiosului” Colegiului National de Informatii, program postuniversitar in cadrul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” a Serviciului Roman de Informatii.

Astfel, potrivit CV-ului existent pe site-ul ANI si care este atasat la finalul articolului, Bogdan Stan a absolvit in anul 200 Liceul „Jean Monnet” din Bucuresti. Acesta a urmat apoi cursurile Facultatii de Drept – Stiinte juridice din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu”, obtinand diploma de licenta in 2005. A facut apoi, in perioada 2005-2006, un master la Facultatea de Drept – Stiinte Penale din Universitatea „Titu Maiorescu”.

Dupa o pauza de aproximativ patru ani, Bogdan Stan, care o scurta perioada a activat si ca avocat, s-a intors la „scoala”. Mai exact, in anul 2010, noul sef al ANI a absolvit programul postuniversitar „Colegiul National de Informatii” din cadrul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” a SRI. Un program extrem de raspandit in randul politicienilor, cum este spre exemplu cazul fostului premier interimar Sorin Campeanu. Un program absolvit insa si de anumiti magistrati din Romania.

Institutia de invatamant superior din Serviciul Roman de Informatii care pregateste ofiteri operativi, ofiteri analisti si experti in domeniul informatiilor de securitate”

Ce este insa „Colegiul National de Informatii” al Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” a SRI? Reluam detaliile pe care vi le-am oferit in articolul „Premierul de serviciu” in care dezvaluiam ca Sorin Campeanu, fost ministru al Educatiei si premier interimar dupa demisia lui Victor Ponta, este absolvent al Academiei SRI.

Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” este „institutia de invatamant superior din Serviciul Roman de Informatii care pregateste ofiteri operativi, ofiteri analisti si experti in domeniul informatiilor de securitate”.

Potrivit unui anunt postat pe site-ul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul” in contextul organizarii, in perioada 28 septembrie – 18 decembrie 2015, a programului postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua denumit „Colegiul National de Informatii”, cursantul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii pentru a se putea inscrie:

-este cel putin absolvent al studiilor universitare de licenta sau echivalente, organizate in cadrul unei institutii de invatamant superior acreditata;

-indeplineste/ va indeplini functii si responsabilitati care au tangenta cu sistemul securitatii nationale. Cunoaste o limba de circulatie internationala.

-are posibilitatea participarii la cursuri, conform orarului, frecventa fiind obligatorie. Nu are cazier judiciar sau proces penal pe rol (in calitate de inculpat).

Tot de pe site-ul institutiei aflam „competentenele profesionale si transversale ale programului”:

Competentele profesionale ale CNI:

-Dobandirea cunostintelor generale in domeniul activitatii de informatii, contrainformatii si de securitate, pentru persoanele interesate din institutii, autoritati publice si organizatii neguvernamentale si cunoasterea modalitatilor de participare a societatii civile la realizarea securitatii nationale;

-Formarea abilitatilor de gestionare a problematicii de securitate nationala in sfera de activitate a cursantilor.

Competentele transversale ale CNI:

-Promovarea responsabilitatilor in vederea consolidarii imaginii institutiilor cu atributii in materie de securitate nationala in concordanta cu exigentele statului de drept;

-Dezvoltarea personala si profesiionala prin cunoasterea matricelor de securitate ale Romaniei.

Despre Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” a SRI:

Academia functioneaza in cadrul SRI, imbinand educatia academica, disciplina militara si pregatirea practica, prin programe de studii de licenta, master, doctorat, precum si cursuri de formare si dezvoltare profesionala continua.

Oferta noastra educationala cuprinde

1. Programe de studii universitare de licenta ce urmaresc specializari relevante pentru securitatea nationala, respectiv:

-Psihologie – Informatii

-Studii de Securitate si Informatii

2. Programe de master profesional dedicate formarii ofiterilor operativi si analisti in domeniile Analiza de Intelligence si Intelligence si Securitate Nationala.

3. Programe de master dedicate cercetarii, ce se axeaza pe domeniile securitatii nationale si vizeaza promovarea culturii de securitate in sfera societatii civile.

4. Colegiul National de Informatii pregateste experti in domeniul intelligence. Acesta se adreseaza in special membrilor societatii civile si expertilor guvernamentali care, prin natura activitatii profesionale, au tangenta cu domeniul securitatii nationale.

5. Studiile Universitare de Doctorat in domeniul "Informatii si Securitate Nationala".

Misiunea Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul'

Cu un caracter unic in spatiul educatiei si cercetarii din tara noastra, Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” are ca misiune esentiala formarea si educarea in domeniul stiinte militare si informatii, in spiritul flexibilitatii si inovarii, transparentei si legalitatii, performantei academice si profesionale, adaptabilitatii la schimbarile pietei muncii din domeniu, parteneriatului, cooperarii si comunicarii cu societatea civila.

Misiunea Academiei este proiectata pe urmatoarele coordonate definitorii:

-educatie, formare si perfectionare in domeniul fundamental stiinte militare si informatii, prin intermediul unui sistem dinamic, integrativ - licenta, masterat si doctorat, dedicat Serviciului Roman de Informatii si altor beneficiari civili sau militari;

-cercetare stiintifica in domeniul intelligence-ului si al securitatii si valorificarea rezultatelor in programele nationale si europene de cercetare-dezvoltare sau in cadrul actiunilor in parteneriat;

-cultura de securitate, aprofundarea dialogului cu mediul academic si societatea civila, realizarea schimbului de idei si opinii pe problematici circumscrise securitatii si intelligence-ului cu parteneri interni si externi ai Serviciului Roman de Informatii;

-afirmarea constanta in invatamantul universitar romanesc, ca forum stiintific, si realizarea idealului educational intemeiat pe aspiratiile societatii romanesti in contextul valorilor europene”.

*Cititi aici CV-ul noului sef ANI, Bogdan Stan

*Cititi aici rezultatele concursului pentru presedintia ANI

Comentarii

# dodi date 6 December 2015 13:22 +8

Acest personaj (aparent inofensiv) a trebuit să fie ”descoperit” de SRI pe lângă sutele de acoperiți. În aceste condiții capitalismul de cumetrie românesc a devenit securism de cumetrie tipic românesc, iar voturile, aspirații și speranțele a milioane de români au pentru SISTEM rolul de hârtie igienică. Ca de altfel și Cioloș (cu toată gașca lui acoperiți ca miniștri) în frunte cu șeful său CIOLANIS.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 December 2015 17:39 +7

mie/mi pare ca asta are parul dat cu briantina ca mafiotii!!!!!de ce dracului nu au pus in functia asta UN JUDECATOR CU REPUTATIE SOLIDA SAU UN AVOCAT REPUTAT..........ASTA O SA RASPUNDA LA COMENZI MAI BINE CA O CUTIE DE VITEZE AUTOMATA(,,om trai si om vedea!,,)

# mulder, agentul mulder date 7 December 2015 08:41 +6

eu cred ca in curand si educatoarele vor fi obligate sa asiba ceva studii la ani. Nu de alta, dar cine ar putea identifica din frageda pruncie pe acei viitori ofiteri de nadeje ai binomului, pe viitorii acoperiti? Cine i-ar putea invata de mici cum se "toarna", ce se urmareste, care e "campul tactic"? Plus ca se stie ca sri-isitii astia au mai multa imaginatie decat realitate in cap, fapt pentru care s-ar putea recruta dintre copiii cu imaginatie bogata, cei mai mincinosi avand sanse uriase de a ajunge precum "padurice" si "serele codlea".....Si ar mai rezolva ceva! Fiiind infiltrati de mici, nu mai e nevoie de pregatiri specifice ulterior, avand calitatile cerute de ...fisa postului..... Radem,  glumim dar ANI ar trebui desfintata numai pentru faptul ca scoleste prea multi din conducatorii tarii si nu foloseste la nimic poporului! Mai mult, a devenit singura pepiniera de ocupare a posturilor cheie din functiile statuluiu....... :-x ?!

# flaviu date 7 December 2015 08:32 +6

Ia uite! Inca un securist! Dom'le, 24 de ani am trait printre bolsevici si ii vedeam pe gunoierii astia de suflete (adica securistii) peste tot. Invataseram cu totii sa ii recunoastem dupa diverse particularitati proprii lor. Ne invatam si cu astia de acum. Sa fie multi, cat mai multi. Sa fie si la ANI! Caci integritatea, iata este oficial, iti este masurata de securisti. Ceea ce nu inteleg gloatilii care ies in strada si ii sustin este faptul ca securistii nu au culoare politica: nu sunt comunisti si nici neoliberali, sa zicem. Ei sunt o gasca de mercenari protejati de lege, cu porniri criminale, abuzivi si care cica lucreaza petnru tara. Tara cui? ar fi intebarea. Fileaza, omoara, otravesc, manipuleaza, desigur in numele "boborulu". E cam primitiv ce zic, dar despre sobolani cum sa povestesti altfel?!

# Camp tactic date 7 December 2015 14:17 +4

Dar de cand are SRI competente pe ANI sau alte institutii guvernamentale? Vad ca se ocupa de retrocedari, trafic de tigari, inscenari, afaceri cu fonduri europene.....Acum un an au ales un presedinte dar au luat teapa!

# REMEMBER date 7 December 2015 17:02 +3

SRI e competent in toate! Si Herr Ciolannis demult zise ca avem nevoie de agenti acoperiti in media asa ca batura palma...

# didi date 7 December 2015 19:44 +3

acest curs al sri-ului este un mare fasss..este un fel de stefan gheorgiu...ca sa va convingeti, priviti cine a absolvit acest curs...numai cine nu a vrut nu a absolvit...asa ca, altceva, lasati gargara...

# mulder, agentul mulder date 8 December 2015 08:15 +1

pe vremuri la st. gheorghiu erau "recrutati" viitorii conducatori. Acum la ani de la sri sunt recrutati proaspetii conducatori. Nicio mirare/ aceeasi scolarizare.....dupa aceleasi reguli/diplome de doctori, doar pe nereguli.... :eek:

# Baspunar date 31 January 2016 15:23 0

Pe principiul „noi centrăm, noi dăm cu capul” pentru că “vom avea victorii multe” propun ca toate funcţiile publice să fie ocupate de Directoarea Direcţiei de Asistenţa şi Protecţie Sociala din cadrul Primariei municipiului Tulcea, Ştefania Zibileanu. Pe langă calitatea de funcţionar public de conducere, mai este presedintele C.A. la S.C. Servicii Publice S.A. Tulcea dar şi copreşedintele organizaţiei judeţene a PNL Tulcea. Iar Agenţia Naţională de Integritate nu vede, nu aude şi tace, dar numai pentru unii sau unele…!!! Pentru alții Agenția Națională de Integritate se autosesizează, constată starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese!!! Am protestat şi protestez vehement împotriva regimului corupt a „Bătrânei codoaşă”, Șantaj Băsescu și acoliții săi. Încet-încet, se strânge laţul în jurul „Bătrânei codoaşă”, Șantaj Băsescu și acoliții săi. Încep să iasă la iveală fapte că Şantaj Băsescu a patronat un sistem de corupție fără precedent în România. Șantaj Băsescu se

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva