24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Procurorul Marioara Sandu, de la Parchetul Judecatoriei Timisoara, exclusa din magistratura de CSM dupa ce a „consiliat” un individ cum sa scape de un dosar de la DNA Timisoara

Scris de: L.J. | pdf | print

4 April 2012 17:39
Vizualizari: 6872

 

Sectia pentru Procurori in materie disciplinara a decis, miercuri, excluderea din magistratura a procurorului Marioara Sandu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, dupa ce Inspectia Judiciara a descoperit ca aceasta dadea consultatii juridice unui individ si il invata pe acesta cum sa se comporte in fata procurorilor DNA, astfel incat sa scape de dosarul penal in care era implicat. Hotararea Sectiei pentru Procurori in materie disciplinara nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Marioara Sandu a fost procuror la DNA Timisoara, dar a fost trimisa la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara dupa ce a fost interceptata de proprii sai colegi de la DNA Timisoara, in timp ce il invata pe un vames implicat in dosarul “Moravita 2” cum si ce sa le declare celor din DNA.


Procurorul se intalnea cu un individ cercetat de DNA si il invata cum sa scape de dosar

Conform unui comunicat remis presei miercuri de CSM, “In sedinta din data de 4 aprilie 2012, Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea actiunii disciplinare formulata de Comisia de disciplina pentru procurori impotriva procurorului Sandu Marioara, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara si aplicarea sanctiunii disciplinare constand in excluderea din magistratura a procurorului. Sanctiunea a fost aplicata pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit.a) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, constand in incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii. In actiunea disciplinara cu care a fost sesizata Sectia, Comisia de disciplina pentru procurori din cadrul Inspectiei Judiciare a retinut ca doamna procuror Sandu Marioara a avut repetate contacte cu o parte dintr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie – S.T. Timisoara, ocazii in care a acordat consultatii juridice in privinta conduitei procesuale ce s-ar impune sa o adopte, precum si a obiectiilor ce urmeaza sa le invoce referitor la expertiza tehnica efectuata in dosarul respectiv. Hotararea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

In octombrie 2011, Marioara Sandu, procuror la DNA Timisoara, a fost surprinsa de colegii sai pe interceptari telefonice in timp ce il sfatuia pe un vames cum sa dea si mai ales ce fel de declaratii sa dea colegilor ei anchetatori in scandalul “Moravita 2”. Sandu nu a primit inceperea urmaririi penale in acest caz, dar conducerea DNA Timisoara a dispus ca aceasta sa nu mai activeze in cadrul serviciului teritorial de combatere a coruptiei, si au cerut ca aceasta sa fie trimisa la un alt parchet. Procurorul Marioara Sandu a contestat raportul DNA, si a cerut CSM sa fie mutata fie la Parchetul General, fie la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, insa a fost trimisa exact la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.


 

Comentarii

# DOREL date 4 April 2012 21:08 +5

Pai, asa-i trebuie, daca a deranjat DNA ! Si, b): pana la urma, chiar degeaba a fost procuror si inca la DNA, sa nu stie ca la telefon nu se poate spune orice-ti trece prin cap ? Asa ca, aviz amatorilor ! Parerea mea ....

# la unii e abatere disciplinara, date 5 April 2012 01:08 +7

si sunt sanctionati cu excluderea din magistratura,la altii e infractiune si sunt sanctionati cu "includerea" in puscarie...dracu mai intelege!

# DOREL date 5 April 2012 04:58 +6

Pai, e discutabil chiar si daca era abatere disciplinara ! Pentru ca n-a facut altceva decat sa-l invete pe un cercetat de DNA cum sa se apere si sa nu cada in capcanele noului Gestapo, asta e motivul adevarat pentru care a fost "rasa" ! Pe vremea inchizitiei, o puneau direct pe rug, acu', ca nu se mai poate, pac ! la CSM, aste e tot ce s-a schimbat ! Si, b): eu cred ca Marioara Sandu trebuie sa insiste cu plangerea la instanta si, dupa aia mai departe la CEDO, deoarece nu facea altceva decat sa invete pe cineva cum sa-si exercite un drept fundamental, pe fond a avut dreptate, era o chestiune urgenta, asta e ceea ce primeaza ! Parerea mea ...

# fara suparare date 5 April 2012 21:08 -2

imi place chestia asta vesnica cu "si b)". pe bune. :lol:

# Doru date 5 April 2012 18:53 0

O sancțiune binemeritată. Oameni ca ăștia sunt ca niște germeni care infestează tot sistemul. Laolaltă cu avocații, judecătorii și procurorii corupți.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva