27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Candidat la CSM – Judecatorul Cristi Danilet, cel mai citit magistrat de pe Internet

Scris de: | pdf | print

21 September 2010 15:08
Vizualizari: 14636

Vicepresedintele Judecatoriei Oradea, Cristi Danilet (foto) are 35 de ani si o vechime in Magistratura de 12 ani. A debutat ca judecator la Judecatoria Vatra-Dornei, iar dupa absolvirea definitivatului a fost numit la Judecatoria Cluj Napoca. A fost promovat in 2004 la Tribunalul Cluj, iar in perioada 2005 – 2007 a fost detasat la Ministerul Justitiei, pe functia de consilier al ministrului. In 2007 a demisionat de la MJ si s-a reintors la Tribunalul Cluj. Din 2009, dupa ce a castigat concursul pe functia de vicepresedinte al Judecatoriei Oradea, a fost numit in acest post pe care il ocupa si in prezent. Cristi Danilet a lansat in 2007 primul blog al unui magistrat – http://cristidanilet.wordpress.com, in care isi expune regulat ideile personale si unde nu ezita sa critice anomaliile din sistem atunci cand e cazul. Se poate spune ca a lansat chiar o moda in domeniu. De asemenea, judecatorul Danilet este si un activ membru al asociatiilor profesionale ale magistratilor, fiind presedinte al SoJust si membru al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania. Cristi Danilet candideaza la CSM pentru unul dintre cele doua posturi rezervate judecatoriilor si a trecut deja de primul tur al alegerilor din aceasta toamna. In premiera, proiectul sau de candidat este unul comun, si realizat impreuna cu alti doi candidati – judecatorii Horatius Dumbrava si Adrian Neascu.

 

 

Sunteti pe cat de apreciat, pe atat de contestat in unele medii ale magistratilor datorita implicarii dvs. in asociatii cu caracter de monitorizare a sistemului. Sunteti, fara indoiala, o prezenta pozitiva in sistemul judecatoresc. Ce v-a determinat sa deveniti militant?

Inca din 2003 am avut primele reactii publice cu privire la modul de organizare a sistemului pentru ca in acea perioada de timp era foarte greu sa iti asumi astfel de pozitii, calitatea de membru al unei asociatii – si ma refer la AMR Cluj – m-a ferit de posibile repercursiuni din partea sefilor ierarhici si a Ministerului Justitiei. Cu toate acestea, am fost chemat pentru a da explicatii pe anumite critici, ceea ce mi-a intarit convingerea ca sistemul nu era pe atunci independent. Mi-am propus sa insulflu acest curaj colegilor si cred ca am reusit. Dovada ca multi magistrati, mai ales tineri, accepta in prezent sa iasa in spatiul public, sa dea interviuri sau sa faca analize pe site-uri personale.

Ati iesit in evidenta in special dupa venirea dvs la Ministerul Justitiei, pe o pozitie de consilier al ex-ministrului Macovei, din cauza careia ati fost “luat la ochi” de CSM si de aici, mai multe dispute. Cum ati descrie activitatea dvs. de consilier pe langa un fost ministru care nu a lasat o impresie buna in sistem?

In anul 2004 am fost unul dintre cei 11 magistrati care, pe ascuns, au plecat la Bucuresti pentru a organiza prima dezbatere intre magistrati – presa – ONG-uri, pe marginea reformei in Justitie. In acele zile fusesera promovate proiectele celor trei legi de reforma, in viziunea ministrului de atunci (n.n. - Rodica Stanoiu) care insa mentineau puterile de control si inspectie asupra magistratilor in mana politicului. Am denuntat atunci modul in care se repartizau dosarele, in care sefii erau numiti in instante si parchete, in care serviciul secret al ministerului – SIPA urmarea magistratii. Cu acel prilej am solicitat returnarea celor trei legi la comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a fi dezbatute impreuna cu magistratii. S-a reusit acest demers prin intermediul “Aliantei pentru o Justitie Europeana in Romania”, care a reunit mai multe asociatii profesionale si ONG-uri axate pe Justitie si Drepturile Omului. Asa am cunoscut-o pe Monica Macovei care, atunci cand a devenit ministru al Justitiei, si-a format o echipa in care m-a cooptat. Am vrut sa fiu o voce a magistratilor in minister, institutie despre care nu erau cunoscute prea multe lucruri pe atunci. Am transmis magistratilor toate proiectele de legi si ordonante care se dezbateau in minister, in ideea de a transparentiza institutia. Am alcatuit o echipa formata numai din magistrati pentru modificarea Codului de procedura penal. Am lucrat la capitolul privind independenta Justitiei, din cadrul strategiei de reforma 2005-2007. Mi-am adus aportul la modificarea legilor Justitiei, introducand dispozitii cu privire la: ocuparea functiilor de conducere prin concurs si nu printr-un simplu interviu dat in fata CSM; la principiul specializarii magistratilor; la posibilitatea revocarii membrilor CSM. Am facut parte, totodata si din comisia care a elaborat o ordonanta referitoare la salarizarea magistratilor. In fine, am participat la aproape toate sedintele CSM, unde realizam in premiera stenograme dupa discutiile din plen, pe care le-am publicat pe Internet, gest absolut normal azi, dar care atunci mi-a atras ostilitatea Consiliului de atunci.

Imi amintesc ca s-a si incercat sanctionarea dvs. de catre CSM, iar unii membri erau atat de indignati ca scriati totul despre ce fac ei, incat v-au discreditat cu afirmatii de genul “cand mai are el timp sa lucreze, daca sta tot timpul aici”. Cum s-a finalizat razboiul dintre dvs. si fostul CSM?

In momentul in care au aparut pe Internet stenogramele CSM, inclusiv cu comentariile mele, membrii CSM au incercat sa-mi inceteze detasarea la Ministerul Justitiei, ca sa scape de monitorizarea mea. Domnii din CSM nu aveau pe atunci exercitiul de a accepta criticile unor magistrati. Nici azi nu il au in totalitate, dar oricum nu mai se face caz de asemenea critici. Informatizarea instantelor a ajutat foarte mult la circulatia informatiilor si am primit numeroase mesaje de sustinere din sistem. In aceste conditii, insusi CSM a inceput sa publice pe Internet fragmente din discutiile care au facut obiectul ordinei de zi. E important de adaugat ca in perioada cand am inceput monitorizarea CSM, aceasta institutie era extrem de opaca: nu avea publicate hotararile sale pe Internet, nu existau CV-urile membrilor sau statistici despre sistem...

Ati fost membru al comisiei speciale numita de Monica Macovei sa evalueze arhiva SIPA. Fostul ministru ne-a promis imediat dupa instalarea in functie, in ianuarie 2005, ca va da publicitatii rezultatul controlului la arhiva SIPA, in special daca au existat actiuni de politie politica impotriva magistratilor, fiind vehiculat pe atunci ca datele culese de serviciu erau folosite de puterea politica pentru a santaja magistratii sa dea anumite solutii. Din pacate insa, lui Macovei probabil i-au placut “jucariile” gasite in arhiva si nu s-a mai dat nimic publicitatii. Ce s-a intamplat de fapt?

Comisia Europeana a criticat existenta unui serviciu secret militarizat in sistem. Dupa numirea ministrului in 2005, SIPA a fost transformata in DGPA la conducerea ei fiind numit un procuror - Doru Dobocan. In 2006, s-a luat decizia, prin Hotarare de Guvern, a desfiintarii acestui serviciu. Am facut parte din comisia de analiza si inventariere a arhivei fostei SIPA. Am avut acces inclusiv la notele informative ale agentilor SIPA despre activitatea unor magistrati si astfel am realizat abuzurile comise de fostul serviciu. Magistratii erau monitorizati preponderent pe activitatea profesionala, li se analizau anumite hotarari judecatoresti, ori li se intocmeau caracterizari de bine sau de rau, care ajungeau pe masa ministrului, astfel incat serviciul sa controleze numirile in functiile de conducere. Unii magistrati erau insa monitorizati si pe viata privata. Ce localuri frecventau, cu cine se intalneau si chiar cu cine imparteau viata intima. Desi conform atributiilor sale, SIPA trebuia sa se ocupe exclusiv de strangerea de informatii care priveau coruptia din sistem, in realitate serviciul strangea date de orice natura despre magistrati, avocati, grefieri, politisti, oameni de afaceri... Au fost doua camere de note informative, care erau folosite fie pentru demararea de anchete penale unde era cazul, scop in care notele ajungeau la Procurorul General, fie pentru informarea ministrului Justitiei, care ajungea astfel sa decida cu privire la cariera magistratilor – pe atunci ministrul facea numirile la varful parchetelor, el propunea numirile la conducerea instantelor, el promova actiunile disciplinare si el dadea avizul pentru cercetarea penala, arestarea sau trimiterea in judecata a judecatorilor si procurorilor. Comisia din care am facut parte, nu a finalizat obiectivul pentru care a fost numita, din motive obiective. Am fost doar doi magistrati, eu si procurorul Paul Dumitriu, care trebuia sa stabilim ce tip de informatii s-au cules, cum au fost valorificate si sa propunem solutii privind soarta arhivei.

S-a zvonit ca Monica Macovei ar fi copiat arhiva in scopuri personale. E adevarat?

Cred ca verticalitatea de care trebuie sa dea dovada un magistrat ar fi determinat pe oricine ar fi fost santajat cu anumite informatii sa denunte acest lucru. Ori nu am auzit pe nimeni sa se planga de acest fapt. Oricum accesul in arhiva este sever restrictionat si ministrul, din cate cunosc, nu a intrat niciodata in arhiva.

V-ati inscris in cursa pentru CSM, dupa ce ani in sir ati fost unul dintre cei mai consecventi critici ai Consiliului. Considerati acest fapt un avantaj si ce veti face daca veti fi ales?

Monitorizarea acestei institutii mi-a permis sa realizez deficientele ei. CSM nu a reusit sa instaureze o cultura a independentei Justitiei, nu a explicat care e rolul unui judecator intr-o societate democratica si care e importanta statului de drept. Mai mult, CSM nu a creat magistratilor certitudinea ca ii apara pe cei profesionisti si ii sanctioneaza numai pe cei care comit abateri disciplinare. Cred ca CSM si-a pierdut din autoritatea sa, motiv pentru care imi propun o reasezare in randul celorlalte institutii publice ale statului. Magistratii isi doresc o incetare a experimentelor in privinta carierei lor si o stabilitate a statutului. Ori numai CSM poate garanta acest lucru. Si o modalitate concreta de realizare este dialogul permanent cu celelalte puteri si mai ales iesirile in spatiul public prin intermediul mass media. Practic, sistemul juridiar trebuie sa functioneze in parametri optimi atat pentru magistrat, cat si pentru justitiabil. Primul trebuie sa aiba asigurat un nivel acceptabil al incarcaturii de dosare, timp pentru studiu, dar si pentru relaxare, precum si o salarizare la nivelul demnitatii pe care o exercita. Justitiabilul trebuie sa beneficieze de un act de justitie profesionist, de calitate si intr-un termen rezonabil. Insa in conditiile actuale, cerintele de la magistrati sunt exagerate in raport cu resursele umane si financiare asigurate de stat. Si de aici nemultumirea ambelor parti.

In turul II al alegerilor va veti confrunta cu reprezentantul de la Bucuresti (care inca nu s-a ales, dar care va beneficia de un numar considerabil de voturi), dar si cu cel de la Craiova – Elena Popescu, vicepresedintele Judecatoriei Tg. Jiu, care vine dintr-o zona cu voturi considerabile. Unul dintre voi va pierde. Cine credeti ca va fi?

Pentru valabilitatea votului este obligatoriu ca magistratii sa voteze pe doi dintre cei trei candidati. Daca vor da votul numai unuia, sau pentru toti trei, votul va fi considerat nul. Ceea ce consider ca ma recomanda este curajul de asumare publica. Si asta se observa din pozitiile publice pe care le-am avut de-a lungul anilor, dezbaterilor pe problemele magistratilor. Si mai ales implicarea directa in reprezentarea acestora la protestul de anul trecut, cand am fost delegat sa particip la negocierile cu ministrul Justitiei si parlamentari, in vederea gasirii de solutii pentru rezolvarea crizei financiare si de personal din sistem. De asemenea, cred ca stapanesc foarte bine standartele internationale in materie de independenta si integritate a Justitiei ca limite minime de la care trebuie sa porneasca orice discutie pe marginea statutului magistratilor. Totodata am avut mai multe initiative menite sa sporeasca increderea publica in Justitie si, important, o foarte buna comunicare cu presa. Cu privire la finalul intrebarii dvs. voi lasa magistratii sa aleaga.

Sa presupunem ca va aflati acum in fata urnelor si a judecatorilor-votanti. Ce mesaj le transmiteti ca sa le castigati increderea.

Cred in statul de drept, un stat in care legea e respectata de toti si in care judecatorul este stimat, iar hotararile judecatoresti sunt puse in aplicare. Invit magistratii sa vina la vot. Se intampla odata la sase ani sa ii alegem pe cei care ne vor garanta independenta sistemului si care ne vor apara impotriva imixtiunilor si influentelor de orice natura. Pot sa-mi asum aceasta sarcina impreuna cu alti magistrati care vor forma viitorul CSM, care sa militeze pentru intarirea puterii judecatoresti.

Cititi aici proiectul de candidat la CSM al judecatorului Cristi Danilet.

Comentarii

# pompiliu bota date 21 September 2010 17:27 +16

Ştiţi care este diferenţa juridică şi morală dintre Cristi Dănileţ şi Cristi Deliorga?
Răspuns: Cristi Dănileţ!

# diana cotoi date 21 September 2010 17:46 +12

Sper, colegii de la judecatorii sa aiba intelepciunea de a vota nu pentru a trimite neaparat pe omul din zona lor geografica in CSM, ci pe acel OM care chiar s-a implicat activ si foarte important, continuu, nu doar cu prilejul alegerilor, in tot ceea ce tine de profesia de magistrat! Nu orgoliul trebuie sa fie factorul primordial la momentul votului, ci rezultatele concrete ale candidatilor, cele care se vad, exista!La Cristi Danilet rezultatele au fost pe masura eforturilor sale!Toata consideratia!

# WILLIAM WALLACE date 22 September 2010 08:22 +8

daca macar jumatate dintre judecatorii din romania ar fi de talia judecatorului cristi danilet(competent, corect, curajos, pro-occidental), tara aceasta ar avea o alta imagine!!!

# Carmen Amza date 22 September 2010 10:47 +12

Iar justiţiabilii nu ar mai fi nevoiţi să îşi construiască bloguri personale ca să poată face publice toate încălcările legilor de chiar cei care sunt plătiţi să le apere. Justiţiabilii nu ar mai fi nevoiţi să ducă ,, luptă de gherilă,, pe net.(GHERÍLĂ s. f. război de răfuială)
Mult nu mai este şi vom vedea ce îşi doresc magistraţii: reprezentanţi care să le acopere ... faptele cel puţin imorale atunci când nu sunt penale sau reprezentanţi care să aibă aceleaşi idealuri precum domnul judecător Danileţ.

# maria date 22 September 2010 11:32 +2

bota, nu mai sta sub pseudonime si du-te acas' sa te culci, ca esti varza

# Ilie date 29 March 2011 20:23 +1

Pentru diana cotoi Aceasta judecatoare a facut facultatea la FF.

# maria date 22 September 2010 11:33 +2

cristi danilet e unul din admiratorii celui mai slab ministru al justitiei: macovei.

# Cristi Danilet date 22 September 2010 11:52 -3

Doamna, eu nu imi permit sa am simpatii politice, iar admiratiile nu mi le exprim public. Am o experienta care imi permite sa fac analize, sa propun solutii, sa avansez proiecte pentru imbunatatirea justitiei din toate punctele de vedere. Ca va tine seama de acestea un ministru, sau un parlamentar, eu voi fi bucuros si voi ajuta indiferent de coloratura politica, de taria/slabiciunea respectivului. Deocamdata cred ca CSM are un rol care trebuie mai bine definitiv in sistemul autoritatilor publice, iar sprijinul din partea magistratilor si colaborarea cu ministrii si parlamentarii - institutional vorbind - e vitala pentru luarea deciziilor de politica publica adecvate pentru o justitie autentica.

# valy date 16 April 2011 16:59 +1

Stimate Domnule Danilet, Ce parere aveti despre un procuror care nu stie sa faca diferentierea intre cele 2 tipuri de mentiuni din cuprinsul unui act notarial autentic? Mai precis, acest procuror de la sectorul 3, nu stie ca actul se bucura de prezumtia de autenticitate si validitate doar in privinta constatarilor personale ale notarului si include mentiunile bazate pe declaratiile partilor in aceeasi categorie??! Cum pot sa lupt impotriva acestui procuror, dupa ce l-am recuzat, am facuut plangere la CSM si in final am cerut judecarea cauzei de catre alt parchet, prin cerere la Parchetul ICCJ?

# maria date 22 September 2010 11:59 +4

stiu ca sunt o penibila badarana, obsedata de bota, dar poate reusesc sa-l enervez pana la urma, desi, recunosc, va fi foarte greu.

# racaceanu catalin date 22 September 2010 12:34 +16

Idei putine si fixe. Bine ca recunoaste-ti.

# nicosirma date 22 September 2010 19:07 +3

fiecare e liber sa admire pe cine vrea, asta e frumos in democratie.Nimeni nu e obligat sa admire pe cine vrea un altul. Eu il admir pe Cristi, chiar daca pe Macovei nu o suport.

# racaceanu catalin date 22 September 2010 12:20 +22

Succes domnule judecator

# pompiliu bota date 22 September 2010 12:42 0

Mărie, dragă Mărie, bine că recunoşti că eşti o penibila badarana, obsedata de bota, dacă ne spui data înfiinţării baroului tău îţi găsim un bărbat să te înveţe drept...

# racaceanu catalin date 22 September 2010 20:37 +15

Sefu... gandeste-te la binele nostru nu la al ei...

# robert date 22 September 2010 15:03 +11

Domnule Cristi Danilet, dumneavoastra sunteti speranta justitiabililor. Din pacate, justitia romana, in ansamblu, este mult prea bolnava si nu se intrezareste nicio schimbare, in bine, in viitorul apropiat.

# Cosmin Cristea date 22 September 2010 16:13 +4

Trebuie arestati multi oameni ai lui Bota... . O sa dau pe mana Justitiei avocatii lui Bota... . O sa falimentez pe avocatii lui Bota. Imi voi deschide puncte de lucru a unor ONG care lupta impotriva coruptiei si negresit ii voi lua clientii celor ca Bota... . Voi obtine probe ce incrimineaza pe oamenii lui Bota de infractiuni, etc.

# george date 22 September 2010 20:09 -2

hooo hoooo ,stooop cosmin c! se spune corect gramatical'' le voi lua clientii''..., si nu; ii voi lua clientii celor ca... Esti un analfabet cinic, si o sperioatoare ieftina.Cum crezi tu ca vei reusi sa iei clientii cuiva? Pentru asta trebuie sa fii un destept, si tu esti prost cum bine vezi ,prostovan ce esti. Si ce o sa le mai iei tu flamandule si lacom nehalit ce esti? Ce-i al tau nu-ti poate lua nimeni. Tu de ce nu sti asta din capul tau? desteptule...

# racaceanu catalin date 22 September 2010 20:35 +14

Crapati de ciuda ca nu v-a venit voua ideea cu ONG-urile. Acum e prea tarziu

# Cristi P. Sturzu date 23 September 2010 13:16 +7

da' halatu? cat costa halatu'?

# ciumpalacule date 25 September 2010 09:43 -2

Cosmin Cristea, cred ca nu esti prea sanatos, de asemeneacred ca stai prost dpdv financiar. noi,oamenii lui Bota, cum ne spui tu, ne-am gindit sa stringem niste bani si sa ii donam pentru un scop caritabil, dorim sa te insanatosim. iti recomandam sa nu mai consumi kitikat, ca uite ce simptome iti da. daca nu dadeai spaga la smecherul vostru si nu plateai zeciuiala, acum nu mai trebuia sa apelezi la mila noastra.

# ultras date 22 September 2010 16:46 0

vai, ce ne-ai mai speriat, am facut deja pe noi de frica... du-te sa-ti iei pastilele, bolnavule mintal!

# racaceanu catalin date 22 September 2010 19:17 +14

Medicamenteeeeee, medicamenteeeee.....

# Maria date 23 September 2010 09:07 +3

Dorneanca fiind nu pot sa nu va felicit pentru toate realizarile si sa va urez succes in continuare, dar trebuie sa va spun, cu parere de rau, ca nu toti cetatenii tarii noastre sunt egali in fata legii, lege fata de care nimeni nu ar trebui sa fie mai presus. Eu am constat acest lucru din proprie experienta.

# Cosmin Cristea date 23 September 2010 10:02 +4

Sleahta lui Bota...
Aceasta grupare national-socialista ce serveste scopurilor oculte incearca ocolirea legii si subminarea statului de drept. Pe invocarea **teoriei drepturilor castigate** membrii acestei grupari infractionale se imbogateste ilegal folosind deseori falsul, uzul de fals, inducere in eroare, etc.
Se impune verificarea activitatii acestei grupari din punct de vedere al modalitatii de actiune in diferite situatii. Se va constata cu usurinta faptul ca aceasta grupare infractionala desfasoara afaceri judiciare penale si civile.... . Cu alte cuvinte aceasta grupare-de care Romania trebuie sa se dispenseze-savarseste acte de coruptie, submineaza statul de drept, se implica in favorizarea infractorilor, condamnarae victimilor si furturi de proprietati.
Grupul Bota se comporta precum tatari, hunii, goti in relatii cu stramosii nostrii. Romania are nevoie de un procuror care sa fie pedeapsa si pieirea grupului Bota.

# racaceanu catalin date 23 September 2010 10:47 +15

;-)Rusinica. Ai uitat de vizigoti.Ce inseamna politica guvernului...nu mai poate omu sa-si ia medicatia

# Cristi P. sturzu date 23 September 2010 11:52 -3

Stimati colegi, va rog, incetati si indepartati-va de duhoarea sapropelica emanata in jurul frustratilor gen Cosmin Cristea. O fi copilul vreunui dinozaur care se hraneste, la randul lui cu reziduurile mai marilor sai, mafiotii desfiintati de legea 3 din 48.

# ultras date 23 September 2010 11:12 -3

cosmine c, analfabetule, daca la inceput am crezut ca esti doar nebun, acum imi dau seama ca esti si intarziat mintal. oricum, incepi sa ne distrezi...

# alooo date 25 September 2010 09:53 +2

esti un vajnic aparator al dreptatii. citi avocati de-ai lui bota ai vazut arestati pentru trafic de influenta, mita, etc. pe cind din ai vostri vedem zi de zi ce fac. si apropo, de aranjamentele prin care pacaliti clientii si-i tradati nu spui nimic? eu iti recomand sa te gindesti ca nu toti oamenii sunt destepti, unii mai fraieri, asa ca tine, au cotizat la un smecher fiindca altfel nu puteau accede. cei ca tine sunt scursorile societatii. unii oameni, asa cum sunt eu, nu concep sa dea mita, intelegi? cind esti bazat si stii carte nu trebuie sa te temi de un idiot care sustine ca el e mai legal decat altul.de aia nici nu prea aveti clienti, este de notorietate ca oamenii se orienteaza spre avocatii luyi bota, care va dau ceata la orice ora in fata instantei. vezi un pic si comentariile lui cristi danilet, si cred ca tipul asta nu spune prostii asa cum o face un tont ca tine.

# Alberto Kurtyan date 28 September 2010 22:04 +3

Stimate Domnule Cosmin Cristea, ai vreo dovada concreta la acuzele grave pe care le aduci impotriva Baroului (structura Bota) si impotriva membrilor acestuia?
Nu uita ca, in ipoteza ca nu ar fi avocati, sunt totusi licentiati in drept.
Nu am observat nici la cel mai agresiv membru al Baroului Bota un limbaj atit de deplasat ca al dumitale.
Nu stiu ce profesie ai, dar efectul vorbelor dumitale este exact invers.

# Cosmin Cristea date 23 September 2010 14:58 +3

... Deci voi sunteti ai lui Bota? Daca il disecati pe Ioan Lazar-coleg al vostru, poate va ofer o pasuire..:)) Pana una alta faceti si voi precum maimuta din bancul cu PNA-ul.

# Cristi P. Sturzu date 23 September 2010 16:02 +5

Ranchiunos, tipic romanesc. Ioan Lazar e avocat la Arad, daca despre el faci ref. dar tu? Tu ce preocupari mai serioase ai in afara sa te faci de cacao cu gratie, pe aici? NU esti in stare sa socializezi cu oamenii, jignesti suburban iar din infatuarea ta nu reiese ca ai avea vreo stofa, nic macar de-un entry level. Daca tie ti se pare totusi ca esti haios, pastreaza-te baiete asa cum esti si simte-te bine in lumea ta. Lumea din spatele oglinzii. Inteleg ca ai o problema sau chiar mai multe, dar asta nu-ti da dreptul sa alterezi sub nici o forma discutiile din acest forum, in desfraul tau periculos si pseudo-intelectual.

# racaceanu catalin date 24 September 2010 11:04 -2

Nu stiu bancul

# Cosmin Cristea date 23 September 2010 16:48 +3

Intelectuali precum Cristi P. Sturzu au condus la realitatile din Romania... . Cei ca el fac ce vor fara a fi trasi la raspundere penala... . Comunismul-ca forma de repulsie la adresa boierilor a fost o certitudine... . Este nevoie de o forma de repulsie la adresa celor ca Sturzu P.

# cheregi calin date 24 September 2010 05:41 +5

Orice schimbare se face cu oameni activi si curajosi!Cu aceia care au inteles ca trebuie sa faca ceva palpabil pentru interesul general!Cu cei care au inteles sa traga de franghia care bate colopotul nu cu cei care "admira" cum acesta suna !!Sper ca dezbinarea noastra ancestrala nu se va manifesta pagubos si de aceasta data.Bafta multa d-le Judecator !

# Cosmin Cristea date 24 September 2010 10:46 +2

@cheregi calin ..... .
Te felicit pentru comentariul tau

# Cosmin Cristea date 24 September 2010 14:01 0

Va rog sa ma iertati pentru toate aberatiile pe care le-am debitat pana acum. Adevarul este ca UNBR-Bota este singura uniune a avocatilor infiintata legal. Recunosc ca barourile "traditionale" sunt de tip mafiot si ca, mai ales, "decanii" acestora reprezinta cancerul profesiei de avocat. Insa, avand in vedere ca sufar de o boala psihica, am momente in care nu stiu ce afirm si ce fac si de aceea am calomniat,in modul cel mai josnic posibil, avocatii reformatori din structura Bota. De aceea, cu scuzele de rigoare, va rog sa nu ma mai bagati in seama daca in timpul crizelor psihice voi incepe,din nou, sa va jignesc.

# racaceanu catalin date 24 September 2010 16:48 +16

:lol: :lol: OK. Bafta multa

# dixit date 24 September 2010 22:52 -1


Citeza pe Cosmin Cristea
Va rog sa ma iertati pentru toate aberatiile pe care le-am debitat pana acum. Adevarul este ca UNBR-Bota este singura uniune a avocatilor infiintata legal. Recunosc ca barourile "traditionale" sunt de tip mafiot si ca, mai ales, "decanii" acestora reprezinta cancerul profesiei de avocat. Insa, avand in vedere ca sufar de o boala psihica, am momente in care nu stiu ce afirm si ce fac si de aceea am calomniat,in modul cel mai josnic posibil, avocatii reformatori din structura Bota. De aceea, cu scuzele de rigoare, va rog sa nu ma mai bagati in seama daca in timpul crizelor psihice voi incepe,din nou, sa va jignesc.

Beton. S-au prins multi? ;-)

# Cosmin Cristea date 25 September 2010 11:42 +5

Voi depune plangere penala impotriva sleahtei Bota....:))

# Cristi P. Sturzu date 25 September 2010 18:36 0

Saracu'....se crede nostim.

# pompiliu bota date 25 September 2010 14:49 +1

dagă Cosmin Cristea, ai curaj să semnezi plângerea?

# Cosmin Cristea date 25 September 2010 18:07 +3

Cu siguranta voi depune plangerea stimabile Pompiliu Bota... . Gruparea national-socialista Pompiliu Bota trebuie sa fie decimata avand in vedere crimale pe care le savarseste la adresa statului de drept si la adresa romanilor... . Se va fi aflat si nazistul din spatele acestei grupari de Crima Organizata...
Membrii gruparii national-socialiste Pompiliu Bota ar trebuii incatusati, incarcerati si judecati pe subminarea statului de drept si crime impotriva poporului roman...

# Cosmin Cristea date 25 September 2010 18:14 -1

Imi pare foarte rau, iar am avut o criza de nebunie. Iertati-ma, dar chiar sunt nevinovat, nu ma pot controla...

# Alberto Kurtyan date 28 September 2010 22:09 +7

Sa stii ca printre membrii Baroului paralel exista si evrei si alte nationalitati.
Sa ii numesti national-socialisti si "sleahta" mi se pare o jignire nepermisa.
Putin respect, unii dintre ei si-au pierdut bunicii in holocaust.
Esti o rusine si nu meriti bagat in seama.

# Cosmin Cristea date 30 September 2010 10:50 +5

Alberto Kurtyan...
Tu esti o rusine prin insusi faptul ca adevarul te supara... . Legea apara raporturile juridice intre semeni, previne si pedepseste infractiunile... . Cei ca tine, prin incercarea ocolirii Legii, au schimbat raporturile juridice dintre semeni, au pedepsit victimile infractiunilor si au favorizat infractorii... . Cei ca tine se comporta cu semenii precum popoarele migratoare cu stramosii nostrii... . Cei ca tine au pesecutat si distrus vietile oamenilor... . Tu ti-ai ales sa fii o rusine a umanitatii prin pretentiile tale de a fi fariseu, vizigot, boier, imperialist, national-socialis, etc. Umanitatea are nevoie strigenta de gasirea unei forme de repulsie la adresa celor ca tine.... .

# Cristi P. Sturzu date 30 September 2010 14:52 0

Ba nebunule! Cum vine asta...forma de repulsie? Apropos...cand mergi cu vantu-n fata, simti asa un suierat prin urechi? Ia-ti doctoriile la timp si du-te de-aici, nerusinat analfabet ce esti.

# Cosmin Cristea date 1 October 2010 04:38 +4

Cristi P. ...
Sistemele national-socialiste (nazismul, comunismul, etc.) ca forma de repulsie la adresa boierilor au fost certitudine. Comunismul a exterminat boierii de pe fata pamantului... . Mai sunt cativa copii de boieri scarbiti de aceste realitati. Bineinteles acesti copii de boieri--batrani-- sunt inconjurati de binefacatorii avocati ai baroului traditional si ai baroului Bota--care timp de 20 ani, sub pretestul luptei de a castiga averea boierilor, s-au transformat in corbi care ataca ochii muribunzilor (victime aflate pe moarte ce nu se pot apara si nu au incotro decat sa suporte durerile insuportabile ale voastre--spurcaciuni ale umanitatii). O fi venit si vremea voastra---mai avocaticilor, rusini ale umanitatii ce sunteti voi... . Eminescu a zis ca sunteti si misei si nebuni, asa ca---i-ati trateaza-te Sturzule...

# Cristi P. Sturzu date 1 October 2010 05:27 -1

Esti penibil la maxim, mai Rostopasca. PE bune, fa-ti un bine si dispari in ceata din care ai venit. Omenirea NU are nevoie de patologici ca tine. Ia-ti tricolorul si du-te pe pustii.

# mclawro date 28 September 2010 18:09 +5

Mult noroc d-lui judecator in alegerile CSM. Speram sa aduca ceva bun in sistemul asta putred. Felicitari de asemenea d-lui Bota pt. tot ceea ce a facut bun in lumea avocaturii... Sper sa aiba nervii si sanatatea necesara sa termine ceea ce a inceput bun in lumea nenorocita a avocaturii romanesti.

# Cosmin Cristea date 30 September 2010 10:53 +2

tot ceea ce face judecatorul este fie justitie, fie tortura.... .
E prea mare diferenta dintre ceea ce face Legea si ceea ce fac magistratii, politistii si avocatii... . In propria lor viziune acesti nationali-socialisti (sau tatari, farisei, boieri, imperialisti, etc.) considera ca au dreptul de a savarsi mai toate infractiunile.

# Cosmin Cristea date 28 September 2010 18:13 +4

Ce a facut gruparea Bota in lumea aceasta nenorocita a avocaturii?... . Va zic eu: **A profitat de aceasta lume, si-a creat un grup ce submineaza statul de drept si savarseste crime la adresa drepturilor romanilor**

# Cristi P. Sturzu date 29 September 2010 05:24 +3

M-ai convins. Esti bolnav. Te declar non-grata.

# dan date 28 September 2010 18:28 +1

Cine esti Cosmin Cristea? cate clase ai si cati ani de facultate, sa nu vb. de cei 7 ani de acasa, ca sa-i faci pe avocati, ,,savarsitori de crime la adresa drepturilor..."?
Cei 7 ani de acasa, se pare ca lipsesc cu desavarsire, dupa limbajul absolut infect si elucubratiile postate mai sus.
Continua tot asa cu elucubratii de 2 lei, sa dai dovada mai mare de... nu mai zic ce.
Daca ai crize de nebunie, te-as sfatui sa postezi aici si acel carnetel doveditor, eliberat de psihiatru,Atentie! cel eliberat de psihiatru, nu cel vechi eliberat de PCR! :D

# mclawro date 29 September 2010 17:02 +4

Cosmin Cristea se intreaba malitios-retoric ce a facut "gruparea Bota?"
Un cuvant foarte bun pentru raspunsul la acea intrebare ar fi "concurenta"! A creat o concurenta intre cei care luau spaga evidenta, atotcuprinzatoare, grasa si permanenta pe care o practicau colegii domniei-sale si pe care inca o mai practica din pacate.
A lamurit cum sta treaba cu legea avocaturii care numai de infiintat ceva nu infiinteaza.
Liberalizeaza intr-adevar profesia - bineinteles - in baza legii de organizare si functionare a avocaturii care, nu-i asa d-le Cosmin Cristea, este egala pentru toti.

# Cosmin Cristea date 30 September 2010 10:25 +3

A fi avocat, procuror si judecator nu ineamna intreprinzator de afaceri judiciare si penale... . A fi avocat, procuror si judecator inseamna a apara statul de drept, drepturile oamenilor si raporturile juridice intre semeni. Bunaoara, in Romania, nu se respecta drepturile omului.
Sub pretextul infaptuirii justitiei, Judecatorul si procurorul, prin complicitatea AVOCATULUI, isi asigura obiectul muncii----pedepsind cetatenii prin a schimba raporturile juridice dintre semeni, a condamna victimile si a favoriza infractorii.
Romania are nevoie de Reforma in Justitie, iar reforma in Justitie presupune in primul rand restructurarea posturilor de procurori, de judecatori si de lucratori in MAI. 6 din 7 procurori trebuie sa isi caute loc de munca la cules de oua si banane, 4 din 5 judecatori trebuie sa isi caute loc de munca, 3 din 4 lucratori in MAI trebuie la fel sa isi caute de lucru... . Cu alte cuvinte sistemele national-socialiste din Europa si America sunt supradimensionate si au condus la saracirea in progresie geometrica a popoarelor (romanii, europenii si americani mor de foame si de frig).
Reforma in Justitie presupune in al doilea rand repararea pagubelor provocate de magistrati, politisti si avocati.
Fara doar si poate actualii actorii ai justitiei(avocati, magistrati, militeni) sunt Criminali ai Umanitatii, deci si membrii grupului Bota sunt Criminali ai Umanitaii. Acesti talhari de vieti umane:
-musamalizeaza genocidul si crimele la adresa drepturilor cetatenilor savarsite de Fosta Militie Politica;
-savarsesc genocid si crime la adresa drepturilor cetateneilor.... .
Asta e realitatea data... . Romania nu e o tara mandra si frumoasa, ci o tara o tara saraca, o tara in care oamenii mor de foame si de frig, o tara in care statul nu slujeste intereselor nationale si intereselor poporului, o tara in care statul omoara omul prin tortura psihica, o tara in care politicul face jocurile murdare ale miliardarilor in robe, o tara in care procurorul si judecatorul nu slujesc legii, ci propriilor buzunare prin exterminarea oamenilor cu viziune… . Romania are nevoie de o forma de repulsie la adresa miliardarilor in robe… . Miliardari in robe se fac vinovati de crime impotriva poporului si impotriva statului… . Miliardarii in robe sunt copiii si neamurile fostilor judecatori din timpul comunismului, ai generalilor si secratarilor de stat care aveau drept de viata asupra romanilor de rand…

# mclawro date 30 September 2010 13:46 +1

Cu ceea ce spuneti dvs. d-le Cosmin Cristea in ultimul post multa lume este de acord si cu toate ca se stiu foarte bine lucrurile acestea aproape nimeni nu are curajul sa faca ceva... Insa mai sunt si oameni care, in diferite locuri, se mai iau de piept cu sistemul... Nu credeti ca e o idee binevenita sa se schimbe sistemul macar unde se poate face asta?

# Cosmin Cristea date 1 October 2010 04:08 +2

Problema e ca Sistemul nu se schimba.... . :sad: Cu alte cuvinte cei care se ia cu Sistemul de piept sunt redusi la tacere sau integrati in Sistem. Traian Basescu s-a luat de piept cu Sistemul. Sistemele national-socialiste trebuie inlocuite cu sisteme eficiente... . Cu alte cuvinte sistemele
national-socialiste trebuie reformate prin aparitia reprezentantilor statului ce apara drepturile omului ... . Din pacate ln Romania, Europa si America structurile statale, constituite din grupari national-socialiste se opun oricarei initiative de Reformarea Statului. Aceasta oponenta nu inseamna altceva decat saracire progresiva, disperare, suiciduri, adancirea crizei dintre structura statala si cetateni, creserea neincredrii in stat, etc.... . E foarte greu sau chiar imposibil reformarea statelor constituite din grupari national-socialiste.

# mclawro date 1 October 2010 07:38 -1

Problema romaneasca, a sistemului romanesc, nu este neaparat national-socialismul. Germania (unde practic si eu din cand in cand) a avut national-socialism cat cuprinde! Problema romaneasca este sistemul comunist care a distrus oameni si principii, proprietati si libertati, idei si bunatate...
Acolo unde national-socialismul a fost regimul si sistemul care l-a inlocuit a stiut sa indeparteze orice urma de regim totalitar.. in schimb, comunismul nu a putut fi inlaturat 100% nici pana astazi...

# Cosmin Cristea date 18 October 2010 02:00 +2

Si Germania are aceleasi probleme.... .

# racaceanu catalin date 18 October 2010 10:10 +2

:cry: Da ce jale ma apuca. Saracii nemti oare cum or dormi de grija :cry: :cry: :cry: :cry:

# Cosmin Cristea date 19 October 2010 04:25 +1

Sistemul national-socialist din Romania a avut ca motor disparitia boierilor.
Sistemul national-socialist din Germania initial a avut ca motor superioritatea rasei ariene, iar ulterior supravietuire si inflorirea rasei ariene. Prin **motor** solicit a se intelege ideea de baza a socialism-nationalismului. In Romania ideea de baza a socialism-nationalismului care a unit pe bunicii nostri a fost .... disparitia boierilor. Combustibilul care facea sa functioneze acest motor a fost mecanismul de justitie. Sistemului de Justitie si-a pus amprenta prin a omora prin tortura psihica pe boieri--tortura cauzata de abuzurile si persecutarile la care erau supusi boierii. Urmare a disparitiei boierilor, in 1989 motorul (ideea ce a unit oamenii impotriva boierilor)a fost inlocuit cu alt motor (un conglomerat de idei ce ne obliga sa ne dezumanizam, sa devenim zoomby, sadici sau sa disparem prin tortura psihica). Combustibilul a suferit unele modificari. Acum orice roman este fie zoomby, fie sadic (iresponsabil, frustrat si incompetent), fie este vanat de cei sadici. Cu asa sistem-national socilist Romania va disparea ca popor si stat in urmatoarele decenii. Eu nu pot sa inteleg cum se autosuporta avocatii, care sub pretextul ca sunt protectorii boierilor ramasi in viata, se comporta cu acestia precum corbii cu muribunzii. Eu nu pot sa inteleg cum se autosuporta magistratii si politistii care, sub pretestul infaptuirii justitiei, omoara omul prin tortura psihica. Stiti care e faza? Pe timpul Boierilor oamenii erau omorati de autoritati prin incendiere, spanzurare, etc. Acum, autoritatile omoara omul prin tortura psihica, adica autoritatile ne determina sa apelam la gesturi extreme (protest prin autoincendiere, prin greva foamei si sete, si alte forme de protest).

rit modificari, adica

# Bazuka date 23 February 2011 07:10 +1

Acest Cristi Danilet pe cat este de laudat pe atat este de corupt.Daca are taria de caracter sa spuna public de ce se afiseaza public la diverse ocazii cu membrii Consiliului de mediere despre care stie ca sunt ilegali.De ce le da girul legalitatii cand acesti oameni sunt in afara legii prin neorganizarea alegerilor asa cum prevede legea 370/2009, adica pana in 06.01.2010.
Spuneti d-le judecator Cristi Danilet

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva